[/url] fotoblogā ir labāk!!! neredz tik ļoti šaizi ar zirga asumu (photodom asuma dziļuma nepareiza izvēle un asuma punkta uzlikšanas vieta ir par daudz izteikta konkrētajiem darbiem) ...bet katrai vietai ir savs un pie tā jāpierod. Foto tomēr ir un paliek skatāms tikai uz papīra... kaut gan pats sāku stipri par to šaubīties
Nu nez vai tur tik ļoti to asuma atšķirību ir jāregulē, nav jau tā, ka lūk kāds cits fotoblogeris var ielikt labāku (asāku) bilde un tamdēļ tikt augstāk topā. Priekš fotobloga pilnīgi pietiek ka krūšu galus var saskatīt un pārējais jau tā, īsto asumu no taustāmām bildēm izvilks vai no paša plenēra
Nuu tas, ka blogs nomazina bildes kas virs 900px būtu skaidrs. Bet tāpat arī, ja bilde ir zem 900px, tad tāpat tā tiek vēl sakompresēta, piemēram, man te pēdējā no 227kb uz 97kb... Visvairāk jau šitais sāp ainavistiem.
Nu kad saglabā jpgu - šops tak vaicā kvalitāti no 1-12. Manuprāt, lai taupītu vietu uz servera bloga algoritms žmiedz tos tā, lai vēl var atšķirt krūmu no sejas...
Nu bet tomēr - gribētos jau lai tā bilde galerijā parādās tieši tāda pati, kādu es viņu žopā vai kur citur sačinīju A tas gan jau ka saistīts ar tās bloga ūdenszīmes pievienošanu bildei - drošvien kad glabā to bildi pa jaunu, tā saglabājas ar kkādu kvalitātes zudumu.
Skaidrs, ka vienmēr gribētos jau labāk, bet tāpat šie 900 pix pa garāko malu neļauj reizēm atainot visu bildes sulu - piemēram pazūd pat auduma fatūras, kas redzamas pilnā izmērā bet pie 900 pix bildes nav iespējamas tehniski... Tākā - pieļauju, ka pie vēlmes saglabāt zemas servera izmaksas šis tomēr ir kompromiss
Nu bloga noteikumos nekas par tādu bildes svaru nav teikts - varbūt tad derētu ieviest ierobežojumu nevis par 900px, bet teiksim max 250kb (vai kādu citu ciparu, jo 250 priekš ainavām utml. ar informāciju bagātām bildēm būs par maz)? Un ja bilde pārsniedz to, tad neļaut ielādēt... Nez - var jau būt, ka šis patiešām ir labākais kompromiss, un šim topikam tāpat nav jēga
photodomā ir lidz 250 kb , pilnīgi pietiek, cik šeit ??
Jā , Haiduk, photodomā ir par traku sharpenigs, jo liku lai salīdzinātu ar blogu, domāju, ja pāršarpošu , tad blogam būs O.K., bet nekā....nesanācā apčakarēt Blogu
GG:Jautājums aktuāls. Labprāt sagaidītu skaidrojumu, kādā izmērā jāliek bilde, lai maksimāli saglabātu kvalitāti.
esmu licis divas bildes, vienu pilno izmeeru augshuplaadeejis (35xx kaut ko kaut ko ar pixeli uz garaako malu) un vienu, taadu pashu, samazinaatu uz 1000pix garaako malu, asumjs un kraasas, reizeem, kas paarsteidz, ir labaakas augshuplaadeetajam pilnajam izmeeram.
vienalga kaut 3000 -> 900 būs labāk, jo vienu pikseli sarēķinās no katriem aptuveni 3,33 pikseļiem nevis 10 pikseļu informācija kaut kā jāsadala uz 9 jaunajiem pikseļiem...
arī, ja tā 1000 pikseļu bilde iznačaļno tikpat liela. vienā piegājienā labāk. par to dalīšanos - sievišķā intuīcija saka, ka lēnāk, bet labāk nointerpolē, ja nedalās - nav programmai kārdinājuma nokaltūrēt.
veel nesen paveicu shaadus taadus eksperimentus. vispirms par lietaam, kuraam katram jaatiek skaidriibaa - kaadu brouzeri lieto! Man vienu un to pashu bildi firefox un google chrome raada dazhaadi, otraa noteikti labaak. kaapeec taa - nezinu. bildes tagad uzlieku preciizi 900 px un daru to ar irfanview, turklaat 100% kvalitaatee. lai arii blogaa tiek saspiests, to nokachaajot un atverot 1:1 ar originalu kvalitaates starpiiba nav redzama, vismaz vizuaali. un man visas bildes raada identiski kaa irfanaa atverot. peec fotoshopa ir bijushas kautkaadas nianses - gan kraasaas gan asumaa.
