forum.gif
E-pastkastes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / E-pastkastes
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 24.10.07 00:39
 citēt
Datoriķiem jautājums. Cik drošas ir piemēram inbox.lv, gmail paskastes un kāda ir varbūtība/iespēja tās uzlauzt? Ir nācies dzirdēt par piem inbox, a kā ir dzīvē?
Publicēts: 24.10.07 00:43
 citēt
Pārāk sarežģīta tēma, lai par to domātu, nekas nav 100% drošs, gmail ir drošāks par inbox... uzlauzšanas metodes ir daudz un dažādas...
Publicēts: 24.10.07 00:44
 citēt
Nu kas es par datoriķi, bet nedomāju ka gmail (google) ir tērējusi maz naudiņas lai viņu pakalpojumi būtu droši ;)

Vairāk jau var uzlauzt vienkārši uzminot paroli... tāpēc "T4iSam 5aro7E5 ta0A_s"
Publicēts: 24.10.07 00:56
 citēt
veel jau visaadaas saubiigas vietaas vai arii pie publiksajiem OC seezhot var gadiities uz kaada keylogger, un no taa nez kaa var izvairities, ja nezini...

jaatziist ka pats esmu shita mazo brali kaitinaajis un spiegojis kadrei ! :D

programma vnk pieraksta visas taustinju kombinacijas kas tiek rakstitas uz klaviaturas! pec tam tik atrod velamo lapu un aiziet...
Publicēts: 24.10.07 01:10
 citēt
bij kaut kur apraksts - tjipa mobīlais telefons vai līdzīgs devaiss ar skaņas uztvērēju un softu, kas, analizējot signālu, nosaka, kurš taustiņš tiek nospiests ... ej sēdi kafejnīcā un skaties, ko blakussēdošais tur čato.. :D
Publicēts: 24.10.07 01:12
 citēt
bij kaut kur apraksts - tjipa mobīlais telefons vai līdzīgs devaiss ar skaņas uztvērēju un softu, kas, analizējot signālu, nosaka, kurš taustiņš tiek nospiests ... ej sēdi kafejnīcā un skaties, ko blakussēdošais tur čato.. :D

man kaut kā neliekas tas īpaši reāli :D

..tik pat labi drupača zem kāda burta pakļuvusi :D
Publicēts: 24.10.07 01:16
 citēt
da vells zina, ir tak jau sen ieriice kura caur sienu paraada kas uz monitora otraa istabaa, tagad cik zinu arii uz lcd, bet nu kaada klavierei skanja, visas pogas grab tak vienaadi :)
Publicēts: 24.10.07 01:20
 citēt
da vells zina, ir tak jau sen ieriice kura caur sienu paraada kas uz monitora otraa istabaa, tagad cik zinu arii uz lcd, bet nu kaada klavierei skanja, visas pogas grab tak vienaadi :)

jaa, to es biju dzirdeejis :) uzkjer starojumu, un atšifrē ;)
Publicēts: 24.10.07 01:29
 citēt
bet taa padomaajot par to klavieres skanju shifreetaaju neticaas, paaraak mistiski, nenaak praataa princips kaa taads daikts var straadaat :wink:
Publicēts: 24.10.07 02:00
 citēt
bet taa padomaajot par to klavieres skanju shifreetaaju neticaas, paaraak mistiski, nenaak praataa princips kaa taads daikts var straadaat :wink:

vot negrab vienādi... baac, nav laika iedzilinaaties, bet te ir:

A new security threat revealed by computer scientists at the University of California, Berkeley, may be enough to drive some people away from their computer keyboards and back to pen and paper. The researchers show that a simple audio recording of those keyboard clicks can betray the text you just entered, from passwords to secret love notes.

www.physorg.com...

