Nu tā.. Jūs runājāt, mēs dzirdējām... Iespējams Jūs runājāt vienu, bet mēs sadzirdējam kaut ko citu, bet nu rezultāts ir šāds
Tagad katram autoram ir iespēja novērtēt vienu no komentāriem zem sava darba ar īpašu zvaigznīti. Kāpēc? Tādā veidā parādot, ko īsti viņš grib redzēt pie komentāriem zem sava darba. Citam tas ir 555, bet citam varbūt kāda konstruktīva kritika! Izsakot paldies, komentāra autoram pieaug komentētāja reitings, kas atspoguļojas kopējā reitingu tabulā, attiecīgi pēc kāda laiciņa (kad sistēma uzņems apgriezienus) varēsim redzēt, kurš tad pie mums ir tas konstruktīvākais un patīkamākais komentētājs...
Tas, ka kāds novērtē cita komentāru par labāko, rada tam citam patīkamas emocijas un iedvesmu turpināt tādā pašā garā - rakstīt labus komentārus. ideja atbalstāma ar 5/5/6!
muhahaha, varu iedomāties, kādas pērles tagad birs, lai tikai viens otrs varētu padižoties vismaz kaut kāda topa virsotnē... nepārprotiet, neko sliktu nesaku par pašreiz atzinīgāk novērtētajiem, bet man liekas, nebūs ilgi jāgaida līdz sāksies pavisam publiska laizīšanās konkrētām ļaužu grupām...
Šo izlasījis, aizskrēju izmēģināt un.... Izrādās, ka mierīgu sirdi varu vērtēt un pateikties tiem komentiem, kas satur kādu artikulētu tekstu, ne tikai 555(patīk). A ko darīt ar „neartikulēto”, ņedalēca. Protams, ir patīkamāk, ja pie manas bildes pienācis kāds, ko pats skaitu par cieši labu esam, bet vai ar to pietiek, lai vienu vērtējumu izceltu starp pārējiem – laikam par to padomāšu rīt. Diskusiju par laizīšanu atļaušos uz sevi neattiecināt, ne es laizu, ne man vajag.
pateikties par komentāru var turpat zem bildes, jaunievestā sistēma neveicinās konstruktīvu kritiku, nedomāju, ka kāds īpaši pateiksies par aizrādoša rakstura komentāru, ja divdesmit būs uzrakstījuši pozitīvas atsauksmes.īpaši negatīva ir papildus reitingu sistēma.nekas neliecina, ka bilžu vērtēšana varētu uzlaboties
negatIvs:pateikties par komentāru var turpat zem bildes, jaunievestā sistēma neveicinās konstruktīvu kritiku, nedomāju, ka kāds īpaši pateiksies par aizrādoša rakstura komentāru, ja divdesmit būs uzrakstījuši pozitīvas atsauksmes.
tā nu gan nav. par vērtējumu pateiksies tikai par pozitīvo, bet par kritiku, izteiktu vārdos, par to, kura būs pamācošāka, konstruktīvāka, vai arī jautrāka un interesantāka. kurš gan novērtēs kā labāko bildes komentāru tādus komentārus kā "555", "))", "labs", "super" utt utjp?! nav tie nekādi komentāri, tikai formalitāte, lai ieliktu balsi, līdz ar to tie nav arī novērtējami kā labi komentāri.
bet par atzīmēm pasākās ar pretbalsojumiem (nevis - labākā komentāra titulu). tā taču ir, vai ne?
negatIvs:īpaši negatīva ir papildus reitingu sistēma.nekas neliecina, ka bilžu vērtēšana varētu uzlaboties
vērtēšana nemainīsies. komentāri gan varētu mainīties (uz labo pusi).
Es tikko pateicos Billy par viņa samērā skarbo kritiku, kaut arī bija ( neskaitīju cik) pozitīvie vērtējumi un pat diskusijas, jo:1) tagad padomājot, atzinu, ka viņa uzrādītos trūkumus tagad cenšos novērst vai vismaz nepubliskot bildes, kuros tādi ir un 2) ātrumā, izejot cauri visām bildēm, tā arī neatradu citu komentāru, no kura varētu tapt gudrāka. Tā kā...viss atkarīgs no tā cik katrs pats pret sevi paškritisks un citiem godīgs.
tad jau redzēs, es tikai domāju, ka kāda daļa varētu sākt forsēt labāko komentētāju reitinga tabulu, bet labs komentārs nav iedomājams bez labas atzīmes. daudziem jebkādi reitingi ir ļoti svarīgi.to pierāda dažas reportāžas, daži raksti, no sērijas, ko nevar panākt ar bildēm, to var izdarīt savādāk............. Blogā galvenajam vajadzētu būt bildei un to kvalitāti veicinošiem faktoriem.
talavietis, fotografijaa, tapat kaa eetikaa, nav vienas taisniibas. un tapec katram, amatierim vai profesionalim (kursh ar to naudinju pelna) ir sava taisniba ko teikt, kapec gan neuzklausit?
Kreimene:Es tikko pateicos Billy par viņa samērā skarbo kritiku, kaut arī bija ( neskaitīju cik) pozitīvie vērtējumi un pat diskusijas, jo:1) tagad padomājot, atzinu, ka viņa uzrādītos trūkumus tagad cenšos novērst vai vismaz nepubliskot bildes, kuros tādi ir un 2) ātrumā, izejot cauri visām bildēm, tā arī neatradu citu komentāru, no kura varētu tapt gudrāka. Tā kā...viss atkarīgs no tā cik katrs pats pret sevi paškritisks un citiem godīgs.
yei! atceros toreiz, jau man kārtīgi tur pārējie sadeva pa pakaļu par to komentāru, bet redzi, ka tev tomēr šķiet noderīgs arī pēc tik ilga laika...
