Sveiki! Esmu iesācējs un līdz šim fotografēšanai esmu izmantojis tikai viedtālruni. Nolēmu beidzot iegādāties kameru, lai varu uzņemt kādu kvalitatīvu bildi. Jautājums par kameru Nikon D5200! Vai ir vērts, nosacīti 10 bildēm gadā ņemt šādu kameru? Kādu objektīvu ņemt? Standarta 18-55 vai labāk uzreiz piepirkt klāt 18-105? Kāpēc tieši šī kamera? Nezinu, palasīju aprakstu par šo, patika un ietilpst manā atvēlētajā budžetā. Varbūt ir kādi citi ieteikumi par kamerām? Pieņemu smiešanos par mani, jo patiesi no šīs tēmas neko nesaprotu, bet, ja trāpās rokās kamera, atsauksmes par labā bildēm ir bijušas gana, kas liek domāt, ka paša vajadzībām varētu uzņemt ko labu.. Jau iepriekš pateicos par ieteikumiem.
Labi, nesmiesimies, 10 bildes gadā, pašam nemanot, pārvērtīsies par 10000, objektīvu labāk ņemt 18-105. Un pirmā cipara nesakritība virsrakstā ar tekstu arī nav svarīga, ja budžets atļauj, ar viebjtālruņa pieredzi 5 vai 7 ir viens pīpis. Nav par ko pateikties, audz liels, lūdz uz kāzām!
Viss atkarīgs no pielietojuma. D7XXX un D5XXX ir vieni un tie paši sensori, bet viena kamera lētāka un mazāka - otra ērtāka un dārgāka. D7XXX ērtumu izbaudīt varēs tikai ta, ja tajā bildēšanas pasākumā ieiet baigi nopietni. Ja par objektīviem: 18-105 protams universālāks, par 18-55, bet abi ir tumši kitenieki. Varbūt vērts apsvērt Tamrona 17-50 2.8(bez stabilizācijas)...
Schneider:Labi, nesmiesimies, 10 bildes gadā, pašam nemanot, pārvērtīsies par 10000, objektīvu labāk ņemt 18-105. Un pirmā cipara nesakritība virsrakstā ar tekstu arī nav svarīga, ja budžets atļauj, ar viebjtālruņa pieredzi 5 vai 7 ir viens pīpis. Nav par ko pateikties, audz liels, lūdz uz kāzām!
Paldies par viedokli un acīgumu... Ja pareizi saprotu, izvēle ir ok un pietiks ilgam laikam?
3rdHalf:Viss atkarīgs no pielietojuma. D7XXX un D5XXX ir vieni un tie paši sensori, bet viena kamera lētāka un mazāka - otra ērtāka un dārgāka. D7XXX ērtumu izbaudīt varēs tikai ta, ja tajā bildēšanas pasākumā ieiet baigi nopietni. Ja par objektīviem: 18-105 protams universālāks, par 18-55, bet abi ir tumši kitenieki. Varbūt vērts apsvērt Tamrona 17-50 2.8(bez stabilizācijas)...
Te jau aizgāja morzas ābece... Tumši kitenieki? Tamrona 17-50 2.8(bez stabilizācijas)?