sutit pa e-pastu bildes? mhm un es sezhu blakus eka, piesledzies tam pasham switcham, ar ettercap sascrambleeju attelu realtaimaa (sarezgitaka varianta trafiku uzkjeru, parveidoju un sutu talak jau ar citam bildem, nu, ragi, naasis, megaausis, utt.) ja shadu variantu negrib, jaieviesh visam fotolaboratorijam cioparu paraksts - atkal daargi bus. alje, tauta - e-pasts nav droshs pasakums. tapat ka FTP, http un citi protokoli bez shifreshanas. esmu 100% par to ka jabildejas pasem uz vietas. tapat ka CSDD. jo jaunas pases bus biometriskas. nezinu par ienakumu sadalijumu fotolaboriem, BET IMHO pasu bildes nemaz tik leilu to % neveido. parejiem dokjiem tak vares bildeties kur grib!
alje, tauta - e-pasts nav droshs pasakums. tapat ka FTP, http un citi protokoli bez shifreshanas.
Varbūt labāk padomāt, ka nekas nav drošs šai pasaule - jebkurs šifrējums ir atlaužams, jo to ir radījis tik vien kā cilvēks...
P.S. Man būtu ērtāk, ja man nebūtu jāiet vēl lieki uz salonu un jabildējas priekš pases, ko man sanāca darīt pāris dienas atpakaļ, kad gāju mainīt pasi...
Lai tak bankrotē... es labāk iesniedzot dokumentus jaunai pasei labprāt nofočētos uz vietas ne kā braucu uz salonu, maksāju naudu par bildi, par nededzināto bendzīnu, par novietoto auto, gaidu un tad atkal dodos tālāk uz pasu daļu... pfff piedevām pēdjo reizi kad fočējos viņi pat fočē ar kkādu filmas kameru, kādu kripli nofočē tāda bilde sanāk, nevis kā CSDD, ja nepatīk viņi pārfočē...
Esmu par to, ka šīs fotoiestādes vnk aizklapē ciet!!!! Lūk tā!!!!! Atraduši uz ko naudu pelnīt!!!!
es pilnigi piekritu Godmana rakstitajam.ja mes gribam,lai musu pases butu ar visaugstako drosibas pakapi,tad tas jauztic profesionaliem ar specifisku aprikojumu.Fotografi so proceduru nevar fiziski izpildit.Es tikai atbalstu.ir citas sferas,kur darboties.varbut vismaz kaazu fotografu vidu paradisies konkurence.Bus cilvekiem lielaka iespeja izveleties fotografa pak. par pienemamam cenam.tagad jau totals bespredels.par 8stundam darba 400-500ls.smiekli nak.man atbrauc ciemos no Somijas draugi-fotografi.Vini vispar soka.kas par nerealam cenam un reali suudiigu bilzu.Vini tagad pasi regulari piebrauka,pahalturet.prasa vismaz cilvecigi par 8st.-300zalos.tas ir labi.Mums pasiem jaaizdomajas,cik talu esam nokluvusi.katram otrajam skolniekam spogulkamera.Tulit taisis baigo varku.
1) mani ļoti priecē doma, ka nevajadzēs skraidīt pa fotosaloniem pēc pases bildēm, fotogrāfi lai bankrotē, nezinu, kur taisa normālas dokumentu bildes, visur tikai tiek nospiesta poga un viss 2) jābūt ļoti neizglītotam vai naivam, lai domātu, ka jaunās pases būs drošākas. tieši otrādi, tās atvieglos identitātes zādzības. Godmaņa bla bla bla nav informācija, kurai vērts uzticēties.
nu patiesiba tik primitivu darbu ka pases bildes uznemshanu sen jau vajadzeja automatizet un datorizet - ieej, chik, ievadi savu epastu, chik samaksa ar kreditku - chik aizej sanjem.
interesanti butu tomer zinat cik $$ izteiksmee ir "pases bilzhu uznjemshanas" tirgus LV
pasei laikam neņēma, bet Pēterburgā šur un tur bija automāti ar tipa "polaroīda" procesu.
interesanti butu tomer zinat cik $$ izteiksmee ir "pases bilzhu uznjemshanas" tirgus LV
var lēti sarēķināt - ~ 2 000 000 purni, pasi jāmaina reizi ~ 10 gados, značit ~ 2 00 000 X ceņņiks gadā. + papildus ienākumi no tiem, kuri pases bieži padirš.
Man jau vispār patiktu ja visās iestādēs būtu tā kā CSDD, aizej un uz vietas taisot dokumentu tev uztaisa bildi, tas ir labāk, ērtāk, lētāk. Turklāt neviens nebankrotēs ja to uzdevumu veiks valsts iestādēs, taču cik bildes vajag piemēram darba devējam kad Jūs stājaties darbā, ņemot vērā ka tagad ir tādi apstākļi ka bieži mainam darbu, tad katru reizi jaunas, citreiz paveicās ja darba devējs atdod vecās... Bez tā ir arī citas iestādes, piemēram, autoskolā vajag bildi, izglītības iestādēs dažādiem nolūkiem vajag bildes, (kaut gan LU jau arī paši sāk fočēt...) Un tādas iestādes ir simtiem, es nebrīnīšos ja tā peļņa kas iegūta taisot bildes kas nepieciešamas valsts iestādēm ir tikai 10-15% no visas pases tipa bilžu peļņas. Turklāt daži vispār taisa sev bildes mājās ar ziepjutrauku uz balta papīra fona un tad izdrukā ar savu fotoprinteri pa 100Ls vienkārši vajag pārstrukturizēties, darīt kaut ko citu, bizness ir bizness...
es pilnigi piekritu Godmana rakstitajam.ja mes gribam,lai musu pases butu ar visaugstako drosibas pakapi,tad tas jauztic profesionaliem ar specifisku aprikojumu.Fotografi so proceduru nevar fiziski izpildit.Es tikai atbalstu.ir citas sferas,kur darboties.varbut vismaz kaazu fotografu vidu paradisies konkurence.Bus cilvekiem lielaka iespeja izveleties fotografa pak. par pienemamam cenam.tagad jau totals bespredels.par 8stundam darba 400-500ls.smiekli nak.man atbrauc ciemos no Somijas draugi-fotografi.Vini vispar soka.kas par nerealam cenam un reali suudiigu bilzu.Vini tagad pasi regulari piebrauka,pahalturet.prasa vismaz cilvecigi par 8st.-300zalos.tas ir labi.Mums pasiem jaaizdomajas,cik talu esam nokluvusi.katram otrajam skolniekam spogulkamera.Tulit taisis baigo varku.
izklausās tu nezini pat kas ir fotogrāfs un kas ir profesionāls? fotogrāfs, kurš taisa pasu bildes ir profesionāls un labāk par viņu, neviens nevarēs izdarīt. Un ja lasīji rakstu, tad tur bija rakstīts, ka tikai fotosaloniem ir speciālā aparatūra, kādas nav valsts iestādei! Tas sanāk, ka: 1) ir jānoperk par vairākiem tūkstošiem aparatūras (un protams būs speciāls konkurss, kurā uzvarēs jau sen izvēlēts pretendents); 2) tas nozīmē, ka ir jāpieņem darbā cilvēki, kas fotografēs/skenēs, kuru alga būs lielāka par fotogrāfu, kurš taisa pasu bildes; 3) tas nozīmē, ka tajā iestādē, kurā taisīs bildes būs milzīgas rindas, jo šis process būs centralizēts.
izklausās tu nezini pat kas ir fotogrāfs un kas ir profesionāls? fotogrāfs, kurš taisa pasu bildes ir profesionāls un labāk par viņu, neviens nevarēs izdarīt. Un ja lasīji rakstu, tad tur bija rakstīts, ka tikai fotosaloniem ir speciālā aparatūra, kādas nav valsts iestādei!
Tik tiešām...
Naglu sienā arī var iesist tikai profesionāls naglu sitējs! Un nekādos apstākļos, nekādā gadījumā neiedomājieties kaut ko darīt ar elektrības vadiem, to var darīt tikai ĪSTS profesionālis, tikai viņš to prot!!!
Un speciālā aparatūra pases bilžu taisīšanai vispār ir kosmosa tehnoloģijas!!!!!
izklausās tu nezini pat kas ir fotogrāfs un kas ir profesionāls? fotogrāfs, kurš taisa pasu bildes ir profesionāls un labāk par viņu, neviens nevarēs izdarīt. Un ja lasīji rakstu, tad tur bija rakstīts, ka tikai fotosaloniem ir speciālā aparatūra, kādas nav valsts iestādei!
Tik tiešām...
Naglu sienā arī var iesist tikai profesionāls naglu sitējs! Un nekādos apstākļos, nekādā gadījumā neiedomājieties kaut ko darīt ar elektrības vadiem, to var darīt tikai ĪSTS profesionālis, tikai viņš to prot!!!
Un speciālā aparatūra pases bilžu taisīšanai vispār ir kosmosa tehnoloģijas!!!!!
:o
tāpēc arī notiek ugunsgrēki un pirkstu sasišana...
Zini, kāpēc daudzi cilvēki nestrādā par fotogrāfiem vai šoferiem? Nevis tāpēc, ka to nemāk/nemācētu, bet tāpēc, ka dara kaut ko citu. Piemērs ar vadiem - izglītots cilvēks vadus savilks daudz labāk un ar rezervi nākamajām desmitgadēm, kamēr šmigu izgulējis Vaņka sabojās sienas un nozags vadu rulli. Visa pamatā ir jautājums, vai pirms kaut kā darīšanas cilvēks iepazīstas (izlasa) ar instrukciju. Un man ir pārliecība, ka tieši "profesionāļi" ir tie, kuri instrukcijas lasa vismazāk... īpaši ja runājam par nozarēm, kur pat pati lasīšanas spēja var izrādīties kā liels retums.
Zini, kāpēc daudzi cilvēki nestrādā par fotogrāfiem vai šoferiem? Nevis tāpēc, ka to nemāk/nemācētu, bet tāpēc, ka dara kaut ko citu. Piemērs ar vadiem - izglītots cilvēks vadus savilks daudz labāk un ar rezervi nākamajām desmitgadēm, kamēr šmigu izgulējis Vaņka sabojās sienas un nozags vadu rulli. Visa pamatā ir jautājums, vai pirms kaut kā darīšanas cilvēks iepazīstas (izlasa) ar instrukciju. Un man ir pārliecība, ka tieši "profesionāļi" ir tie, kuri instrukcijas lasa vismazāk... īpaši ja runājam par nozarēm, kur pat pati lasīšanas spēja var izrādīties kā liels retums.
Tev ir pilnīgi amatierisks skats uz dzīvi. Es nepazīstu nevienu cilvēku, kas zinātu un mācētu visu. Zinu gan daudzus, kuri zin mazliet no gandrīz visa un jūtas tā, ka varētu darīt visu: vilkt vadus, celt māju, remontēt dzīvokli, fotografēt, administrēt datortīklus un serverus utt. Diemžēl zinot mazliet un darīt ir daudz sliktāk kā darīt neko nezinot. Tāpēc jau profesionaļi mācās un strādā savā jomā un ir profesionāļi, jo katrā daudz maz sarežģītā lietā, ir daudz dažādu nianšu, kuras ir jāzin un jāņem vērā. "Visu zinošiem večiem" parasti šādu zināšanu nav nevienā no jomām, bet ir liela pašpārliecinātība. Diemžēl pie mums šādu "visvaru" ir padaudz un daudziem tā liekas norma.
Runājot par dokumentu foto - sen jau neesmu redzējis, ka kādā kantorī, piemēram, pases foto taisītu uz filmas - tiek izmantoti visādi digitālie ziepīši vai labākajā gadījumā kāds Olympus dslr.
Un vēl - pirms gada taisīju bildi vīzai, vispirms nobildējos kādā pietiekami zināmā kantorī. Pēc tam izlasīju, ka vīzas izdevēja - vēstniecība iesaka bildēties vienā Vecrīgas kantorī un pirms dokumentu iesniegšanas tur arī nofotografējos. Salīdzināju abas bildes un nācās secināt, ka tās atšķīras kā diena no nakts - viena bija diezgan neasa ar vieglu krāsu nobīdi, bet otra bija daudz daudz asāka un ar pareizākām krāsām. Krāsām nav tāda nozīme, bet tagd priekš pasēm un tām pašām vīzām bildes tiek ieskenētas un pieņemu, ka ir nozīme, vai izejas materiāls ar pāris centimetru diagonāli ir kvalitatīvs.
Ko es ar to gribu pateikt? Ja fotokantori nespēj strādāt kvalitatīvi, tad neredzu iemeslu, kādēļ neatņemt viņiem darbu ... Tie, kas māk strādāt, tie turpinās pelnīt!
ak34, es piekrītu tam, ko tu saki, taču ir divas lietas: es neatbalstu uzskatu, ka vienam cilvēkam jābūt zinošam visās jomās un tajā pašā laikā es neuzskatu, ka cilvēks var būt zinošs tikai un vienīgi vienā jomā.
Tas, par ko es runāju, ir tas, ka sistemātiski tiek uzspiests viedoklis, ka cilvēks ir kaut kāda nevarīga būtne, kurai lemts attīstīties vienā virzienā... un ja izrādīs interesi par kaut ko citu... tad uzreiz tādu noriet un apsmiet... jā, ja cilvēks māk uzcept kartupeli un sevi sauc par lielisku pavāru, tad viņš ir stulbs, bet ne stulbāks par tiem, kuri saka, ka cilvēks nedrīkst gatavot ēst, jo māk uzcept tikai kartupeli. Un pases bildes uztaisīšana nav sarežģītāka par kartupeļa uzcepšanu, atvainojos, ja aizskāru kāda liela profesionāli, un zinot viņu attieksmi pret pases bilžu taisīšanu...
Tev ir pilnīgi amatierisks skats uz dzīvi. Es nepazīstu nevienu cilvēku, kas zinātu un mācētu visu. Zinu gan daudzus, kuri zin mazliet no gandrīz visa un jūtas tā, ka varētu darīt visu: vilkt vadus, celt māju, remontēt dzīvokli, fotografēt, administrēt datortīklus un serverus utt. Diemžēl zinot mazliet un darīt ir daudz sliktāk kā darīt neko nezinot. Tāpēc jau profesionaļi mācās un strādā savā jomā un ir profesionāļi, jo katrā daudz maz sarežģītā lietā, ir daudz dažādu nianšu, kuras ir jāzin un jāņem vērā. "Visu zinošiem večiem" parasti šādu zināšanu nav nevienā no jomām, bet ir liela pašpārliecinātība. Diemžēl pie mums šādu "visvaru" ir padaudz un daudziem tā liekas norma.
Varētu piekrist visumā, bet nomaini vārdu profesionāļi uz vārdu - sava amata meistari...kurpnieks, kurš piedzēries pielīmē papēdi ir profesionālis, bet naf sava amata meistars. Un ja šitoizlasa pareizi, tad doma arī ir pareiza.
Maldies gan, izskatās tu neesi pazīstams ar vienu precedentu Latvijā, kad fotosaloniem bija nepieciešama speciālā licence (kuru manuprāt, tik vienkārši nevarēja dabūt un ne jau profesionālisma trūkuma dēļ, viss mūsu laikos ir nopērkams). Tak vot, visā Rīgā, deviņdesmitajos gados bija tikai kādi 15 "fotoateljē", kurām bija šī licence! Un tikai no šiem fotosaloniem pieņēma bildes pasēm!