forum.gif
Jaunas izstādes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Jaunas izstādes
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.04.13 11:21
 citēt
bijām jau :-)
Publicēts: 05.04.13 11:59 labots
 citēt
Brauns Valdis ir VĒRTS vienmēr , kaut vai no saturiski un tehniski augstvērtīgas kultūrvēstures pasniegšanas viedokļa. Ar tiem Brauniem vispār tā ir , arī Uldi Braunu šai kontekstā der iepazīties par 8Ls www.bestbaltic.eu... , Absolūti tīrākā ļoti interesanti uztaisīta DOKUMENTĀLĀ fočene kā Valdim tikai kustīga . Sevišķi tiem kas fano par Kuldīgu Uldim Braunam tur Kuldīga ar visu mazbānīti un Vulkānu , pižarnieku zaļumballēm. Tāpat ar Palāviņu HES un Aizkraukles celtniecību Staburagu , Kokneses pilsdrupām UZŅEMTS platekrān variantā DOKUMENTĀLS kino , zvērā !
Publicēts: 05.04.13 13:48 labots
 citēt
f-foto:www.delfi.lv...

Fotoreportāža: Atklāta Aļņa Stakles izstāde 'Biežņa'

No 5. līdz 28. aprīlim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā skatāma mākslinieka Aļņa Stakles fotoizstāde "Biežņa".

Apraksts ieinteresēja. Kas ir bildēs, kuru vārdiskais apraksts šāds:

"Vakarzeme kopš grieķu filozofijas laikiem ir balstījusies okulārā kultūras tradīcijā, jēdzieniski sasaistot redzamo ar autentisko, objektīvo un reprezentāciju, respektīvi, redzes maņa kultūrā ir ieguvusi drošticama gudrības avota statusu. Mediju laikmetā dažāda veida un ikvienam sabiedrības loceklim pieejamās attēlošanas tehnoloģijas ir radījušas apokaliptiskus attēlu aprites apjomus, pārfrāzējot Borhesu, karte ir kļuvusi lielāka un detalizētāka par attēloto teritoriju.

Digitālā laikmeta karte ir visi tie neskaitāmie attēli, kas ir pārpludinājuši ikviena indivīda ikdienu ar detalizētiem realitātes izvērsumiem, aizēnojot pašu realitāti un apšaubot tās pastāvēšanu metafiziskā nozīmē. Realitāte nebūt nav zudusi, bet tā ir transformējusies, kļūstot par hibridizētu reālā un attēlu konstrukciju. Fotogrāfijas medijs sen vairs nespēj sniegt skaidrojumu pasaulei, kā arī nepapildina jau esošo realitāti ar jaunu informāciju, bet konstruē uz jaunām jēgas meklējumu attiecībām balstītu pasauli, kas dzīvo pēc saviem noteikumiem, kuros attēlu simulētās pasaules ir vienīgā atskaites sistēma indivīda sevis un jēgpilnā meklējumos," stāsta mākslinieks.
Publicēts: 05.04.13 13:53 labots
 citēt
GunarsII:

No 5. līdz 28. aprīlim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā skatāma mākslinieka Aļņa Stakles fotoizstāde "Biežņa".

"Vakarzeme kopš grieķu filozofijas laikiem ir balstījusies okulārā kultūras tradīcijā, jēdzieniski sasaistot redzamo ar autentisko, objektīvo un reprezentāciju, respektīvi, redzes maņa kultūrā ir ieguvusi drošticama gudrības avota statusu. Mediju laikmetā dažāda veida un ikvienam sabiedrības loceklim pieejamās attēlošanas tehnoloģijas ir radījušas apokaliptiskus attēlu aprites apjomus, pārfrāzējot Borhesu, karte ir kļuvusi lielāka un detalizētāka par attēloto teritoriju.

Digitālā laikmeta karte ir visi tie neskaitāmie attēli, kas ir pārpludinājuši ikviena indivīda ikdienu ar detalizētiem realitātes izvērsumiem, aizēnojot pašu realitāti un apšaubot tās pastāvēšanu metafiziskā nozīmē. Realitāte nebūt nav zudusi, bet tā ir transformējusies, kļūstot par hibridizētu reālā un attēlu konstrukciju. Fotogrāfijas medijs sen vairs nespēj sniegt skaidrojumu pasaulei, kā arī nepapildina jau esošo realitāti ar jaunu informāciju, bet konstruē uz jaunām jēgas meklējumu attiecībām balstītu pasauli, kas dzīvo pēc saviem noteikumiem, kuros attēlu simulētās pasaules ir vienīgā atskaites sistēma indivīda sevis un jēgpilnā meklējumos," stāsta mākslinieks.

IZLASOT ŠĀDU APRAKSTU rodas 100% sajūta ka bildēm jābūt PILNĪGAM nesakarīgam MĒSLAM :):) Zinōt ka gluži tā nav , bet apraksts SPIEŽ tā domāt :):)
Publicēts: 05.04.13 16:01
 citēt
Valdi Braunu ir vērta apskatīt,jaukas vēstures liecības no 70.gadu sākuma.Tos cilvēkus un tās laivas mums vairāk dzīvajā neredzēt.
Publicēts: 06.04.13 10:10
 citēt
Lunis:Brauns Valdis ir VĒRTS vienmēr , kaut vai no saturiski un tehniski augstvērtīgas kultūrvēstures pasniegšanas viedokļa. Ar tiem Brauniem vispār tā ir , arī Uldi Braunu šai kontekstā der iepazīties par 8Ls www.bestbaltic.eu... , Absolūti tīrākā ļoti interesanti uztaisīta DOKUMENTĀLĀ fočene kā Valdim tikai kustīga . Sevišķi tiem kas fano par Kuldīgu Uldim Braunam tur Kuldīga ar visu mazbānīti un Vulkānu , pižarnieku zaļumballēm. Tāpat ar Palāviņu HES un Aizkraukles celtniecību Staburagu , Kokneses pilsdrupām UZŅEMTS platekrān variantā DOKUMENTĀLS kino , zvērā !

+++100%
Publicēts: 06.04.13 10:19
 citēt
Varēja arī neskriet uz Stakles foto izstādes atklāšanu, neko daudz neieguvu no paša autora, ne no viņa foto, tikai vairāk laika pavadīju ar dažiem foršiem cilvēkiem.

Valda Brauna izstādes apmeklēšana nenoliedzami bija daudz lielāks ieguvums!! Es pat salīdzināt negribu.
Publicēts: 06.04.13 10:31
 citēt
www.lnmm.lv...

No 2013. gada 27. aprīļa līdz 26. maijam Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) būs skatāma fotomākslinieka Māra Maskalāna personālizstāde „Nagļi LV–4631”.

2008. gadā kopā ar režisori Lailu Pakalniņu filmējot dokumentālo filmu „Par dzimtenīti” Māris Maskalāns iepazīst Nagļu ciematu un tā iedzīvotājus. Šis Latgales pagasts, tālu no lielpilsētas greznības, burzmas un kņadas, apbūra viņu ar savu pašpietiekamo un nesamāksloto esības būtību. Tā radās ideja izveidot melnbaltu fotogrāfiju sēriju. Māris Maskalāns vairāku gadu garumā (2009–2012) ir devies speciālās ekspedīcijās, lai dokumentētu Nagļu iedzīvotājus – no veciem vīriem un sievām līdz pusaudžiem un bērniem.

Projektā izmantota analogā fotokamera, attēlu attīstīšanu veic pats autors, kopējot melnbaltās fotogrāfijas tradicionālajā veidā – pašrocīgi uz sudraba želatīna papīra. Portretu galerija izstādē tiek papildināta ar Nagļu ciema attēliem un filmu „Par dzimtenīti”.
Publicēts: 06.04.13 14:08 labots
 citēt
GunarsII:

Normāls texts!Patiešām-vai tad ir arī kāds tik atpalicis ļautiņš ka perfekti neorientējas sengrieķu filozofijā?Man viena meita sapinās ar šito filozofiju-nelaime gatavā.Un tad viņa teica,ka tie,kas šitos filosofus piesauc un taisa atsauces uz viņiem,parasti vispār nezina ko tā filozofija māca un pēta un par ko šajā zinātnē vispār ir runa.:face-grin:
Pa lielam šitādi texti atbaida no visa,kam ir kāds sakars ar t.s. kultūru un mākslu.Tai skaitā no jebkāda veida fotoizstādēm un semināriem utt.Davaj bez manis!
Publicēts: 06.04.13 17:46
 citēt
E_E:Valdi Braunu ir vērta apskatīt,jaukas vēstures liecības no 70.gadu sākuma.Tos cilvēkus un tās laivas mums vairāk dzīvajā neredzēt.
Tu arī atklāšanā biji? :what:
Publicēts: 06.04.13 22:09
 citēt
nserpent, tās ir divas pilnīgi nesalīdzināmas lietas;-)))) Manā uztverē Stakle ir pilnīga nulle ... :-(
Publicēts: 06.04.13 22:34 labots
 citēt
dansiga:nserpent, tās ir divas pilnīgi nesalīdzināmas lietas;-)))) Manā uztverē Stakle ir pilnīga nulle ... :-(

Te nu būs klūda , Alnis ir TU tikai bišķi citā "Stilā" . Puika no Latgales vēlējās būt klūt SLAVENS par katru cenu jebkurā jomā , tas viņam arī izdevās Fotogrāfijā izmantojot "Fanātiska uzcītība , paraugu , paņēmienu , stila burtiska atdarināšana" metodi. Praktiski visi viņa darbi ir BURTISKI nokopēti no kādu TOBRĪD topā esošu darbu stila bieži pat satura. GALVENAIS viņš pat neliedzās ka tā ir var pateikt NO KĀ :):) Galvenais ko viņš izkoda ka CĪTĪGI VISUR JĀPIEDALĀS jātaia PAŠ PR un neatlaidība tiks atalgota. Ne velti būdams augštskolas lektors ATKLĀTI saka IZGLĪTĪBA vairumā priekšmetu nav nepieciešama tā esot tik laika zaudēšana un "Galvenais NEATLAIDĪSI ROSĪTIES" , pats viņš tam labākais piemērs. Zini KONJUNKTŪRU redzi paraugus "Taisi pēc iespējas līdzīgi" braukā pa pasākumiem ar saviem portfolio un PIEDALIES "krāj punktiņus" , panākumi neizpaliks tāpat kā ar FIAP :):) Normāls MŪSDIENĪGS karjerists kurš zin KO GRIB un kas "Labi pārdodas" :) Ne mazunš viņa darbu ir VAUU . Vienīgais trukums ja labi orentējās FOTO STILOS un autoros var pateikt BURTISKI kam tieši tas "Vau" ir ļoti līdzīgs
Publicēts: 06.04.13 22:54
 citēt
Lunīti, KUR konkrēti ir kļūda?!?!?!!!? Ko es nepareizi pateicu?
Publicēts: 06.04.13 23:01 labots
 citēt
dansiga:Lunīti, KUR konkrēti ir kļūda?!?!?!!!? Ko es nepareizi pateicu?

PAREIZI tu pateici , ti NULLE viņš nav :) Tu tak negribi teikt ka TU esi nulle ? tev vienkārši NEPATĪK viņa STILS nevis viņš ir nulle:):) Vēl tu esi GUDRĀKA tu atšķirībā no VIŅA nesaki ka galvenais kas viņa traucē nonākat OLIMPĀ ir "Tie vecie ķēmi vecmeistari" kas aizņem to vietu :):) TO viņš saka pilnīgi atklāti KAMĒR TIE BŪS šim VIRSOTNE nespīd , nevis PATS NEVAR bet "Šie aizsēdējušies" :):) Ir lietas kur šis ir VIENKĀRŠI NEPĀRSĒJAMS , tāpat kā tu , REĀLI ! Vēl viņam nenormāla vēlme MĀCĪT citus , to viņš ar dara kā pasniedzējs:):)
Publicēts: 06.04.13 23:08
 citēt
Lunis, lai es arī būtu Tev kā bullim sarkana lupata .... lasi cītīgāk ko es rakstīju ..... "MANĀ UZTVERĒ STakle ir pilnīga nulle"....... TIkpat labi es pieļauju, ka es arī esmu kāda acīs nulle .. Tavās un vēl kāda ..... Katram savs!
Publicēts: 06.04.13 23:12 labots
 citēt
dansiga:Lunis, lai es arī būtu Tev kā bullim sarkana lupata .... lasi cītīgāk ko es rakstīju ..... "MANĀ UZTVERĒ STakle ir pilnīga nulle"....... TIkpat labi es pieļauju, ka es arī esmu kāda acīs nulle .. Tavās un vēl kāda ..... Katram savs!

Ko tu brēc ? Es tev saku TU UN ALNIS PILNĪGI LĪDZVĒRTĪGI pēc visa gan pēc BŪTĪBAS gan SATURA :) Tik dažādos stilos. Es tak nesaku ka tu esi ķa MARNICSS kurš manā uztverē ir RADOŠI NESPĒJĪGS uzcītīgs karjerists . Ne TU ne ALNIS neesat netalantīgi cilvēki tim TALANTI jums šauri specifiskā katram savā STILĀ :)
Publicēts: 06.04.13 23:14
 citēt
Kurā vietā es brēcu? Es tikai precizēju Tavus apgalvojumus ;-ppppp P.S. Pēc satura mēs līdzvērtīgi!?!?!?!?!?!?!? Tad kas Tavā uztveŗe ir saturs?
Publicēts: 06.04.13 23:19
 citēt
dansiga:nserpent, tās ir divas pilnīgi nesalīdzināmas lietas;-)))) Manā uztverē Stakle ir pilnīga nulle ... :-(

Es tač nesalīdzinu!!! Informēju par izstādi!
Publicēts: 06.04.13 23:22 labots
 citēt
dansiga:Kurā vietā es brēcu? Es tikai precizēju Tavus apgalvojumus ;-ppppp P.S. Pēc satura mēs līdzvērtīgi!?!?!?!?!?!?!? Tad kas Tavā uztveŗe ir saturs?

Redz jūs abi NOTEIKTI esat radošas būtnes tikai kautka ŠAURĀ specifiskā virzienā , PĀŖEJO citus virzienus jūs pieraujat klāt ar "Neatlaidību @ uzcītību" . Tikai tā var izskaidrot FENOMENU ka "Daudz daudz NU TĀ nekā " un PĒKŠŅI šedevrs pilnīgi savādākā STILĀ. Tas ir no tā ka ABI jūs 100% zinat "Kā vajag" un dzelžaini tam sekojat bet REIZĒM jums "Paslīd kāja" uz to kas jums PAŠIEM PATĪK :):)
Publicēts: 06.04.13 23:23
 citēt
Lunis:
dansiga:Kurā vietā es brēcu? Es tikai precizēju Tavus apgalvojumus ;-ppppp P.S. Pēc satura mēs līdzvērtīgi!?!?!?!?!?!?!? Tad kas Tavā uztveŗe ir saturs?

Redz jūs abi NOTEIKTI esat radošas būtnes tikai kautka ŠAURĀ specifiskā virzienā , PĀŖEJO citus virzienus jūs pieraujat klāt ar "Neatlaidību @ uzcītību" . Tikai tā var izskaidrot FENOMENU ka "Daudz daudz NU TĀ nekā " un PĒKŠŅI šedevrs pilnīgi savādākā STILĀ. Tas ir no tā ka ABI jūs 100% zinat "Kā vajag" un dzelžaini tam sekojat bet REIZĒM jums "Paslīd kāja" uz to kas jums PAŠIEM PATĪK :):)

Šis Tav apraksts man pat ļoti patīk ... UN KAS tur slikts!?!?!?
Publicēts: 06.04.13 23:25
 citēt
Ar Serjogu atradām JR gramatnīcā foto albumu, no kura joprojām esmu sajūsmā -- ULDIS BRIEDIS LAIKA MEDNIEKS. VAU. Ideālas, fantastiskās fotogrāfijas, tiešām neko tādu neesmu gaidījusi no zemļaka.
Katru gribās skatīties vēl un vēl, piesātināties ar unikālo talantu!
Publicēts: 06.04.13 23:27
 citēt
nserpent:Ar Serjogu atradām JR gramatnīcā foto albumu, no kura joprojām esmu sajūsmā -- ULDIS BRIEDIS LAIKA MEDNIEKS. VAU. Ideālas, fantastiskās fotogrāfijas, tiešām neko tādu neesmu gaidījusi no zemļaka.

Tas skaisti ;_) es tagad lēnām šķirstu Irīnas Tīres grāmatu "Skatiens".... mmmmm ....
Publicēts: 07.04.13 00:33 labots
 citēt
nserpent:Ar Serjogu atradām JR gramatnīcā foto albumu, no kura joprojām esmu sajūsmā -- ULDIS BRIEDIS LAIKA MEDNIEKS. VAU. Ideālas, fantastiskās fotogrāfijas, tiešām neko tādu neesmu gaidījusi no zemļaka.

REDZI Latvijā ir DAUDZ ļoti talantīgu un KĀDREIZ slavenu fotogrāfu kurus ŠODIEN neviens nezin . Šodien Latvijā ir labs lielums POPULĀRI CILVĒKI bet ne viņu NEKAS ĪPAŠS darbi :):) Piemēram TAVĒJAIS topošais "Virss xxxx" speciālists , viņš kā zini nav nedz SLEVENS nedz populārs taču DARBI jau izsā laikā ir bezmaz ZAGTĀKIE pat LIELI brendi ZOG un nesarkst:):) TALANTS ir bet POPULARITĀTES / SLAVAS nav , lai to gūtu TALANTU nevajag vajag SPĒJAS ZĪMĒTIES / IZDARĪTIES būt ļoti aktīvam NOTEKTĀS aprindās , bildet acrI arī nemācēt VISPĀR :):)
Publicēts: 07.04.13 00:36
 citēt
dansiga:
Lunis: Redz jūs abi NOTEIKTI esat radošas būtnes tikai kautka ŠAURĀ specifiskā virzienā , PĀŖEJO citus virzienus jūs pieraujat klāt ar "Neatlaidību @ uzcītību" . Tikai tā var izskaidrot FENOMENU ka "Daudz daudz NU TĀ nekā " un PĒKŠŅI šedevrs pilnīgi savādākā STILĀ. Tas ir no tā ka ABI jūs 100% zinat "Kā vajag" un dzelžaini tam sekojat bet REIZĒM jums "Paslīd kāja" uz to kas jums PAŠIEM PATĪK :):)

NEKAS , bet tāpēc nav jāsaka ka "Stakle ir pilnīga nulle" , viņš tāds nav m tu arī neesi KAUT viens par otru jūs tā varat domat DROŠI domājat:):)
Publicēts: 07.04.13 00:39
 citēt
Lunis:
dansiga:

NEKAS , bet tāpēc nav jāsaka ka "Stakle ir pilnīga nulle" , viņš tāds nav m tu arī neesi KAUT viens par otru jūs tā varat domat DROŠI domājat:):)

Lunis, TU par mani tā vari atķauties teikt un es nevaru iztekt savas domas, ka MANĀS acīs vīņs ir nulle?!!?!?
Publicēts: 07.04.13 00:49
 citēt
dansiga:Lunis, TU par mani tā vari atķauties teikt un es nevaru iztekt savas domas, ka MANĀS acīs vīņs ir nulle?!!?!?

Es neesmu Stakle :):)
Publicēts: 30.04.13 22:26
 citēt
Seklos ūdeņos peldat... uz Бакы jālaiž!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (2):