Klau, patiikami apzinaaties, cik daudz gudru cilveeku apkaart, kas spriezh par visaadaam pixeljskaita versijaam. Bet man, personiigi, shkjiet, ka taa galiigi nav muusu probleema! Noteikumos jaapasaka skaidri, kaada izmeera bilde jaaliek un miers. Un, ja ieveerojot noteikumus kvalitaate ir chaabiska - par to tad kaadam jaaatbild, un es te domaaju saita administraaciju. Absoluuta taisniiba, ka gan fotrodomaa, gan citos saitos, pat ieliekot daudz saspiestaaku bildi, kvalitaate ir juutami labaaka. Sheit -, lai kaut cik tuvotos origjinaalam, bilde ir jaatver pinaa izmeeraq. Njemot veeraa aatrumu, kaadaa tas notiek, nu ljoti reti ir veelme kaadu bildi atveert, tikai ja ir aizomas, ka skats tieshaam buus baudaams. Man, kaa lietotaajam, jaaizsaka savas domas, bet kaadam par to kvalitaati tomeer jaaparuupeejas. Un tikai nesaaciet to staastu par iisto kvalitaati tikai izdrukaataas bildees. Meews skataamies bildes sheit lielaa daudzumaa un kvalitaatei ir jaabuut ne sliktaakai kaa citur!
Droperidol:Njemot veeraa aatrumu, kaadaa tas notiek, nu ljoti reti ir veelme kaadu bildi atveert, tikai ja ir aizomas, ka skats tieshaam buus baudaams.
Man kkā ar bloga ātrumu īpaši problēmu nav - t.i. atvērt lielo nesagādā grūtības. Bet teiksim, ja problēma ir tās ūdenszīmes pievienošanā, tad es būtu arī ar mieru no tās atteikties - galu galā tāpat tās 900px lielās bildītes jau tāpat principā tik netam der, un ja kāds gribēs nozagt tad tāpat nozags ar visu ūdenszīmi Un citos lielajos saitos (kaut vai tajā pašā photodom) it kā pats saits savas ūdenszīmes ar varu nespiež virsū.
Noteikumi ir noteikumi, bet ir daži jautājumi vienalga paliek: 1. kāpēc citiem (pat citu valstu portāliem) tas īpaši nenozog ātrdarbību? 2. vai fotolatu ieviešana nerada finansējumu lielākai vietai uz servera? 3. interesanti gan zināt - kādi ir tie par pārāk daudzie gadījumi kuros un kā tieši ūdenszīme ir pierādījusi savu lietderību???
Pagaidām fakti ir sekojoši - Fotodomā bildes ir gana lielas, mazāk sakompresētas un tur lietotāju ir jūra... Un tas tomēr ātrdarbību būtiski nenozog, ja gribās bildi aplūkot. Otrkārt, citur sazagtās bildes ir parādījušās šeit ar Fotobloga ūdenszīmēm :face-monkey: un nekas...
DDD sis nav draugiem el vee kur katru dienu visi pasuuta statistiku, galerijas un vel visaadu drazu. domaju ka ja ir kaadi ienaakumi no tiem fotolatiem tad tie ir ljoti minimaali.
zo:DDD sis nav draugiem el vee kur katru dienu visi pasuuta statistiku, galerijas un vel visaadu drazu. domaju ka ja ir kaadi ienaakumi no tiem fotolatiem tad tie ir ljoti minimaali.
Viena fotolatu papildinšāsna Ls 0.35. Nu mīnus pakalpojuma sniedzējam peļņa, mīnus nodokļi, sanāk, teiksim, Ls 0.10 no katra fotolatu pasūījuma. ja kaut 800 lietotāji (tas ir mazāk par 10% no lietotājiem) pasūta vienu reizi fotolatus, tas jau kopā sastāda Ls 80. Par to jau gandrīz sanāk 1 Tb liels SATA disks. Tas tā provizoriski un gluži aptuveni aprēķini. Parēķinam cik bildes pa ~250 kb var uz tā 1Tb saglabāt - až traks var palikt! Un tas ir vienreizējs ieguldījums... Bet šos aprēķinus droši nevajag ņēmt par pilnu...
Un tas ir vienreizējs ieguldījums būtiskai vietas palielināšanai...
a jums neliekas diivaini, ka vienmeer buus kaads, kam kaut kas nepatiks? ka kaut ko nozog - kraasas, asumu... kaapeec vieni vienmeer burkshkj bet citi nesuudzas? varbuut katram vajag pamekleet to iisto algoritmu, lai bildes raadiitos taadas, kaa gribas?
Noteikumu ierobezhiojumu uz upload nav. bloga kods pats visu izdara. Iemesli - diska vieta un aatrdarbiiba. Tas ir webs - te ir citi kriteeriji.
blabla...
