nav nemaz psihologs vajadziigs.man skiet ka viss ir stipri vienkaarsi. respektiivi mees visi tiecamies peec miilestiibas, pilniigi bez izneemuma, tas ir cilveeka dabaa, tikai katrs to saprot savaadaak. ciena, respekts, atziniiba utt, bet atsleegas vaards paliek. kopumaa nemot viss ir chiki. viirs maacas izaugt taustoties kas patiik citiem pasazieriem, kas nee , taa ieguustot atziniibu. ar ko lai saak, ar to kas apkaart, īzī kaadreiz to dariija galvaa, stundaam seezot un praatojot, tagad vieglaak saprast ievietojot internaataa.nedomaaju ka piem. REX piecinieki to noplacina, labi, mazliet jau jaa, bet ja paareejie neko neiekjeksee vai sakraamee tikai dzeest, tad plinte kruumos. kopumaa ok.
nedomaaju ka piemineetie atsautie dupsiisi ir kas arpus konkurences. tas pats saa laiaka" Estētisms @ realisms" kas muusu graados svariigaaks par "Disidentismu" gadus ieprieks
Vanderfons:Pellei ir sava taisnība. Tomēr dīvaini, ka neviens Fotoblogā nav iedevis saiti LV vietnei, kur pulcējas ļaudis, kas grib vērtēt un saņemt vērtējumu brīvdienu rītu brokastīm, paģiru lāpāmajām metodēm vai piknika gaļas apstrādei. Arī būtu interesanti, varētu pulcēties un apmainīties domām, balsot. Un galvenais - to visu varētu fotografēt.
Ko sakāt, ļaudis? Uztaisam tādu pārtikas klubiņu?
Manuprāt tas ir svarīgāk par foto, kas bieži dzen neceļos un nedomās.
Pārtikas ne gluži, bet tādi klubiņi jau ir bez savas jēgas kur patarkšēt dai i par to, da šito... cita starpā vēl nedo dies` par foto arīdzan
Ha ha haaa!!! Es ļoti labi atceros, kā Jūs, cienītā, pelle pie mana raksta, veltīta iesācējiem asi izteicaties, ka tā nav labi nolikt nabadziņus par sūda darbiņiem, kamēr tie mācās! Nu nu! Šie jūsu piedāvātie variantiņi ir vēl tā tīri neko, jo īpaši pirmajā bildē, manuprāt, pieliekot labu apstrādi smuki var parādīt tās sēnes cepures faktūru!!! Kādas tad agrāk bija jums bildes, kad jūs kliedzāt, ka tikai mācaties???
Tā nudien ir viena briesmīga Dieva netaisnība pret kādu, ka foto (nu jau) ir vienīgais veids, kā tam to panākt. Interesantākais sākas pēc tam, kad lietotājs pieņem nosacījumu, ka kadrs tiek publicēts publiski, kur to var komentēt katrs. Privātos un slēgtos albumos publicētās bildes parasti kritiķi nešausta nemaz. Bet tur trūkst (iz)virināšanās un izkasīšanās. Indivīds sāk izstrādāt tikai sev pieņemamos noteikumus. Ja tos neievēro - un nav iemesla tādus pašizdomātus noteikumus ievērot -, seko piezīmes par "vepriem", kas pārņēmuši forumu. Te nekas nav labojams, kādi tie cilvēki ir, saraustīti, hiperemocionāli, tomēr spējīgi pielāgoties un norīt krupjus, kad tas nepieciešams, tādi tie arī paliek. Dzīve tāda, disharmoniska.
SmileyG:Ha ha haaa!!! Es ļoti labi atceros, kā Jūs, cienītā, pelle pie mana raksta, veltīta iesācējiem asi izteicaties, ka tā nav labi nolikt nabadziņus par sūda darbiņiem, kamēr tie mācās! Nu nu! Šie jūsu piedāvātie variantiņi ir vēl tā tīri neko, jo īpaši pirmajā bildē, manuprāt, pieliekot labu apstrādi smuki var parādīt tās sēnes cepures faktūru!!! Kādas tad agrāk bija jums bildes, kad jūs kliedzāt, ka tikai mācaties???
