Labs vakars. Līdz šim esmu niekojies ar timelapse savā smartfonā, kur aplikācija izdara visu tavā vietā.
Ir Sony A5000, ir pieejama OEM timelapse aplikācija, bet tā gan ir par maksu. Atradu Android Sony timelapse aplikāciju. Saliec opcijas, kamera intervālos fočē kadriņus. Kur un kā ieteiktu to visu salīmēt kopā?
Sen atpakaļā pats bildēju timelapšus. Shameless plug: youtu.be...
Labākais variants ir nopirkt reālu intervalometru ar vadu. Bildē RAW un attīti tā pat kā jebkuru citu bildi. Saliec beigās kopā ar jebkuru NLE video apstrādes programmu izmantojot 'proxy' failus, lai varētu normāli strādāt. No sava A5000 dabūsi ārā 20mp 'image sequence', no kā varēsi dabūt 5k video ar 'pan' un 'zoom' efektiem.
Kas ir 'proxy' faili un kā tos izmatot: Ja tev nav kompis kas spēj apstrādāt 20mp video - tad vari izmantot mazāka izmēra failus lai apstrādātu video un tos aizvietot ar pilna izmēra failiem tikai rendējot gala produktu.
Jā, es ar šovasar paniekojos. Man kā reiz soņka 5000 Izmantoju intervalometru pa pacmit eiro pirktu. Kādu nedēļu mocījos un mēģināju uzlikt aparātam to maksas time lapse aplikāciju, bet nu tas ir tāāāds gemarojs un beigās tāpat nesanāca. Aiz dusmām tad ņēmu un pasūtīju to intervalometru no amazona. Kā jau iepriekš minēja, vislabāk izmantot LRTimelapse. YouTubē var pačolēt pamācības. Te mans mēģinājums www.youtube.com... p.s. iemet vēl kāds kam ir ko parādīt, interesanti paskatīties kas citiem sanācis!
Rēcīgi bij, ka saules lēktu izdomāju nohaltūrēt iefilmējot Dzintaros saulrietu un apmetot otrādi - sanāca protams, bet viļņi maitas uz otru pusi... Nācās kulties aiz Rojas un gulēt pludmalē guļammaisā.
Tehniski gan tas elementāri - uzliek kamerā intervālu un viss - dažām spogulenēm ir ierobežojums uz kadru skaitu - te sony ex1 vecā kinokamera - klapē kamēr karte vai bača beidzās. Esmu arī pie vada uz nakti licis.
Es kad sāku arī mēģināju LRTimelapse, bet sapratu ka nav baigā jēga, ja netaisa 24h timelapšus, kuros nomainās diena uz nakti. Ja nemaldos - šitais man bija viens no pirmajiem timelapšiem, kuram arī izmantoju LRTimelapse: youtu.be...
Galvenais jābildē manuālajā režīmā un jānobloķē diafragma, lai būtu vienmērīga ekspozīcija, lai nav jāčakarējas ar ņirbēšanu.
Ar to ka dažiem aparātiem(tiesa uz A5000 tas laikam neattiecas) ir ieslēdzams elektroniskais slēdzis un netiek dragāti tūkstoši mehāniskā slēdža klikšķi, apps jā nekļūdos bliež tikai ar mehānisko slēdzi.
nah to iebūvēto. neesmu mēģinājis, bet ir aizdoma, ka dabūsi gatavu rezultātu, bez iespējām kaut ko koriģēt procesā. sekvence ir tas, ko vajag. intervalometrs. vienalga, kāds - pults, aplikācija, laba ritma izjūta un trenēts pirksts.