Jau labu laiku galerjas lūkojot bildes man ir jautājums - ko jums nozīmē fons AIZ meitenes. Izskatās, ka katrs sevi cienošs iesācējs un "vecmeistars" mēģina vienu no trim populārākajiem variantiem - uz sliedēm, mežā ar koferīti, kādā graustā (Slokas papīrfabrika un Ķemeru grausti te topā!) kā vispār lasīt informāciju ko autors sniedz ar fonu? brīžiem nevar saprast - smieties vai raudāt....
nu ja fotograafee tikai portretus (galvas) tad vienalga, kur vins focheets, taapat fona nekaada dizhaa nav, kraasu plekji Un mezhaa vienmeer ir interesanti un visu ko var atrast, nav nemaz koferi jaanjem liidzi
Vai nebūtu pareizāk pajautāt Kāpēc? Kāpēc sīki tīņi fočējas pie lieliem spīdīgiem autiņiem? Kāpēc kaimiņmājas sētnieks fočējas tikai uzvalkā, ja visu dzīvi pavada humpalās?
Rada pretstatu! Lielas krūtis nefotogrāfēs krāšņā villā, savādāk nobālēs pati modele. Ņem mazsvarīgu fonu, lai izceltu pašu tēlu. Gluži kā afro-melnādaino-rasistu nofotogrāfēt uz melna fona, bez sānu gaismām
alvils:Annirs, kas īsti Tev nepatīk: sliedes vai bildes autors?
da pofig man autors, Alvil - es taisu valjaa bildes un vispaar neskatos kas ir autors... bet sliedes nahren!!! es cenšos saprast... lietaam un vietaam tak ir kaut kaadi vizuālie kodi...
es speciali prieks tevim ustaisisu bildi uz sliedem, lai tev priektas par sliedem uzlabojas... laikam tev ar sliedem sliktas asociacijas ir, bernibas trauma...
ritikoff:es speciali prieks tevim ustaisisu bildi uz sliedem, lai tev priektas par sliedem uzlabojas... laikam tev ar sliedem sliktas asociacijas ir, bernibas trauma...
nee, ar sliedeem nav. un chemodaaniem ar nav. Nevajag katraa topikaa meegjinaat aizstaaveeties - Tev neviens neuzbruuk!
sliedes ir labs materiāls - rada kaut kādu perspektīvu, līnijas, arī jēgu var iedot dažam darbam, ja prot to izmantot. Tas ir normāli. Taviem portretdarbiem fonā smiltis un lapas pārsvarā. Un, ko tagad?
Vil:sliedes ir labs materiāls - rada kaut kādu perspektīvu, līnijas, arī jēgu var iedot dažam darbam, ja prot to izmantot. Tas ir normāli. Taviem portretdarbiem fonā smiltis un lapas pārsvarā. Un, ko tagad?
ja Tevi tas interesee - uztaisi topiku - kaapeec anniram foaa lapas portretos...
ritikoff:kapec tu doma ka es aiztavos...? man liekas ka tev ir paranajoja ka visi tev uzbruk
nu tad pastaasti kaapeec Tu izmanto taadus nevis citaadus fonus, ko ar to gribi pateikt utt...
sliedes ir loti labs fons bildei, tik vnk liidz riebumam nodraazts un banaals, jo sliezhu bildes (paarsvaraa suudiigas) sanaak loti biezhi te ieraudziit! ... mani bildee piesaista sizhets, ideja un vizuaalaa kvalitaate, ja pirmie abi nav, tad parasta bilde bez domas un dveeseles vien sanaak! ja sliezhu bildi sakombinee ar labu ideju, tad ir ok!
alchsh:sliedes ir loti labs fons bildei, tik vnk liidz riebumam nodraazts un banaals, jo sliezhu bildes (paarsvaraa suudiigas) sanaak loti biezhi te ieraudziit! ... mani bildee piesaista sizhets, ideja un vizuaalaa kvalitaate, ja pirmie abi nav, tad parasta bilde bez domas un dveeseles vien sanaak! ja sliezhu bildi sakombinee ar labu ideju, tad ir ok!
Grībēj teikt "Tupi nobildētas" sliedes Sliedes var nobildēt TIK radoši kopā ar modeli ka publikai Mute vaļā Vienīgi izpildītāji parasti RAŽO tā kā reku Predelis saka savā stāstiņā , iesaku paklausīties sākot no ~14 min www.leta90.lv...
Līnijas vispār viegli izmantot kā diagonāles, perspektīvu, piešķir dinamiku pat it kā statiskam kadram. Sliedes ir ātrāk ieraugāmais un vieglāk dabūjamais no perspektīvas līnijām dabā. (Sliežu bildi neatradu, man ir tādas līnijas, principā tas pats...)
Graustos ir pateicīgas krāsiņas (ķieģeļi).
Aksesuārs (koferītis, tauriņķeramais) vienkāršā veidā viegli piešķir oriģinalitāti kadram, ja neko grūtāku domāt negribas.
Annir, tu esi, vai tikai tēlo idiņu Kopš fotoaparātu tev nozaga, un vēl citas nelaimes piemeklējušas, tu esi konusā... un pirmais to skaļi uzsauca ir Alloxa www.fotoblog.lv... , tu vēl esi jauns puika Annir, nepalaid garām iespēju- ej ārstējies, katra diena ir no svara, ielaidīsi savādāk, un pelēkās masas šūnu zaudēšana ir neatgrieeniska. Bet par to manu bildi- ko gribu, to bildēju, kā gribu tā bildēju un bildēju 100% ar garantiju, ka ne priekš tevis. Un ja meitene šādas bildes ir izvēlējusies par savu profilbildi, tad viņa zināja, ko grib www.draugiem.lv... . Tu tūlīt d...i , ka viņai citu naf, tad, lai tu zinātu, viņa ir diezgan pieprasīta fotogrāfu aprindās Annir, tev tav pelēkā masa vairs neatļauj saprast, ka viens nozīmīgs fotogrāfa uzdevums ir izpatikt klientam, un nevis annirčikiem ... Bet nu tu vairs nepmierinies ar citu topiku piediršanu, veido pats savu apdiršanas vietu. Lai tev veicās