Vispār diezgan interesanta mantiņa. Tādu bez uztraukuma var iedot savai meitenei lai nav jāčikājas ar uzstādījumiem un bildē visu ko redz Rakstā minēts, ka kickstarterī šos objektīvus šobrīd var ieķert lētāk, nekā pēc tam, ja tiks attīstīta ražošana. Hm, jāsāk domāt
Krievu teksts kā Select katalogā vai TV-Šļopa revolucionārajiem sīpolu smalcinātājiem, bet hiperfokālais attālums ir visiem filmu laiku bērnu aparātiņiem ķip tur visādu Junkor vai Škoļņik, tik tiem fragmai bija divi caumuri.
Da bļin aizej parocies pa miseni, ganjau atradīsi kādu prasto filmu ziepi, izrauj objektīvu un pieskočo pie sony vāciņa ar vidū izgrieztu caurumu, viss lieta darīta.Visos prastajos filmu ziepīšos bija tādi objektīvi, tur nekas nekur nefokusējās, asums bija uz kādiem ~3~5 metriem, tipiskajiem "es un piemineklis (piemineklis ir tas pa labi)" sižetiem pārejais tipa asuma dziļums, jo fragma visu laiku pievērta. A domāt , gan jāsāk, je nesāksi domāt sapirksies visādus bezjēdzīgus sūdus, un tas vēl būs mazākais ļaunums
Pilnīgas blēņas pa manam. Bezgalīgs asuma dziļums ir pinholes caurumiņam, bet tam nāk līdz tādas blakusiedarbības kā absolūti švaka izšķirtspēja (gaismas difrakcijas dēļ) un pilnīgi nepietiekama gaismasspēja. Bildēs redzams, ka "brīnumobjektīvs" ir ar ļoti mazu diametru, tātad kaut kas starp pinholi un vienkārši ļoti maza atvēruma prastu optiku, tātad lielu asuma dziļumu. Brīnumi ne dabā ne tehnikā nenotiek....
60uz5komats6:Da bļin aizej parocies pa miseni, ganjau atradīsi kādu prasto filmu ziepi, izrauj objektīvu un pieskočo pie sony vāciņa ar vidū izgrieztu caurumu, viss lieta darīta.Visos prastajos filmu ziepīšos bija tādi objektīvi, tur nekas nekur nefokusējās, asums bija uz kādiem ~3~5 metriem, tipiskajiem "es un piemineklis (piemineklis ir tas pa labi)" sižetiem pārejais tipa asuma dziļums, jo fragma visu laiku pievērta. A domāt , gan jāsāk, je nesāksi domāt sapirksies visādus bezjēdzīgus sūdus, un tas vēl būs mazākais ļaunums
Bingo! Tikai man nudien nav skaidrs, cik tieši dumjam būtu jābūt lai speciāli čakarētos un izvarotu vecus ziepjus Runa ir par pribambasu, kuram iespējams ir samērā ērts pielietojums visiem instagraminstiem utt. Ja Tev tas izklausās par grūtu, tad paturi labāk savas dižās domas pie sevis Par to cik labs vai gluži pretēji sūdīgs ir šis stikls, diez vai ir jēga vispār virināt muti, pirms tas ir notestēts
Magnification ratio 1:8 Optical construction 4 elements in 3 groups Field of view +/- 31° Distortion ≤ 1% Light loss max. 27 % Focussing 3m bis ∞ Filter thread M 37 x 0,75 Dimensions Ø 58 mm x 23 mm Weight ±. 120g
Nav jau tā, ka šitādu verķi, kas būtībā ir atgriešanās pagātnē, nevar uztaisīt tīri pieņemamu pielietojot mūsdienu tehnoloģijas. Tā kā netiek mainīts pat attālums līdz sensoram, tad optisko shēmu var vienkāršot un visas aberāciju u.t.t. korekcijas veikt ar mazāku lēcu daudzumu. Tad atstarojošo virsmu būs maz un ja vēl arī dzidrinājumi būs kvalitatīvi, tad izkliedētā gaisma būs nenozīmīga un bilde būs dzidra ar augstu vispārējo jeb makro kontrastu. Ņemot vērā izstrādājuma "hipsterīgo" raksturu, arī cenu varēs noteikt pietiekami augstu, un visi būs laimīgi.
