Sveiki! Tātad savā budžetā ir izvēle starp šiem diviem fotoaparātiem ar kuriem tiks gan fotografēts, gan filmēts 50/50. Šajā lietā nēesmu nekāds profesionālis tādēļ gribēju pajautāt kura būs labāka izvēle priekš manis.
Kuru labāk ieteiksiet ? Canon it kā nedaudz lētāks...
Canon EOS 1300D EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 DC III - 335eur Nikon D3300 Kit+AF-P DX18-55 VR - 375eur
Ja aizlīmēt ar izolentu marku uz pentaprizmas, pat biezākais profis šos neačķirs. Ja naudai nozīmes nav, pērc to, kuru pārdevējam vieglāk paņemt no plaukta.
Paldies par ieteikumu, bet 80D galīgi nav manā budžetā kas ir līdz 400eur. Šodien vel paskatījos uz lietotām DSLR iekš ss.lv, vel man sanāk EOS 600D, bet ja es ņemu to man sanāk labāks objektīvs Canon EF 50mm F/1.8 STM, tik viens jautājums, vai man tas derēs priekš iekštelpām ar zemu apgaismojumu? It kā jau man vajadzētu 35mm 1.8 bet canoniem tāds nav pieejams par tādu pat cenu... Vai es kļūdos ?
Iekštelpās 50-nieks uz kropu neder ne pie kāda abgaismojuma dēļ sava šaurā skata leņķa. Ņem Jebajā 28/2,8 vai pankoku 24/2,8, atrodami līdz 200€, tas 1 stops neko daudz nedod, 600D ir pietiekami labi augstie ISO,
Schneider: Ņem Jebajā 28/2,8 vai pankoku 24/2,8, atrodami līdz 200€, tas 1 stops neko daudz nedod,
f1,8 ir 1,3 stopi ne viens, jebšu tur pat 3x vairāk gaismas un dod tā, ka maz neliekas. Nesalīdzināmas lietas.
Ir jau nikkor 35mm 1,8 kas bodē ar garantiju ap 190 + bieži tepat no rokas tirgo tie kas pāriet uz lielāku sensoru.
Sony sensori nikonos krietni labāk uzvedās kā analogos canon (nav ziepaina bilda švakā gaismā - nejūt tā trokšņu slapētāju) vismaz C 650D laikos - jaunākus neesmu pētījis - mok C ir saņēmies.
Tās cenas kameras jau visas skumjas, bet sensori tie paši kas dārgākām - ar čakaru ergonomikā un RAW failu bildi var izspiest tādu pašu kā no visdārgākas kameras kurai tas pats sensors.
Šodien diezgan pamatīgi parakājos pa googli/youtubu. Nezinu ar ko tas ir saistīts, bet uz manu aci nikon D3300 ar līdzīgiem objektīviem video asums kaut kā ir labāks nekā 600D, abiem fokuss nav ļoti ātrs, it sevišķi ar kit objektīviem. Bet tas tā, jo lielāko ties vairāk tiks filmēts manuāli. Man tas NIKKOR 35MM F/1.8G kaut kā baigi acīs iekrita vismaz no malas skatoties video un foto kvalitāte pārī ar D3300 izskatās visai pievilcīgi. Šāda kombinācija gan izmaksā ap ~500eur.
priore:Canon nav ziepainuma pie augstiem ISO fotogrāfijās,
Tas vecajiem Ds, pirmajam 5D nebija (nebija gan arī augstu iso) no 5DII sākās trokšņu slapētājs kas saziepē traki. Iespējams šobrīd kādiem svaigākiem modeļiem viss atkal ir ok, bet ņemot tos modeļus kurus topika autors apskata starpība ir 2x... ko tur vēl piebilst? Nesalīdzināmas lietas. Canon kamera tomēr vecāka krietni. Šai sfērā lietas uz vietas nestāv.
priore: Par trokšņu ziepēšanos nezinu, man filmēšana ir tikai papildus kadri piemiņai.
Viss ir jauki Tavos stāstos par nesalīdzināmi dārgākām kamerām un neviens tās nepētīs cik atbilstosas tās Taviem stāstiem - te cilvēks runā par 3300 un 600D - un tur par bildēšanu ne filmēšanu ir skaidrs, ka viena ir 2x mazjūtīgāka - pilnīgi vienalga vai grozot raw vai ko citu - tupa 2x mazspējīgāka matrice.