Bez VC būs ar asāku bildi, bet ar risku dabūt neasu dēļ roku trīcēšanas. Man bija bez VC, uz lielām pohām nebildēju, tagadējām kamerām ir pietiekami lieli ISO, lai bildētu ar īsiem eksponēšanas laikiem, tādēļ var istikt arī bez stabilizācijas, turklāt polku lēcošus dejotājus nenostabilizēs neviens IS, VC, VR vai SR. Tas, dabistiski, ir tikai mans IMHO, kuru nav jāņem vērā.
Reāli nav jēgas piemaksāt tos +-100 EUR pa VC? Bet ja tiek bildēts tikai no rokas, statīvu neizmantoju, profesionāli ar foto mākslu nenodarbojos, bet gribu lai bildes nav izplūdušas, ir asas un var pabildēt arī krēslā un iekštelpās bez zibspuldzes.
Bet kā lai es zinu, kādās telpās tu bildēsi, spoži izgaismota laulību ceremoniju zāle un kāzas lauku mājā, kur galdi lielā armijas teltī, bet dejošana ārā un vienīgais gaismas avots ir spuldzīte bērzā pagalma stūrī, ir divas dažādas lietas. Un ir daudz gadījumi, kad bez blices neiztiksi, kaut vai pretgaismu dēļ.
Schneider:Bez VC būs ar asāku bildi, bet ar risku dabūt neasu dēļ roku trīcēšanas. Man bija bez VC, uz lielām pohām nebildēju, tagadējām kamerām ir pietiekami lieli ISO, lai bildētu ar īsiem eksponēšanas laikiem, tādēļ var istikt arī bez stabilizācijas, turklāt polku lēcošus dejotājus nenostabilizēs neviens IS, VC, VR vai SR. Tas, dabistiski, ir tikai mans IMHO, kuru nav jāņem vērā.
Tieši tā. Man arī 600D un tas Tamron bez VC, un esmu ļoti apmierināts.