Jau piekto gadu 26.oktobrī Ogrē notiks dokumentālajai fotogrāfijai veltīts seminārs "Egona Spura ceļš". Šogad tā galvenā tēma ir portrets. Semināra pirmajā daļā savus darbus rādīs pazīstami Baltijas valstu fotogrāfi- Andrejs Grants, Kaupo Kikas (Igaunija), Romualds Požerskis (Lietuva). Notiks diskusija, kam sekos semināra otrā daļa - "Foto maratons" ar vairāku Latvijas fotogrāfu darbu slaidrādēm. Semināru katru gadu apmeklē liels foto interesentu loks. Otro gadu "E.Spura ceļš" izvērties par dokumentālai fotogrāfijai veltītu pasākumu kopu mēneša garumā "Foto Dienas. Ogre 2013". Oktobrī plašam skatītāju lokam tiek piedāvātas dažādas izstādes Ogrē un Ogres novada kultūras centros, kā arī kaimiņu novadu centros. Notiks meistarklases, kurās interesenti var papildināt savas zināšanas. Ieeja visos pasākumos (izņemot meistarklases) bez maksas. Pasākumus rīko Foto klubs "Ogre", atbalsta Valsts Kultūrkapitāla Fonds un Ogres novada dome.
Rolands66:mājaslapā pār mēnešus viss apstājies nav laiks mosties?
Klubā strādā. Prioritāte - vērienīgs ikgadējs pasākums. Tradīcijas. Galvenā tēma šogad, ja lasīts sākums, ir portrets. Mājas lapa pagaidīs. Atšķirība no F/bloga štata rakstniekiem - tur komentu kaudzēm, lielākajam vairumam ar fotografēšānu nav nekāda sakara. Verbālā pašizpausme...
Rolands66:mājaslapā pār mēnešus viss apstājies nav laiks mosties?
Klubā strādā. Prioritāte - vērienīgs ikgadējs pasākums. Tradīcijas. Galvenā tēma šogad, ja lasīts sākums, ir portrets. Mājas lapa pagaidīs. Atšķirība no F/bloga štata rakstniekiem - komentu kaudzēm, lielākajam vairumam ar fotografēšānu nav nekāda sakara. Verbālā pašizpausme...
Neko nesapratu,Voldemorts tagad verbāli pašizpaudās vai ir tapis par kluba saita admistratoru??? Pārējais it kā bija zināms tāpat
Saprātu, domāšanas spējas Dieviņš katram ir devis. Par pielietošanu - pašam jāgādā. Laikam jau tomēr PAREIZI saprati, ja tā uztraucies. P.S. Mazliet mulsina tāda interese par Kluba norisēm. Klaji negatīva attieksme visos pēdējā gada komentos, jau sākot no pagājušā gada rudens, kad gatavojās iepriekšējais pasākums.
Voldemorts:Saprātu, domāšanas spējas Dieviņš katram ir devis. Par pielietošanu - pašam jāgādā. Laikam jau tomēr PAREIZI saprati, ja tā uztraucies. P.S. Mazliet mulsina tāda interese par Kluba norisēm. Klaji negatīva attieksme visos pēdējā gada komentos, jau sākot no pagājušā gada rudens, kad gatavojās iepriekšējais pasākums.
Murgot nav labi. Negatīva attieksme bij pret pašpasludinātiem advokātiem
Jolan:...skatos gar Ogres foto klubiņu virmo kaislības
...daži dīvainīši cepās... Bet ja nopietni, kas gribēs, aizies, kas nē, atradīs citu laikatērēšanas veidu... Pa lielam visi klubiņi ir līdzīgidomājošo tusiņi. Un vienu par ūber..pasludināt ir tikai naivi. Nu sadomāja daži fotograferi privatizēt neesoša rajona fotomāxlu, tak, lai šiem veicas, spoku ķeršanā.
Smieklīgi: "...dīvainīši...ūber...privatizēt...spoki..."(c). Manuprāt, Ogres kluba īpatnība ir komandas kopējs devums. Ka rodas, kad pucējas vienkopus "līdzīgidomājošie" ,redzam šeit - katrs velk uz savu pusi, kā fabulā (Krilovs?). Tas, un zināma disciplīna varētu būt par noliedzošu faktoru dažādiem "brīvmāksliniekiem". P.S. Bildītēm - vai tad es. atbildot uz Tavu nervozo sūtījumu manā viesu grāmatā, pietiekoši skaidri neliku saprast: nevēlos komunicēt ar ļaudīm, par kuru goda prātu man ir lielas, pamatotas šaubas?
Voldemorts:Smieklīgi: "...dīvainīši...ūber...privatizēt...spoki..."(c). Manuprāt, Ogres kluba īpatnība ir komandas kopējs devums. Ka rodas, kad pucējas vienkopus "līdzīgidomājošie" ,redzam šeit - katrs velk uz savu pusi, kā fabulā (Krilovs?). Tas, un zināma disciplīna varētu būt par noliedzošu faktoru dažādiem "brīvmāksliniekiem". P.S. Bildītēm - vai tad es. atbildot uz Tavu nervozo sūtījumu manā viesu grāmatā, pietiekoši skaidri neliku saprast: nevēlos komunicēt ar ļaudīm, par kuru goda prātu man ir lielas, pamatotas šaubas?
Redz par to "fotoklubu" tak vēlreiz atgādinu, pērn un aizpērn viena pagasta Klubā Jūsu GuRu vienus un tospašus nēģerēnus izstādīja.... saprotu, lauķi dumji, BET nejau TIK, 90tajos tas būtu OK, BET ne šodien. Padomājiet, Māxlinieki.! Un jūsu māxla neir etalons. P.S. Par tā "kluba" tusētājiem neizsakos.... Vienkārši nepazīstu, BET bezgalīgi onanēt par vienu slavenību NAV labais stils, manuprāt.
Voldemorts:Smieklīgi: "...dīvainīši...ūber...privatizēt...spoki..."(c). Manuprāt, Ogres kluba īpatnība ir komandas kopējs devums. Ka rodas, kad pucējas vienkopus "līdzīgidomājošie" ,redzam šeit - katrs velk uz savu pusi, kā fabulā (Krilovs?). Tas, un zināma disciplīna varētu būt par noliedzošu faktoru dažādiem "brīvmāksliniekiem". P.S. Bildītēm - vai tad es. atbildot uz Tavu nervozo sūtījumu manā viesu grāmatā, pietiekoši skaidri neliku saprast: nevēlos komunicēt ar ļaudīm, par kuru goda prātu man ir lielas, pamatotas šaubas?
Voldi, godaprāts ir stipri staipāms jēdziens. To ir grūti izmērīt. Kur nu vēl samērot ar pienesumu foto jomā. Daudz novērtējamākas ir spējas daudz maz sakarīgi izteikties - vairāki cilvēki ir pamatoti aprādījuši Tev, lai mēģini rakstīt īsiem un nepaplašinātiem teikumiem. Dānijā ir Gruntviga tautas augstskolas, kur visa vecuma cilvēlki var apgūt dažādas prasmes - tai skaitā daiļi izteikties un, kazi, pat dzeju rakstīt. Tavā viesu grāmatā ieliku divus citātus un palūdzu, lai precizē savu vecumu. Tev tas liekas histēriski?
kasparsf:
Vispār jau Luņa kungam kā ilggadīgam fotokluba "Ogre" biedram vajadzēja zināt ka mēs no Jāniem līdz Septembrim ejam brīvdienās, tāpēc arī klusums.
hm... neredz Luni biedru skaitā... izmetāt par biedru naudas nemaksāšanu?
Neviens nekur netika ne izmests, ne izdzīts, pat ne palūgts aiziet. Vienkārši laiks iet cilvēki un viņu prioritātes mainās, tas arī viss.
UldisMuzikants, faktiski jau man vispār šeit nevajadzētu izteikties - neesmu kluba biedrs. Nejūtos tāda goda cienīgs.Iespēju robežās apmeklēju visas mani interesējošas sabiedriskas aktivitātes, arī Kluba pasākumus. Ir cits apstāklis. Dzīvojot mazpilsētā kopš 60-tā, un hobija līmenī interesējoties par foto (sākumā bija nepieciešamība - motoceļojumu atskaitēm vajadzēja bildes), pazīstot mūsu darītājus un mūsu mutes bajārus, ir nepatīkami, kad publiski sāk apspriest to, kas manuprāt, ir katra kolektīva iekšēja lieta. Uzreiz aktivizējas jolaniņi, elmarsiņi. bildītes. Salido, kā zilās muša pie pusdienu galda...
UldisMuzikants:Voldemort, neuztraucies, tā ir Fotoblog ''seja'', klubiņa gars, ja tāvar teikt. Ļaunais gars, jeb krutušais eņģelis te ir sajūtams aiz muguras, viņa kārdinošā elpa. Es ar neesmu šī kluba biedrs, bet klubs pirms pāris gadiemn patika. Tagad neesmu sekojis aktivitātēm.
Bildes, tas labi, ka citi ar zina, pasākums laikam atvērts visiem gribētājiem. Ķengas ar ir reklāma.
Jo pieklājīgāk, izsmalcinātāk, nekaitīgāk un gludenāk jums kādu notikumu izstāsta, jo vieglāk ir to apgriezt otrādi, nomelnot, lasīt ačgārni. Šī ačgārnība, kas ir patiesa jaunrade, lieliski pilnveido teksta baudu. (C)Barts
Atvainojiet par atkārtošanos, bet nu niez pirksti uz vecu stāstiņu.
Kāds džentlmenis pēc kuģa nogrimšanas viens pats izglābjas uz neapdzīvotas salas. Pēc vairākiem gadiem beidzot piestāj nejaušs kuģis. Atbraucēji ierauga, ka uz salas uzbūvētas 3 mājas. -Kas tās par mājām? -Tā viena ir mana dzīvojamā māja, bet tie divi ir klubi, atbild džentlmenis. -Klubi??!! Bet kāpēc divi? -Nu tāpēc, ka uz to vienu es eju, bet uz to otru es neeju!
Voldemorts:Saprātu, domāšanas spējas Dieviņš katram ir devis. Par pielietošanu - pašam jāgādā. Laikam jau tomēr PAREIZI saprati, ja tā uztraucies. P.S. Mazliet mulsina tāda interese par Kluba norisēm. Klaji negatīva attieksme visos pēdējā gada komentos, jau sākot no pagājušā gada rudens, kad gatavojās iepriekšējais pasākums.
??? Tā negatīvā attieksme nebij pret vienu tipu,kurš ķēmā aizmiga semināra laikā un pēc tam blogā iemeta pāris reti sūdīgas reportāžas???
Rolands66: "??? Tā negatīvā attieksme nebij pret vienu tipu,kurš ķēmā aizmiga semināra laikā un pēc tam blogā iemeta pāris reti sūdīgas reportāžas???"(c) No pagājuša gada pasākuma zinu tikai viena tipa reti sūdīgas reportāžas, kur uzsvērti ņirdzīgi tika izmantots platleņķis. Tikpat vērts pastāstiņa atreferējums par onku, kurš bijis "ķēmā" (c). Ja pats redzēji, būtu piegājis, apjautājies - varbūt cilvēkam vienkārši slikti ar sirdi, vai kas cits. Ja pats neredzēji, tad jau kā tai Raimonda ziņģē par tenku pīli. Labi, tur tantes, bet Tu taču, šķiet, sevi uzskati par vīrieti. Vispār jau īpatnēji - ja pareizi sapratu pirmavotu, tas esot bijis pašā lekciju sākumā - paagri no rīta. Kruts onka bijis, ja jau paspējis tik agri tā pielieties. Ja nu vienīgi, nākot no ieilgušām iepriekšējā vakara svinībām. Jaunības gados, kad kāzas svinēja trīs dienas un trīs naktis - saprotami, bet ieklīst Mūzikas skolā nosnausties, nu nezinu, nezinu....
Vot neatceros autoru, bet sūdīgas reportāžas bija... nezinu vai sakritība, bet vai zinat, kam pieder visu laiku fotobloga vismazākskatītā (vissūdīgākā? ) reportāža? Man liekas, ka vienam otram vajadzētu aizdomāties par savu "daiļradi".
Uldi, Tavs "Par tēmu- ''Spura ceļš''- katrs, kas nejūtas pietiekami stiprs pats par sevi, piekabina sev kādu aizbildni." šoreiz nevietā. Seminārs pirms 5 gadiem tiešām radās kā piemiņa un cieņas apliecinājums E.Spurim. Iniciatīva un ideja nāca no viņa dzīvesbiedres Intas Rukas un kolēģiem. Viņa arī seminārā pasniedza ceļojošo balvu radošākajam kluba fotogrāfam. E.Spuris ilgstoši vadīja Ogres fotoklubu. Par gaumi nestrīdas, katrs var veidot kādus seminārus vien vēlas. Jo vairāk LV saturīgu foto notikumu, jo labāk Taču mani aizkustināja, ka semināra viesis Muhins izteica atzinību, ka mēs cienam savus foto talantus un personības. Mēs tik viegli kādu apkāšam internetā, neko nezinot un neiedziļinoties. Patiesībā katrs, kurš kaut ko dara, var rēķināties, ka kāds atnāks, virtuāli uzspļaus un zinās, kā vajag un kā nevajag. Bet tā vietā, lai apliktu, kaut ko paveikt, izrādīt cieņu- pavisam cita lieta
Jā, piekrītu. Pirmajās trīs reizēs arī bija lekcijas par Spuri un viņa darbu analīze. Tad sekoja seminārs, kur runāja par Sļusarevu- Spura domu biedru. Bet pagājšgad E.Spura izstāde bija Rīgā, Arsenāla, tāpēc runas un iespējas redzēt darbus bija loti daudz. Pirmajā seminārā no zāles runāja vairāki fotogrāfi, kas Spuri pazina. Un runāja par viņu kā par dzīvu cilvēku, ar saviem radošajiem meklējumiem, personības īpašībām utt. Diemžēl, katu gadu to nevar atkārtot, jo tas notika diezgan spontāni. Bet tiklīdz runā mākslas zinātnieks, kas viņu nepazina, tiešām ir risks nevajadzīgi kanonizēt autoru.
Ko nu piesienas?Nav ne vainas ne Spura ceļam ne Ogres klubam.Neviens jau jums neliedz rīkot citādus un pareizus pasākumus!Man personīgi simpatizē dokumentālais foto.Un ir maz to,kas piekopj šo novirzienu.Nospiedošais vairums klubu karina uz sienām saulrietus,puķītes un ūdenskritumus.Dažs labs nesmādē pat digitālās solarizācijas,ko iegūst ar diviem pogas spiedieniem.Ja jums tas dod prieku un gandarījumu,tad dariet tā!Kāpēc jābrūk virsū citiem?Šogad diemžēl uz Ogri netikšu.