forum.gif
Par e-mount objektīviem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Par e-mount objektīviem
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.12.16 16:32
 citēt
Kādi būtu aktuāli ieteikumi e-mount objektīviem?

Interesē ainavu kadrēšanai?
Un kādu portretnieku ieteiktu?

P. S. Varbūt kādam ir kas piedāvājams. PM
Publicēts: 04.12.16 17:35
 citēt
Ja es uz šo jautājumu atbildēšu godīgi tu apvainosies.
Nu kā mēs pārejie varam zināt kas tev ir, ko vajag, kādi ir tavi bildēšanas paradumi, ko vari atļauties? Toties skaidrs ir tas ka pats nezini ko gribi, gribi maksimāli ietaupīt, negribi pats domāt un uzņemties atbildību par savu izvēli, ka tevi interesē stikli priekš puskadra(a5000), saki lūdzu kur tieši tevi pasūtīt, ņemot vērā šos secinājumus?
Skumji tur viss ir ar dzimtajiem stikliem un padārgi arī, un tas ka objektīvs ir dārgs nenozīmē ka nebūs sūdīgs.
Pamata un galvenā lieta neko nepērc attālināti, un visu optiku testē pirms pirkšanas, no manas bēdīgās pieredzes tieši sony stikliem ir vislielākā eksemplāra kvalitātes staigāšana, pat tiem ar zilo Zeiss šiltīti virsū.
Varbūt ir vērts paskatīties uz sigmas 19/30/60mm trijotni, ir vērts patestēt kādu lietotu( jauns ir neadekvātā cenā) 18-55 kitu, tie mēdz būt gana labi eksemplāri par savu cenu. Ja taisies pirkt zeiss 16-70/4 testē nopietni, man sūdīga pieredze, bet eksisitē labi eksemplāri.
Portretnieks?- zeiss batis85/1.8, GM85/1.4, nē?, priekš fokusa attāluma 50~75~85~105 ir miljons veco manuālo stiklu kas caur pārejnieku uzliekami.
Publicēts: 04.12.16 17:39 labots
 citēt
Mūsu dzimtajā 1a bodē ir Sigmas 19/2,8 30/2,8 un 60/2,8 ART sērija, nedārgi un kompakti (tie gan ir APS-C, ja nemaldos, nezinu kāda Tev kamera)
www.1a.lv...

P.S. 18-55 kitenieks ir baigi ļurīgs mehāniski, kad nopirku pat gāju uz veikalu pataustīt vēl kādu, vai visi ir TĀDI. Biju apņēmies kādreiz mainīt, bet bija gadījies ļoti ass eksemplārs, nodzīvoja līdz pārdošanai kopā ar visu kameru.
Publicēts: 04.12.16 17:57 labots
 citēt
Piekrītu 60/5,6, ka Sony E-mount zistēma nav īsti nabaga fotomīļiem domāta. Bet iztikt var tīri labi, ja vien nav dižā māksla vai peļņas darbi jātaisa. :face-wink:
Arī tauta ar nopietnākām prasībām var lietot, ja izmanto Ebay& Co pieejamo lērumu ar labiem/ lētiem manuālajiem stikliņiem.

Sev Sigmu 19/2,8 pirms pāris gadiem biju "nomedījis" Ebay pa ~ 100 Eur un domāju, ka priekš mazbudžeta bildētāja gana labs AF objektīvs par savu cenu!
Man ir mazais "pankokzūms" SEL 16-50, protams, tas nav nekas dižs no optiskā viedokļa, bet dēļ gana kompaktajiem "kabatas" izmēriem to var pieciest- jo sevišķi ceļojumos, kad negribas vasaras karstumā ko lielu/ smagu līdzi staipīt.
Publicēts: 06.12.16 18:20 labots
 citēt
Lētāks būs noteikti. :face-wink:
Bet tauta (arī es tajā skaitā) jau galvenokārt izvēlas bezspoguļus dēļ izmēriem un svara
- piemēram ielieku pavecu bildi- Sony Nex-6/ Canon 60D salīdzinājumu ar apmēram vienlīdzīgiem "kit" objektīviem:

Tehniskā kvalitāte būs daudzmaz līdzīga, bet šajā (fotmīļu vulgaris) gadījienā tas tomēr ir "sekundārs kritērijs".

P.S. Maza ķecerība- protams, Tavas Canonbildes ir ļoti labas, bet es negribētu apgalvot, ka tās būtu izcilas.:face-wink:
Vismaz Fotobloga galerijas kvalitātē to nav iespējams novērtēt.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):