pārējais - Google, google..
Publicēts: 24.10.07 03:35
 citēt
nē, nē, nē, es nebiju tik traki to sazvērestību domājis.
Ne tādām kosmiskajām tehnoloģijām :D
Vienkāršāk... nu tjipa Koļa sēž pie sava PC čikā čikā un uzlauž inbox ēpastu... var?
Publicēts: 24.10.07 08:57
 citēt
Viss atkarīgs, cik svarīga persona Tu esi, lai kādam gribētos uzlauzt Tavu pastkasti ... Normālam cilvēkam GMail ir gana droša vieta, kur glabāt savu e-pastu.
Publicēts: 24.10.07 09:31
 citēt
Inbox.lv pa taisno uzlaust isti nav ipaši viegli jo to hostē DEAC un ar to bus gana lielas problēmas, ja mēģinās uzlauzt, bet var - visu var uzlaust ari 128 bit kodējumu. Inbox.lv drizak lauž ka jau augstāk tika pieminēts ar keylogeriem un tamlidzigiem sudiem....

Tiesa lielāks risks iekš inbox.lv ir nevis tie, kas lauž, bet gan paši inboxa admini, kas brīvos brīžos lasa visu meilus - darīt ta nav ko - kā jau sys adminiem un tad iet pēc kartas un nodarbojas ar muļķībām, tad lūk no šī viedokļa GMAIL ir pārāks par inbox.lv noteikti, jo ja tam ir admini diez vai tie ipaši saprot LV un diez vai tiem ipaši interesēs rakāties pa Jūsu paskasti, kas ir viņiem nesaprotamā valodām - manuprāt ar GMAIL sistēmas apjomiem sisadminiem ir ko darīt, atšķirībā no inboxa jauniešiem, kas lasa Jūsu meilus - atcereties nekur nav droši.

Un vēl arī GMAIL izdrukas var dabūt Latvijā, tikai to var izdarīt ekonomikas policija, tāpāt, kā draugiem.lv vēstules ja nemaldos līdz 1.5 gada vecas (dzēstas un nedzēstās...)
Publicēts: 24.10.07 10:11
 citēt
Vo, paldies, Peeteriitis.
Jautājums tapa kontekstā ar atgadījumu kad man sīkais palūdza nopirkt ZZ karti. Karti nopirku, bet laika trūkuma dēl nezvaniju lai nosauktu tos atjaunošanas ciparus, bet nosūtiju kā bezmaksas īsziņu no web.
Nu un dienas otrā pusē atklājās fakts ka sīkais to nevar izdarīt jo tas jau ir aktivizēts. Tele2 web SMS nodrošina kkāds cits kantoris. Karte ir bijusi aktivizēta 5 min laikā pēc manas sms nosūtīšanas. Respektīvi web sms admini nopi**ja.
Radās jautājums - kādā mērā mani čeko, spiego, noklausās, lasa, apzog....
NWO.... ibio....
Publicēts: 24.10.07 11:28
 citēt
ir vairākas lietas
1) Admini un īpašnieki jebkurā gadījumā var visu redzēt utt. Var arī uzlikt filtrus, lai viņiem pārsūtās tavs mails, ja viņš atbilst kautkādiem kritējiemiem pēc satura vai sazin kā vēl.
2)Viss biežāk uzlausts tiek no lietotāja puses vai arī no lietotāja līdz serverim.
a)ja neizmanto https tad visas paroles ceļo no lietotāja datora līdz servera bez jebkādas šifrēšanas un mierīgi var viņas noķert pa ceļam.
b)Protams var uzstādit neskaitāmus softus uz datora vai pie datora, lai arī visu uzzinātu.
3)Reāla piekļūšana pie servera vai viņa uzlaušana ir mazāk ticama un jo lielāks un nopietnāks serviss, jo vairāk kāds pie viņa gribējis pieslēgties, jo augstākas drošības normas viņi ievēro. Un DEAC es domāju tur nekādu lomu nespēlē uz inbox.lv piemēram, jo nu nez vai viņi izmanto DEAC uzgunsienas, ja pašiem tur ir kādi 30 vai vēl vairāk serveri.
4)Lielajiem portāliem un serveriem noteikti ir izveidojusies sadarbība ar policijas insitūcijām un tas ir tikai normāli, ka ar tiesas pavēli var piekļūt datiem klāt.
Publicēts: 24.10.07 11:30
 citēt
peeteriitis, tu kadreiz esi aizdomajies, ar ko guugle pelna? ;)
Publicēts: 24.10.07 13:51
 citēt
peeteriitis, tu kadreiz esi aizdomajies, ar ko guugle pelna? ;)

Officiali uz Reklāmām + Meklešānas rezultātu secības un vēl visādiem brīnumiem, ko viņi izstrādā softwariskā ziņā...

