vai kas cits - ar ko tīrīt monitorus fočukiem, brilles, ne nu gluži optiku fočukam. Ko lietojat, kur iegādājaties? Cik briļļu veikalos meklēju zamša lupatiņas - nekur neatradu.
Pterodaktils:vai kas cits - ar ko tīrīt monitorus fočukiem, brilles, ne nu gluži optiku fočukam. Ko lietojat, kur iegādājaties? Cik briļļu veikalos meklēju zamša lupatiņas - nekur neatradu.
nedari tā nekad
dupsi arī ja slauki nēzdogā ta met to (nēzdogu, mutautu, kabatlakatu) taipat brīdī laukā
optiku tīra ar rīspapīru - paciņā 100 gab. - iepirkt var ķīmiķu bodēs - piemēram valdemāra un briāna stūrī
Monitoru tīru ar Drogās pirktu tam paredzētu ultramikrošķiedras lupatiņu (rakstīts, ka ar to var arī objektīvus tīrīt, bet, manuprāt, tas materiāls mazliet par biezu), bet objektīvus pārsvarā ar briļļu tīrāmajām lupatiņām. Zamša gan tās nav, bet nezinu kā to materiālu sauc.
Zamšs ir draza, savac sevī daudz smiltis in ta kauka, ze best ir microfibre, var dabūt tajas pašās optikās ,bet ir visādi veidi, vienas reali glumas (draza), citas akal galīgi labas. Esmu notestējis vairakus desmitus veidus un ļoti labas ir bijušas tikai dažas, tas tad nu arī ir lielā vairumā
bergaupuris1:Un briļļu lupatas veičos nopērkamās arī ne visas labas. Ir vienas tāds izcilpretīgas, plūksnainas un tā. Vissūdīgākās ir tās, kas komplektā ar dārgām bričām nāk, kapēc tā- nezinu.
Atvainojos,neprecīzi izteicos,runa ir par slapju filmu slaucīšanu.Padoms par šopēšanu filmu kontekstā vilinošs,vai nevarētu tuvāk paskaidrot,kā to paveikt ar durstu ?
shauttra:es filmas mēģināju slaucīt ar mašīnas logutīramo, no abām pusēm ta viegli, bija man patterson originālais tads tīrītājs, bet tam jau gumija sažuvusi..
manam nav sažuvusi - vot i nesaprotu kam zamša vairākreizējā lupata vajadzīga - tiesa pie kopēšanas milzklizma un sintētiskā pindzele neizbēgamas
60uz5komats6:Atvainojos,neprecīzi izteicos,runa ir par slapju filmu slaucīšanu.Padoms par šopēšanu filmu kontekstā vilinošs,vai nevarētu tuvāk paskaidrot,kā to paveikt ar durstu ?
Iepērc retušēšanas komplektu.
Nekad neesmu slaucijis filmas. Nav bijusi nepieciešamība tā steigties. Un vispār - nafiga tas jādara ? Jāslauka filmas slapjas ? Kamēr slapjas tak baisi jūtīgas pret mehāniskiem bojājumiem. Tu bildes pēc skalošanas arī slauki ?
Euu!Kas tas par prikolu?Kad nospiedu citēt,tad parādās vēl papildus teksts,kuru citādi nemaz neredz.
Runājot par retušēšanas komplektu,tad man arī vaicājums,vai kaut kur var dabūt nenomazgājamo tušu(tādu kā krievu laikos bija igauņu kalmārs),lai tā tuša atšķaidītos ar ūdeni,bet pēc izžūšanas ūdenī vairs nešķīstu. Filmas nebūtu jāslauka,ja skalotu destilētā ūdenī,pretejā gadijumā pēc nožūšanas no pilēm paliek pāri sāļi,kuru mūsu ūdensvada minerālūdenī ir ka vai cik.
Te jau vairāk par optikas tīrīšanu fočukam panesās - tam ir kamieļsaru birstītes, bet monitoru fočukam, ko nospeķo ar degunu gribētos ar tādu zamsi noberzt, pirms tam uzpūšot alkohola dvingu. Monitoram nopirku acme burku ar sausām/slapjām salvetēm. Slapjās kaut kā ātri sakalta. Tamdēļ taujāju pēc citu pieredzes.
shauttra:tad secināju ka lai nebūtu jāslauka tad filma jaskalo sākumā parasta ūdenī, beigas pamērcē destilētā, i miers un tīrs negatīvs
Bendiks par šito reiz teica, ka nava labi. Nu bet kur nu līdz viņa smalkumiem. Es dariju tāpat.
Nē,nu kapēc nav labi,ja ir pieejams normāls tekošs destilēts ūdens neierobežotā daudzumā,tad tā arī ir metode,bet noslaucīt ar zamšādu kaut kā vienkāršāk un pieejamāk izklausas.
Tās briļļu lupatas dikti nepatika - dikti sintētiskas. Par to rīspapīru domāju. Ja zamsi nenoķeršu, būs jālieto rīspapīrs. Fandango stāstīja par maģiskajām lupatiņām, kas bez plūksnām. arī variants.
bro-tip:pag vai tad nav runa par taadaam kaa ziepeem kas nelauj nogulsneem uzrkaaties?
Ziepes vai šampūni palīdz notecēt ūdenim neveidojot sāļu pleķus - slavenais trauku mazgāšanas līdzeklis noteikti varētu palīdzēt, ja neveic graujošu darbību uz emulsiju vai pašu filmu.
cik atceros tad parastaas zieppes nedereeja, cik atceros vajadzeeja 1 pilienu kaut kaada suudina pie skalosanas un viss kulee. kaapeec keepaaties ar zamsu
Es darbaa shefam nospeeru laptopam liidzi naakoshu eekraana tiiraamo lupatinju, nu kompiiti var uzpuceet skaisti, stikliem nav meeginaats, taka parupsh likaas.
PS. Brillju tiiraamaas lupatas var mazgaat, nepaliks nelietojama??