Vot šitais ir konkrēti debīls izgājiens. Es varu savas bildes sakompresēt pats pēc savas patikas tieši tā kā NOTEIKUMOS PRASĪTS. Ja 900pix bildi pa garāko malu ar smalku detalizāciju dabūtu iekšā 300kb (307200b) (vai 292kb (300000b) kā jums tur īsti ir) kompresija ir jāliek pat līdz 15%, tad acis nepamirķšķinot, vēl tiek uzgrūsti papildus 20% ? Kāda tur vairs runa par kvalitatīvu bildes attēlojumu blogā.
Annirs:a jums neliekas diivaini, ka vienmeer buus kaads, kam kaut kas nepatiks? ka kaut ko nozog - kraasas, asumu... kaapeec vieni vienmeer burkshkj bet citi nesuudzas? varbuut katram vajag pamekleet to iisto algoritmu, lai bildes raadiitos taadas, kaa gribas?
Annirs - tās jau ir tikai mūsu - pingvīnu pārdomas. Var jau neņemt galvā. Un sakompresēt vēl vairāk... Var jau neņemt vērā un tā. Ja jau būtu tā, ka visur (pilnīgi visos fotosaitos) nenormāli nozagtu detalizāciju un liktu virsū servera ūdenszīmi - tad jau nebūtu šī pingvīnu cepiena.
Elik!!! Nevis totalitaarisms, bet elementaara noteikumu ieveeroshana, lai nav katram kaut kaadi algoritmi jaaizmeegjina. Sobriid lasu Pallidziibas sadaljaa FAQ:
Kādam jābūt pievienojamo bilžu izmēram? Visās sadaļās, izņemot fotOalbumi, pievienojamo bilžu izmēram jābūt izmērā līdz 1024x768 (vai ekvivalenti 3:2 sistēmā) pikseļiem. Ja pārsniegsi izmēru, sistēma automātiski bildi samazinās.
Bet tas neatbilst patiesiibai, jo ja ieliksi atbilstoshi shim noteikumam, taapat samazinas! Taapeec arii gribu zinaat IISTO izmeeru, kad var cereet uz minimaaliem kvalitaates zudumiem. Vai ari taa arii pasakam NOTEIKUMOS, ka var likt cik lielu grib, taapat kvalitaates zudumi ir nenoveershami. Tad ar to arii samierinaasimies un necepsimies
talavietis:... kā Jūs nesaprotat, ka blogs nav pamatos advancētu fotoamatieru/profu saits, bet gan vietne, kur liek gan tie, kuri pirmo reizi nospiež pogu, gan tādi, kuri tikai ieliek ceļojuma reportāžu... un šiem ļaudīm ir viens izmērs- tas ir, ko dod ārā kamera un tādu tie arī lādē "augšā" ar visiem MB gan PIX. Pārējie protams varētu iekļauties visprātīgāk noteiktos KB, bet ko darīt ar tiem, kuri nemāk sakompresēt bildi? Un ja tagad teiksiet, ka tas ir vienkārši, tad es teikšu, ka pat man tas reizēm sagādā grūtības, jo atsevišķām bildēm pie viena un tā paša pix izmēra kb mainās atkarībā no detalizācijas, krāsām utt.
Nu advancētie paši pratīsies kaut kā satilpināt savu darbu un paši sakompresēt atbildstoši tehniskajām prasībām, kas ir precīzi jānosaka pixxpix un/vai max kb. Tiem problēmu nebūs! Un Liela daļa to jau arī redz, ka citur webā bildes var salikt bez tik būtiska kvalitātes zuduma... Un tāpēc kā naivi pingvīni cepās
Begineriem vairāk iespējas - var neiespringstot likt kā ir - sūtīt pa tiešo bez jebkādas apstrādes savu kaut 24 Mpix bildi un tā tiks neglābjami samazināta vai arī otra versija - izglītojošā - mācīsies paši failu samazināšanu, kas ir neatņemama bilžu apstrādes sastāvdaļa...
dansiga:da liec kaadu gribi bildi - kvalitaate blogaa zuud ..... es jau vairs necepos, es jau esmu samierinaajusi kaa ir .... apniks, nelikshu shei tbildes
A tas jāsaprot, ka pat ja bilde ielien tajos 900 pix pa garāko malu un max kb - ta blogs tāpat uzrīda to papildus 20% kompresiju?
Ai tas viss ir subjektivi Man nekas nezud , reku Blogs www.fotoblog.lv... Reku Orģināls www.ogresfoto.info... sliktam dejotājām viskas trauce Vaig pareizo zanru izveleties Sunisji kakjisji pukjisji un nebus nekadu problemu