traktors: Tikai man nudien nav skaidrs, cik tieši dumjam būtu jābūt lai speciāli čakarētos un izvarotu vecus ziepjus
Vēl dumjākam jābūt, lai par to sūdu maksātu Розничная стоимость составит не менее $350. Var nemeklēt un nevarot ziepi, man ir pāris aliņu vērts Industar-50, kuram tieši 4 lēcas un uz kropa ~31 grāda skata leņķis, piekleķerēt pie Soņu rumpja arī gan jau nemaksās simtus, tā, ka
traktors:...diez vai ir jēga vispār virināt muti...
un piārot ķīniešu pļerdaku par normālas mašīnas cenu.
60uz5komats6:Da bļin aizej parocies pa miseni, ganjau atradīsi kādu prasto filmu ziepi, izrauj objektīvu un pieskočo pie sony vāciņa ar vidū izgrieztu caurumu, viss lieta darīta.Visos prastajos filmu ziepīšos bija tādi objektīvi, tur nekas nekur nefokusējās, asums bija uz kādiem ~3~5 metriem, tipiskajiem "es un piemineklis (piemineklis ir tas pa labi)" sižetiem pārejais tipa asuma dziļums, jo fragma visu laiku pievērta. A domāt , gan jāsāk, je nesāksi domāt sapirksies visādus bezjēdzīgus sūdus, un tas vēl būs mazākais ļaunums
Bingo! Tikai man nudien nav skaidrs, cik tieši dumjam būtu jābūt lai speciāli čakarētos un izvarotu vecus ziepjus Runa ir par pribambasu, kuram iespējams ir samērā ērts pielietojums visiem instagraminstiem utt. Ja Tev tas izklausās par grūtu, tad paturi labāk savas dižās domas pie sevis Par to cik labs vai gluži pretēji sūdīgs ir šis stikls, diez vai ir jēga vispār virināt muti, pirms tas ir notestēts
Tavs teksts liek domāt vai nu par personīgu finansiālu ieinteresētību, vai mārketinga nozombētību. Vienīgais kas šito atšķir no veco ziepju objektīviem būs lēca/grupa kas iztaisno fokālo plakni, jo atšķirībā no vecajiem filmu ziepjiem sony pagaidām neražo kameras ar ieliektu matricu.
traktors: "samērā ērts pielietojums visiem instagraminstiem"
Instagramistiem, manuprāt, neko vairāk par telefonu nevajag. Un ja vajag visu laiku visu asumā, tad arī telefons ar mazo matricu kā reiz der, nafig tādam cilvēkam vajadzētu kameru ar lielu sensoru, un otrādi - nafig cilvēkam, kam ir kamera ar lielu sensoru, vajadzētu šadu sūdobjektību? Cilvēks, kas saprot no optikas, pats zinās kā uztaisīt bildi, kur viss asumā, ja viņam tādu vajadzēs. Savukārt cilvēkam, kurš no optikas nejēdz un kuram vajag bildi visu asumā, diez vai vajag ko vairāk par telefonu.
traktors:
Tavs teksts liek domāt vai nu par personīgu finansiālu ieinteresētību, vai mārketinga nozombētību. Vienīgais kas šito atšķir no veco ziepju objektīviem būs lēca/grupa kas iztaisno fokālo plakni, jo atšķirībā no vecajiem filmu ziepjiem sony pagaidām neražo kameras ar ieliektu matricu.
Būtu labi, ja Tu tiešām mazāk domātu. Goda vārds, jau līdz ručkai Tava aizdomu pilnā vemšana par visu un jebko. Es nevienu brīdi neesmu apgalvojis, ka nu tik aiziet - visi pērkam, sītā ir must have štelle. Visi mani izteikumi pieņemumu formā un man vienkārši interesanti kā tas verķis uzvedas reālajā dzīve. Tev es ieteiktu pa naktīm gulēt vairāk un izbeigt skatīties sliktas, psihi iedragājošas filmas
R_J:traktors: "samērā ērts pielietojums visiem instagraminstiem"
Instagramistiem, manuprāt, neko vairāk par telefonu nevajag. Un ja vajag visu laiku visu asumā, tad arī telefons ar mazo matricu kā reiz der, nafig tādam cilvēkam vajadzētu kameru ar lielu sensoru, un otrādi - nafig cilvēkam, kam ir kamera ar lielu sensoru, vajadzētu šadu sūdobjektību? Cilvēks, kas saprot no optikas, pats zinās kā uztaisīt bildi, kur viss asumā, ja viņam tādu vajadzēs. Savukārt cilvēkam, kurš no optikas nejēdz un kuram vajag bildi visu asumā, diez vai vajag ko vairāk par telefonu.
Vai tiešām tas ir viss uz ko Tava iztēle ir spējīga? Joptvai, tas varētu būt kaut vai vēl viens tirgus segments - faktiski kamera + stikls kas neprasa NEKĀDAS fotogrāfijas priekšzināšanas. Komplekts čaiņikiem, blondīnēm u.c. Galu galā rotaļlieta bērniem Un es te neko nereklamēju, vienkārši interesanti palika. Ja kādam ne, tad viss kārtībā. Elpojiet dziļi
traktors: Tikai man nudien nav skaidrs, cik tieši dumjam būtu jābūt lai speciāli čakarētos un izvarotu vecus ziepjus
Vēl dumjākam jābūt, lai par to sūdu maksātu Розничная стоимость составит не менее $350. Var nemeklēt un nevarot ziepi, man ir pāris aliņu vērts Industar-50, kuram tieši 4 lēcas un uz kropa ~31 grāda skata leņķis, piekleķerēt pie Soņu rumpja arī gan jau nemaksās simtus, tā, ka
traktors:...diez vai ir jēga vispār virināt muti...
un piārot ķīniešu pļerdaku par normālas mašīnas cenu.
GunarsII:Nav jau tā, ka šitādu verķi, kas būtībā ir atgriešanās pagātnē, nevar uztaisīt tīri pieņemamu pielietojot mūsdienu tehnoloģijas. Tā kā netiek mainīts pat attālums līdz sensoram, tad optisko shēmu var vienkāršot un visas aberāciju u.t.t. korekcijas veikt ar mazāku lēcu daudzumu. Tad atstarojošo virsmu būs maz un ja vēl arī dzidrinājumi būs kvalitatīvi, tad izkliedētā gaisma būs nenozīmīga un bilde būs dzidra ar augstu vispārējo jeb makro kontrastu. Ņemot vērā izstrādājuma "hipsterīgo" raksturu, arī cenu varēs noteikt pietiekami augstu, un visi būs laimīgi.
traktors:Malzliet par fokusu un citiem parametriem.
Magnification ratio 1:8 Optical construction 4 elements in 3 groups Field of view +/- 31° Distortion ≤ 1% Light loss max. 27 % Focussing 3m bis ∞ Filter thread M 37 x 0,75 Dimensions Ø 58 mm x 23 mm Weight ±. 120g
lūk šo izlasi, vēlreiz izlasi ko rakstīja 60komats, apsēdies un padomā - kurš te ir pidars
traktor, čaiņikiem un blondīnēm nevajag kameru, viņiem pietiek ar telefonu. Ja cilvēku foto padziļināti neinteresē (vinš ir čaiņiks fotolietās), un interesē tikai piefiksēt lietas, tad tāds cilvēks nu nestaipīs papildus telefonam vēl vienu kameru līdz. Tagad, kad telefonos ir kameras, nu nepirks cilvēki vairs fotokameras. Pirks tikai pro (kam vajag darbam) un fotoentuziasti (kam patīk "ņemties" ar fotografēšanu, kam foto ir hobijs). Viss. Kameras masām vairs nav vajdzīgas.
