tad jau labaak - izveido "aadminju" komandu, kas ienaaceeju bildes veertee un savaa starpaa balsojot, izvirza iespeeju publiceet, lai redz visi .... kad ir savaacis zinaamu skaitu balsu - tad driikst arii balsot par citu bildeem....
es gan neredzu nekaadu probleemu... nav tak visas bildes jaataisa valjaa... jau mazu redz - ka fuflo... es paarsvaraa skatos savus favoriitu bildes - man ir 139 favoriiti i normaljno...
es domaaju NEVAJAG raustiit un aiztikt FB strukturaalo uzbuuvi VISPAAR - lai kaads paraada veel dziiviigaaku internet-resursu, kur notiek aktiiva socializaacija relatiivi pozitiivaa gaisotnee.
Nu lūk, tagad mani metīs ārā no fotobloga un liegs vārda brīvību, kamēr nebūšu "nopelnījis" izteikties par "lielajiem grandiem". Par tām "zaļajām" bildēm gan taisnība, varētu tādu kā junioru sadaļu blogā, lai man nav tik liels kauns savas bildes likt pie pieaugušajiem.
un kaa tad to zaljo bildes savaaks to reitingu lai tiktu pie lielajaam bildeem? domaaju, ka pat Binde anoniimi diez vai tiktu no zaljo kategorijas aaraa... manupraat viss straadaa ideaali - balansaa
Annirs, NEEEE .. kad es ienaacu blogaa ... vismaz kompene man bija ok ... man nebija shopa .... kuru nedaudz man ieraadija Rolands66 ... vot taa atbrauca un paraadija dazhus pamatprincipus .... Joprjaam neesmu vinjam torti nopirskusi ;-((((
Tas tā salīdzinājumam! Es bildējot ralliju nu toč paliktu pie zaļajiem uz mūžu. Tagad vismaz kāds kādreiz kko lietderīgu uzraksta par bildi A ja būsi starp zaļajiem tad neceri uz izaugsmes iespējām
a kāpēc nevar tākā iStockPhotos darīt? pie reģistrēšanās aizsūti ādmiņiem 10 bildes un ta šie vērtē, vai dot tev rocību bildes publicēt vai nē... ja vismaz puse (vai cik tur) iziet cauri - publicējies uz nebēdu bez jebkāda cenza... ja ne - mēnesi pasēdi mierā, palasi skolu i ta var vēlreiz provēt. Galvenais - ādmiņi atmetot bildes atpakaļ, paskaidro, kas nav bijis labi un no kā izvairīties. Sistēma, manuprāt, ārprātīgi efektīva!
dansiga:tad jau labaak - izveido "aadminju" komandu, kas ienaaceeju bildes veertee un savaa starpaa balsojot, izvirza iespeeju publiceet, lai redz visi .... kad ir savaacis zinaamu skaitu balsu - tad driikst arii balsot par citu bildeem....
kura superlaba bilde ir norakta?.......................................................................................................................................
negatIvs:kura superlaba bilde ir norakta?..........................................................................................................................
a kā te var bildi norakt? nav takš kīno, kuru var neierāmēt projektorā un neprožektēt uz ekrāna un vsjo. ka kādai reitings zemāks, kā izskatās uz aci, ka pienāktos, gadās. otrādi a. neies takš tādēļ satraukties.
negatIvs:kura superlaba bilde ir norakta?.......................................................................................................................................
negatIvs:kura superlaba bilde ir norakta?.......................................................................................................................................
driizaak nenoveerteeta nevis norakta. lai taada emocionaala bilde te uzkaaptu - vismaz vajadziigs tehniski labaaks izpildiijums - un shajaa gadiijumaa tas nav izcils
Annirs:driizaak nenoveerteeta nevis norakta. lai taada emocionaala bilde te uzkaaptu - vismaz vajadziigs tehniski labaaks izpildiijums - un shajaa gadiijumaa tas nav izcils
"tehniski labaaks izpildiijums" vajadzīgs TIKAI stok-bildēm!
Annirs:driizaak nenoveerteeta nevis norakta. lai taada emocionaala bilde te uzkaaptu - vismaz vajadziigs tehniski labaaks izpildiijums - un shajaa gadiijumaa tas nav izcils
"tehniski labaaks izpildiijums" vajadzīgs TIKAI stok-bildēm!
skaidrs - Tu apgalvo ka bildei ir izcila kvalitaate?
Nepiekrītu Alloxa, lai cik laba doma tev ir, ja tu to neproti pienācīgi pasniegt, tu esi garām un tava māksla arī... Māksla tiek radīta cilvēkiem, kas uz to skatās, vērtē un apspriež, neuzskati par idiotiem tos, kas atklāti sudīgā bildē nesaskata augsto mākslu. Negribētos ticēt, ka labā bildē mākslu sasakta tikai 5 no tik daudziem. Piekrītu, ka ir labas bildes, kurās defekti ir uzskatāmi efektiem, bet Tevis minētāis piemērs... ir daži interesanti momenti pie kā acis pakavēt, bet jāatzist, ka kopumā bilde ir slikta. Lai arī cik skumji tas būtu, bet man, bez nenovērtēto bilžu kategorijas, gribētos pieminēt ari pārvērtēto bilžu kategoriju, kurā ir strēķītis neizcilu bilžu ar nesamērīgi augstu "māksliniecisko" vērtējumu. Mīļā miera labad bez piemēriem =]
Schnircks:Anniram interesanta ideja. Linkos liktās nenovērtētās bildes- arī taisnība! Var patikt, var nepatikt, taču ne jau nu sliktākas par drazu, kas it kā tiek likta tikai apskatei, bet raugi, raugi- dižojas reitingu galvgalī.
Alloxa, ja es pasaku, ka man nepatīk, tas neuzliek man par pienākumu prast labāk... ja kas. Papētiju vēl šo bildi... pastāsti man muļķim, ko tu tajā bildē tādu saskati ko citi neredz.
Gabiz:ja es pasaku, ka man nepatīk, tas neuzliek man par pienākumu prast labāk...
neuzliek par pienākumu PAT prast TĀ, KĀ PAŠAM ŠĶIET labāk. bet nu visādi var būt.
Par prasmēm un varēšanām neliels zaļā pokemona iespraudums. Vēlētos fotogrāfiju novērtēšanu nedaudz salīdzināt ar mūzikas klausīšanos- man nav jābūt komponistam vai dziedātājam, lai sadzirdētu, ka kāds dzied "šķērsām", bet lai mūzikas speciālista ziņā paliek konstatācija vai šķērsām ir norauts par toni vai pustoni. Varbūt komponists radīja labu darbu, bet dziedātājs ar savu izpildījumu to samaitāja (fotgrāfijā idejas un izpildījuma vērtējums ne vienmēr sakritīs). Vai tiešām man ir jārada šedevrs, lai es varētu atļauties izteikties par cita radītu "šedevru"? Kāds protams iebildīs, ka arī mūzikā ir jābūt dzirdei, lai saklausītu "lažu". Piekrītu un akceptēju, ka arī vērtējot fotogrāfiju jābūt kaut nelielai "muzikālajai dzirdei" (lasi- izpratnei par fotogrāfēšanu), bet paliek jau vēl arī gaumes jautājums. Mazliet murgaini sanāca, bet to es norakstu uz "vēlmiegsacīs".