2 stundas? kas tas par brīnumu? es saprotu, ka stand develpmentā ir stundu jātīsta, bet tas ir stand - bez jebkādas aģitācijas. ar parasto attīstītāju kaut kādam hp5 kaut kas ap 15-20 minūtes varētu būt un arī ne ar konstantu aģitāciju. un tas ritms, ka jāgroza ik pēc 50 sekundēm, ne nonstopā, arī ir ar nodomu...
vuh, nu labi. teikšu godīgi, ka nesaprotu, kādēļ cilvēks brīvprātīgi izvēlas divas stundas attīstīt filmu un vēl taisīt kaut kādas arduino uzpariktes, lai to procesu atvieglotu - ir taču čupa ar attīstītājiem, kas zem 20 minūtēm tiks galā.
Vylcans:vuh, nu labi. teikšu godīgi, ka nesaprotu, kādēļ cilvēks brīvprātīgi izvēlas divas stundas attīstīt filmu un vēl taisīt kaut kādas arduino uzpariktes, lai to procesu atvieglotu - ir taču čupa ar attīstītājiem, kas zem 20 minūtēm tiks galā.
Nu gan joks, analogais foto jau ir tāds mazohisms, kad bildes iegūšanai izvēlas garāko, ilgāko, dārgāko ceļu, un jo lielāks mazohists jo ilgāk gribas sevi pamocīt, un te pilnīgi bez uzbrauciena, pats esmu savā mērā tāds Piemēram tev gribas keksiņu, ātrākais un vieglākais ceļš aiziet uz labu beķereju un nopirkt gatavu, rezultāts garantēts un galvenais ātri un gardi! Var jau arī sapirkties veikalā produktus un maisīt mīklu un cept pašam, ceļš līdz keksiņam krietni garāks un hvz vai vispār sanāks ja neesi pro konditors Un var arī pavisam nodoties izvirtībām, aiziet dzīvot laukos, sasēt kviešus, cukurbietes, turēt vistas un govis, visas keksiņa sastāvdaļas izaudzēt pašam. Noņemšanās ellīga un vēl jautājums vai galā gaida lielais kaifs no padarītā
Vylcans:vuh, nu labi. teikšu godīgi, ka nesaprotu, kādēļ cilvēks brīvprātīgi izvēlas divas stundas attīstīt filmu un vēl taisīt kaut kādas arduino uzpariktes, lai to procesu atvieglotu - ir taču čupa ar attīstītājiem, kas zem 20 minūtēm tiks galā.
Nu gan joks, analogais foto jau ir tāds mazohisms, kad bildes iegūšanai izvēlas garāko, ilgāko, dārgāko ceļu, un jo lielāks mazohists jo ilgāk gribas sevi pamocīt, un te pilnīgi bez uzbrauciena, pats esmu savā mērā tāds Piemēram tev gribas keksiņu, ātrākais un vieglākais ceļš aiziet uz labu beķereju un nopirkt gatavu, rezultāts garantēts un galvenais ātri un gardi! Var jau arī sapirkties veikalā produktus un maisīt mīklu un cept pašam, ceļš līdz keksiņam krietni garāks un hvz vai vispār sanāks ja neesi pro konditors Un var arī pavisam nodoties izvirtībām, aiziet dzīvot laukos, sasēt kviešus, cukurbietes, turēt vistas un govis, visas keksiņa sastāvdaļas izaudzēt pašam. Noņemšanās ellīga un vēl jautājums vai galā gaida lielais kaifs no padarītā
nu, mans mazohisms ir samērīgs - filmas patīk attīstīt normāli, jo tas tāds max neradošs pasākums, bet pie negatīvu pēcapstrādes, bilžu kopēšanas, etc gan varu pačakarēties. nu un tad vēl kaut kādās alternatīvās metodēs saskatu jēgu čakarēties.
Tā sajūta kad cilvēks pilnigi neko nav sapratis………………….. Šķaidītu mazaktīvu attīstītāju lieto lai izvilktu maksimālo dinamisko diapazonu un minimālu graudu, tobiš lai iegūtu tehniski kvatitatīvu attēlu. Ja ir vēlme čakarēt filmu līdz "mākslas stadijai" tad arī ņem attīstītāju kas tam ir domāts, kaut ko ar sodu un hidrohinonu turklāt, nu vai arī to pašu D76 nešķaidītu. Būtu nu labāk vispirms iemācijies normālu kvalitāti iegūt un tad meties eksperimentos.
P.S. tas verķis ne pārāk labi maisa, rūpnieciski ražoties drusku citādi strādā. P.P.S atcerējos kā vienam krievam bija vajadzība maisīt bilžu tīstīšanas vanniņu ilgstoši, šis tam izmantoja vibratoru no seksšopa , tev ar neviens neliedz pieskočot pie filmu tīstamā tanka vibrējošu gumijas krānu. Nofilmē un ieliec jūtūbē, kā tur ar to filmu būs nezinu, bet vismaz skatijumus savāksi.
Pārtaisīju asi uz diviem gultņiem - var uzstādīt lielāku lenķi... plus vēl - var caur Arduino mainīt griešanās ātrumu, ilgumu un virzienu, tipa, pieci apgriezieni ap asi katrā virzienā ik pēc divām minūtēm. Vienu fotofilmu var attīstīt pie liela leņķa.
apsveicama apņemšanās, protams. es, tiesa, savas arduino zināšanas izmantoju, lai uztaisītu palielinātāja taimeri, savādāk tie tādās nepiedienīgās cenās. prototips un programma gatavi, tagad tik atliek visu salodēt un iebāzt korpusā.
Vylcans:apsveicama apņemšanās, protams. es, tiesa, savas arduino zināšanas izmantoju, lai uztaisītu palielinātāja taimeri, savādāk tie tādās nepiedienīgās cenās. prototips un programma gatavi, tagad tik atliek visu salodēt un iebāzt korpusā.
Krievu СУРА2, nav nekādā nepiedienīgā cenā, dažreis pat ar visu iepakojumu nelietota uzpeld.
Vylcans:apsveicama apņemšanās, protams. es, tiesa, savas arduino zināšanas izmantoju, lai uztaisītu palielinātāja taimeri, savādāk tie tādās nepiedienīgās cenās. prototips un programma gatavi, tagad tik atliek visu salodēt un iebāzt korpusā.
Krievu СУРА2, nav nekādā nepiedienīgā cenā, dažreis pat ar visu iepakojumu nelietota uzpeld.
ticu. tajā pašā fototelpā tādas ir - neteikšu, ka pašas ērtākās. tas, ko es tur būšu uztaisījis, beigās man izmaksās kaut kur 20-30 eiro robežās un būs advancētāks - ar divām rozetēm (palielinātājam un sarkanajai gaismai), kur viena izslēdzas, kad otra ieslēdzas, start/stop uz vienas pogas, preview ar pogu, ne bīdāmu un iestrēgstošu slēdzi, ar automātisku preview izslēgšanu pēc minūtes un tādā garā.
piedevām, ņemot vērā to, ka man patīk ķimerēties ar arduino, bet mūžīgi grūtības sagādā izdomāt kādu jēgpilnu projektu, tad šis bija tāds divās jomās izdevīgs projekts.
Tehniskie eksperimenti, protams, apsveicami un dažādu attīstītājus izmēģināt noteikti ir vērts. Pašam man patīk maksimāli standartizēts process ar uzticamu ķīmiju, varbūt kādreiz sagribēsies arī ko jautrāku. Bet par to bunduļa grozītāju - sākumā vajadzētu aplūkot rūpnieciskas uzpariktes, tur tomēr ir sava doma apakšā, gan par kustības frekvenci, gan virzienu. Nebūtu arī drošs, vai tik lēni un vienmērīgi kustoties, visi gaisa burbulīši, kas varētu būt radušies, ir izgaiņāti.
Ar šo parikti attīsta tikai vienu foto filmu - ideja tāda, ka foto filma visu laiku atrodas zem attīstītāja līmeņa - tas ar tadu domu, lai neveidojas burbuļi grozot to ap asi. Pēc visiem fizikas likumiem - teorētiski - šķidrums atrodas kustībā, rotējot bundulim, pie noteikta leņķa, kad ir ievietota fotofilma. Ja rotēšanas ass būtu 90 grādi, tad vajadzētu šaubīties par šķidruma kustību bundulī. Ja vēlme - otrajā foto filmas vietā var ievietot plastmasas lāpstiņas, kas papildus jauc šķidrumu...
Photoshopā "invertēts" attēls pa taisno no fotofilmas bez nekādiem kontrastiem - "leveļiem" un "līknēm"...
TesMens:nevajag sarežģīt vienkāršas lietas. 2. no aprakstiem saprotu, ka Tu centies mazjutīgās filmas centies tīstīt ilgāk, lai it kā celtu ISO, bet tas ar ved pie tiem kontrastainajiem un man nebaudāmajiem rezulktātiem. lai iegūru skaistas gradācijas, izlasi Jenes Dulovica grāmatu ''mana tehnika , mani attēli'' iedvesmai. Ilfordam ir attīstītājs perceptol. kas sastāv tikai no bišķa metola un daudz sulfīta. varu kļūdīties, neesmu ķīmiķis. ti var šķaidīt, tīstīt ilgi un iegūt no pārgaismotiem neg. skaistus attēlus, niansētus, ar labu detalizāciju.