TAS bija tais laikos tāds stils Latvijā LAUKOS kadreiz bija galvenā atrakcija KĀZU / BĒRU foto , ja kāzu vēl saprotami tad BĒRU nereti mironīts zārkā vai gultā bija laimīgi ustutēts smaidīgu radu pulka vidū SKATS OOO !
Lunis:TAS bija tais laikos tāds stils Latvijā LAUKOS kadreiz bija galvenā atrakcija KĀZU / BĒRU foto , ja kāzu vēl saprotami tad BĒRU nereti mironīts zārkā vai gultā bija laimīgi ustutēts smaidīgu radu pulka vidū SKATS OOO !
Tā kā mans sencītis bildēja, gan kāzas, gan bēres, gan apkūlības un kristības, tad varu teikt, ka svarīgakās bija nevis kāzas, bet gan beres, jo uz berēm sanāca VISI RADI, atšķīrībā no citiem godiem un saietiem. Bērēšs svarīgākais bija nevis neļaiķis, bet gan RADI. Bet tas ta bija, tagad jau krematorijā visi nemaz salīst nevar..
Lunis:TAS bija tais laikos tāds stils Latvijā LAUKOS kadreiz bija galvenā atrakcija KĀZU / BĒRU foto , ja kāzu vēl saprotami tad BĒRU nereti mironīts zārkā vai gultā bija laimīgi ustutēts smaidīgu radu pulka vidū SKATS OOO !
Tā kā mans sencītis bildēja, gan kāzas, gan bēres, gan apkūlības un kristības, tad varu teikt, ka svarīgakās bija nevis kāzas, bet gan beres, jo uz berēm sanāca VISI RADI, atšķīrībā no citiem godiem un saietiem. Bērēšs svarīgākais bija nevis neļaiķis, bet gan RADI. Bet tas ta bija, tagad jau krematorijā visi nemaz salīst nevar..
Tieši tā. Un vecos albūmos bērubildes skatoties opji komentē, "rekāds māsasdēls izaudzis kopš tantes Annas bērēm"... Nevis rekāda tante Grieta zārkā, nu ikurāt kā dzīva...
Bieži[/url] vien bēres bija ienesīgākas par kāzām... un ļoti labi apvienojās- bēres piektdienās (parasti), kāzas sestdienās. Un bērēs pasūtīja parasti no paraugiem, katrs gribēja savu ģīmi pasūtīt, un to varēja uzreiz regulēt, ja zināji, kur, kā , un ar ko gīmi sabildēt . Filmā Mans draugs nenopietns cilvēks parāda, kāda lielība radu starpā valda... un ja to mācēji iepīt biznesiņā, kā teicu, vairāk par kāzām bieži nopelnīju
da jūs fišku nerubījat! Tajā laikā foto bija izcili dārgs pasākums - nereti vienīgā reize kad tikt uz kartiņas bija tikai bēru bildes, tāpēc arī miroņus sēdināj poozēt.
Sapper:Radi - ļaužu loks. kas sanāk kopā lai paēstu un piedzertos pasākumos, kas saistīti ar viņu skaita izmaiņām.
kāzās, kad sanāca kopā, vecās vienmēr prasīja- nu kura ta būs nākamā??? Jaunās saskaitās un bērēs, kad sagāja kopā arī sāka prasīt, nu kura ta būs nākamā ... bet jebkurā gadījumā, tā bija tradicija, ka albūmā sadaļa sākās ar mazu bebi, bet beidzās ar bēru fotografijām... pa vidu, kā nu kuram, citam vairāk, citam nevienas.
Sapper:Radi - ļaužu loks. kas sanāk kopā lai paēstu un piedzertos pasākumos, kas saistīti ar viņu skaita izmaiņām.
NuRe, īstens latvietis savas tautas tradīcijas "ievērtēja". Kā teica Jolans, pēc šitā, man ar "ņe po sebe stalo"...
??? ot šito neiebraucu- kāpēc "ņe po sebe stalo" "ņe po sebe stalo" tad, kad mirst bērns, vai dikti jauns... ja mirst vecs cilvēks, kurs ir atstājis aiz sevis savus darbus, tad parasti bija rūktie mirkli līdz izpušķoja kapu, tad pirmās galda uzrunas... tad sākās parrunas par aizgājēja veikumu... un ap 12 jaf gāja vaļa, vai kā teica vecie ļauzi- priecajamies par aizgājēja skaisto mūžu
Elmarss: NuRe, īstens latvietis savas tautas tradīcijas "ievērtēja". Kā teica Jolans, pēc šitā, man ar "ņe po sebe stalo"...
??? ot šito neiebraucu- kāpēc "ņe po sebe stalo" "ņe po sebe stalo" tad, kad mirst bērns, vai dikti jauns... ja mirst vecs cilvēks, kurs ir atstājis aiz sevis savus darbus, tad parasti bija rūktie mirkli līdz izpušķoja kapu, tad pirmās galda uzrunas... tad sākās parrunas par aizgājēja veikumu... un ap 12 jaf gāja vaļa, vai kā teica vecie ļauzi- priecajamies par aizgājēja skaisto mūžu
...paskaties bildēs pie apollo raksta-tur arī ir bildes ar bērniem.Tāpēc arī stalo ņe po sebe.
Elmarss: NuRe, īstens latvietis savas tautas tradīcijas "ievērtēja". Kā teica Jolans, pēc šitā, man ar "ņe po sebe stalo"...
Ņeposebestalo par īstena letiņa komentāru... Kas notika bērēs, kāzās un kristībās, es zinu tikpat, cik Tu... Arī tos pasācienus fočēju no padsmit gadu vecuma...
Haiduks:
...paskaties bildēs pie apollo raksta-tur arī ir bildes ar bērniem.Tāpēc arī stalo ņe po sebe.
Tos bērnus pie dzīves vienkārši NEPASPĒJA nobildēt.... Apjēdzi????
Normāls pasāciens, es žmuriku fotosesijas labprāt rīkotu , ja tas nebūtu kriminālsodāms.... Jo kas kir līķis- vienkarši iepakojums no satura un nekas vairāk, visi tur būsim, kas ātrāk kas vēāk, bet nāve jav nav beigas, tā ir tikai kārtējā transformācija un tik, vienam smaga un sāpīga citam vienā acumirklī. Clvēki pārāk piesaistās pie šī īsā posma kuru pavada dzīves laikā un tapēc baidās no miršanas un žmurikiem...
Haiduks:Nu un. 18 gadsimta izdarības... Tad jaf par Ēģiptes foraonu līķiem vēl vairāk vajag šausmināties... 4-6 t. gadus neļauj atdusēt mierā :P
Tak tepat netālu, aiz Austrumu robežas viens līķis pat vēl 21.gadsimtā nevar mierīgi dusēt, apskatei izlikts aiz stikla sienas kā tāds kustonis zoodārzā.
Pirms vairākiem gadiem fotokvartālā bija apraksts par kādu fotocensoni ar pasaules vārdu kurš savā "daiļradē" izmantoja modeļus no morga. Perversi, riebīgi, atceros skatoties bildes, taču mākslinieciski. Vel kas dīvaini, teica ka bildēm pircēju , ka ne atkauties. Manā puritāniskajā funktierī šķiet tā ir zaimošana.
seelis:Pirms vairākiem gadiem fotokvartālā bija apraksts par kādu fotocensoni ar pasaules vārdu kurš savā "daiļradē" izmantoja modeļus no morga. Perversi, riebīgi, atceros skatoties bildes, taču mākslinieciski. Vel kas dīvaini, teica ka bildēm pircēju , ka ne atkauties. Manā puritāniskajā funktierī šķiet tā ir zaimošana.
Haiduks:Nu un. 18 gadsimta izdarības... Tad jaf par Ēģiptes foraonu līķiem vēl vairāk vajag šausmināties... 4-6 t. gadus neļauj atdusēt mierā :P
Tak tepat netālu, aiz Austrumu robežas viens līķis pat vēl 21.gadsimtā nevar mierīgi dusēt, apskatei izlikts aiz stikla sienas kā tāds kustonis zoodārzā.
... un kad biji Maskavā, tu 3 st rindā stāvēji, lai paskatītu :P , patika???
seelis:Pirms vairākiem gadiem fotokvartālā bija apraksts par kādu fotocensoni ar pasaules vārdu kurš savā "daiļradē" izmantoja modeļus no morga. Perversi, riebīgi, atceros skatoties bildes, taču mākslinieciski. Vel kas dīvaini, teica ka bildēm pircēju , ka ne atkauties. Manā puritāniskajā funktierī šķiet tā ir zaimošana.
Romas pāvesta vīzīte Aglonā 93.gadā, drošībnieki pie ieejas sakrālajā laukumā pieprasīja man izdarīt kadru ar tieši tādu pašu Zenit-ET ar Jupiteru-21, laikam arī šito rullīti bija redzējuši.
Billy:Ir arī cilvēki kas sniedz šādu iespēju arī mūsdienas.. Un, ja godīgi tad šajā kontekstā neredzu tur neko nosodāmu vai nesaprotamu...
https://www.nowilaymedowntosleep.org/
...viena lieta ir bildēt bērēs un cita lieta ir bildēt studijā,likt starp dzīvajiem,vērt vaļā acis utt.Man tas liektos stipri jocīgi,ja šāds piedāvājums būtu pieejams mūsdienās.
Billy:Ir arī cilvēki kas sniedz šādu iespēju arī mūsdienas.. Un, ja godīgi tad šajā kontekstā neredzu tur neko nosodāmu vai nesaprotamu...
https://www.nowilaymedowntosleep.org/
...viena lieta ir bildēt bērēs un cita lieta ir bildēt studijā,likt starp dzīvajiem,vērt vaļā acis utt.Man tas liektos stipri jocīgi,ja šāds piedāvājums būtu pieejams mūsdienās.
Pilnīgi stulbi uzskati mūsdienās, līdz ar to izstāde"Bodies exgebition" pirms pāris gadem LV bija tik apgraizīta ka tikai bija labi ja 20% no visas expozīcija un tikai tas kas attiecas uz medicīnas muzeja lietām, a pārsvarā tur ir nopietnma un interesanta māksla, bet tikumīgie bāleliņi neļāva visu parādīt. Un pat to kas bija redzams ar grūtībām dabuja atļaujas.
Jolan:...citi arī kluci stūri sauc par mākslu.Katram savs.
Starp citu divas konservu bundžas iespraustas govs kakā ir instalācija, un lai to saprastu , ir jaizpleš apziņa un fantāzija. Pats strādāju ik pa reizei ar instalācijām un tas tiešām ir interesanti, atīsti iztēli un noņem apziņai ierobežojumus. aizbrauc vasarā uz Pedvāli un paskaties , tur ir pietiekami daudz interesantu darbu, kaut daudzi tur aizbrauc vienreiz mūža un vairs negrib tur braukt, jo apziņa ir ieslodzīta.