Neoficiāli - tas jau ir viņu ziņā - bet tik prasti jau viņi neko nepārdod, ja nu vienīgi ASV valdībai, kas vairs nav prasti, bet gan izdzīvošanas jautājums...
Publicēts: 24.10.07 14:48
 citēt
vini pelna uz to, ka zin visu, ko tu dari ieksh vinu piedavatajiem bezmaksas pakalpojumiem - tai skaita, tici man, arii epasta.
Publicēts: 24.10.07 15:03
 citēt
vini pelna uz to, ka zin visu, ko tu dari ieksh vinu piedavatajiem bezmaksas pakalpojumiem - tai skaita, tici man, arii epasta.

Ja kādam interesēs tava infromācija tāpat tā tiks iegūta... Vienk. ar googles rīkiem tas ir vienkāršāk...

Un kāda viņiem būtu starpība par kādu sīku vienību - tāpat nekas uz pasaules nav drošs - naudu bankā glabāt nav droši - vēl nedrošāk ir glabāt zeķē...

Var jau mēģināt glabāt visu uz datora, bet tad netam neslēgties nekad klāt - jo ielauzties parstā lietotāja datora nav nekādas problēmas cilvēkiem, kas ar tādu mērķi strādā un pelna naudu...

Un lai jau viņi pelna naudu ar to - katrs gūst savu labumu, man tāpat nav nekā slēpjama!

Bezjēdzīgi par to diskutēt - NEKAS NAV DROŠS
Publicēts: 24.10.07 15:12
 citēt
Jā, Latvijā vislielākās šaizes ir hostinga administrātori... visvājākais punkts.
Publicēts: 24.10.07 16:27
 citēt
nelasiju visu tuftu.
jauniba bija ar klasesbiedriem (un ari hackers.lv foruma) spelite - kursh vairak epastus atlauzis 5min laika. ipashi viegli bija tvnet epasti, manuprat, tadi ir vel tagad.

BET.
NEVIENA gadijuma mes neizmantojam kadas sistemas gljukus. Iznjemot, protams, nepardomatu paroles glabashanu DB un tas vieglu nodoshanu userim.
Ja cilveks pats nepadoma pie ta, ko savada regjistrejoties, visadus slepenos jautajumus utt, tad vainojiet vien pashi sevi.
Ja, stervera adminiem nevajadzetu glabat paroles plaintextaa. md5 komplekta ar vel shadiem tadiem trikiem works fine.

inbox un gmail, ipasjhi pedejais, ir labi konstrueti. bet ari konstrukcija nepaglabs no noluretas/uzminamas paroles, keyloggera vai sniffera.
ieteikums: lietojot gmail, adreses sakuma lieciet nevis http://, bet https:// ;)
Publicēts: 24.10.07 16:43
 citēt

Ja kādam interesēs tava infromācija tāpat tā tiks iegūta... Vienk. ar googles rīkiem tas ir vienkāršāk...

Un kāda viņiem būtu starpība par kādu sīku vienību - tāpat nekas uz pasaules nav drošs - naudu bankā glabāt nav droši - vēl nedrošāk ir glabāt zeķē...

Var jau mēģināt glabāt visu uz datora, bet tad netam neslēgties nekad klāt - jo ielauzties parstā lietotāja datora nav nekādas problēmas cilvēkiem, kas ar tādu mērķi strādā un pelna naudu...

Un lai jau viņi pelna naudu ar to - katrs gūst savu labumu, man tāpat nav nekā slēpjama!

Bezjēdzīgi par to diskutēt - NEKAS NAV DROŠS

patiesiba shi bija mana atbilde uz tavu apgalvojumu "google labaks par inbox.lv jo inbox.lv admini lasa lietotaju vestules"
Publicēts: 24.10.07 21:52
 citēt
patiesiba shi bija mana atbilde uz tavu apgalvojumu "google labaks par inbox.lv jo inbox.lv admini lasa lietotaju vestules"

Latvijā mēs visi dzīvojam uz vienas ielas, un katrs sys admins var atrast savu personīgo labumu šajā, diez vai gmail adminiem interesēs kas notiek tava dzīvē - tuvplānā! :roll:

Gmail no šī viedokļa ir drošāks, jo pamatā tas ir koncentrēts uz otras peļķes puses lietotājiem, nevis mazas banānu republikas cilvēciņiem.
Publicēts: 24.10.07 22:46
 citēt
Da nevienam jūsu sūda meili neinteresē, ja nu vienīgi konkurentus vai mīļākos, vai prikoliem, un arī tad tas ir tikai tā, lai būtu ar ko aizpildīt laiku....
Publicēts: 24.10.07 22:48
 citēt
gruuti iedomaties kadu labumu inbox admins varetu sev atrast, lasot nejaushas vestules, nemot vera ka skaits ir miljonos pa dienu...

savukart google, kas savu biznesu balsta uz lietotaja ricibas izpeti, nem vera KATRU tavu kustibu, analize to uz miljons serveriem un pectam izdoma ka labak ar sho informaciju nopelnit nakosho miljardu
Publicēts: 24.10.07 22:51
 citēt
Shadow, so what?
Publicēts: 24.10.07 22:52
 citēt
ja tev patik ka uz tevi kailu skatas kaimini pa neaizvertu logu, tad nothin' :D
Publicēts: 24.10.07 22:53
 citēt
gruuti iedomaties kadu labumu inbox admins varetu sev atrast, lasot nejaushas vestules, nemot vera ka skaits ir miljonos pa dienu...

savukart google, kas savu biznesu balsta uz lietotaja ricibas izpeti, nem vera KATRU tavu kustibu, analize to uz miljons serveriem un pectam izdoma ka labak ar sho informaciju nopelnit nakosho miljardu

Par pirmo rindkopu: Ja gadījumā tu uzraksti kaut cik intīmu meilu vai tiešām tu gribētu lai to lasa cilvēki un par tevi ņirgājās - un beigās tas vēl k-kada veidā atnāk līdz tevīm kā stasts no drauga-drauga, kurš izrādās ir inobx.lv admins un aiz gara laika uzracis tadu joku... gmail admini šaubos vai ipaši rubi lv un vai viņiem maz interesē...

Par otro: Es tiektu VIŅI būtu LOHI ja viņi to nedarītu! Tas viss ir bizness - un loģiski, ka viņi analizē to ko tu dari! Amerikā ir veselas lielas organizācijas - institūti, kas pēta cilvēku rīcību kā tādu, lai varētu veidot labāku reklāmu un labāk smērēt pelēkajai masai savus produktus. ar vārdu labāk saprotot - efektīvāk un vairāk pardot - preci un pakalpojumus!
Publicēts: 24.10.07 22:54
 citēt
chau baibuk, nokniebsimies pie manis shovakar? :) ko tev dos tads epasts?
Publicēts: 24.10.07 23:04
 citēt
chau baibuk, nokniebsimies pie manis shovakar? :) ko tev dos tads epasts?

Tas ir brutāls piemērs, tu vienk. negribi saprst šo tēmu - un tas jau lai paliek tavā ziņā es pateicu savu sakāmo - tava izvēle ir padomāt līdzi vai nedomāt...
Publicēts: 24.10.07 23:05
 citēt
Saprati!? :D
Publicēts: 24.10.07 23:05
 citēt
ok 8)
Publicēts: 24.10.07 23:07
 citēt
a kas vainas tam, ka uz tevi kailu skataas kaiminjsh? :)
Publicēts: 24.10.07 23:17
 citēt
Vo vo, es arī domāju... logs ir tāpēc, lai es skatītos ārā, tas, ka kāds skatās iekšā, mani nesatrauc.

