Bilde Lightbox popup logā netiek rādīta pilnā izmērā, bet tiek "resaizota". Par piemēru var ņemt da jebkuru bildi. Piem: Lightbox: www.fotoblog.lv... (+uzspiežam uz pildes lai dabūtu lightbox logu) Un te - kāda tā izskatās bez lightbox: www.fotoblog.lv...
Šāda bilžu staipīšana noved arī pie kvalitātes (asuma) zudumiem!
Lūdzu novērst, lai var baudīt bildes tādas kādas tās ir!
Jā - tas man ar kaitina. T.i. atverot bildi atsevišķā logā un uspiežot mozillā View picture to tomēr parāda pilnā 900px izmērē jeb nu tādu kādu es to esmu aizsūtījis, līdz ar to neredzu problēmu, kāpēc uzreiz to nevar rādīt, bet ir tā jasamazina par kkādiem dažiem % tādējādi būtiski sačakarējot asumu.
Vispār jau ievietojot jaunu bildi, labajā malā blakus ''Browse'' ir ''Ielādes un kompresijas noteikumi Jauns!'' kur lasāms, lūk kas:
Nosacījumi bildes ievietošanai, izmēram un kompresijai.
Pievienojot JPG failu fotoblog.lv galerijā, lūdzu, ņem vērā dažus nosacījumus, lai izvairītos no pārlieku lielas bildes kompresijas (tātad arī kvalitātes zuduma): 1) Pirms bildes ielādes samazini fotogrāfiju līdz izmēram 900px pēc garākās malas 2) Atkarībā no bildes izmēra tām tiek piemērota dažāda kompresija: a) Bildes ar faila izmēru līdz 250KB tiks kompresētas, izmantojot kompresijas pakāpi 96% b) Bildes ar faila izmēru līdz 1MB tiks kompresētas, izmantojot kompresijas pakāpi 90% c) Bildes ar izmēru lielāku par 1MB tiks kompresētas, izmantojot kompresijas pakāpi 80%
Izmanto bilžu apstrādes programmu iespējas saglabāt bildi attēlošanai internetā („Save for web”), lai jau pirms ievietošanas varētu novērtēt, kā fotogrāfija izskatīsies fotoblog.lv.
Labākā kvalitāte galerijas bildēm būs, apskatot tās vislielākajā izmērā (fotogrāfija uz tumša fona pa visu ekrānu).
Kompresijas noteikumus zinu. Nav runa šeit nav par to, ka tiek pielietota kompresija. Runa ir par to, ka bilde netiek rādīta tādā izmērā (platums/augstums), kādā tā tiek ielādēta un fiziski glabājas uz servera. Rādot tā tiek nedaudz samazināta (on the run), tādējādi to sabojājot.
ERA:Vispār jau ievietojot jaunu bildi, labajā malā blakus ''Browse'' ir ''Ielādes un kompresijas noteikumi Jauns!'' kur lasāms, lūk kas:
Nosacījumi bildes ievietošanai, izmēram un kompresijai.
Pievienojot JPG failu fotoblog.lv galerijā, lūdzu, ņem vērā dažus nosacījumus, lai izvairītos no pārlieku lielas bildes kompresijas (tātad arī kvalitātes zuduma): 1) Pirms bildes ielādes samazini fotogrāfiju līdz izmēram 900px pēc garākās malas 2) Atkarībā no bildes izmēra tām tiek piemērota dažāda kompresija: a) Bildes ar faila izmēru līdz 250KB tiks kompresētas, izmantojot kompresijas pakāpi 96% b) Bildes ar faila izmēru līdz 1MB tiks kompresētas, izmantojot kompresijas pakāpi 90% c) Bildes ar izmēru lielāku par 1MB tiks kompresētas, izmantojot kompresijas pakāpi 80%
Izmanto bilžu apstrādes programmu iespējas saglabāt bildi attēlošanai internetā („Save for web”), lai jau pirms ievietošanas varētu novērtēt, kā fotogrāfija izskatīsies fotoblog.lv.
Labākā kvalitāte galerijas bildēm būs, apskatot tās vislielākajā izmērā (fotogrāfija uz tumša fona pa visu ekrānu).
un es to tikai tagad lasu! visu laiku nemu 100o px garako un 500 kb kaa shutterii
Onkulis:nu tad laikam jau būsi parkapis atļautajam izmeram
Tu vispār salīdzināji abas bildes, ko pirmajā postā iemetu? Pirmā ir tā pati otrā (TAS PATS FIZISKAIS FAILS!!!). Atšķirība ir tikai tā, ka vienā gadījumā tā tiek rādīta iekš lightbox, otrā tīrā veidā... un pirmajā gadījumā tai ir izmainīts izmērs, nevis fiziski, bet ar kaut kādiem HTMLiskiem paņēmieniem.
Nu c'mon tauta, pirms grūdiet savus tekstus par kompresiju, izlasiet un apskatieties, par ko es runāju...