Neatceros ko tur īsti esmu teikusi, varēji linku ielikt, tad zinātu par ko tieši runa. Par savām bildēm.. nekliedzu īpaši, bet dzēšu ārā kad saprotu ka nav skatāmas
SmileyG:Nu ja ļoti interesē, tad laipni esat laipni lūgta manā vienīgā rakstā! ^_^
Izlasīju visu no sākta gala līdz pēdējam komentāram Bija interesanti pārlasīt.. pat nezināju ka esmu šeit jau tik sen Savu komentāru lasīšana kā dienasgrāmatas lasīšana .. pamanīju cik naiva esmu bijusi toreiz SmileyG: nemanīju tomēr pretrunas sevis teiktā.. varbūt kādas nianses un izteiksmes veids man pamainījies, bet doma tā pati kas toreiz jau izteikta Cilvēki mēdz pārprast, vai ne tā saprast, otra domu, tāpēc ar rodas pārpratumi.
Kristtaps:par tēmu.... izskatās, ka pelle ir izaugusi un aimirsusi bērnību.
ni a, atceros gan!.. bet cilvēkam tak ir tieksme tiekties uz augšu.. ne bērnību vilkt līdz.
,.. nju bet Tu takš bērnībā nebūtu priecājusies, ka Tev neļauj šeit spēlēties un mācīties... sak,.. Tu savus mazos mākslasdarbiņus te neliec, tie mums lielmeistariem traucē
Kristtaps: Man arī neļāva spēlēties.. un labi ka tā, savādāk neko nebūtu sapratusi. Ar laiku jau skatījums mainās un savas kļūdas saprotu un laboju Uz rokas pirkstiem izskaitāms cik te lielmeistaru un viņi klusē..domāju viņus nekas netraucē
pelle:Kristtaps: Man arī neļāva spēlēties.. un labi ka tā, savādāk neko nebūtu sapratusi. Ar laiku jau skatījums mainās un savas kļūdas saprotu un laboju Uz rokas pirkstiem izskaitāms cik te lielmeistaru un viņi klusē..domāju viņus nekas netraucē
Nu ja neļāva, tad saprotu, kāpēc Tu negribi ļaut. Man tomēr liekas, ka vajag ļaut. Tie, kas nevēlas neko mācīties, tie atsijāsies un pazudīs. Es, piemēram, neredzu nekādu iespēju, ka būtu 2 gadus atpakaļ šeit ielicis bildi, kādu lieku šodien. Bet toreizējās bildes man likās labas (šodien atskatoties-dzēšamas). Bet, ja nebūtu licis, neko arī neiemācītos. Droši vien, ka vēl pēc pāris gadiem arī pašreizējās bildes šķitīs daudz kritiskāk vērtējamas. Tieši tāpēc, šodien šeit bildes liekot, mācos. Līmeņi, vienkārši LĪMEŅI. Man vienkārši šķiet, ka Tu nepārāk korekti izturies pret līmeņiem, kurus esi jau izgājusi ...
Kristtaps : saprotu līmeņu, bet katram tak pienāk brīdis kad tos pirmos kucēnus vajadzētu izdzēst pēc pirmās atklāsmes nākšanas, nevis iestigt vairāku lapu garumos
a ko, vinjiem stulbiem jaajuutas starp jums- gudriishiem??? bljaaviens, taada sajuuta, ka juus visi ar markiem rokaas piedzimaat un uzreiz pazemiigi bliezaat shedevrus.
Arī tā var būt, ka cilvēki paši vienkārši sagrupējas noslēgtajos un atvērtajos, bara vadoņos un karsējmeitenēs. Un aiz citu spēlīšu trūkuma vai nespējas tādas atļauties finansiālu apsvērumu dēļ čakarējas ap reitingiem, kadriem, kas iet un aiziet utt. Viens barā atrod sevi - arī pirti, otram bars ir pēdējā vieta, kurā kaut ko noskaidrot priekš sevis. Piemēram, ja palasa Fotoblogeru tekstus vertikāli un pēc spējas izteikties latviešu valodai līdzīgā mēlē, tad liekas, ka pamatskolu ir beigusi tikai mazākā daļa. Arī var skaitīt uz roku pirkstiem un zīmēt shēmas. Paradoksāli, bet ko gan cilvēks spēs citās jomās, ja, desmitiem gadu jau lietojis valodu, neuzrāda ne mazākās spējas to pārvaldīt. Piecus gadus ar kameru - fotomākslinieks. 30 gadus rokrokā ar valodu - pērtiķa uh uh un primāta bļ* nah*. Varena bilance. Bet fotografē pamatā jau no (dzīves) pieredzes (to, kas svarīgs), tikai pēc tam ar kameru (izpildot tehniskos nosacījumus).