Mani gan kaitina kas cits - e-pasti, kuru tiek sūtīti no mistiskām adresēm... Es vienmēr lieku savu vārdu un uzvārdu, nesaprotu, kas tur slēpjams... ??? Tak noslēpumainie PSRS laiki jau sen garām, nevienu uz koncentrācijas nometni nesūtīts tak...
Publicēts: 24.10.07 23:25
 citēt
nu tad jau sanak, ka ari noklausitas telefonsarunas un izlasiti epasti nav nekas nosodams (telefons - runashanai, pofig kas klausaas, epasts - rakstiishanai, pofig kas lasa utt)

nu nezinu nezinu, cilvekam tomer ir iebuveta privatuma sajuta, velme pec savas telpas. kadam vairak, kadam mazak.

protams, google nav tas trakakais, ir organizacijas un sistemas, kas peta cilveku zem daudz lielaka palielinajuma un daudz palshakos apmeros, bet nu ja man ir izvele palikt anonimam vai izvele netikt "saskaitiitam", tad to labprat izvelos. pie kam nav jazaude nekas (inbox maili loti labi strada uz pop3)

par tavu otru tematu martink, tas pats - vienam vards uzvards un fotografija un dzimashanas datums draugos shkiet forshi, citam tas shkiet lieka reklama un atkal iejaukshanas taja pasha privataja dzive.

vienam mate otram meita
Publicēts: 25.10.07 00:20
 citēt
protams, google nav tas trakakais, ir organizacijas un sistemas, kas peta cilveku zem daudz lielaka palielinajuma un daudz palshakos apmeros, bet nu ja man ir izvele palikt anonimam vai izvele netikt "saskaitiitam", tad to labprat izvelos. pie kam nav jazaude nekas (inbox maili loti labi strada uz pop3)

Domaju kā web developeri esat dzirdējuši par tādu lietu kā google analytics - un domāju, ka nav arī sveša lieta par to, ka šis skripts savāc info ne tikai par apmeklētājiem, bet arī ir dzirdēts ka lasa cookies - no tā izdari secinājumus, ka vai nu tu lieto gmail un tevi peta vai nelieto un tevi tapat pēta... Starpība - gmail darbinieki kā jau pieminēju diez vai lasa tavus pastus un ja nu ir kāds ipaši "apdavināts", tad diez vai viņš saprot LV...

Kads sakars tam ar pop3 iekš inbox - jebkurā gadījumā tāpat kā draugos tā arī inbox dzēstie e-pasti saglabājas noteiktu laiku no 1 gada līdz paša portāla izvēlētam cik atceros draugos tas bija pusotrs gads nezinu ka ir ar inbox....
Publicēts: 25.10.07 00:34
 citēt
pop3 tapec ka man godigi sakot po kas tur ir apakshaa, hotmails, gmails vai inbox, jo lietoju caur klientu.

par gugle analitiku esam gan dzirdejushi un rekinamies ar sekaam. bet sheit bija runa par privato dzivi, nevis par weblapu.

labi tas viss nebeidzams staasts "kam es ticu" seerijas, bet patiesiba ists blogeris ir ka eliks - vinsh pliks gul gulta, un uzstada videokameru un sevi filmee katru dienu un liek internetaa - publiska dienasgramata :)
Publicēts: 25.10.07 00:36
 citēt
[..]patiesiba ists blogeris ir ka eliks - vinsh pliks gul gulta, un uzstada videokameru un sevi filmee katru dienu un liek internetaa - publiska dienasgramata :) [..]

:shock: Tūlīt meitenes spiegs pēc bloga adreses :wink:
Publicēts: 25.10.07 00:37
 citēt
katram savs prieciņš :lol:
Publicēts: 26.10.07 20:45
 citēt
Ot par INBOX neiztexsjos , BET man pasjam ir gadijies tads piedzivojums ar Pastkastem. Mes ikdiena analizejam visjus savu serveru logus un saites ar kuram notiek darbiba ar musju darbiem tai skaita E-KARTINJAS ka diezgan popularu reklamas veidu. Nju luk un paris reizes man ir gadijies uzspiezjot uz tiem linkiem IEKLUT pa taisno INBOX , DELFI un viena nopietan drosjiba sdiensesta slegta pasta sistamas pastakaste DARI KO GRIBI:):)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):