Es vienmēr lieku bildes 900px vai mazāk un vienmēr spiežot skatīt bildi atsevišķā logā, blogs bildi par kādiem 5-7% samazina no orģinālajiem 900px. Un loģiski, ka šitāda samazināšana ietekmē bildes kvalitāti/asumu utt - t.i. citi redz to savādāku nekā es to esmu sataisījis rādīšanai.
Es vienmēr lieku bildes 900px vai mazāk un vienmēr spiežot skatīt bildi atsevišķā logā, blogs bildi par kādiem 5-7% samazina no orģinālajiem 900px. Un loģiski, ka šitāda samazināšana ietekmē bildes kvalitāti/asumu utt - t.i. citi redz to savādāku nekā es to esmu sataisījis rādīšanai.
Mozilla, uz laptopa ar izšķirtspēju 1024px pa garāko malu, līdz ar to 900px vajadzētu ielīst diezgan stabili. Bet man rādās tā - augšējā kreisajā stūrī bilde tā kā viņa parādās, kad nospiež uz "atsevišķā logā" (vizuāli neizskatās uz 900px un ir par pāris % samazinājusies). Apakšējā kreisajā stūrī 900px bilde, kādu es to ielādēju (un kuru var apskatīt nospiežot uz tās atsevišķā loga bildes Mozillā - View Image). Nu man tomēr gribētos teikt, ka ir visai ievērojama atšķirība asumā... BET - ja tā ir tikai mana kompja problēma un citi redz to bildi tādu kādu es to esmu ielādējis, tad principā mani tas netraucē.
Pterodaktils:Jezus- mazāk asiņainus skatus piemēram var izmantot?
Atavianojos Bet nu tā uz ātrumu bija manā galerijā tuvākā bilde, kur kaut kāda smalka detalizācija redzama - līdz ar to uzskatāmāk parāda to asuma samazināšanos...
Es jau pieradu. Varētu pat kādu večiņu ar cirvi galvā ielikt. Pirmajā brīdī bija šoks. Asuma atšķirību nemanu - laikam jau bilde ir asa un detalizācija ir ok. Nav jēgas skaldīt matus. Tāpat molekurārā līmenī pixeļu pietrūks.
Tagad saldais ēdiens tiem, kas domā, ka 800px palīdz Pirmā bilde ar garāko malu 800px - tāda, kāda tā glabājas uz servera Otrā - tā pati bilde (lapas source kodā links uz to pašu failu), bet tiek saspiesta, kad tiek skatīta "pilnā izmērā"
jachus: Pterodaktil - tavs jautājums ar teksu "Kuru interesē detalizācija" liek noprast, ka tu runā visu pārējo fotoblog lietotāju vārdā... vai tā?
Tu paskatījies, cik cilvēkiem interesē ši diskusija un matu skaldīšana? Internetā kvalitāte bildei zūd. Katrai lapai savādāk, bet zūd. Monitori arī atšķirīgi. Tā ka plosīties par detalizāciju internetā ir lieki. Kamēr nevar bildi iemest pilnā izmērā, lai katrs var apskatīt to cik vien lielu vēlas ir velta plosīšanās.
Nu redz dažādiem cilvēkiem ir dažādi attīstīti maņu orgāni. Vienam šķībi dziedošs cilvēks liekas labākais, kas vien pasaulē var būt. Cits tomēr saprot, ka cilvēks dzied šķībi. Otram nekaitē filmu skatīšanās no vecām VHS kasetēm, cits pamana kvalitātes zudumus pat FullHD formātā. Nu pieņem, ka esam dažādi.
Es pamanu tādas lietas un ceru, ka ir vēl tādi, kas to pamana...
Aga. Hičkoka filma uz fullHd ir daudzkārt labāka par to pašu filmu uz VHS. Arī Palmas vai Allena filmām. Šķībi dzied gan mobilajā, gan Hardman verķī. Skaties plašāk.
Ja režisors labs - detalizāciju veido tā, lai to pat mobilajā saskata skatoties. A tā ir sižets un aktieru spēle. Tā veido filmu. Un nevienu nevaino, ka viņš ko nav sapratis tapēc, ka skatījies VHS. Piedodiet - nedaudz iedegos, jo šādi snobiski jautājumi mani kaitina. Vai mana blūzīte ir pietiekoši balta? A vispār mani tas neinteresē.
Man ir 1280x1024, Windows 7, Firefox 3.5.3 Es palūdzu vēl vienam cilvēciņam pārbaudīt un viņam arī ir rādās normāli (izšķirtspējā 1680 x kautkas). Izskatās tā ir kaut kāda mana individuālā, ekskluzīvā problēma. Uz IE viss štokos...
Nu... kādu laiku ar veco moni bija kā bija... nācās bildi visupirms ielādēt melnrakstos, tad aplūkot visos iespējamajos veidos un pēcāk šopā veikt korekcijas, lai blogā bilde izskatītos max. tuvu iecerētajam... ķēpīgi, protams...