Nekad nevag censties norakt tikko dzimušo... cik daudz cilvēku fotoblogu uzskata par kaut ko citu, nekā rastīts šī saita sākumā Kas ir fotOblog.lv? FotOblog.lv ir pašmāju nekomerciāls projekts, kura mērķis ir pulcināt un izklaidēt noteiktu cilveku grupu: fotogrāfus, rakstniekus un citus foto interesentus, kam ir ko rādīt un ko teikt! ...un iesācēju noliedzēji- izlasiet šo te trīs reizes, un atcerieties sevi, kad sākāt
Tagad atliek pievienot ppogu "paldies par paldies" . Negribu te nevienu aizvainot, taču man pat īsti nav skaidra reitingu nozīme šajā portālā. Goda vārds, es neredzu tam NEKĀDU jēgu. Iespējams ka maldos, tāpēc ja kādam nav ko darīt, tad varētu to man un citiem populāri izskaidrot . Saprotu dabisko cilvēka vēlmi pēc atzinības (arī man tā nav sveša), taču neesmu drošs vai te būtu tā īstā vieta kur to meklēt.
Nav ne vainas fīčai.Kāds varbūt rakstīs glaimojošus palagus lai celtu kārtējos reitingus,bet liela daļa ar to liks patiešam saprast ,ko vēlas dzirdēt,citādi tagad daudzi kritikai bildes liek ,ne jau lai saņemtu kritiku,bet lai saņemtu -IZCILI ! Nedod Dievs,pie tādas bildes ko kritizēt!
Nu nav tik traki, nav. Joprojām dzīvoju ar pārliecību, ka lielākais vairums šejienes publikas māk i domāt, i saprast, i uzvesties. Nupat skatos - pat man ar visu diezgan paskarbo mutes brūķēšanu pateicības par tādiem komentiem, ko par "glaimojošiem palagiem" nu nekādi nevar ieskaitīt.
skatos, ka šitas arī reitingu tabulā parādījies kā jauna aile. un kur tad zvaigznīte. labākam autoram sarkana, labākam fotogrāfam zila... kāda zvaigznīte būs labākajam komentētājam?
vairāk tomēr ir odas, pat zem apšaubāmas kv. bildēm.joprojām strādā feisu sistēma, pirmie neoficiālie kom.reit. apkopojumi liecina, ka līderpozīcijās atrodās tie, no kuriem pie labākās gribas konstr. kritiku nesagaidīt............[nekā personiska]
negatIvs:vairāk tomēr ir odas, pat zem apšaubāmas kv. bildēm.joprojām strādā feisu sistēma, pirmie neoficiālie kom.reit. apkopojumi liecina, ka līderpozīcijās atrodās tie, no kuriem pie labākās gribas konstr. kritiku nesagaidīt............[nekā personiska]
njaaa.. IntaV ir topaa ar komentētāja reitingu... zinu kāpēc (vakar veicu excelja korelācijas) bet ko ar vinjiem dariit? banot par to ka viens otram pasaka "paldies, ka tu esi"?
Manas domas par to, kā lai uzlabotu komentāru kvalitāti: 1. Nosaukt to pogu par "rekomendēt komentāru apskatei". 2. Atļaut balsot ne tikai autoriem, bet visiem pārējiem. 3. Jā jau pastāv viena galējība "rekomendēt (labu komentāru)" - tad, pilnīgi logiski, vajadzētu būt otrai pogai ar obligātu komentāru "nerekomendēt". 4. Rādīt atzīmēto komentāru lenti uz atsevišķas lapaspuses ar zortēšanas iespējām.
Nu var piekrist ka ir Ok tā ideja, ka var vērtēt komentārus ar + vai -, t.i. ne tikai autors pie savas bildes, bet arī visi lietotāji. Daudzos protālos (par foto gan nez) jau tāda sistēma pastāv, piemēram tajā pašā esportā... Protams to nevar salīdzināt, jo cita tematika, cita auditorija (g.k. 10-16g. veci tīņi) utt, bet īstenībā man tā sistēma baigi patīk. Kaut vai aiz iemesla, ka tad ātri vien izkristalizēsies kādi komentāri ir cieņā un kādus komentārus novērtē kopējā Fotobloga publika, ne tikai autors. Protams ticu, ka sākum šāda sistēma ieviestu baigo bardaku un izsauktu asas lietotāju uzskatu sadursmes utt.. Bet nu ja šo fīču apvieno ar to, ka profilā ir iespējams iestādīt no kāda +/- skaita viņš vēlas komentārus paslēpt. Nu piemēram, uzstādīt lai paslēpj visus komentārus, kuru vērtējums ir -3 un mazāks. Tādā veidā varētu ieekonomēt daudz laika skatoties galerijas, netērējot laiku lasot "tukšu gaisu" jeb tukšus komentārus.
Katrā ziņā ja tomēr ir kkāda komentāru vērtēšanas sistēma, tad šāds variants varētu būt visveiksmīgākais.
Adminjiem +1 par ideju Tieshaam paaraadiijies vairaak komentaaru... nav kaa pirms kaada laika, kad visi tikai salika atziimes, nospieda podzinju un ne vaarda nepateica... Cik ilgi tas taa buus, to redzeesim Un, protams, atradiisies taadi, kas speciaali sacerees baigos komentaarus... Manupraat, ja par bildi nav ko teikt, tad labaak neteikt neko Runaajot pr reitinga augshgalu... vai tas, ka shobriid esmu 2.vietaa, noziimee, ka mani komentaari arii galiigi garaam? :P Varu jau arii pakluseet, ja kaadam ir iebildumi...:face-plain: