Baltijas Papīrs uz Akas ielas, var pielasīt da jebkādu paspartū papīru. Manuprāt. Smalkākām gaumēm tad jāmeklē mākslinieku veikalos, LMA pagrabā vai kur citur.
Nu tev idejas - domā kāds sagriež stiklu un līstītes dažādos izmēros un cer, ka kādam ievajadzēsies tieši tādu nestandarta izmēru? Rāmjus taisa jebkādā izmērā, arī nestandarta. Vienu darbnīcu zinu 11.XI krastmalā 35, vēl par vienu esmu dzirdējis Dzirnavu ielā - tai galā, kas pie Brieža ielas.
Nezinu vai vēl eksistē, bet kādreiz(apmēram pirms pusgada) pārdaugavā Satiksmes ielā bija tāds iestādijums "galerija Rāmis" taisija visādu izmēru, arī pilnīgu nestandartu, arī apaļus nu dajebkādus.Bija sākot no pavisam vienkāršiem koka rāmīšiem un beidzot ar pavisam sarezģītiem rāmjiem.Cenas nu tādas bija, neteikšu, ka lēti, bet ļoti dārgi arī nebija.
Ar bergaupuris (cita Berga, noteikti ) minēto kantori neizdevās sastrādāties. Runāja latviski, bet nesaprata mani, bija kašķītis. Es kā kurzemnieks divreiz nelūgšu. Bet vispār, ja par dārdzību runā, ja Tev ir trīs vai četri dežūrējošie rāmji, ko mājās izmantot, kāda tur liela starpība, vai tas rāmis maksā par pāris latiem vairāk. Ja katrai bildei vai izstādei jātaisa, tad jau gan sulīgi sanāk.
kas tavā saprašanā ir A3? 30x40 vai 30x45? par pēdējam izmēram piemērotiem rāmjiem vairumā man ari ir interese.....varbūt varam samesties kopā un dabūt lētāk?
Andri, nu, pareekjini pats.......spoguljkameras kadrs ir 2x3. Tātad bilde vai nu 20x30 vai 30x45 vai 60x90. Tas 30x40 ir biroja A3 un 3x4...tas ir ziepja kadrs vai speciaali taa iekadreets un peec tam cropots kadrs
Andreass, man shkjiet, ka tu kaut ko nesaproti ...... es NEKAD nelieku bildes bez pasportu BET ... ir runa par bildes pashas izmeeru .... kaa Anita teica ..... manaa/vinjas fochukaa izmeers ir 30x45 ... taatad raami vajaga 40x55 ..... bet tirgo 40x50 .... un 10 cm griezt no bildes - ne katram kompoziicja tam der
ooooo!!!!!!! es apsaktijos maajas lapaa - tur taada izmeera nebija ..... bet ja sakariiga cena - var iepirkt arii vairaak - priekshdienaam ;-)ar pretspiiduma stiklu arii iespeejams?
Anita_:Andri, nu, pareekjini pats.......spoguljkameras kadrs ir 2x3. Tātad bilde vai nu 20x30 vai 30x45 vai 60x90. Tas 30x40 ir biroja A3 un 3x4...tas ir ziepja kadrs vai speciaali taa iekadreets un peec tam cropots kadrs
Silvija un Anita, nekad tam iepriekš nebiju pievērsis uzmanību, jo kā izrādās, tur kur drukāju ir tikai viens izmērs. Pamērīju, ka pēdējās drukātās bildes ir 30x40 un iekš paspartū ieliktas. hm, būs japameklē datorā originālais fails un jāskatās vai tiešām ir nokropots kaut kas no bildes.
nepievērsu tam uzmanību, jo priekš izstādēm bildes tika vienam civlēkam nosūtītas un veikta samaksa. Pie tam sen sen, tikai A4 tika drukāts vai mazākas. A3 likās baigi lielās un dārgas.
Tagad jau kad pašam jādara viss no sākuma līdz galam, tad sākas problēmas.
nekad pirms šīs diskusijas īsti nebija problēmu. Vienmēr tika drukāts vienā vietā un paspartu/rāmis taisīts arī vienā vietā. nekādu problēmu. Iespējams, ka rāmja un paspartū veidotāji to sāka veidot tikai pēc bildes saņemšanas, tādas info man nav. Zinu tikai to, ka nebija nekādu problēmu.
Paldies, 60uz5....... par izskaidrojumu kur rodas tie nepareizi izmēri. Par originālajiem formātu izmēriem zinu. Bet vai ir tikai noritsuveidīgās? Ražotāju tak ir daudz.
Tātad ziņoju - Eli 1 pasūta "nestandarta rāmjus" no Lietuvas un apm. 3-4 ned. laikā garantē, ka būs. 40x55 rāmis 1,5 cm plats (gan plastmasas, gan koka - izturigāks) maksā: 3,95 Ls gab. ar parastu stiklu 4,90 Ls gab. ar matētu stiklu 5,60 Ls gab. ar plexi (ja pareizi sapratu - tas nav stikls, bet kaut kas plastmasas, kas neplīst, bet noversot atspīdumu, kaut pieļauju, ka ātrāk nobružājas....) uz atlaidēm iegādei vairumā pa telefonu neparakstās
Nākamnedēl iešu izlūkot Satiksmes ielas iestādijuma piedāvajumu.
Varbūt vēl kādam ir vērtīga informācija, ar ko padalīties? nu, neslēpiet tak, kur lētāk rāmjus pasūtat!!!! Bildes tak vienalga katram savas)))))
Paldies, Anita_ par info. Vairumā nav nācies pasūtīt, tāpēc es tik tipinu uz Dzirnavu ielau 3, bet tur cenas uiii, ku lielākas. Zinu cilvēkus, kas tur bieži "rāmējas", tad šiem piemēro normālas atlaides.
nja.....Schnircks, paldies par ieganstu pastaigai skaistā laikā, bet rāmja cena gan tur " jauka" ..... 40x55 ar pretatspīduma stiklu 15.95 par gab. 3 reizes dārgāk par iepriekš aptaujāto kantori)))