Admiņi varētu izvēlēties žūriju (izvēlē viens no noteikumiem varētu būt, ka jābūt vismaz 50 bildēm, un starp tām gana labām admiņu acīs) no lietotājiem. Un tad lūk žūrija varētu vērtēt, bet pārējie tikai komentēt. Un žūrija varētu pastāvīgi mainīties (atkarībā no to aktivitātes un jaunu progresību dalībnieku parādīšanos uz skatuves). Es fanoju par šādu ideju. Bet droši vien tāda netiks akceptēta...
alvils:Admiņi varētu izvēlēties žūriju (izvēlē viens no noteikumiem varētu būt, ka jābūt vismaz 50 bildēm, un starp tām gana labām admiņu acīs) no lietotājiem. Un tad lūk žūrija varētu vērtēt, bet pārējie tikai komentēt. Un žūrija varētu pastāvīgi mainīties (atkarībā no to aktivitātes un jaunu progresību dalībnieku parādīšanos uz skatuves). Es fanoju par šādu ideju. Bet droši vien tāda netiks akceptēta...
Ideja jau arī laba, bet nolasīsies žūrijā plikņu bildētāji, kuriem ainavas vai putni neinteresē un kā viņi to visu vērtēs?
nedzeeshana ir tizla opcija. par provi - labs piemeers. Ieliku bildi - niu nebalso, vispaar ne pa kam... pat 6 nesavaaca, varbuut nebija meeness faazes iistaas... iznjeemu un ieliku peec paaris meeneshiem... www.fotoblog.lv... un runa pat nav, ka taa bija nu tipa pirmaa bilde, neviens mani nepaziist... un savaac reitingu, par ko daudzi var pat sapnjot..... a jeega kaada galarezultaataa? vismaz manas domas par sho bildi nav mainiijushaas - ne peec pirmaa, ne otraa balsojuma... pasham patiik un viss
Annirs - bet vai tad par bildēm balso tikai pirmajās dienās pēc ielikšanas? Ja man bilde patīk tad man ir vienalga vai viņa ir ielikta vakar vai decembrī.
Es arī piekrītu, ka vērtēšana un reitingi ir garām, bet tie ir nepieciešami. Vērtēšana - pašreizējā sistēma vārds dažreiz ir vairāk ievērtēts nekā pati bilde, pamatā ir 5.5.5 vai nekas... Reitingi - tā īsti nepievērsu uzmanību, tik acīs iekrita daži top 50 fotogrāfu niki, kurus neesmu manījis dzīvus esam... Tādēļ izsaku savas domas par iespējamiem uz labojumiem šajās lietās. Pirmām kārtām uzskatu, ka būtu pareizi, ja vērtēšana (cipari) būtu anonīmi bez paskaidrojuma kādēļ es vispār vērtēju un kādēļ tā, jo komentārs 555 vai tamlīdzīgi zem vērtējuma ir pilnīgi nevajadzīgi, savukārt komentāri zem niks@IP. Otrām kārtām reitings - vidējais bilžu vērtējums (vērtējumu summa/bilžu skaits), ņemot vērā bildes kas izliktas kritikai (ne apskatei) iekaitot arī dzēstās (pēdējais fiksētais vidējais vērtējums) (cerams ka no DB nekas netiek dzēsts)... Man domāt ka tā būtu pareizāk..
šitas nederēs. tad reitingmīļi turēs pa vienai (vislabāk novētētai bildei) un viss. bloga admiņi, jau veidojot šo vērtēšanas sistēmu, paskaidroja, ka nozīme ir bilžu daudzumam. labs fotogrāfs uzbildē daudz labas bildes, nevis tikai vienu vai pāris.
a vot ko ievēroju. senāk man šad tad izleca uzraksts "esi augstā godā celts, Tavs reitings kāpis no ... uz ..." vai "esi nolaidies, Tavs reitings kritis ...", tagad 100 gadus nav manīts. saprotu, ka tad, kad man bija 10 bildes ar 10 vērtējumiem katrai, jauns vērtējums mainīja vairāk, kā tagad, kad man ir 100 bildes ar 20 vērtējumiem katra, bet šā kā tā aizdomīgi - uzraksti 100 gadus nav rādījušies.
Pliku alsojumu piesaukšana - viena lieta. Bet reizēm škrobe ir par to, ka ielieku bildi, pēc kāda laika manai bildei 30 skatījumi, blakus bildei - 100 skatījumi un saprotami, ka arī balsojumu vairāk un reitings lielāks.
beedarts (c) Bildes autors (atvaino Krams13 - nekā personīga!) 8.vietā PRO reitingā ar kopējo bilžu skaitu 185 un reitingu 6.4, attiecīgi koeficients = 0.035 Paņemam blogeri "metra" ar 9.vietu PRO reitingā ar kopējo bilžu skaitu 75 un reitingu 6.39, attiecīgi koeficients = 0,09 Secinājums = metrai bilžu skaits par 2.5x mazāk, bet koeficients par 2.6x augstāks! Tāda tev lūk PRO galerijas matemātika!!!
Štruns ar to mākslu un balsošanu, parunāsim par matemātiku šito, ko lasu ir tiešām krizes laiku saēsta augstākā matemātika, kur bloga saimnieki radījuši (aizņēmušies ) formulu reitingam, bet kuru iedvesmojoties no mūsu valstsvīriem, dažš cešās aizstāt ar vienkāšu reizrēķinu izdalot sarežģītas (ne visiem ) formulas iegūtu koeficentu ar bilžu skaitu Bet tēma bija jaf sen nogūlusies un noputējusi, tagad atkal izcelta spožumā... bet vai nevar ņemt dziļāk NOST AR REITINGIEM NOST AR BLOGU NOST... NOST... lai dzīvo vispasaules anarchija bet pareizi te jālasa zemtekstā- nu neglauda mani- NOST ar reitingiem, wo, ja glaudītu- lai DZĪVO reitingi... kāds ir bijis apbižots un rodās tēma... no dzīvespriecīga cilvēka, kam smaids uz lūpām šādas tēmas nerodās.
traktors, man ar, vienbrīd, nepatika reitingi - izdariju tā lai sāktu patīkt... tev iesaku izdarīt to pašu! P.S. 90% bilžu manā galerijā ir bildētas ar lēto Canon KITenieku. ~~
Alloxa:traktors, man ar, vienbrīd, nepatika reitingi - izdariju tā lai sāktu patīkt... tev iesaku izdarīt to pašu! P.S. 90% bilžu manā galerijā ir bildētas ar lēto Canon KITenieku. ~~
Paskatījos vēlreiz Alloxa bildes un sapratu, ka jāsāk būs STIPRI agrāk celties
haiduk - ir veel drusku matemaatikas, ko nenjem veeraa, bet kas iestraadaats algoritmaa - bilzhu daudzums - tam arii ir noziime. Un veel - kad sasniedz noteiktu reitingu, katrai naakamajai bildei jaabuut ar augstaaku reitingu par videejo, lai raaptos augshaa....
Alloxa:traktors, man ar, vienbrīd, nepatika reitingi - izdariju tā lai sāktu patīkt... tev iesaku izdarīt to pašu! P.S. 90% bilžu manā galerijā ir bildētas ar lēto Canon KITenieku. ~~
Paskatījos vēlreiz Alloxa bildes un sapratu, ka jāsāk būs STIPRI agrāk celties
Naktī vispār labāk negulēt, nevajadzēs "STIPRI agrāk celties".
Rokas nost no reitingiem ! FotoBlogs ir sevi pietiekoši labi pozicionējis ! Ja kādam ir vēlēšanās 'pacelties' , ir daudz citu vietu kur to darīt ! Ja galīgi 'niez' , varam likt publicēt matemātisko algoritmu, kā tas viss tiek rēķināts ! Tikai jautājums - priekš kam tas viss ? )) ... man šeit patīk, te ir nonormāli laps tuss !
Visi te runā par PRO filtru... pamēģināju uzliku... jēgas nekādas... tādas pašas bildītes...
Kas attiecas uz reitingiem tad fotogrāfs jau vēlas gūt kādu atzinību par labu paveiktu darbu... bet no otras puses gadrīz visām vērtēšanas sistēmām ir trūkumi...
Bet labākas ir tās kur tas notiek anonīmi... jo savstarpējās pazīšanās un iekšējās saita intrigas iespaido
Reitingi, lai arī cik neprecīzi, tomēr vajadzīgi. Savādāk jau būtu grūti izprast, ko iebarot publikai.
Bildes ar dziļāku domu "reitingistiem" te likt bezjēdzīgi, bet var labi atstrādāt masveida bilžu filtrācijas principus Uzkasīt draugus, sevis un savu bilžu reitingu celšanai.
alvils:šitas nederēs. tad reitingmīļi turēs pa vienai (vislabāk novētētai bildei) un viss.
lasi uzmanīgi un visu, es rakstīju: "vidējais bilžu vērtējums (vērtējumu summa/bilžu skaits), ņemot vērā bildes kas izliktas kritikai (ne apskatei) iekaitot arī dzēstās (pēdējais fiksētais vidējais vērtējums) (cerams ka no DB nekas netiek dzēsts)..." pievērs uzmanību -> iekaitot arī dzēstās... turi 2 vai 300, ja retingu veido visas reiz kritikai liktās bildes, tad slikti vērtēto bilžu dzēšana neko nedos.
Virtuālās dzīves skaudrā puse - kāds ne tikai pamanās nepieliet tev pilnu komplimentu glāzīti, bet to, pirms tā nonākusi pie tevis, ik reizi mazliet patukšo.