forum.gif
10/10/10
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Ieteikumi / 10/10/10
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.12.07 00:09
 citēt
Ja tagad lika 5, tad tad liktu 10...
Publicēts: 08.12.07 00:32
 citēt
Patiesiba es jau sho jautajumu pacelu - ieviest 10 ballju sistemu.
Ja tagad nevar izshkirties starp 4 un pieci, tad lielako ties ieliek 5 ar rezerviti. Jo lielaka ballju sistema, jo precizak var novertet.
Publicēts: 08.12.07 00:39
 citēt
nu lūk.
man nez kapēc liekas aktuāla lieta..
:idea:

Galvenais nav ielikt cipariņu, bet kaut ko foršu pateikt :)
Publicēts: 08.12.07 00:51
 citēt
Ko tā mērīšana dos? :) Ja te nav to īsto mērnieku, kāds labums no nestandarta mērījumiem?.. labi, protams, kuram nepatīk, kad viņa bildes atrodas topa pirmajā lapā, bet es piem. kādu komentāru par emocijām, par kompozīciju, par sajūtām vērtēju 100x augstāk nekā pliku atzīmi... kaut vai 1 vai 5...
Publicēts: 08.12.07 00:53
 citēt
Briedi, ari Tev taisniba.
Reizem saliek plikus piecishus un priecajis, kad kads beidzos izsaka vai nu kritiku vai uzslavu. A to tukshi skaitlji un nekadu viedoklju.
Publicēts: 08.12.07 16:22
 citēt
"555" ir jāliek cilvēkam par to vien, ka viņš kaut ko fočē, nevis tikai čato.
:)
Publicēts: 08.12.07 16:36
 citēt
ja "10" ir domāts divnieku skaistīšanas sistēmā, tad es esmu par - varētu novērtēt katru bildi tikai ar 1 vai ar 10 :D
Publicēts: 08.12.07 16:43
 citēt
ja "10" ir domāts divnieku skaistīšanas sistēmā, tad es esmu par - varētu novērtēt katru bildi tikai ar 1 vai ar 10 :D

tikai tad 1 būs 1 un 10 būs tikai 2 decimal sistēmā :) (01) (10)
Publicēts: 08.12.07 16:45
 citēt
Aha, ir 10 veidu cilvēki - tie, kuru saprot bināro skaitīšanas sistēmu un tie, kuri nesaprot :D
Publicēts: 08.12.07 16:48
 citēt
maksimum 10 nekādi nesanāks. tad vaig 4 bit atzīmes 1010=10 bet tad var ierakstīk kā 1111 un tas jau būs 15 :)! Kuršpar 15 ballu sistēmu? :D

Aptaujā vispār 101010=42 :D
Publicēts: 08.12.07 20:21
 citēt
Ir jau pasaulē pētījumi par līdzīgām vērtēšanas-balsošanas sistēmām, kur vērtētāji (eksperti) ir paši dalībnieki . Cik nu gadījies lasīt – neesot ne mazākās atšķirības, vai vērtēt ļauj ar divām, vai 22 ballēm, vidē neatgriezeniski pieaugot maksimālie vērtējumi. Nedaudz, bet tikai, paplašināt vērtējumu diapazonu varot:
a) nerādod iepriekšējos vērtējumus;
b) slēpjot autoru nikus līdz vērtēšanai.
Būtiskākais joprojām izrādās vērtējumu skaits, nevis saturs.
Publicēts: 08.12.07 21:26
 citēt
Ir jau pasaulē pētījumi par līdzīgām vērtēšanas-balsošanas sistēmām, kur vērtētāji (eksperti) ir paši dalībnieki . Cik nu gadījies lasīt – neesot ne mazākās atšķirības, vai vērtēt ļauj ar divām, vai 22 ballēm, vidē neatgriezeniski pieaugot maksimālie vērtējumi. Nedaudz, bet tikai, paplašināt vērtējumu diapazonu varot:
a) nerādod iepriekšējos vērtējumus;
b) slēpjot autoru nikus līdz vērtēšanai.
Būtiskākais joprojām izrādās vērtējumu skaits, nevis saturs.

vot par b) punktu jau vienreiz tika runāts. šo variantu es noteikti atbalstu :!:
Publicēts: 08.12.07 23:00
 citēt
full_clip - pret b) ieteikumu ir arī būtiski iebildumi, tāpēc es tā īsti neesmu ne par vienu no tiem, tikai norādīju, ka no 10-10-10 nebūs gaidītā labuma
Publicēts: 11.12.07 08:37
 citēt
Fotoblogs ir pārak raiba vide, lai kas mainītos, ja nu vienīgi dažiem sašutums. Pat pie patreizējās sistēmas, cik bieži nelasām sašutuma saukļus par zemāku atzīmi pie bilžuka.
Un kas tad ir (aptuveni) bloga tauta:
1. meitenes un puiši, kuru bildes te ir ieliktas, vai kuri grib iet bildēties pie kāda, un grib redzēt viņa darbus- jāpiereģistrējās, +ciemiņi, kas lai iegūtu pilntiesīgu statusu, ieliek noteikto bilžuku skaitu.
2. cilvēki, kuriem ir iegādāti foto aparāti, un sper pirmos soļus,
3. cilvēki, kuriem foto ir ļoti mīļs hobijs, bet neizvirza sev par mērķi būt profesionālim, vai fotomāksliniekam (esmu šajā sadaļā)
4. profesionāli fotogrāfi (tieši, kas pelna naudu ar foto)
5. pa kādam māksliniekam
6. un izvīrzīšu vēl vienu, bet jaf tieši niku- pluume, jauns, perspektīvs, spējīgs puisis, kurs ar pilnu atbildības sajūtu pieiet savam darbam un kura darbus te apskauž.
Tādi te veido fotobloga tautu- vidi, un nevar prasīt no 1. 2., lai domatu un redzētu tāpat, kā 5.,6., bet tai pašā laikā nevar noliegt 1.- 7. gaumes sajūtas un viņu izjūtas pie bilžuka. Un šī vide ir izveidojusies par jauku vietu, kur virtuāli patusēties ar zināmu mērķi.
Un es palieku pie SAVAS VĒRTĪBU SKALAS. Tā ir ja par darbu ir balsojuši 75-100, bilde ir interesanta un laba, ja virss simta :shock: , ļoti laba, jo tā vairs naf sagadīšanās. Ap 40-75 balsojumi- normāls ieinteresējošs bilžuks. Līdz 20-40- vienmēr atradīsies kāds, kam patiks.
Piedodiet, bet slinkuma pēc teksta daļu pārkopēju no citā vietā sava rakstītā. :D
Publicēts: 11.12.07 12:26
 citēt
Jā un nē - tad jau būu vēl jāpieliek pie visa klāt tāda lieta - cik bieži bide ir attaisīa uz pilnu formātu (kāds slēptais unikālo apmeklētāju skaitīājs, tikai laikam to nav iespējams nodrošināt). Daudzi reizēm nav gatavi izteikt vērtējumu, bet bildi aplūkot grib, tā viņus ir saistījusi ar kaut ko.
Ir bildes kuras never vaļā vispār un ieliktu 5/5/5 tikai par to ka tur kāc mincīc, suņux vai cic bučmūlīc uzbildēts, pat pie kājas kā.

Tāpēc daļēji piekrītu Haiduka tautas iedalījumam, kur grūti uzrīkot vienotui sistēmu , bet var jau uzrīkot tā, ka autora vārdu pie bildes neredz nedēļu, divas, mēnesi - kamēr par bildi var balsot, vēlāk bildi var tikai komentēt,
Kā arī tie, kas nav reģistrējušies un/vai par konkrēto bildi balsojuši - neredz bildes iepriekšējo vērtētāju komentārus un vērtējumu?

Tas samazinātu iespēju balsot par autoru, bet tad tiktu balsots par bildi CItādi ir tā, ka reizēm pazīstamam autoram drīkst būt radošākam, nekā iesācējam. Leģendārs piemērs pasaules mākslā - Maļēviča kvadrāts! Ja to būtu uzgleznojis kāds mirstīgais - darbs nesasniegtu tādus diskusiju, vērtējumu perepetiju augstumus. ;)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):