forum.gif
Zibatmiņas apliks ar nodokli
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / Zibatmiņas apliks ar nodokli
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.10.12 13:41
 citēt
Man ir patiesa bēda, ka mana dzimtā zemīte ir idiotu valsts!!!
Publicēts: 15.10.12 13:42
 citēt
Pareizi dara, ka apliks ar nodokli :big_smile:
Vēl vajadzētu visus digitālos fotoaparātus aplikt ar nodokli :big_smile:
Publicēts: 15.10.12 13:46
 citēt
kapakmeņi ar uzrakstiem arī ir datu nesēji. Nodokļu dīriķiem vēl būs darbs.
Publicēts: 15.10.12 14:08
 citēt
A tu Roland ko gribēji?Uzstellēt sev kapakmeni bez nodokļa?:face-wink:Ņeproiģjot!
Publicēts: 15.10.12 14:15
 citēt
Rolands66:kapakmeņi ar uzrakstiem arī ir datu nesēji. Nodokļu dīriķiem vēl būs darbs.

Man uz ciskas ir uztetovēts "Mana mīļākā partija ir - "...tī..." , tad jau es ir ne tikai datu nesējs, bet arī nēsātājs, es par nodokli, jo resnāka ciska, jo lielāks būs honorārs :)
Publicēts: 15.10.12 14:16
 citēt
viecha:A tu Roland ko gribēji?Uzstellēt sev kapakmeni bez nodokļa?:face-wink:Ņeproiģjot!

Nāksies slepus kremēties un nakts mellumā izkaisīties vējos
Publicēts: 15.10.12 15:19
 citēt
f-foto:"Nesēja jeb autortiesību atlīdzība būs jāmaksā arī par USB zibatmiņām, savukārt personālo datoru aplikšana vēl tiks vērtēta. Joprojām ar šo nodevu netiks aplikti mobilie tālruņi. To paredz šodien Ministru kabineta komitejā atbalstītie Kultūras ministrijas (KM) izstrādātie grozījumi attiecīgos valdības noteikumos." (15.10.2012)

www.tvnet.lv...

P.S.

Lietojiet mākoņpakalpojumus jau šodien. Ubuntu One ir 5 GB bez maksas. Dropbox par katru uzaicināto draugu pie sākotnējās 2 GB bezmaksas vietas saņem vēl +500 MB.

Kas tev tie par novecojušiem sevisiem?
drive.google.com...
skydrive.live.com...

Kur abus šos lietoju jau ilgāku laiku (pāris gadus, viņi laiku pa laikam migrē uz savādākiem nosaukumiem)

Skydraivs piedāvā win vistai un 7 instalēt programmiņu, attiecīgi Failu explorerī parādās folderis "skydrive", kurš sinronizējas starp visiem datoriem un arī faili glabājas no weba lietojāmā sevisā. Caur skydrive var piekļūt arī citu datoru failiem (ja tie ir ielgoti un atstāti ieslēgti, protams).

Skydraivs iesākumā visiem piedāvāja 25gb par brīvu. Es par to biju makten priecīgs, līdz nesen pamanīju, ka tiem, kas liekos apjomus neizmanto, nogriezuši bezmaksas sevisu līdz 7gb. Man tieši kā nebija tie 7gb izmantoti. Kā latvieti, protams, škrobe, ka pārējie 18gb ir izčabējuši, jo laicīgi "piedarazojot" sevisu ar 8gb, tam nebūtu samazinājies apjoms.

Bet nu, jāsaka, ka nesaprotu kā var eksistēt Dropbokss.

Un īpaši skarbiem vīriem ir pieejami tādi servisi kā www.justcloud.com

Diviem gadiem ar bezgalīgu terabaitu daudzumu tas maksā 133$ online-storage.no1reviews.com...
Publicēts: 15.10.12 15:44
 citēt
Kas tam dropboxam vainas?
Publicēts: 15.10.12 22:06
 citēt
f-foto:
2) "Sākumā piedāvāja", un ar to arī stāsts beidzas. Paldies!

Tas nekas, ka lieto Win 8, no muļķības tāpat neesi pasargāts. Piemēram, no augstāk citētās.
7gb pilnībā pietiek visiem iespējamajiem dokumentiem, kurus turpat var arī rediģēt ar virtuālajiem wordiem, ekseļiem un powerpointiem.
Publicēts: 15.10.12 22:33
 citēt
f-foto:

1) Skydraivs piedāvā win vistai un 7 instalēt programmiņu.

2) Skydraivs iesākumā visiem piedāvāja 25gb par brīvu.

1) Jau pusgadu lietoju Win 8.
2) "Sākumā piedāvāja", un ar to arī stāsts beidzas. Paldies!

Malacis ka lieto Win 8, tikai jautājums ko ar Win 8 var darīt pus gadu, ja tas ir beta versijā, pie mums kantorī testētājs protams to testē jav kādu laiku, bet tikai testa režīmā, jo darboties ar to režli nesanāk, gan draiveru trūkuma dēļ, gan pielikumprogrammu nesavietojamības dēļ.
Nesaku ka ir labs vai slikts, bet kā jav visi Microsoft produkti, reāli lietojami ir parasti pēc pirmās servis pakas iznākšanas, un bez tam Win 8 vairāk vai mazāk orientēta uz mobilajiem divaisiem, un tikai otrām kārtām darba stacijām.
Publicēts: 16.10.12 10:51
 citēt
Protams ja OS ir lietojama tikai usera režīmā un strādājams ir tikai netā vai ar office, tad domāju ka ir vienalga kāds OS.
Bet vis pirms staceonārajiem kompjiem priekš Win 8 , vēl pa šai dienai pat ļoti smagi iet ar video draiveriem priekš nopietnām videokartēm. Neiet visas spēles, it īpaši jaunākās. Daudzas skaņas kartes( nav runa par integrētajiem štruntiem) bet par pro klases skaņas kartēm, kurām draiveru vienkarši nav. Ar video montažas progām tas pats. PS nav provēts likt bet After Effects un Premiere lago uz nebēdu. Un tas ir tikai minimums kas tur notiekas, nerunājot par kļūdu skaitu, kurš ir nenormāli liels salīdzinot ar Win7 un XP .

Protams ja Tu nodarbojies ar OS testēšanu kā Developers tad ir cita lieta, bet reāli strādāt, kā uz darba staciju vēl ar to nevar un varēs es domāju tikai uz nākošā gada vasaru.
Publicēts: 16.10.12 10:56
 citēt
Mākonis ir forša lieta, bet ne vienmēr ir iespēja tam piekļūt, jareķinas ar to ka var gadīties ka nav nets pieejams vienu vai citu iemeslu dēļ, un tad rodas jautājums, kā piekļūt tam visam kas ir mākonī?
Jūs te tā runājat ka izskatas ka nets LV ir pieejams visās vietās un visiem kam nav slinkums. Tā gluži nav, kā piemērs Varakļāni, skola kurā ieviesta e-klase, un 3 klasīte kur no 26 bērniem datori ir pusei, bet i-nets ir mājās tikai 3 ģimenēs.
Publicēts: 16.10.12 11:11
 citēt
f-foto:
chukmasoff_f:Neiet visas spēles, it īpaši jaunākās.

Ārprāts! :(

Jā, šī OS ir metama laukā uz to ātrāko...

Ne tikai spēles bet vēl vesala kaudze problēmu. Starp citu , spēles ir viens no pamatrādītājiem OS veiktspējā un darbības pareizībā, jo ar spēlēm ir izspiežami no dzelžiem un OS visi resursi, un ja tas vis iet bez lagošanas tad ari darba programmas ies bez problēmām.
Metams nav, bet vēl nav lietojams. Un būs lietojams tad kad iznāks SPI kā jav Microsoftam tas ir pieņemts.

A tagad ir tāda pusaudžu līmeņa zīmēšanās ar textu "Es , jav lietoju Win8" kur uzsvars ir ne uz Win 8, bet uz "Es".
Publicēts: 16.10.12 11:13
 citēt
Mākonis ir labs datu pārnešanai vai rezerves kopēšanai, nevis kā vienīgā datu glabātuve. Mobilais internets jau sen vairs nav jaunums. Visādi zvēri tagad - 5,55. 6,99, 8,99. Ja galīgi nekā savādāk nevar, ir bibliotēku tīkls, tajās internets ir.
E-klases vai citu lapu apmeklēšanas biežums ir atkarīgs arī no paraduma izveidošanās.

Cilvēk mīļais, ja ģimene ar 3 bērniem saņem mēnesī 200ls, un tas ir vis ģimenes budžets, tad 5,50ls, priekš neta ir toiešām liela summa.
Publicēts: 16.10.12 11:23
 citēt
Šorīt LTV Normunds Bergs lieliski izskaidroja datu nesēju naudas plēšanas nelietību. Audiovizuālā industrija pieprasa – tai lobijs (arī – žurnālistu izpratne!), bet paši nespēj saņemt no savu sūdu pārdošanas, tad lai valsts (!!!-to jau esam piedzīvojuši) noņem skaidu no citas industrijas. Ja siekalmuzikants var prasīt naudu no datorindustrijas, tad arī arhitekts var prasīt no katra garāmgājēja. (No „pilsētvides” fotogrāfa – 3kārtīgi)
Publicēts: 16.10.12 12:16
 citēt
Un mūža minetu no nama iemītniekiem?
Publicēts: 16.10.12 14:20
 citēt
"Install third-party drivers"?

Vēl ne ko nenozīmē,bieži vien nākas to visu manuāli integrēt un saderību izveidot.
Publicēts: 16.10.12 15:43 labots
 citēt
Labi ja 50% postu ir par tēmu datu nesēju nodoklis :big_smile:
Vot es tikai nezinu, es nepareizi sapratu vai kā... Kā būs ar datoriem, nodokli aprēķinās no visa datora cenas? Ja tā, tad vēl lielāks absurds, kā pats nodoklis. Tīrākais vienas nozares LOBIJS. Saprotams būtu, ja es varētu nelegāli novilktu skaņdarbu, legalizēt, uzliekot to uz datu nesēja, par kuru nomaksāta nodeva.
Publicēts: 16.10.12 15:47
 citēt
Ja tas iekasētais procents tik tiešām aizietu māksliniekam, es pat piesviestu latiņu. Taču, zinot šos artūrtiesību anālos tuneļus un to, ka naudu apēd industrija, sniedzot ārtistam vien atvemtas grūbas, - rodas dabiska pretreakcija. Bet nu, artūrtiesību nodevu, pērkot datu nesēju, maksā vairums valstu.
Publicēts: 16.10.12 19:08
 citēt
Disfigurator:Ja tas iekasētais procents tik tiešām aizietu māksliniekam, es pat piesviestu latiņu. Taču, zinot šos artūrtiesību anālos tuneļus un to, ka naudu apēd industrija, sniedzot ārtistam vien atvemtas grūbas, - rodas dabiska pretreakcija. Bet nu, artūrtiesību nodevu, pērkot datu nesēju, maksā vairums valstu.

Smejies, kādiem vēl māksliniekiem, kaut dažam labam tomēr maksā :D Reiniks lielijās ka šamam maksājot gana labu piķi AKA, bet tur ir cita problēma, ka šamā diskus neviens neperkot :D
A ja pa nopietno tad tas vis tiešām aiziet anālos...
Publicēts: 16.10.12 21:14
 citēt
Par nodokļiem - pavīdēja info, ka taisoties ieviest 10% nodokli ārzemēs strādājošiem... Nepietiek ar to, ka ārzemēs nopelnītā nauda tāpat plūst uz Latviju, tad vēl jānokāš...
Cik tālu un cik ilgi mūs smacēs?
Publicēts: 17.10.12 01:18
 citēt
nodokli par ārzemēs strādājošajiem maksās kā soda naudu latviešu radi, kas te muļķības dēļ palikuši.
Publicēts: 17.10.12 01:37
 citēt
Gabiz:Par nodokļiem - pavīdēja info, ka taisoties ieviest 10% nodokli ārzemēs strādājošiem... Nepietiek ar to, ka ārzemēs nopelnītā nauda tāpat plūst uz Latviju, tad vēl jānokāš...

Es dizertieriem uzliktu pat 30%. Visi kuri aizskrēja uz arzemēm naudu pelnīt ir tie kuri te negrib strādāt ar smadzenēm un kaut ko atīstīt, vieglāk protams ir uz onku strādāt un kuli kasīt. Nevajadzēja nekādu krīzi kad uz Īriju skrēja projam, un pa lielam ne tik cik lielās algas dēl bet soc garantiju dēļ , lai varetu vairāk uz Īrijas pabalstiem dzīvot ne vis strādāt.
Publicēts: 17.10.12 07:56
 citēt
chukmasoff_f:
Gabiz:Par nodokļiem - pavīdēja info, ka taisoties ieviest 10% nodokli ārzemēs strādājošiem... Nepietiek ar to, ka ārzemēs nopelnītā nauda tāpat plūst uz Latviju, tad vēl jānokāš...

Es dizertieriem uzliktu pat 30%. Visi kuri aizskrēja uz arzemēm naudu pelnīt ir tie kuri te negrib strādāt ar smadzenēm un kaut ko atīstīt, vieglāk protams ir uz onku strādāt un kuli kasīt. Nevajadzēja nekādu krīzi kad uz Īriju skrēja projam, un pa lielam ne tik cik lielās algas dēl bet soc garantiju dēļ , lai aretu vairāk uz Īrijas pabalstiem dzīvot ne vis strādāt.

Vai tiešām Tu domā, ka cilvēki aiz labas dzīves prom brauc. Prom no draugiem , paziņām, vecākiem un bērniem? Man bija izvēle iet bomžot zem tilta vai vecākiem uz kakla, jeb raukt uz ārzemēm. Ar savu sia nopelnīt nevarēju, jo neviens negrib maksāt adekvātu samaksu par darbu... dažus mēnešus pavilku, sapratu, ka ne kas labs nesanāks (nu ķipa es biznesmens hrenovijs). Pameklēju algotu darbu, aizgāju uz pārrunām, paprasīju nieka 400 latu algu... Pieredze ok, speciālists labs, bet mana tirgus cena esot max. 350 Ls... tagad pelnu 5x vairāk nekā ir mana tirgus cena, un, ja kāds man līdzīgos sauc par dezertieri, tam es atbildēšu - Я патриот своей страны, не государства! :face-wink:
Publicēts: 17.10.12 08:16
 citēt
chukmasoff_f:

Es dizertieriem uzliktu pat 30%. Visi kuri aizskrēja uz arzemēm naudu pelnīt ir tie kuri te negrib strādāt ar smadzenēm un kaut ko atīstīt, vieglāk protams ir uz onku strādāt un kuli kasīt. Nevajadzēja nekādu krīzi kad uz Īriju skrēja projam, un pa lielam ne tik cik lielās algas dēl bet soc garantiju dēļ , lai varetu vairāk uz Īrijas pabalstiem dzīvot ne vis strādāt.

...un tu maksājot nodokļus laikam domā par Latviju un iedzīvotāju labklājību.Herņa,neticu.Vienkārši tu vai nu nēesi vajadzīgs ārzemēs darba tirgū vai nu "iekšas" nav aizbraukt un sākt pelnīt normālu naudu.
Publicēts: 17.10.12 09:02
 citēt
chukmasoff_f, Latvijas iedzīvotājiem, kas strādā ārzemēs ir jāmaksā nodokļi Latvijā, ja nodokļu likme vietā kur strādā ir mazāka. Jāsamaksā starpība. Cita lieta, ka diez vai kāds to dara. Par dezertieriem viņu gan nevajadzētu saukt - vienkārši ir aizbraukuši strādāt tur kur maksā vairāk. Ir jau problēma, ka mūsu iekšzemes kopprodukts ir tik mazs, ka lielas algas te ilgi nespīd. Un kamēr tie kas palikuši šeit neuzaudzēs šo kopproduktu, lielu algu nebūs.

Cita lieta ir par iespējām atgriezties - labi ja strādā kvalificētu darbu. Bet ja kādu mazkvalificētu tad diemžēl iespēju atgriezties pēc gadiem būs maz - viņu potenciālās darba vietas ieņems imigranti no citām valstīm.Vajadzēs palikt uz visu atlikušo dzīvi svešā valstī kā imigrantam. Diez vai tas ir ļoti labi tādās snobiskās valstīs kā Lielbritānija, kur uz tevi greizi skatās pat dēļ nepareiza Londonas rajona akcenta, vai Vācijā, kurai nedaudz vairāk kā 50 gadus atpakaļ lika aiztaisīt koncentrācijas nometnes ne-āriešiem.
Publicēts: 17.10.12 09:14
 citēt
Jolan,
Nebraukšana peļņā uz ārzemēm var būt dažādu iemeslu pēc. Galvenais, kas, piemēram mani attur no šāda gājiena ir, ka mājās tomēr ir labāk un nevēlēšanās būt par otrās vai trešās šķiras iedzīvotāju savā mītnes zemē. Galu galā ne jau naudā ir laime - varu dzīvot Latvijā lai arī iespējams nopelnu mazāk kā varētu Rietumos. Turklāt var jau arī kādu īslaicīgu darbu tur paveikt pačakarējot dzīvi vietējiem, jo varam atāluties strādāt lētāk
Publicēts: 17.10.12 10:34
 citēt

šitādu sen vajadzēja ieviest :big_smile: un maksimāli lielu........ZB latvieši vēl skaitās, nevar savā dzimtenē pastrādāt :beaten:
Publicēts: 17.10.12 10:34
 citēt
Jolan:
chukmasoff_f:

...un tu maksājot nodokļus laikam domā par Latviju un iedzīvotāju labklājību.Herņa,neticu.Vienkārši tu vai nu nēesi vajadzīgs ārzemēs darba tirgū vai nu "iekšas" nav aizbraukt un sākt pelnīt normālu naudu.

Normālu naudu?
Kas ir normāla nauda? no 1000 lidz 2000 eiri mēnesī? Nu tādu te pat uz vietas var nopelnīt.
Esmu bijis snobiskajā eiropā vēl 90 gadu vidū un beigās, ne darba meklējumos bet komandējumos braucu. Un tad varēja just ka uz tevi skatās kā uz dzīvnieku ne uz sev līdzvērtīgu. LV jav ari situācija ir līdzīga, tieši par attieksmi uz krievu valodā runājošajiem.
Publicēts: 17.10.12 10:37
 citēt
Oliss:

šitādu sen vajadzēja ieviest :big_smile: un maksimāli lielu........ZB latvieši vēl skaitās, nevar savā dzimtenē pastrādāt :beaten:

Starp citu sen vajadzēja ieviest to , ja students pabeidz budžetu LV, un laižās pēc labākas dzīves strādāt uz arzemēm, tad lai atmaksā studiju izmaksas ar bankas procentiem. Jo vien ar studiju izmaksāšanu būtu it kā nepareizi, valsts kā ne kā finansē mācīšanos, un neiegūst neko.
Publicēts: 17.10.12 10:54 labots
 citēt
Es tikai gribētu redzēt detāli izklāstītu mehānismu kā atlīdzība nodrošina minēto. Populistiska demagoģija nederēs.
Sevišķi ciparos atvasinātu šo apgalvojumu: "ja vien autoriem par to tiek nodrošināta taisnīga atlīdzība."

Par taisnīgu es atzītu vismaz ierakstīšanās/studijas laika segšanu mūziķiem un tehnisko līdzekļu segšanu māksliniekiem un pārējiem. Vismaz lai šiem (lai sanāk pa nullēm) no Akalkakas tiek maksāts. Tiek?
Publicēts: 17.10.12 11:10
 citēt
chukmasoff_f:
Jolan:

Normālu naudu?
Kas ir normāla nauda? no 1000 lidz 2000 eiri mēnesī? Nu tādu te pat uz vietas var nopelnīt.
Esmu bijis snobiskajā eiropā vēl 90 gadu vidū un beigās, ne darba meklējumos bet komandējumos braucu. Un tad varēja just ka uz tevi skatās kā uz dzīvnieku ne uz sev līdzvērtīgu. LV jav ari situācija ir līdzīga, tieši par attieksmi uz krievu valodā runājošajiem.

...laiki mainās un sen jau vairs uz tevi neskatās kā uz "dzīvnieku".Ja zini valodu,tad var dzīvot pat snobiskā Vācijā bez nekādām problēmām.
p.s. tā skatās uz krievu valodā runājošiem ,kas nav spējīgi iemācīties gadu desmitiem valodu.:face-wink:
Publicēts: 17.10.12 12:02
 citēt
Jolan:
chukmasoff_f:
Normālu naudu?

