Kāds būtu viedoklis, ja izvēloties vērtējumu, tas būtu jāveic no 6 vārtībām? Lai saglabātu vēsturiskos vērtējumus pievienojama būtu 0 un attiecīgi nedaudz koriģējami citu vērtējumu. Tad vētējums 3 3 3 vairs nenozīmētu - man tas ir vienaldzīgs ....
Laikam neveiksmīgi pateicu. Tātad - bieži aptaujās, kad jāvērtē labs/slikts cenšas izvairīties no nepāra atbilžu variantu skaita, jo, ja cilvēks nevar izdomāt, nav īsti viedokļa u.t.t. izvēlas vidējo variantu. Ne labs, ne slikts, patiesībā veinaldzīgs. Varbūt fotogrāfiju gadījumā tas arī ir labāk. Ja ir pāra atbilžu variantu skaits, tad nav tāda viduvējā, vienaldzīgā vērtējuma. tad jāpieņem lēmums, kas ir vairāk, labais vai sliktais. Mans jautājums bija: Kurš variants ir/būtu labāks fotogrāfiju vērtēšanā.
man jau 3 shkjiet nu taa bet citam 3 shjkiet nekaa, pat ne slikti, vienkarshi nekaa bet ja bus jaizvelas 2 vai 3 nemot vera 0 vai 6 .. vai kas mainisies?
gan, gan... sistēma stārādā labi... pagaidām neredzu iemeslu, ko mainīt... bet par tiem 3 labākiem, es nepiekrītu vēl vairāk... apsūdzēs vēl diskriminācijā
hehe, nu isteniba arii manas domas, ka mainit pagaidam nav jeegas, padomat protams var (esam atverti parmainjaam), tachu tam vajag pietiekamu pamatojumu + ir tachu veel miljons citu vietu/lietu ko mainiit
tomer jaasaka, ka mani maac kjeceriigas domas kaut kaa apbalvot labaakos Autorus un Fotograafus, pietam apbalvot nevis konfekteem un alkoholu, bet ar papildu fiichaam ieksh bloga ... :twisted:
Vienīgais, ko varētu mainīt sakarā ar cipariem ir 3 skaitlis aiz komata... Par to gan padomā
Bet par apbalvošanu - var, tikai lai nediskimenē citus... tā lai labākajiem nepalielinās un, savukārt, aiz 3-nieka esošajiem, nesamazinās iespējas...
hmmm, nu a kaa lai izcelj labaakos, ja ne ar papildus fiichaam, kas protams palielinaas vinu iespeejas, tadejadi samazinot parejo (tai skaitaa manas) iespejas? :roll:
Man liekas, ka vērtējuma kalkulācijas formulā ir gļuks, jo brīžiem balsojumi stipri lēkā - te bija ~5.4, te pēkšņi knaps 4, vai pat zem 4, tad atkal atlec atpakaļ... a vienu brīdi kaudze bilde ar vērtējumu 3 ar kapeikām, tad baigi strauji. Runa iet par vienmērīgiem balsojumiem.
Man liekas, ka vērtējuma kalkulācijas formulā ir gļuks, jo brīžiem balsojumi stipri lēkā - te bija ~5.4, te pēkšņi knaps 4, vai pat zem 4, tad atkal atlec atpakaļ... a vienu brīdi kaudze bilde ar vērtējumu 3 ar kapeikām, tad baigi strauji. Runa iet par vienmērīgiem balsojumiem.
iislaiciigs gljuks sakaara ar jaunu fiichu ievieshanu.
Ē pastāstiet kā tad notiek bilžu reitingu rēķināšana, tipa tagad Reno bildei stā seši piecinieki a reitings 4,83... Moš man matemātika sūdīga bet kaut kā nesanāk... 8)
Crash, bildes reitingu veido ne tikai sausais vidējais balsojums, bet gan arī balsojumu skaits.. mums tur ir gudra Shadowa formula, kuras princips ir aprēķināt pēc iespējas objektīvāku salīdzinājuma reitingu.. vienkārši sakot: bilde, par kuru nobalsots 10 reizes ir vērtīgāka par bildi, kurai ir viens subjektīvais vērtējums.. kas arī ir loģiski, ja bilde patīk daudziem cilvēkiem, tad tā ir vērtīgāk par to, kas patīk vienam..
formula sevi jau ir pierādījusi praksē gan pie mums, gan arī citos saitos