Varbūt ne par tēmu -tātad spams. Eliks ātri izdzēsīs..Kino - manuprpat, ir lielisks rīks smadzeņu skalošanai. Bet vislabāk tas veicās tiešā kontaktā. Ir divi personāži abi dzīvē pārbaudīti - Maskavas Augstākās Partijas skolas Absolvents -Komisārs Sarkanais diploms - ar izcilību. Vellos- demagoģijas virsotnes. Un - Mācītājs - tāda paša līmeņa - izcilnieks....Viens pret vienu...
man arī! ja daudz ko vairāk atrod skatāmu par Dzigu Vertovu, Eizenšteinu, Tarkovski, Larisu Šepitjko, Mihalkovu, Danēliju (a tas jau ne krievu kīnō!) - Kira Muratova takš toreiz vēl ne!
Eltons:.. pasūtījuma Kremļa propoganda, kura nomāc emocionālos sižetus. I.M.H.O.
Īstenībā tas ir pēdējos gados Krievijā iecinītais slavenu Holivudas grāvēju rimeiks , konkrētais ir 1957. gadā Sidney Lumet pēc Redžinalda Rouza lugas uzņēma kino klasikas zelta fonda lenti "12 saniknoti vīrieši" [12 Angry Men] www.youtube.com... kurai ir trīs "Oskara" nominācijas, Berlīnes "Zelta lācis" krievu kopija. Tik Lumeta gabals ir daudz smalkāks un spēcīgāks kino , Mihalkovam tiešām sanākusi "Skaļa viduvēja variācija" par Holivudas scenāriju
Elton-noskaties,tur tiešām ir daudz par aizspriedumiem,nacionālo nesaskaņu,dažādiem dzīvesstāstiem.Un par to,cik ātri mēs pieņemam spriedumus neiedziļinoties.Tu tagad dari tieši to pašu,redzēji pāris epizodes-pieņēmi spriedumu,Plate ir iesīkstējusi un viņa čīkst vienu to pašu.
ekoists nemaz nerunāja par padomju laika filmu tā iet kad paceļ vecu topiku un pat nefiltrē par ko katrs diskutē. Jebkurā laikmetā kino ir gūzma mēslu un saujiņa labu filmu, tāpat ari padomju laikā. Mēs jau atceramies tikai tās labākās, propagandas mēslus ignorējam.
Nevis nefiltrē, bet vienkārši ignorē to, kas neder, izmanto visu savām vajadzībām, pavērš sev vēlamajā virzienā.
Es kā liels un regulārs ļoti dažāda kino (pārsvarā rietumu klasikas) skatītājs nespēju saprast, kādai iedomībai jābūt, lai paziņotu, ka pēc vienas epizodes vai fragmenta spēj spriest par filmu. Tukša diršana, lai ar to kaut ko nomaskētu.
Mail.ru labs filmu saraksts, sāku to skatīties, lai atrastu filmas, kuras bijušas labas, bet esmu pazaudējis nosaukumus, atklāju arī jaunas, neredzētas vvēl....Izvēlāmies gadus, par kuriem gribam skatīties filmas, laika intervālus