...laiki mainās un sen jau vairs uz tevi neskatās kā uz "dzīvnieku".Ja zini valodu,tad var dzīvot pat snobiskā Vācijā bez nekādām problēmām.
p.s. tā skatās uz krievu valodā runājošiem ,kas nav spējīgi iemācīties gadu desmitiem valodu.:face-wink:

Nu nu, i pie mums skatās greizi, ja es runāju ar akcentu...Un nespēju izteikties latviski, neizmantojot krievu vārdus, bet latviešu valoda ir ļoti nabadzīga ar vārdu krājumu, un pa lielam ļoti daudz krievu vārdus pat nevar iztulkot latviski, jo tādu latviešu valodā nav, a izteikt domu citiem vardiem man nesanāk.
Publicēts: 17.10.12 12:05 labots
 citēt
chukmasoff_f:latviešu valoda ir ļoti nabadzīga ar vārdu krājumu

Valodas lietotājs visbiežāk ir tas nabadzīgais ;) Latviešu valodā ir čupiem dažādu vārdu un to sinonīmu. Problēma vien tā, ka tos daudz neizmanto un tiem sliecas piemist vecvārdu statuss. Bet vārdi ir. Un protams, ka ir jēdzienu virkne, kas uz citām valodām vienkārši nav tulkojami. Globāli.
Publicēts: 17.10.12 12:06
 citēt
chukmasoff_f:
Jolan:

Nu nu, i pie mums skatās greizi, ja es runāju ar akcentu...Un nespēju izteikties latviski, neizmantojot krievu vārdus, bet latviešu valoda ir ļoti nabadzīga ar vārdu krājumu, un pa lielam ļoti daudz krievu vārdus pat nevar iztulkot latviski, jo tādu latviešu valodā nav, a izteikt domu citiem vardiem man nesanāk.

...arī starp letiņiem ir idioti,tādus nevajag ņemt pierē.:face-wink:
Publicēts: 17.10.12 12:06
 citēt
chukmasoff_f:

.............................Artūr--paldies par viedokli....................
Publicēts: 17.10.12 14:33 labots
 citēt
Vārdu salikums: "изощренный способ"- latviski tulkotos, kā sarežģīta veids. Bet sarežģīta veids ir -сложный способ,un doma jav tam ir pavisam cita. Vārdu salikums "изощренный способ" latviski nav iztulkojams nododot domu tāda kāda viņa ir krieviski, jo "изощренный" - ja provēt saprast tā būtību latviski varētu skanēt kā virtuozi atslīpēts, vai kaut kā līdzīgi, bet tai pašā laikā nedomāju ka tas būs pareizi iztulkots.
Tas bija pirmais kas ienāca prātā.
Publicēts: 17.10.12 15:30 labots
 citēt
Paša chukmasoff_f variants arī der: "ar noslīpētām manierēm/metodēm"; "noslīpēta tehnika"; "noslīpēts paņēmiens". Un uzreiz vēstījums ir skaidrs.

Bet kā ir ar tādu lietu kā "забавно"? Vienīgi "amizanti" nāk prātā.
Publicēts: 17.10.12 15:45
 citēt
забавно-var būt kā saistošs , simpātisks, amizants tas jav vairs nav latviešu vards bet angliskais barbarisms, tapēc ari labāk izskaidrojos krieviski, jo nav pa rokai vārdn\ica itin bieži un nevaru paskaidrot kā tas ir latviski. Kaut bieži vien gadās ka cilvēki mani nesaprot un divu valodu izmantošanu vienlaicīgi uzskata par sliktu audzināšanu un pat par hamstvo.
Publicēts: 17.10.12 15:57
 citēt
f-foto:Ja amizants ir anglisks (?) barbarisms (tas ir franču cilmes vārds), tad kas ir душ, пляж, бага́ж, кошма́р, шанс, ме́бель, тротуар, этаж? :D

Kāpēc krievu valodā vēl joprojām nevar dzīvot stāvā un iet pa ietvi? Napoleona un cara laiki tā kā būtu sen beigušies.

Neko nezinu no fraču valodas zinu ka ir Pariž un kautkāds mersi un visa mana franču valoda ar to pabeidzas, tā pat kā neatšķiru vai runā itāliski vai spāniski, tā kā es spriežu par barbarismiem no man zināmām valodām.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >