Shadow:Atruna: šī atlase ir tikai fotOblog.lv iekšējā reitinga sistēmas interpretācija, un neliecina par konkrētā cilvēka zināšanām, prasmēm un pieredzi fotogrāfijā ārpus fotOblog.lv robežām.
http://www.fotoblog.lv/templates/help_img.htm
O, verna glagoļiš!
komercijai, vai šajā gadījumā popularitātei nepieciešams trakums, - to rada šī dročīšanās ap reitingiem ... laikam ne tā pateicu. Kaut kas līdzīgs masturbaiterācijai bija ..
Manam ieteikumam pamatā ir praktiska jēga - domājošs cilvēks izvērtējot redzēto bildi un zinot ar kādiem līdzekļiem attēlotais ir panākts, var izdarīt attiecīgus secinājumus par vienas vai otras lietas(kameras, objektīva) lietderību. Tas noteikti arī palīdzētu daudziem lai izdarītu izvēli nopirkt x objektīvu, kameru utt... Attiecīgi atkristu arī daudz reižu izmaltas tēmas. Galu galā - jopcik, šis topiks taču ir izveidots sadaļā "Ieteikumi". Tad kāpēc tāds uztraukums ? Varbūt ieteikt lividēt arī šo sadaļu ??? Ja vajadzīgs jums tas reitings, tad ņemieties veseli ! Peace!!!
Tavs ieteikums ir galīgi garām. 900px bilde pa garāko malu neko nevar pateikt par tehniku. Priekš tam ir visādas testu lapas, kur var dabūt bilžu orģinālu.
Apskaties manu bildi - bildēts ar Nokia 6233. Es teiktu, ka daudz vairāk nekvalitatīvu bilžu te ir sabildēts ar visādiem krutajiem kaņoniem. Tātad, pēc šīs bildītes vajadzētu secināt, ka ar telefonu var daudz vairāk nekā ar pusštuku vērtu kameru dabūt. [url=http://www.fotoblog.lv/img/58253/?cid=8644] (jāspiež uz bildes)
Varbūt šito paskatoties daudzi sāks saprast, ka fotoaparāts ir tikai instruments cilvēka rokās (nu izņemot tas krutās kameras ar opcijas pogu ŠEDERVS ) +++ Briedis un tagad te ir atklāts jautājums, vai prasīt protestēt pret brieža bildi, jo tā ir uzņemta ar telefonu un neatbilst bloga idejai, vai vērsties pret tiem briesmīgajiem spoguļkameru darbiem, kuru piemēru parāda augstāk Lunis, bet atbilst bloga kodeksam un samērot krāniņus briedim te ap 3 mm , bet tai daudz daudz GARĀKS- secinājumi- garumam naf nozīmes, nozīme kvalitāte, tas ir, vai māk strādāt ar galvu Pie reitingiem ir tieši tas pats- vai akli skatīt cīparus, vai izlobit no šiem cīpariem sev arī kādu jēgu. Pret reitingiem visu laiku uzstājās tikai akli skatošie , atbalsta tos bez savas domas esošie.
alvils:Es uzskatu, ka nevar paļauties uz blogeru būvētā reitinga (veidi, kā šie reitingi top, gana apdiskutēti). Piemēram, man visnotaļ ļoti patīk šīs divas bildes:
Reitingi saka pavisam kaut ko citu. Reitingi melo!
p.s. Gaumes ir dažās. Kritēriji katram savi. Čomi katram savi, un čomu balsis - arī katram savas. :face-monkey:
Šito likās interesants, ...bet starp patīk un reālo bildes vērtību ir liela atstarpe parasti manas domas- spalvu un zirga bildei ir pareizi, vai nedaudz par daudz, portretam nedaudz trūkst, kalni ir kalni mani neaizrauj, cits jūsmo. Par daudz, par maz ir ap 0,1 pie reitinga. Reitingi nemelo, tie izsaka cilvēku attieksmi (pat ja tev ir daudz draugu, tad tomēr tavai labai bildei pieiesdaudzi citi klāt un balsos) Tāpēv vienīgā sīkā izmaiņa, ko es gribētu, ir autora lapā bilžu šķirošana pēc laika, pēc reitinga un PĒC APMEKLĒJUMIEM, kas ir viens no būtiskākajiem rādītājiem... jo mēslus never vaļa lielajā variantā.
Haiduks: Tāpēv vienīgā sīkā izmaiņa, ko es gribētu, ir autora lapā bilžu šķirošana pēc laika, pēc reitinga un PĒC APMEKLĒJUMIEM, kas ir viens no būtiskākajiem rādītājiem...