Protams, vienmēr visi meklēs visādas iespējamas tirgus nišas un kā nopelnīt kaut ko pārdodot. Bet diez vai šis būs veiksmīgs produkts. Un nevajag apvainoties, vienkārši te visi ir vienās domās, ka tas produkts ir garām un bezjēgā izmesta nauda.
traktors:Malzliet par fokusu un citiem parametriem.
lūk šo izlasi, vēlreiz izlasi ko rakstīja 60komats, apsēdies un padomā - kurš te ir pidars
Ak jē, vēl viens pidars pamodās Tev arī kāds ar pistoli pie pieres draud lai tu pirktu? Ja Tev pašam gruti izprast tekstu, tad īpaši tev atkārtošu - man palika interesanti kā realitātē šāda pankūka uzvedas. Pat zinot to, ka tas viss jau ir bijis. Tik un tā ir 21.gadsimts un tehnoloģijas jau ir citas. Galu galā es nevienu brīdi neapgalvoju, ka šis ir kaut kas tik vienreizēji ģeniāls, ka visiem būtu jāčurā no sajūsmas Visu cieņu par viedokli, ja tāds ir, bet ja TEv nav interesanti, tad nelien te un nesmirdini gaisu.
R_J:traktor, čaiņikiem un blondīnēm nevajag kameru, viņiem pietiek ar telefonu. Ja cilvēku foto padziļināti neinteresē (vinš ir čaiņiks fotolietās), un interesē tikai piefiksēt lietas, tad tāds cilvēks nu nestaipīs papildus telefonam vēl vienu kameru līdz. Tagad, kad telefonos ir kameras, nu nepirks cilvēki vairs fotokameras. Pirks tikai pro (kam vajag darbam) un fotoentuziasti (kam patīk "ņemties" ar fotografēšanu, kam foto ir hobijs). Viss. Kameras masām vairs nav vajdzīgas.
Protams, vienmēr visi meklēs visādas iespējamas tirgus nišas un kā nopelnīt kaut ko pārdodot. Bet diez vai šis būs veiksmīgs produkts. Un nevajag apvainoties, vienkārši te visi ir vienās domās, ka tas produkts ir garām un bezjēgā izmesta nauda.
Nevienu brīdi neesmu te kaut ko klārējis apgalvojuma, tikai pieņēmuma formā Paldies par viedokli un es neņemu ļaunā, ja kāds domā savādāk. Runa drīzāk par pārgudro toni, kas fotoblogā jau reāli ir izbesījis
Schneider:Izskatās, ka tas izbesījiens ir no tā, ka traktors sevī ielējis par daudz nekvalitatīvas degvielas.
Zini, tas kā tev izskatās lai arī labāk paliek pie tevis Veinkārši apnicis, ka jebkurš topiks tiek pārvērsts par gaiļu kladzināšanu, krāniņu vicināšanu vai bābu tirgu. Tu tajā skaitā arī neesi izņēmums
Traktor, vai ir jēga tik dikti par tādu štruntu šūmēties? Personīgi es ikdienas vajadzībām tāda grabulīša vietā labāk ņemtu atbilstošu kitinieku- bildes smukuma tāpat nav, bet vismaz nav kājām jāzūmē... Jo sevišķi, ja manam Sony Nexim tas 16-50 ir izcili kompakts- gandrīz kabatas variants.
Kāda gaiļu kladzināšana, palasi sevis sarakstīto un padomā, par ko krīti histērijā! Tā nav nekāda traģēdija, iedzer baldriānus un nomierinies, vienkārši tev cilvēki nepiekrīt, un viss, bet visskaļāk kladzini un ķērc šeit tieši tu pats.
Sūds ne lēca! Parasts objektīvs ar f/8, kas mofokusēts uz bezgalību. Mauprāt tas nav kickstarter projekts, bet kaut kāds sociàlais eksperiments, lai savāltu statistiku par to cik daudzi fotogrāfi nekā nejēdz no aprīkojuma. Cik stulbam jābūt, lai neapjēgtu ka da jebkuru objektīvu var uzlikt uz f/8, f/16 un nofokusēt uz bezgalību manuālajā fokusā...