forum.gif
blondīņu kantoris
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / blondīņu kantoris
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.03.07 07:30
 citēt
tātad...
man te priekšā ir tekstiņš, ko es kā rūdīta blondīne galīgi nesaprotu, BET ko tā kā derētu saprast...

"Visās lapās iestrādā meta iezīmi vai HTTP galvenes parametrus, kurā nosaka izmantoto rakstzīmju kopu un datu formātu"

protams, teksts ņemts no mūsu visu mīļajiem MK noteikumiem....
it kā ir poņa, kas ir HTTP, bet "meta iezīme", "gelvene" u.c. - pilnīgas sapratnes nav.

Ja kāds būtu gribošs apgaismot blondīni - laipni aicināti....:)
Publicēts: 12.03.07 08:00
 citēt
tjipa jaauzliek charsets :) nu lai browseris zin kaadaa lapu raadiit. piemēram bloga lapa ir uz windows-1257 uzstādīta.

Galvene ir <head> </head> tags.
un tur ir cits tags -

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="windows-1257">

tur to charsetu diezgan padaudz. Es piem lietoju utf-8.

Te ir jepošku lapele ar listīti ;) www.onicos.com...

Tev jāpakonsultējas ar kādu speci, lai uzzinātu kāds charsets jāliek konkrētajai lapai...
Publicēts: 12.03.07 08:02
 citēt
es kkā gļuhaini izteicos :)

Karoč vienkāršā valodā - ja nebūs pareizs charsets, piem. nerādīs garumzīmes.
Publicēts: 12.03.07 08:15
 citēt
labi, okei, paldies, smuki murdziņi :DDDD, BET,

vārdsakot, tie ir noteikumi, KĀ valsts iestādēm jāievieto infa mājaslapās....

un ko no šī noteikuma es varu secināt? kas tur ir NOTEIKTS?
Publicēts: 12.03.07 08:28
 citēt
nu, par maz tu pateici, tur neko nev izsecināt. Viņi vnk pasaka, ka IR JĀBŪT noteiktam :) bet tas jau atkarīgs no tā ko gribi rādīt. Moš ķīniešu simbolus :)
Publicēts: 12.03.07 10:48
 citēt
nu ibio, utf-8 un miers. ar iso vai windows buus chakars iedabut vairakas valodas vienā lapā. un briedim gļuks ar pēdiņu, btw :D

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; Charset=UTF-8" />

a kas tas vispār par pasākumu, lapu?
Publicēts: 12.03.07 10:50
 citēt
labi, okei, paldies, smuki murdziņi :DDDD, BET,

vārdsakot, tie ir noteikumi, KĀ valsts iestādēm jāievieto infa mājaslapās....

un ko no šī noteikuma es varu secināt? kas tur ir NOTEIKTS?

nesatraucies, katram serverim ir defaultais charsets, kurš tiek nosūtīts kā HTTP header, to uzstāda servera admins. Bet ja konkrētajai lapai vajag citādu charsetu, tad lapas sourcē starp <head> un </head> jāiemet rindiņa ar minēto čarsetu. tikai neaizmirsti redaktējot (editējot) lapu pie save as norādīt tādu pašu charsetu, citādi būsi saglabājusi ar vienu, bet browseris mēģinās parādīt ar citu un rādīsies jautājuma zīmes :D
Publicēts: 12.03.07 11:20
 citēt
elementāri:

www.chineseABC.com
Publicēts: 12.03.07 11:51
 citēt
he he jauno MK noteikumu 18 punkts :)

principā ar meta iezīmēm saprot ne tikai kodējuma valodu bet arī citas lietas :wink:

runājot latviski tā ir informācija, kas ievadīta mājas lapas lietotājam neredzamajā daļā, un domāta pareizai mājas lapas pārlūkošanai, atrašanai utt. Piem ja nebūs norādīts charsets tad lapai būs kropļoti fonti (nerādīs latviešu vai krievu burtus), kurus pacs manuāli varēsi labot ejot uz View -> encoding -> un attiecīgais.

papildus charsetiem parasti arī ievada šadu informāciju: mājas lapas (iestādes) nosaukumu (title, kas parādās lielajos meklētājos), atslēgas vārdus (uz kuriem mājas lapa meklētājos piem. google tiks atrasta), lapas autoru, īsu lapas aprakstu utt (tas atveras googlē uz attiecīgo pieprasījumu). droši vien vēl ir šada tāda informācija ko var ievadīt meta iezīmēs bet tas ir darbs lapas veidotājiem, uzturētājiem.
Publicēts: 12.03.07 13:22
 citēt
jā jā kobi, jaunie 6. martā apstiprinātie..... un 18. punkts.....

paldies visiem, blondīne nu biki gudrāka.... un varu daudz nesatraukāties, gan jau tur viss ir bumbās.... vnk pirmajā miklī no tā teksta sabijos....

:)
Publicēts: 12.03.07 13:32
 citēt
Specially to You, minerva:
kasis.lv...
:idea: :P
Publicēts: 12.03.07 15:05
 citēt
vaij vaij.... nu es jau... nu gandrīz jau vai jāsarkst būs... tik daudz linkiju un padomu, ko lasīt..:)
Publicēts: 12.03.07 17:34
 citēt
vaij vaij.... nu es jau... nu gandrīz jau vai jāsarkst būs... tik daudz linkiju un padomu, ko lasīt..:)

domaa buus no taa visa jeega arii kaut kaada? :mrgreen:
Publicēts: 12.03.07 20:26
 citēt
būs būs edžus, nu tik traki ar mani jau nava...
kko jau es cērtu.
Publicēts: 12.03.07 20:37
 citēt
blondiines tikai meršiem duris cērt kā Jāzepa traktoram
Publicēts: 12.03.07 22:11
 citēt
duris kā žigulītim.
(tu tik kārtīgi aizcērt, labi? )

:D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info: