Pārdodu: Fotoaparātu Kiev 60 ( kadra formāts 6x6) ar objektīvu Carl Zeiss Jena Flektogon 50mm f4 (zebra ar pāreju var lietot uz digitālajām kamerām), pentaprizma, šahta. Fotoaprāts praktiski nelietots, safotografētas pāris filmas testam, viss darbojas. Komplekta cena 120 Ls Jupiter 9( vītne m42) 50Ls ; Jupiter 37a (vītne m42) 35 Ls Foto var apskatīt failiem.lv... t.29211197 aivarstip@inbox.lv
Kijevam nav ne vainas. Ar doto objektīvu fotografēts piemērs: failiem.lv... ( vajag fotogrāfiju saglabāt uz sava datora, tad atverot asums būs labāks, failos nerāda pietiekamā kvalitātē).
Jā, vari piemaksāt un atbrīvot mani no šī komplekta
60 kijevs savulaiku bija mans pirmais vidējā formāta aparāts, no kā es fiksi vien paspēju atbrīvoties, ..bet tas bija vēl tajos laikos, kad neviens nezināja, kas ir lomogrāfs.
Citagaisma: 60 kijevs savulaiku bija mans pirmais vidējā formāta aparāts, no kā es fiksi vien paspēju atbrīvoties
Kas tieši Tev viņam nepatika?
Padomju kamerām parasti nepatīkami ir tas, ka viņas nedarbojās - daļu lietas var iemācīties un apiet (nu piemēram kuri slēdža laiki gļuko un tos nelietot, vai apzināties, ka pēdējie kadri bišku pārklāsies un būs jācropo vai nedrīkst nest kameru plecā jo optikai patīik izkrist uz grīdas vai kur jālīmē izolene jo kamera laiž gaismu) Bet ko darīt ja platleņķim ir SPOŽA misiņa diafragmas lapiņas?
Maris: Padomju kamerām parasti nepatīkami ir tas, ka viņas nedarbojas...
Jautājums bija tieši par Kiev 60.
Nu tas arī bija par šo kameru - pašam bija tikai 88tā uz kuru attiecas viss tas pats tikai pārtīšana mazāk gļuko un optika nekrīt no baijonetes ārā. Rekur Mir 45mm platleņķis ko lietoja abām kamerām tikai baijonetes atšķīrās:
protams ir stikli ar melnam lapiņām, bet ja melnais materiāls beidzās vāi kā... ta močīja šitādas