+ par to, ka derētu kkādus filtrus lietotāja galerijām, piemēram, lai es uzreiz varētu lietotāja [xxx] labākās bildes, nevis pēdējās. Tas protams aktuāli tiem, kam ir vairāk par 100-150 bildēm (kādu ir ļoti daudz) nevis tiem kam ir 10 bildes.
Un anonimitāti tikai atbalstu. Bet par cik tas jau tiek ieteikts sen un ilgi un vēl nav ieviests, tad tam acīmredzot ir kāds iemesls kāpēc tā.
citam māte citam kleita, citam... neviena balsošanas sistēma nekad nav ideāla... lai vai kā topa ugšgala bildes tomēr IR labas! no tā var secināt ka +/- esošā sistēma strādā!
Kaapeec:man tada doma radās: pirmās 24 h pēc ievietošanas bilde ir ANONĪMA, bet baslojumam ir lielāks svars, nekā pēc tam, kad parādās autora vārds...
Lieliska ideja!!! Svarus gan te nevajadzētu mainīt, bet anonimitātes ideja ir apsveicama! Un piekrītu par tām 3-im dienām!!!
Es bildi, kuru uzskatu, ka vairāk neapstrādāšu, parastu!!! Un to dara daudzi, līdz ar to anonimitātei naf nozīmes Un tie, kuri gribēs, lai tik tiešām balso par viņa bildi uz PM uzrakstīs... starp citu esmu saņēmis PM ar šadus lūgumus
palieku pie sava- jāmāk no šīs balsošanas sistēmas taisnību izlobīt... atkārtošos, kadreiz jaf rakstīju, kā es uztveru bildi (bet tas aptuveni) Ļ-laba - virs 100 balsojumi laba- 60-100 balsojumi normāla - 30-60 kādu tomēr interesē - 10- 30 balsojumi mazāk par 10 balsojumi blogā - ilgi jādomā, kur bildi likt
Bet ja tu sāc uztraukties, ka jankam ir 500 vieta un tev 600, tad tiešām jālūdz adminiem kaut ko mainīt, (jāmaina balsošanas variants), lai būtu jankam 600 un tev 500
ja pavaicātu Bloga administratoriem, vai viņiem ir statistika par "vidējo" bildi, kuru ieveito - cik balsis tā saņem. esmu pārliecināts, ka 70 - 90 % ielikto bilžu nesavāc pat 10 balsis. un tiek fiksi izrautas ārā
vel jau tomer baigi svarigi KURSH nobalso, taadi, kas liek visiem Patik! un 555 ... nu kaa backgound noise nav slikti, bet ja kads, kura bildes tu respektee, ieliek tev atzimi un citiem nee, nuuu, diena izdevusies
Haiduks: ............................................................................................. kā es uztveru bildi (bet tas aptuveni) Ļ-laba - virs 100 balsojumi laba- 60-100 balsojumi normāla - 30-60 kādu tomēr interesē - 10- 30 balsojumi mazāk par 10 balsojumi blogā - ilgi jādomā, kur bildi likt ..............................................................................................
super veciit tu esi pati TAUTA - ar to atšķirību, ka sapratne ''par bildi'' rodas kad malā cipariņi parādījušies
tiesa es pat ar to nevaru palepoties - man visbiežāk nav skaidrs kāpēc pārrauts pāri par 100 balsīm - ne citu ne savām bildēm
tāpēc par labām uzskatu tās par kurām gribas nobalsot
kā tas nākas, ka lietotājs, kuram daudzvēstošs niks "putnuverotajs", ir pamanījies bilžu topā VISU LAIKU LABĀKO bilžu pirmā lapā ievietoties ar ČETRĀM bildēm (super vareni, neviens cits pat blakus nestāv), bet fotogrāfu reitingā ir TIKAI 57.vietā?
mož reitingu būšanu ne gluži vajag atcelt, bet pastāvīgi uzlabot noteikti, jo līdz iedeālam vēl ui ku tālu!?
Par visu šito vērtēšanu un reitingiem nav ko cepties jo tie tāpat nekad nebūs pilnīgi objektīvi. Lai normāli vērtētu darbus vajag katram vismaz kādu 1/2h blakus papīru zīmuli un pastiprinātu ievirzi dažos mākslas priekšmetos. Un kurš būs tas supermens, betmens kas spēs tā izskriet cauri visām galerijas bildēm?
