forum.gif
Full Frame Equivalence and Why It Doesn’t Matter
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Full Frame Equivalence and Why It Doesn’t Matter
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.02.13 17:09 labots
 citēt
Lieliska lasāmviela. Salīdzinoši vienkārši, bet matemātiski izskaidrota sensora izmēra loma, kas ir F skaitlis un kur rodas asuma dziļums, kā arī nedaudz pabakstīta FF reliģija :)

admiringlight.com...

I’ve heard many times “Yeah, your 75mm f/1.8 is crap – it’s like a 150mm f/3.6.” No, it’s not, it’s a 75mm lens with an f/1.8 aperture and a field of view that is the same as a 150mm lens on full frame.
Publicēts: 03.02.13 17:26
 citēt
eju pēc čipsiem...
Publicēts: 03.02.13 17:47
 citēt
Sapper:eju pēc čipsiem...

Un alus... Mūžīgais "unisons"..:face-devil-grin:
Publicēts: 03.02.13 18:29
 citēt
alu jau izdzēru, līdz veikalam tālu...:face-sad:
Publicēts: 03.02.13 20:28 labots
 citēt
Varbūt pietiek ar pāris rindiņām no "dvaždi krop" Panasonic portretnieka 42,5 mm f/1,4 pēdējā pieteikuma dpreview.com / Feb.2.2013. plkst 00:32.:face-wink:
"42.5mm F1.2 piedāvās 90mm līdzvērtīgu portretu objektīvs ar asuma dziļumu, kas ir līdzvērtīgs 85 mm F2.4 uz pilna kadra".
Publicēts: 03.02.13 20:29
 citēt
aha, nekā īsti jauna
Publicēts: 03.02.13 22:19
 citēt
Božežmoi... Man pilnīgi pofig tie matemātiskie izskaitļojumi, zinu kas i F un zinu kas ir FF un kas ir crop, un ko ar to visu darīt, un vienkārši bildēju. Te kā tik apstiprinās manis teiktais par pixeļdrāzējiem un talantu.
Publicēts: 03.02.13 22:23
 citēt
chukmasoff_f:Božežmoi... Man pilnīgi pofig tie matemātiskie izskaitļojumi, zinu kas i F un zinu kas ir FF un kas ir crop, un ko ar to visu darīt, un vienkārši bildēju. Te kā tik apstiprinās manis teiktais par pixeļdrāzējiem un talantu.

...pie kuriem tu pieskaiti sevi ?????
Publicēts: 03.02.13 22:29
 citēt
Varbūt labāk parunāt par to,kā piepildīt kadru?
Publicēts: 03.02.13 22:34 labots
 citēt
Jolan:
chukmasoff_f:Božežmoi... Man pilnīgi pofig tie matemātiskie izskaitļojumi, zinu kas i F un zinu kas ir FF un kas ir crop, un ko ar to visu darīt, un vienkārši bildēju. Te kā tik apstiprinās manis teiktais par pixeļdrāzējiem un talantu.

Un viens sāka mērīties... Uzminiet ar KO???:face-devil-grin:
Un alus beidzas... Būs viskiju jāsāk beidzināt....:face-grin:
Publicēts: 03.02.13 22:42
 citēt
chukmasoff_f: Te kā tik apstiprinās manis teiktais par pixeļdrāzējiem un talantu.

A kas tad ir ar tiem drāzējiem un talantiem? Man saskaitījās 4 kombinācijas:
1) talantīgi pikseļdrāzēji;
2) netalantīgi pikseļdrāzēji;
3) talantīgi pikseļ-NEdrāzēji
4) talanta nav un arī pikseli neprot izdrāzt.
Publicēts: 03.02.13 22:47
 citēt
5) talants drāzt pikseļus...
Publicēts: 03.02.13 23:19
 citēt
GunarsII:
chukmasoff_f: Te kā tik apstiprinās manis teiktais par pixeļdrāzējiem un talantu.

A kas tad ir ar tiem drāzējiem un talantiem? Man saskaitījās 4 kombinācijas:
1) talantīgi pikseļdrāzēji;
2) netalantīgi pikseļdrāzēji;
3) talantīgi pikseļ-NEdrāzēji
4) talanta nav un arī pikseli neprot izdrāzt.

Sākās... un tik vēlu pat točkās vien krutku tirgo....:anger:
Publicēts: 03.02.13 23:33
 citēt
Jolan:

Ne pie vieniem ne pie otriem, jo pixeļus nedrāžu un ari nebildēju lai pierādītu ka esmu talantīgs.
Publicēts: 03.02.13 23:46
 citēt
panesās, alus it kā ir, bet nedzeršu, iegrauzīšu tāpat tikai čipšus.. :D
Publicēts: 04.02.13 16:10
 citēt
ssmiekliigi :face-grin:
Publicēts: 04.02.13 16:33
 citēt
Jolan:

pikseljtalants
Publicēts: 04.02.13 16:44
 citēt
martins_goncars:
Jolan:

pikseljtalants

Par pixeļpisējiem un talantiem var sevi saukt fotogrāfi ne vis tie kuri fotografē pa retam un tad kad to vajag, es pēdējā laikā sevi pat par pofesionālu fotogrāfu nevaru vairs saukt, jo ar to nepelnu ta kā to dariju agrāk, tapēc ka tas vairs nav izdevīgi, un prasa pārāk lielus materiālos ieguldijumus.
Publicēts: 05.02.13 07:00
 citēt
nu bez pikseļu pisējiem mums vēl te ar daudz optisko/lēcu pisēju...
Publicēts: 05.02.13 10:47
 citēt
Bildes:nu bez pikseļu pisējiem mums vēl te ar daudz optisko/lēcu pisēju...

nav ne pixeļu ne lēcu, vis nopārdots un ir miers. LV ar foto pelnīt nevar par to esmu pārliecinājies, arot pa nopietno vairāk kā 500ls mēnesī nesanāk, un tad ari visu izpardevu.
Publicēts: 05.02.13 11:00
 citēt
chukmasoff_f:
Bildes:nu bez pikseļu pisējiem mums vēl te ar daudz optisko/lēcu pisēju...

nav ne pixeļu ne lēcu, vis nopārdots un ir miers. LV ar foto pelnīt nevar par to esmu pārliecinājies, arot pa nopietno vairāk kā 500ls mēnesī nesanāk, un tad ari visu izpardevu.

...un turpinu čiņīt komjus par 300Ls mēnesī.:face-wink:

man jau liekas feina šance strādāt par fotogrāfu.
Publicēts: 05.02.13 12:17
 citēt
Jolan:

Varbūt, bet tas nav priekš visiem. Pamēģināju, nepatika. Labāk šad tad kādu haltūriņu paķert uz objektiem, tad varu bildēt kad gribu un cik ilgi gribu arī cenu prasīt kādu gribu nevis pa kapeikām skriet kā ļoti daudzi to dara.

Ja par tēmu, tad izmēram ir nozīme, salīdzināšanai gan ne :D
Publicēts: 05.02.13 12:31 labots
 citēt
Jolan:
chukmasoff_f:

...un turpinu čiņīt komjus par 300Ls mēnesī.:face-wink:

Nu par 300ls mēnesī es kompjus nečinītu, jo tad nāktos dzīvot zem tilta :D Un ne jav tikai ar kompjiem vien var pelnīt.
A lai strādātu par fotogrāfu, nav vajadzīgas tik daudz prasmes fotogrāfēšanā cik vajag tērēt laiku komunikācijai un ari japrot komunicēt. Vien ieskrienot te pat blogā, es patērēju katru dienu vis maz 30 minūtes, ieraxtot kādu komentu. Un tad to daru tikai tajā laikā kad tiešām nevaru neko citu darīt dažādu iemeslu dēļ, kā tagad kad gaidu kurjeru.
Fotogrāfam regulāri jaapgrozas facebookā, draugos un vēl daudz dažādos saitos. Ar reklāmu ss.lv un zip.lv, nepietiek, lai būtu klientūra jaraxta savs blogs, lai par tevi neaizmirst, a ko var raxtīt blogā katru dienu?
Pa lielam visi tie kuri bildē LV, strādā kādā citā darbā, kur nav pārāk noslogoti un saņem nesliktu algu, un var darba laikā ņemtiues ar prīvātām lietām, un tikai maza saujiņa ir tie kas to dara maizes darbā. konkurēt līdz ar to nav iespējams.

Un bez tam lai pelnītu ar foto, tas prasa lielus un regulārus materiālos ieguldijumus tehnikā, kas bieži neatbilst fotogrāfa prasmēm, jo to pat var redzēt kādas tēmas šeit ir apspriežamas.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):