"Prognozes gan ir ļoti aptuvenas. Jāpiebilst, ka ne visi sinoptiķi tās atbalsta, jo uzskata, ka ilgtermiņā prognozēt laika apstākļus nav iespējams."
P.S. Ja es, balstoties uz prognozi, nevaru ieplānot atvaļinājumu, laivu braucienu vai ceļojumu pāris mēnešus, nu labi, vismaz mēnesi iepriekš, tad prognozei nav ne mazākās jēgas.
Esmu GĀJIS [ divreiz 90 gados], pārāk aukstu nevajag un kuģu ceļš -20 atsalst diezgan ātri 2-3h, tik protams vajag zināmus palīglīdzekļus bet tos TĀPAT vajag Divas lietas obligātas , peldošas ragavas apmēram tādas kā glēbēji lieto kur mantas vilkt līdz un balts izpletņa audums ar kuru maskēties , virve kādus 25m Ja heli kād stulbenis izsauc vai no krasta nočeko. Jā pēdējā gadā aktuāli varētu būt "Neizstarojošas" drēbes , meklēšanas heļi mums taga apgād`ti ar visai labiem termovizoriem paņems arī pēc siltuma zem izpletņa auduma.
Esmu GĀJIS , pārāk aukstu nevajag un kuģu ceļš -20 atsalst diezgan ātri 2-3h, tik protams vajag zināmus palīglīdzekļus bet tos TĀPAT vajag Divas lietas obligātas , peldošas ragavas apmēram tādas kā glēbēji lieto kur mantas vilkt līdz un balts izpletņa audums ar kuru maskēties , virve kādus 25m Ja heli kād stulbenis izsauc vai no krasta nočeko. Jā pēdējā gadā aktuāli varētu būt "Neizstarojošas" drēbes , meklēšanas heļi mums taga apgād`ti ar visai labiem termovizoriem paņems arī pēc siltuma zem izpletņa auduma.
Haa , jā sāk ar saullēktu tad uz vakaru 21-22 var cerēt aiziet . Principā jau jārēķinās ar divām dienām ja kuģu ceļš vaļā jāgaida kamēr aizsalst . Čoms nu jau nelaiķis ar kuru gājām pēc tam vēl divas vai pat trīs reizes gāja , vienreiz tik ekstrēmi ka nodzīvoja salā līdz pavasarim Burvīgi iet ir skaidrā pilnmēness naktī , PIESALST un gaīs kā dienā bet labi redz kas zem kājām pagaras ēnas no katra sss.
Kolēģi, kas ar visādām ekstremālām lietām darbojas, stāstīja, ka gadus atpakaļ grupiņa ar slēpēm gājusi "trīsdienniekā" uz roņu salu, vakarā uznācis vējš ar sniegu, redzamība nekāda, sacēluši teltis uz ledus nakšņošanai, no rīta saposušies doties tālāk, bet pēc metriem 100 naktī bija gājis ledlauzis un ekskursija beigusies. Pēcāk prātojuši, kas būtu, ja ledlauzis būtu gājis pāri teltīm, vai arī nometne būtu uzcelta NEDAUDZ tālāk - gaidīt, kamēr kuģu ceļš atkal aizsalst, varētu būt ilgi...
"Prognozes gan ir ļoti aptuvenas. Jāpiebilst, ka ne visi sinoptiķi tās atbalsta, jo uzskata, ka ilgtermiņā prognozēt laika apstākļus nav iespējams."
Mums lidlaukā bija savi meteorologi, kuri teica, ka pilnīgi droša prognoze esot uz 24 h, uz 3 dienām var pieņemt zināšanai, bet par laika ziņām veselai nedēļai viņiem pašiem nākot smiekli. Bet katrā pirmdienas sapulcē, kurā lika priekšā nedēļas lidojumu plānu, vienalga tika pieprasīts meteorologu ziņojums par gaidāmajiem laika apstākļiem.
Un vispār - ja gribat zināt laiku 10 gadus uz priekšu, lasiet Delfos kaukāda tur Viļa Bukša prognozes.
Vaards, tās prognozes ir minējumi. Tik pat labi ziema var sanākt siltākā pēdējo 100 gadu laikā. Ja metorologi nevar konsekventi noprognozēt laiku nākamajai dienai ar precizitāti stipri lielāku, kā prognoze - "rīt būs tāds pats laiks kā šodien", tad par kādām šāda veida uzticamām prognozēm var runāt
Ko tur ziemā uz Ronenes darīt? Biju tur pirms divām nedēļām, laiks bija ideāls, šajā laikā odu nav, vasarā gan labāk nerādīties vai tad jāsēž Limo pludmalē. Lācis savā vietā, viss notiek
Priede:Kolēģi, kas ar visādām ekstremālām lietām darbojas, stāstīja, ka gadus atpakaļ grupiņa ar slēpēm gājusi "trīsdienniekā" uz roņu salu, vakarā uznācis vējš ar sniegu, redzamība nekāda, sacēluši teltis uz ledus nakšņošanai, no rīta saposušies doties tālāk, bet pēc metriem 100 naktī bija gājis ledlauzis un ekskursija beigusies. Pēcāk prātojuši, kas būtu, ja ledlauzis būtu gājis pāri teltīm, vai arī nometne būtu uzcelta NEDAUDZ tālāk - gaidīt, kamēr kuģu ceļš atkal aizsalst, varētu būt ilgi...
UldisS:Ko tur ziemā uz Ronenes darīt? Biju tur pirms divām nedēļām, laiks bija ideāls, šajā laikā odu nav, vasarā gan labāk nerādīties vai tad jāsēž Limo pludmalē. Lācis savā vietā, viss notiek
Limo pludmale ziemā foršāk kā vasarā , Pirts praktiski pludmalē kubls blakus āliņģis jūrā . Foorši sēdi kublā skaties zvaigznēs absolūts klusums , reizēm roņi patrokšno kāda vārna Reizēm gadās ka roņi ziņkārīgas būtnes lūr no āliņģa KAS par divkājainiem ķēmiem tur trokšņo. Krogi abi arī strādā. Lidlauks jau funkcionē arī ziemā cilvēki tāpat lido gan no Pernavas gan Saremas. Biežāk gan zviedri.Man salā savs cilvēks pie kura braucu jau 30 gadus vēl kopš krievu laikiem kad braucām ar jahtu brūklenes lasīt un medu pirkt katru rudeni.
Lācis tāda pasaka TAČU kopš pavasara var uzpērties virsū rēliem lopiņiem un BARĀ youtu.be...
Priede:Kolēģi, kas ar visādām ekstremālām lietām darbojas, stāstīja, ka gadus atpakaļ grupiņa ar slēpēm gājusi "trīsdienniekā" uz roņu salu, vakarā uznācis vējš ar sniegu, redzamība nekāda, sacēluši teltis uz ledus nakšņošanai, no rīta saposušies doties tālāk, bet pēc metriem 100 naktī bija gājis ledlauzis un ekskursija beigusies. Pēcāk prātojuši, kas būtu, ja ledlauzis būtu gājis pāri teltīm, vai arī nometne būtu uzcelta NEDAUDZ tālāk - gaidīt, kamēr kuģu ceļš atkal aizsalst, varētu būt ilgi...
KĀDAM lācim jābūt lai LEDLAUZI nedzirdētu guļot uz ledus. Kad ledlauzis iet kilometra attālumā ledū taadas troksnis mironi uzcels. Kuģus dzird vismaz pa kilometru troksnis un vibrācija uz ledus izplatās ļoti labi.
REĀLS PSIHS šai kadrā , šitādā veidā ledu ielauzt ir elementāri , ja paslīdēs tad 100% uz dirsas atmuguriski ūdenī.
Jā reku pēdējo Latvju kodēju aizvāc no salas pirms kādas nedēlas , bij apskādējies 100% ka parasti pa pālim.
UldisS:Ko tur ziemā uz Ronenes darīt? Biju tur pirms divām nedēļām, laiks bija ideāls, šajā laikā odu nav, vasarā gan labāk nerādīties vai tad jāsēž Limo pludmalē. Lācis savā vietā, viss notiek
Limo pludmale ziemā foršāk kā vasarā , Pirts praktiski pludmalē kubls blakus āliņģis jūrā . Foorši sēdi kublā skaties zvaigznēs absolūts klusums , reizēm roņi patrokšno kāda vārna Reizēm gadās ka roņi ziņkārīgas būtnes lūr no āliņģa KAS par divkājainiem ķēmiem tur trokšņo. Krogi abi arī strādā. Lidlauks jau funkcionē arī ziemā cilvēki tāpat lido gan no Pernavas gan Saremas. Biežāk gan zviedri.Man salā savs cilvēks pie kura braucu jau 30 gadus vēl kopš krievu laikiem kad braucām ar jahtu brūklenes lasīt un medu pirkt katru rudeni.
