Kādus gadus divus atpakaļ šeit bija diskusija par dažādiem datu arhivēšanas risinājumiem tos noglabājot dziļi mākoņos. Iedomājos aktualizēt šo diskusiju un parunāties par tēmu - ko un kurš lieto?
1. Flickr svaigi piedāvā 1 Terabaitu diska vietas par brīvu (reklāmas jāskatās), ir kāds pamēģinājis tur ieglābāt kādus vairākus desmitsu GB un kā ir?
2. Meklējot par Flickru, nesen uzdūros uz pavisam svaiga risinājuma copy.com?r=rn2dqd... kas līdzīgs Dropboksam, dod 15 gigus un par references linka izmantošanu dod jaunam lietotājam 15+5GB, kā arī refernces devējam + vēl 5GB. (Tam, kas reģistrējas, arī softs jāieinstalē vismaz vienā iekārtā, lai tos papildus 5GB dabūtu). Sistēma ir lietojama un sinhronizējas starp PC, Makiem, Mobīlajiem u.t.t. Promo pasāciens darbojas īsu laiku, vispār iepatikās cik divas dienas esmu patestējis un sajūdzis darba kompi un trīs mājas vienotā sistēmā, sasinhronizējis visādas šņagas.
3. Pirms COPY.COM, lietoju SKYDRIVE, kas šķita labāks par Dropbox - pat forši var piekļūt no viena kompja otram, mākonī esošos wordus, ekseļus, poverpointus labot brouzerī u.c. Šo pagaidām lietoju, bet paralēli esmu sastūķējis datus arī Kopiju Kloudā, par cik šie izstrādātāji izklausās daudzsološi (DROBO un BARRACUDA kopprojekts), kur promo piedāvājumu iespējams slēgs maija beigās...
man ir 50 Gb dropboksii. patiik tas, ja es uz datora folderii kaut ko nejauši izdzēšu, var ieiet weba lapā un izvilkt no miskastes. Vēl tīk, ka es kaut ko nofočēju ar telefonu un kundze mājās uzreiz var ielīst folderī un apskatīt - tobiš pilnīga un man ērta sinhronizācija starp visām ierīcēm - 3 datori, 2 telefoni un planšete
Vaards:Par to telefonu un Dropboksi sīkāk - androīds, īfons un speciāla aplikācija, kas caur mobilo internetu/wifi automātiski sinhronizē?
Jo pārstāju Dropboksu lietot kādus 2 vai 3 gadus atpakaļ, attiecīgi šādu fīču kaut kā neesmu iedomājies.
androīds. dropbox aplikācija. iestati kur un kādā tīklā automātiski aploudējas, turklāt max kvalitātē. skaidraivs no winfona aplaudē tikai pārsimt mb smagu bildi... neder
Vaards:Par to telefonu un Dropboksi sīkāk - androīds, īfons un speciāla aplikācija, kas caur mobilo internetu/wifi automātiski sinhronizē?
Jo pārstāju Dropboksu lietot kādus 2 vai 3 gadus atpakaļ, attiecīgi šādu fīču kaut kā neesmu iedomājies.
androīds. dropbox aplikācija. iestati kur un kādā tīklā automātiski aploudējas, turklāt max kvalitātē. skaidraivs no winfona aplaudē tikai pārsimt mb smagu bildi... neder
Skaidrs.
Savulaik gribēju būt gudrāks par visiem un nopirku Samsunga BADA OS telefonu (redzot, ka Samsungam ar ekrāniem, elektroniku sanāk par kapeiku labāk nekā sekotājiem), diemžēl kļūdījos... Dropboksi, Skydraivi un arī tas augšminētais COPY nepiedāvā risinājumus BADA operētājsistēmas pacientiem. A Es šmā telefonā paspēju investēt bišķi naudas, piemēram Route66 ar licenci visām Eiropas kartēm nopirku... Kas strādā ļoti izcili.
Ziņkāres pēc pamēģināju to Copy tāpat , caur veba formu uz BADAfona(jo rāda, ka ir pieejamas aplikācijas Iphone un Addroid), kaut kādu mobīlo aplikāciju ir palaidis (interfeiss ir savādāks), bet sinhronizēt neko nesinhronizē. Tomēr bildes caur to atrodot un uz kādas uzklikšķinot baigi smuki uzreiz ieselektējas un ielādējas kopējā folderī. Bet pa vienai...
pēdējā laikā lietoju Box.com ar bezmaksas piedāvātajiem 50gb, pirms tam Sugarsync ... Box.com gan bija problēmas ar telefona sinhronizēšanu dažreiz un karināja manu lēno androīdu
versatile:Owncloud privātajiem failiem un dropboksis telefona bildēm.
com vai org ?
Un kas tieši tur "labāks" par bezgalīgajiem konkurentiem?
Lietoju owncube.com svel.me... piedāvāto hostēto versiju. Labums ir tāds, ka mani dati ir nosacīti privāti un pieejami tieši man, ar iespēju viņus tur pa serveri dzenāt, kā vien ienāk prātā. Telefona apps gan ir patizls, bet var iztikt. Arī var bildes uzreiz pēc uzņemšanas sūtīt. Pozitīvi. Mīnuss ir tāds, ka, par cik es uz turieni aizmigrēju ne tik vien failus, bet arī ~10 domēnus ar visādiem konfigiem, laiku pa laikam gadās, ka šamie kaut ko apdeito un man nobrūk DNS. Viņi stāsta, ka es esot vienīgais klients ar tādām konfiga īpatnībām (dažiem domēniem DNS nav manā kontrolē, attiecīgi, to nevaru pārnest pie viņiem) un tāpēc neesot nekas traks, ja nomainās IP bez īsta iepriekšēja brīdinājuma. Nu, paši vēl jauni un zaļi, ceram, ka tas pārejoši.
Par pašu privātā mākoņa risinājumu - nav slikts, bet kā jau opensources variants - gļukains drusku un vietām kā ar cirvi tēsts. Ir visādas aplikācijas, iebūvēti mūzikas pleijeri un vēl viss kas, bet man tas nav aktuāli.
Pastāstīsi sīkāk par fotogrāfiju izmēriem "pārsimt mb smagu bildi... neder"?
ja konkrēti, tad 718x538 pikseļi. drusku par maz... 83 kb
Dīvaini, ka Skydraivs neiet ar lielākiem foto... Ar BADA fonu skaidraivu vispār nespēju atvērt (attiecīgi skatos citus variantus) bet vakar tam Copy.com no mobīlā mierīgi uzkačāju pāris testa bildes un video. Šodien darbā skatos, ka viss smuki sasinhronizējies arī šeit.
Dropbox, Skydrive nau slikti,Flickr ne visai patīk. Pamatā lietoju Yandex disk, 10Gb. Flickr ir aktuāli lai publicētu un atrādītu bilžas, bet tā kā nav īpaši daudz ko publiski atrādīt, tad vairāk interesē glabātuves kur var pārmest lilus apjomus, jo ne visi grib līst manā FTP iekšā.
Man Dropboxā 52,2Gb vietas, par visādām aktivitātēm sakrāti. Īsti nezinu, vai pēc tā gada nav jāčeko termiņa beigas, ka tik sākoties maksas pasākumam bez brīdinājuma nezūd pieeja. Bet nav jau grūti ap to laiku iztukšot, ja atceras Ērti jau nu ļoti, bodē iemetu bildi, sieva jau zina, ka jāizvēlās kaut kas no piedāvātā.
Droperidol:Man Dropboxā 52,2Gb vietas, par visādām aktivitātēm sakrāti. Īsti nezinu, vai pēc tā gada nav jāčeko termiņa beigas, ka tik sākoties maksas pasākumam bez brīdinājuma nezūd pieeja. Bet nav jau grūti ap to laiku iztukšot, ja atceras Ērti jau nu ļoti, bodē iemetu bildi, sieva jau zina, ka jāizvēlās kaut kas no piedāvātā.
būsi iegādājies jaunu samsung mobilo ierīgi un pieslēdzis... dabūji bonusu - 50 gb uz gadu!
chukmasoff_f:Dropbox, Skydrive nau slikti,Flickr ne visai patīk. Pamatā lietoju Yandex disk, 10Gb. Flickr ir aktuāli lai publicētu un atrādītu bilžas, bet tā kā nav īpaši daudz ko publiski atrādīt, tad vairāk interesē glabātuves kur var pārmest lilus apjomus, jo ne visi grib līst manā FTP iekšā.
Nu, es iespamoju šeit, Draugos, Feisbukā... Un man tagad folderis uz 100GB. Tāds normāls cietais disks kur uzkrāt sinhronizējamus datus, šārēt lielus digi klučus u.t.t.
Vakar pāris reizes parādīja erroru - laikam būs jau makten daudz sašārējuši un gruzī iekšā savus gugabaitus