Man bija ideja viena kad ir speciāla piemēram desmit cilvēku komisija piemēram kas dala tos vērtējumus speciālus, tie desmit var būt tie kas ir ļoti aktīvi nu online diezgan ilgu laiku ir, vēl ir ļoti zinoši nu ir ar pieredzi un māk paskaidrot kad bildē ir labi un kas nau tik labi un tā, domāju uzrakstīt tādu ieteikumu, bet zināju kad mani ar akmeņiem te forumā nomētātu tāpēc nekas nesanāca, uzrakstīšu te savu domu, bet tā pat diez vai kāds to uzklausīs
Nec, objektīva žūrija ir laba lieta. bet to veidot no dienišķajiem spamotājiem nebūtu labi. savukārt spečukus piesaistīt pastāvīgam vērtēšanas darbam... tas nebūs tik vienkārši izdarāms (par velti. savukār par maksu, diez vai blogam ir lieki (un samērā lieli) resursi šādai ekstrai).
alvils: mož tomēr varētu pamēģināt savāk vismaz kautkādu bariņu kuri būtu kā galvenā žūrija, tas tomēr būtu labāk nekā cits pa labi un kreisi dala 5,5,5, bet nu tas paleik kā ideja, nau jau obligāti jāmaksā, piemēram viņiem iedot kādu fotolatu par to kad palīdz vai arī stastistiku pa brīvu, nu kautko tādu, nu es nez, bet tāda irdeja man bija
Sacelšanās uz kuģa. Pats slīksti un citus velc līdz. Ar to jau šis ir slavens, te var visādus krāniņus pamērīt. Mans krāninš arī ir palicis garāks. Ha, ha, ha.
Uggga, tu nozagi ideju... ta ari praktiski notiek valdes padomes.. kurs lielaks valdes loceklis/padomnieks, to ari nolemj bet tas ir chista biznes... bet te nekada biznesa... poh* tas viss
Svars balsojumam ir ok fīča, tik vajadzētu aprēķināt pēc komentētāja reitinga. Precīzāk zvaigznītes Un zvaigznīti var ielikt gan plikam izcili + patīk, gan pārdomātai kritikai, bet šajā svarā rēķināt tos komentārus, kur ir vismaz viens teikums ar vismaz 5 vārdiem, tb pārdomāta kritika (šos nosacījumus fb autori var paturēt slepenībā vai publicēt, bet ik pa brīdim mainīt).
Kur problēma ja masām patīk tad bilde saņem lielu reitingu, a ja tavs superpupermegafoto nevienu neinteresē ta gan jau tāds štrunts vien ir, un var jau tur brēkt pa plikiem pupiem un puķītēm bet tāpat viņas nemaz tik daudz topā nav.
Cilvēki vienkārši netur kritiku, viņiem patīk, ka viņu gara darbus visi novērtē labi vai ļoti labi. Vakar nokritizēju divas bildes un kur viņas ir šodien? viņas nav, viņas ir dzēstas, jo tās autora reitingu pazemina. Drīzāk te vajadzētu aizliegumu autoram dzēst bildes ( to varētu tikai admini darīt). Ja reiz ieliki tad arī saņem pēc nopelniem. Un vajadzētu tādu pogu "nepatīk" (tajā sadaļā kas nav kritikai), Jo citreiz bilde nepatīk, bet tehniski laba un tādai likt "dzēst"nebūtu korekti.
es gan par reitingiem!!.. - vismaz tiem kuri ienak nupat un tiem kuri bilde briesmigi ir velme vismaz reitinga delj censties ))
Taaa, un veell! ja tam kuram nav talanta un zinashanu iedod krutu fochiku - nenozime ka bilde bus super..ari ar mazak krutu var dabut virsu gatavu labu bildi.. taapec aparatus salidzinat butu mulkigi - varbut tad uzreiz uzlikt vajag slieksni a letaku aparatu par 1,500 ls blogaa nenakt???
..un hulio iglesias kāds man aizliegs dzēst iepriekš publicētu bildi ? manuprāt.. visai muļķīgs priekšlikums...mans foto..daru ko gribu.. parādu un izvācu, ja man tā labpatīkās + tad pazūd jēga balsojumam "dzēst"
+ rkraw, ka dzīšanās pēc reitinga ir labs stimuls mācīties! jo lai tur vai kā ar tiem 555/patīk , bet galīgi mēsli nesaņems pat tos.... so nemaz tik nederīga tā vērtēšanas sistēma nav... cik objektīva? - tas jau cits jautājums, kuru apspriest NAV jēgas...
ne visai sadalu viedokli. par provi, dažas ar nepieklājīgi zemu reitingu apdomāju, ka možen nav a tik ģeniālas un nodzēsu, a citas nedzēšu - pašam patīk un ja kādam nepatīk, lai atvaino vai iet uz nabagmāju. galu galos, varbūt saules vai mēness aktivitātes laikā vērtēta.
zazis ir labs preikšlikums, bet tas kad kādiem labākiem un pieredzējošākiem fotogrāfiem kas atrodas šajā blogā varētu iedot austākas teisības kur viņi izvērtē bildes, to tak kāds preika pēc varētu darīt ne? nu mož nē, bet tā tik iedeja un ieteikums