Manā lietošanā tika nodots statīvs, vienīgi viņam trūkst tā detaļa uz kuras stiprinās pats fočiks (nozagta kopā ar fočiku). Detaļa varētu būt līdzīga pekai kas stiprinās uz statīva grozāmās galvas un attiecīgi uz tās stiprinās fočiks - nu ceru, ka saprotat par ko runāju. Man pašam nekad statīvs nav bijis tāpēc nezinu kā to detaļu sauc.
Varbūt kādam ir kāda lieka tāda detaļa, vai arī zinat kur var dabūt?!?
P.S. cik izdevās noskaidrot - tā detaļa ir standarta visiem statīviem.
Droši vien, ka runa iet par quick release plate (latviski??). Ja statīvu ražojis kāds no populārajiem ražotājiem (piem. Manfrotto, Gitzo, Slik, Cullman), tad tās plates var nopirkt/pasūtīt atsevišķi. Katram ražotājam tās ir savādākas.
Manā lietošanā tika nodots statīvs, vienīgi viņam trūkst tā detaļa uz kuras stiprinās pats fočiks (nozagta kopā ar fočiku). Detaļa varētu būt līdzīga pekai kas stiprinās uz statīva grozāmās galvas un attiecīgi uz tās stiprinās fočiks - nu ceru, ka saprotat par ko runāju. Man pašam nekad statīvs nav bijis tāpēc nezinu kā to detaļu sauc.
Varbūt kādam ir kāda lieka tāda detaļa, vai arī zinat kur var dabūt?!?
P.S. cik izdevās noskaidrot - tā detaļa ir standarta visiem statīviem.
grozaamaa galva ir zagta kopaa ar statiivu vai arii naaca komplektaa ar peku?
grozāmā galva ir uz vietas. Trūkst tā "quick release" plate. Dzekam vienkārši no mašīnas nozaga Canonu 300D un šim tā plate bija palikusi fočika somā. Respektīvi statīvs palika, bet plati aizstiepa urliki kopā ar fochiku.
varbūt kādam ir kāda lieka no kāda veca statīva - es būtu ar mieru iegādāties.