Lācis tāda pasaka TAČU kopš pavasara var uzpērties virsū rēliem lopiņiem un BARĀ [url=http://youtu.be/ffnqEFk-9FQ
]http://youtu.be/ffnqEFk-9FQ[/url] Nu šitie bifeļi varbūt rietumu pusē ganās, nezinu, neesmu saticis, austrumu pusē nekādas pēdas šiem nemanīja. Par Limo ziemā, jā, ziemā varētu būt superīgi. Pirts bija savā vietā, kubls tāpat
ak34:Vaards, tās prognozes ir minējumi. Tik pat labi ziema var sanākt siltākā pēdējo 100 gadu laikā. Ja metorologi nevar konsekventi noprognozēt laiku nākamajai dienai ar precizitāti stipri lielāku, kā prognoze - "rīt būs tāds pats laiks kā šodien", tad par kādām šāda veida uzticamām prognozēm var runāt
Ticu, ka prognozēt laiku pēc nedēļas ir grūtāk nekā kāda būs ziema.
Ziemu prognozē pēc globālām atmosfēras kustībām, golfa straumes, saules aktivitātes un šīs kopējās tendences parasti ir ticamākas, nekā laika prognoze nākamai nedēļai.
Tas funktieris darbojas aptuveni šādi - nepaslinko, izlasi: imhoclub.lv...
Nelaime tā, ka visādu gudrinieku izteikumi, gan pareizie, gan kļūdainie, ātri aizmirstas. Bet man ir mēraukla - pirms dažiem gadiem kurtuvē aizsala ūdensvads, kopš tā laika pie +3 grādiem grīdas līmenī drošības dēļ sāku slēgt iekšā eļļas radiatoru. Esmu to darījis tikai vēl vienu reizi pēc liktenīgā atgadījuma. Ja tas būs jādara arī šoziem, esmu gatavs Tev, Vaards, uzsaukt kādu vinčuku pēc Tavas izvēles, nu, teiksim, līdz Ls 10,- (pārspīlējumus neatzīstu).
GunarsII:Nelaime tā, ka visādu gudrinieku izteikumi, gan pareizie, gan kļūdainie, ātri aizmirstas. Bet man ir mēraukla - pirms dažiem gadiem kurtuvē aizsala ūdensvads, kopš tā laika pie +3 grādiem grīdas līmenī drošības dēļ sāku slēgt iekšā eļļas radiatoru. Esmu to darījis tikai vēl vienu reizi pēc liktenīgā atgadījuma. Ja tas būs jādara arī šoziem, esmu gatavs Tev, Vaards, uzsaukt kādu vinčuku pēc Tavas izvēles, nu, teiksim, līdz Ls 10,- (pārspīlējumus neatzīstu).
Šī ir salda tēma un daudziem interesanta. Es kā pie jūras dzimis un audzis visu bērnību ar ledusgabaliem un garām kārtīm kuģojis, tāpat arī līcī gājis iekšā tā, ka knapi krasts redzams... Bet no mana krasta (Lapmežciema) Rīgu var redzēt.
Attiecīgi mans novērojums. Ja decembrī līcis aizsals, tad ziema būs makten auksta, sniegaina un pavasarī gaidāmi plūdi.
Es pat tam esmu izdomājis skaidrojumu - ja visi Baltijas jūras līči aizsalst, tad katliņa laukums (kas akumulējis daudz siltuma) tiek pārklāt ar vāku, uz tā sakrīt siltumu izolējošs un sauli atstarojošs sniegs, iztvaikojumi (kas gaisā paceļoties arī tomēr saglabā temperatūru) rodas mazāk. Attiecīgi iestājas kontinentāls klimats un turas stabils mīnuss visu laiku.
Lai tas tā notiktu, jūrai (visādiem līcīšiem) maksimāli jāpaspēj aizsalt decembrī, kad ir apmācies un saule ir ļoti īsu laiku, ļoti zemu un tai nav teikšanas. Ja ledus nepaspēj uzsalt, saules gaisma neatstarojas, paspēj pa biščim sildīt jūru, attiecīgi temperatūra pa brīžam spēj pārlekt +0 robežu, sniegs kūst, vēl vairākās vietas tas netiek atstarots un siltums akumulējas.
Protams, konkrētajiem prognozētājiem es ticu tāpat kā dažādiem citiem Mārketinga speciālistiem... Tas ir, mēs dzīvojam mēdiju laikmetā - viņi sev popularitāti šādi noķer fantastisku.
Bet prognozēšanu lielos vilcienos ir vērts uzklausīt. Un parunnāties par pārgājienu ar kājām uz Roņu salu... Arī ir vērts.
Bet varbūt, ka mēs būsim tā paaudze, kas piedzīvo iespēju aizbraukt ar mašīnu uz zviedriju?
Ar uz Roņusalu seviški slēpēm godīgi nav nekas exstŗems tik nelielu pieredzi vaig PIEMĒRAM copējot pavasaros Peipusā vai Pērnavas līcī ar nakšņošanu. Estiņi reku youtu.be... mēdz peldēt no Kolkas uz Roņusalu
Attiecīgi mans novērojums. Ja decembrī līcis aizsals, tad ziema būs makten auksta, sniegaina un pavasarī gaidāmi plūdi.
Es pat tam esmu izdomājis skaidrojumu - ja visi Baltijas jūras līči aizsalst, tad katliņa laukums (kas akumulējis daudz siltuma) tiek pārklāt ar vāku, uz tā sakrīt siltumu izolējošs un sauli atstarojošs sniegs, iztvaikojumi (kas gaisā paceļoties arī tomēr saglabā temperatūru) rodas mazāk. Attiecīgi iestājas kontinentāls klimats un turas stabils mīnuss visu laiku.
Protams, ka tā tas ir, un tad jautājums par šī gada bargo ziemu satur arī šo apakšprognozi par jūras aizsalšanu decembrī. Martā "savilksim galus", un šo sarunu atcerēsimies!
Lunis:Ar uz Roņusalu seviški slēpēm godīgi nav nekas exstŗems tik nelielu pieredzi vaig PIEMĒRAM copējot pavasaros Peipusā vai Pērnavas līcī ar nakšņošanu. Estiņi reku youtu.be... mēdz peldēt no Kolkas uz Roņusalu
Luni nav kaada tochka celjaa uz Ronju salu, kuraa var sarunaat uzlidot ar heli uz Himalaju virsotneem vai nopirkt 17-40mm L objektiivu pa 140ls?
smartins:A tur tak prāmis kursē no Rīgas uz Stokgoļmu, figu ar kājām uz roneni aiziesi
Arī Prāmis tieši uz Roņu salu kursē , regulāra avio satiksme arī ir TAČU jārēķinās ka TUR var mierīgi iesprūst uz nedēļu divām TĀ gadās visai bieži . Ļotenes piemēram AIZLIDO un netiek prom, no Roņiem ņedēlu vāirāk . Migla , Vejš utt Rīga nieka 90Km un NEKĀ , sala neaizsniedzama
smartins:A tur tak prāmis kursē no Rīgas uz Stokgoļmu, figu ar kājām uz roneni aiziesi
Tur komandā jādarbojas Viens nolaupa kuģi, otrs iet uz Roņu salu
Vēl jau ir variants stiept pa ledu līdzi ragutiņas ar dinamītu. Kad sasniegts kuģu ceļš, tur uz kāda sasaluša leduskluča to visu smuki jāsakārto, jāsaliek detonatori un jāiet kāds km gar ledus ceļu uz priekšu - tur var droši šķērsot šo ceļu, nav jābaidās, ka kuģis brauks un svaigi sasalušo ledu salauzīs. Var jau arī uz otru pusi paiet 1km un visādām gadījumam arī tur salikt uz ledus spridzināmo - ja nu izdomā braukt kādi idioti palīgā.
Pēc tam atpakaļceļā nākot no Roņu salas (nevajag ilgi tur kavēties) var uztaisīt fantastisku reportāžu par Prāmja nogrimšanu un 300 pasažieru gājienu ledus tuksnesī - gluži kā Mozus tauta.
Arī Prāmis tieši uz Roņu salu kursē , regulāra avio satiksme arī ir TAČU jārēķinās ka TUR var mierīgi iesprūst uz nedēļu divām TĀ gadās visai bieži . Ļotenes piemēram AIZLIDO un netiek prom, no Roņiem ņedēlu vāirāk . Migla , Vejš utt Rīga nieka 90Km un NEKĀ , sala neaizsniedzama
Lunis vakar labu kandžu dabujis no Roņu salas līdz Rīgai 90 km JESS Ja kas esti uz Roņu salu ziemā slēpo no Ainažu puses tur pat kur lācis čāpoja. Ja kas gandrīz katru gadu viņiem ir slēpošanas maratons līdz Roņu salai un atpakaļ
Lunis:
Lunis vakar labu kandžu dabujis no Roņu salas līdz Rīgai 90 km JESS Ja kas esti uz Roņu salu ziemā slēpo no Ainažu puses tur pat kur lācis čāpoja. Ja kas gandrīz katru gadu viņiem ir slēpošanas maratons līdz Roņu salai un atpakaļ
Tūlīt Lunis nāks pie sajēgas, uzlāpīsies un tevi gar sienu izsmērēs... Rīga (vai Lielupe) - Ronene ir bik vairāk kā 50 j.jūdzes, nu ir tie 90 km... Ainaži, Kolka, tas viss ir tuvāk Par slēpošanas maratonu uz Roneni no igauņu puses, neesmu dzirdējis, bet būtu interesanti tādā pabūt.