Sveiki, šobrīd visam naudas nepietiek, tāpēc gribu uzjautāt, ko mainīt pirmo kameru vai objektīvu ir canon 1100 ar tamronu 17-55. Ko varētu sajust uzreiz: cena vairāk orientēta uz kaut ko mazlietotu, bildēju pamatā cilvēkus un dabu. Viena tannte teica, ka priekš paspēlēšanos būs labs 50mm objektīvs. budžets ap 200E
Pamatā pietiek ar esošo. Pamēģini paspēlēties ne pārāk plašās telpās vai burzmā ar Tamponu, uz zūma turot tikai 50 mm, tad pasaki tai tannntei, ko domā par viņas padomu.
200E foto kontekstā ir nevis "naudas visam nepietiek", bet drīzāk "naudas nav nemaz". Interesanti kā tad nepietiek esošajā tehnikā? Man kādreiz bija cita ražotāja un citas klases verķis ar līdzīgiem parametriem(Mpix un ISO ziņā pat sūdīgāks), i neko, varēju profesionāli strādāt, i pasākumus, i intervijas, i žurnālu vākus, i peizāžus, i architektūru bliezu akurāt pārsvarā ar kameru+17-55/2.8, jā protams bija arī 80-200/2.8, bet visbiežāk uz kameras bija 17-55. Mož vajag iemācīties apieties ar esošo, pirms bezjēdzīgi tērēt jau tā knapos naudas līdzekļus? Principā jēdzīgi būtu kas garāks par 55mm, tas reāli papildinātu iespējas. Savukārt fiksam ir jābūt paša atziņai un izvēlei, nevis "vienas tantes" bezsakarīgas pļurkstēšanas rezultātam.
No sērijas vai jābrauc visu mūžu ar opeli tapēc, ka var pabraukt? Paldies, kas atbildēja, ko sakarīgu. Mani apmierina pamatā viss, gribas paspēlēties neiebraucot auzās.
Mainīšanas pēc neko nevajag mainīt. Kad katru dienu būsi uztaisījis vismaz pa vienai bildei gada garumā izmēģinot dažādus žanrus, tad visas atbildes tev pašam būs rokās. Pa 200€ drīzāk zipeni + trigeri nopērc.
Ar tādu budžetu, manuprāt, vislabāk paņemt mazlietotu Canona 55-250 IS- būs vismaz priekšstats par tele- un arī nebūs žēl lielās naudas, ja kas nepatiks..
A ko te pa tēmu var atbildēt? 200 eirikos nekāds saprātīgs (vērā ņemams) apgreids nesanāks - grozies kā gribi. Pa tādu naudu var toties dabūt statīvu, zibeni, radio triggeri, lietussardziņu u.c. pričendālus (pēc vajadzības), kas varbūt paplašinātu tavas tehniskās iespējas krietni vairākāk, kā kāds vidējs apžņergāts lietots stikls. Pa 200 eirikiem nevari tu dabūt labāku bodiju, kā jau tev ir...
Tava opeļa analoģija arī ir nevietā...Ja tev nav līdzekļu par ko no opeļa pārsēsties vismaz uz toyota (pa 200 eirām tā paknapi pat labu ķīniešu riepu komplektu var nopirkt), tad brauc vien tālāk ar opeli - iekļaujies satiksmē un kačā stāžu, jo kad pārsēdīsies uz savu izsapņoto mersi, pilnīgi noteikti pirmajā līkumā neieliksi vienīgajā grāvmalas kokā.
Es teiktu tā - kamēr ar šo kameru nevari nopelnīt labāku kameru nav vērts pirkt. Pirkt 60 2.8 50 1.8 vietā nav īsti skaidrs kāpēc (šitas 50 maxā 50 eur, tā pirmā iespējams ir kvalitatīvāka materiāla+nēēēēdaudz asāka) Ja nefotografē kaut ko extra kustīgu vari paņemt CANON - M42 pāreju un pāris vecos manuālos objektīvus (bet labie vecie tagad arī maxā daudz dolārus)
Schneider:Pamatā pietiek ar esošo. Pamēģini paspēlēties ne pārāk plašās telpās vai burzmā ar Tamponu, uz zūma turot tikai 50 mm, tad pasaki tai tannntei, ko domā par viņas padomu.
100% piekrītu. Man ir tāds pats Tamron - tas kurš bez attēla stabilzācijas, un arī man noteicošā ir blīve - tā, kas automobilī starp sēdekli un stūri.
erglis4:Sveiki, šobrīd visam naudas nepietiek, tāpēc gribu uzjautāt, ko mainīt pirmo kameru vai objektīvu ir canon 1100 ar tamronu 17-55. Ko varētu sajust uzreiz: cena vairāk orientēta uz kaut ko mazlietotu, bildēju pamatā cilvēkus un dabu. Viena tannte teica, ka priekš paspēlēšanos būs labs 50mm objektīvs. budžets ap 200E
Ja patīk cilvēkus bildēt, tad var paņemt lietotu Canon 50mm 1.4. Paņem nomā vienu dienu tādu, lai saprastu, vai tiešām tādu vajag. Arī sapratīsi, vai leņķis nav pa šauru! kad pēc, skaties, vai nav back/front fokuss!