forum.gif
Zamša drāniņas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Ieteikumi / Zamša drāniņas
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.11.09 22:38
 citēt
vai kas cits - ar ko tīrīt monitorus fočukiem, brilles, ne nu gluži optiku fočukam. Ko lietojat, kur iegādājaties? Cik briļļu veikalos meklēju zamša lupatiņas - nekur neatradu.
Publicēts: 10.11.09 22:49 labots
 citēt
man shauttra kaukad senc iedeva divas briljlju tiiraamaas lupatinjas ar vienu tiiru kompim monitoru ar otru pa retam objektiiviem prieksheejo stiklu.
Publicēts: 10.11.09 22:53
 citēt
Pterodaktils:vai kas cits - ar ko tīrīt monitorus fočukiem, brilles, ne nu gluži optiku fočukam. Ko lietojat, kur iegādājaties? Cik briļļu veikalos meklēju zamša lupatiņas - nekur neatradu.

nedari tā nekad

dupsi arī ja slauki nēzdogā ta met to (nēzdogu, mutautu, kabatlakatu) taipat brīdī laukā

optiku tīra ar rīspapīru - paciņā 100 gab. - iepirkt var ķīmiķu bodēs - piemēram valdemāra un briāna stūrī
Publicēts: 10.11.09 22:54
 citēt
Monitoru tīru ar Drogās pirktu tam paredzētu ultramikrošķiedras lupatiņu (rakstīts, ka ar to var arī objektīvus tīrīt, bet, manuprāt, tas materiāls mazliet par biezu), bet objektīvus pārsvarā ar briļļu tīrāmajām lupatiņām. Zamša gan tās nav, bet nezinu kā to materiālu sauc.
Publicēts: 10.11.09 23:00
 citēt
Zamšs ir draza, savac sevī daudz smiltis in ta kauka, ze best ir microfibre, var dabūt tajas pašās optikās ,bet ir visādi veidi, vienas reali glumas (draza), citas akal galīgi labas. Esmu notestējis vairakus desmitus veidus un ļoti labas ir bijušas tikai dažas, tas tad nu arī ir lielā vairumā :)
Publicēts: 10.11.09 23:01
 citēt
bergaupuris1:Un briļļu lupatas veičos nopērkamās arī ne visas labas. Ir vienas tāds izcilpretīgas, plūksnainas un tā. Vissūdīgākās ir tās, kas komplektā ar dārgām bričām nāk, kapēc tā- nezinu.

taisnība!!!!!
Publicēts: 10.11.09 23:02
 citēt
Es arī gribētu zināt ,kur lai mūsdienās zamša lupatiņas rauj,neaizvietojama lieta filmiņu slaucīšanai.
Publicēts: 10.11.09 23:03
 citēt
mikrošķiedra domāju var pilnība aizvietot zamšu, arī filmu slaucīšanai
Publicēts: 10.11.09 23:07
 citēt
zamšādas vairs nebūs,jo visi zamši ir izmiruši:)
Publicēts: 10.11.09 23:10
 citēt
Atvainojos,neprecīzi izteicos,runa ir par slapju filmu slaucīšanu.Padoms par šopēšanu filmu kontekstā vilinošs,vai nevarētu tuvāk paskaidrot,kā to paveikt ar durstu :) ?
Publicēts: 10.11.09 23:13
 citēt
es filmas mēģināju slaucīt ar mašīnas logutīramo, no abām pusēm ta viegli, bija man patterson originālais tads tīrītājs, bet tam jau gumija sažuvusi..
Publicēts: 10.11.09 23:19
 citēt
shauttra:es filmas mēģināju slaucīt ar mašīnas logutīramo, no abām pusēm ta viegli, bija man patterson originālais tads tīrītājs, bet tam jau gumija sažuvusi..

manam nav sažuvusi - vot i nesaprotu kam zamša vairākreizējā lupata vajadzīga - tiesa pie kopēšanas milzklizma un sintētiskā pindzele neizbēgamas

a 35 niekiem tāpat retuša, pie palaga, neizbēgama
Publicēts: 10.11.09 23:21
 citēt
tad secināju ka lai nebūtu jāslauka tad filma jaskalo sākumā parasta ūdenī, beigas pamērcē destilētā, i miers un tīrs negatīvs
Publicēts: 10.11.09 23:22
 citēt
bergaupuris1:
60uz5komats6:Atvainojos,neprecīzi izteicos,runa ir par slapju filmu slaucīšanu.Padoms par šopēšanu filmu kontekstā vilinošs,vai nevarētu tuvāk paskaidrot,kā to paveikt ar durstu :) ?

Iepērc retušēšanas komplektu.

Nekad neesmu slaucijis filmas. Nav bijusi nepieciešamība tā steigties. Un vispār - nafiga tas jādara ? Jāslauka filmas slapjas ? Kamēr slapjas tak baisi jūtīgas pret mehāniskiem bojājumiem. Tu bildes pēc skalošanas arī slauki ?

Euu!Kas tas par prikolu?Kad nospiedu citēt,tad parādās vēl papildus teksts,kuru citādi nemaz neredz.

Runājot par retušēšanas komplektu,tad man arī vaicājums,vai kaut kur var dabūt nenomazgājamo tušu(tādu kā krievu laikos bija igauņu kalmārs),lai tā tuša atšķaidītos ar ūdeni,bet pēc izžūšanas ūdenī vairs nešķīstu.
Filmas nebūtu jāslauka,ja skalotu destilētā ūdenī,pretejā gadijumā pēc nožūšanas no pilēm paliek pāri sāļi,kuru mūsu ūdensvada minerālūdenī ir ka vai cik.
Publicēts: 10.11.09 23:22
 citēt
Te jau vairāk par optikas tīrīšanu fočukam panesās - tam ir kamieļsaru birstītes, bet monitoru fočukam, ko nospeķo ar degunu gribētos ar tādu zamsi noberzt, pirms tam uzpūšot alkohola dvingu. Monitoram nopirku acme burku ar sausām/slapjām salvetēm. Slapjās kaut kā ātri sakalta. Tamdēļ taujāju pēc citu pieredzes.
Publicēts: 10.11.09 23:26
 citēt
bergaupuris1:
shauttra:tad secināju ka lai nebūtu jāslauka tad filma jaskalo sākumā parasta ūdenī, beigas pamērcē destilētā, i miers un tīrs negatīvs

Bendiks par šito reiz teica, ka nava labi. Nu bet kur nu līdz viņa smalkumiem. Es dariju tāpat.

kāmēr nenāks fiziski pierādāma atklāsme - turpināšu tā darīt! :)
Publicēts: 10.11.09 23:28
 citēt
bergaupuris1:
shauttra:tad secināju ka lai nebūtu jāslauka tad filma jaskalo sākumā parasta ūdenī, beigas pamērcē destilētā, i miers un tīrs negatīvs

Bendiks par šito reiz teica, ka nava labi. Nu bet kur nu līdz viņa smalkumiem. Es dariju tāpat.

Nē,nu kapēc nav labi,ja ir pieejams normāls tekošs destilēts ūdens neierobežotā daudzumā,tad tā arī ir metode,bet noslaucīt ar zamšādu kaut kā vienkāršāk un pieejamāk izklausas.
Publicēts: 10.11.09 23:29 labots
 citēt
ja kāds to varētu man smalki izstastīt, tā lai es noticu... :D

destilēts wassers ir kannās aizķēries, tāpē ta droši daru, bet daudz jau nevajag :)
Publicēts: 10.11.09 23:32
 citēt
bergaupuris1:Nu johaidī ! Skalo kautvai zem krāna, kautvai akā, bet pirms karināt žāvēties paļurini destilētā.

nuja!! tā viš i!! gribu lai kāds ieskaidro man kapie tas nau labi, kā Bend runā :)
Publicēts: 10.11.09 23:34
 citēt
Kur to destilēto ūdeni lai rauj un cik litrā maksā?
Publicēts: 10.11.09 23:35
 citēt
Destilētais ūdens maina filmas struktūru un graudu. KUR LAI NOPĒRK ZAMŠA LUPATIŅAS?
Publicēts: 10.11.09 23:35
 citēt
DUS

maksā maz
Publicēts: 10.11.09 23:36
 citēt
aptiekā dārgs litrā, benzotankos ir kannās , tik nezinu zik labs, es no vienas laboratorijas satecināju vēl siltu :)
Publicēts: 10.11.09 23:36
 citēt
Destilētais ūdens Latvijas ķīmijā. Vai izdzenot ūdeni caur kandžas aparātu.
Publicēts: 10.11.09 23:37
 citēt
ta gāzēs tomēr kā briļļaina ome a piespeķotu zamsi - rīspapīru nepirks ja ? :D
Publicēts: 10.11.09 23:37
 citēt
Pterodaktils:Destilētais ūdens maina filmas struktūru un graudu. KUR LAI NOPĒRK ZAMŠA LUPATIŅAS?

nepērc zamšu, nopērc pasaules optikā briļļu lupat un būs ļoti labi :)
Publicēts: 10.11.09 23:41 labots
 citēt
Tās briļļu lupatas dikti nepatika - dikti sintētiskas. Par to rīspapīru domāju. Ja zamsi nenoķeršu, būs jālieto rīspapīrs. Fandango stāstīja par maģiskajām lupatiņām, kas bez plūksnām. arī variants.
Publicēts: 10.11.09 23:41 labots
 citēt
,,,
Publicēts: 10.11.09 23:43
 citēt
nu nez, man ir tikai nepūkainas nesintētiskas lupatiņas. saku kā optiķis ar stāžu :)
Publicēts: 10.11.09 23:49
 citēt
pag vai tad nav runa par taadaam kaa ziepeem kas nelauj nogulsneem uzrkaaties?
Publicēts: 10.11.09 23:52
 citēt
bro-tip:pag vai tad nav runa par taadaam kaa ziepeem kas nelauj nogulsneem uzrkaaties?

Ziepes vai šampūni palīdz notecēt ūdenim neveidojot sāļu pleķus - slavenais trauku mazgāšanas līdzeklis noteikti varētu palīdzēt, ja neveic graujošu darbību uz emulsiju vai pašu filmu.
Publicēts: 11.11.09 00:02
 citēt
hmm, ilfordam bija kaukads virsmaktivais aģents, ziepju vietā :)
Publicēts: 11.11.09 00:02
 citēt
cik atceros tad parastaas zieppes nedereeja, cik atceros vajadzeeja 1 pilienu kaut kaada suudina pie skalosanas un viss kulee. kaapeec keepaaties ar zamsu
Publicēts: 11.11.09 00:14 labots
 citēt
Gudris::D:D:D jebal...kur var būt tik stulbi cilveeki un meklēt kko speciālu ar ko tīrīt objektīvu vei ekrānu :D...jebkura mikrošķiedras lupatiņa der tam

Nebaidies saskrāpēt savu digitālo objektīvu? Man šķiet, ka tur, speciāli šiem objektīviem, digitālo lupatiņu vajag...
Publicēts: 11.11.09 00:14
 citēt
bergaupuris1:Nebij leģendārais Kastanis ?

p.s. pasarg dies ! nemēģiniet. es tik mēģinu minēt :)

Bij,bij Kastanis :)
Bet es neieteiktu vienīgo atlikušo arhivējamo foto nesēju čakarēt ar sazinkādām ķīmijām.
Publicēts: 11.11.09 00:15
 citēt
Es darbaa shefam nospeeru laptopam liidzi naakoshu eekraana tiiraamo lupatinju, nu kompiiti var uzpuceet skaisti, stikliem nav meeginaats, taka parupsh likaas.

PS. Brillju tiiraamaas lupatas var mazgaat, nepaliks nelietojama??
Publicēts: 11.11.09 00:23
 citēt
Laurelz:Es darbaa shefam nospeeru laptopam liidzi naakoshu eekraana tiiraamo lupatinju, nu kompiiti var uzpuceet skaisti, stikliem nav meeginaats, taka parupsh likaas.

PS. Brillju tiiraamaas lupatas var mazgaat, nepaliks nelietojama??

var mazgāt, paliks nedaudz stīvāka, bet būs laba, nevar gludināt. :)

krasainas biildes forši ajax balinātajā skalot :D
Publicēts: 11.11.09 00:27
 citēt
bergaupuris1:

Ar gudrību arī šoreiz neizcēlies. Pat ar pirksta galu var sačakarēt objektīva pārklājumus.

Gudrim pārklājumus nevajag - tie tikai traucē iegūt patīkamu fona blūriņu :D
Publicēts: 11.11.09 08:38
 citēt
Pterodaktil,domāju visreālāk zamšādas lupatiņas meklēt pie kurpniekiem,kur vēl izgatavo kaut kādus apavus no tā materiāla.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):