Pēc 6.0 (perpetual) upgreida uz versiju 6.7 system info rāda licences versiju kā CC 2015.7. Jāsaka gan, ka upgreida fails ir viens un tas pats gan 6.7, gan 2015.7 versijām - helpx.adobe.com...
Vai tas kaut kā ietekmēs Lightroom darbību kādā īsākā vai garākā termiņā? Šobrīd nevēlos izmantot CC memberšip un tāpēc arī tika izvēlēts iegādāties "stand alone" versiju.
Pameklēju cītīgāk Adobe's supporta forumā un izskatās, ka neesmu viens ar savu sāpi. Pilnīgi identiska situācija - forums.adobe.com... Esmu izdarījis pilnīgi visu kas arī tur ir pieminēts: - izveidojis pilnīgi jaunu AdobeID un neaktivizēju pat bezmaksas cc pieslēgumu; - atinstalēju un pārinstalēju no jauna LR 6.0 - ievadījis seriālo kodu gan instalējot pamata softu (v.6.0), gan instalējot upgreidu (v.6.7) norādīju, ka negribu trial, bet vadīšu atkārtoti to pašu seriālo.
Neesmu tikai sazvanījis reālu cilvēku Adobē, kas attālināti veiktu instalāciju manā kompī. Bet kādas 4-5x izdarījis to savām roqām. Ja godīgi, es tā arī neatradu, kur var atrast info, lai veiktu balss zvanu supportam.
"I twice connected to Adobe chat support - but all they've done, is - deleted Adobe product installations, cleared the tracks in OS. They logged in remotely to my PC and did it all by themselves. Nothing helped. I created second Adobe ID (empty), installed LR signed in with it. Again nothing helped .... ( Signed in, installed LR6, introduced serial. All was fine, and license was Perpetual. And as soon as I install update, the license again converts to CC .... ( )"
erxx:Darbību ietekmēs tā, ka CC versijā vajadzētu būt pieejamam dehaze rīkam.
Un tā arī ir, man ar LR 6 (->6.7) licenci un bez CC memberšip ir pieejama LR CC 2015.7 versija ar iekļautu "Dehaze efektu". Tik tālu, tik labi, arī nekādi expirēšanās laiki nekur nerādās. Muļķīgi būtu, ja pēc kāda laika šī cc versija nobloķējas un jāatgriežas uz 6.0 versiju, kurā ar "Dehaze" apstrādātās bildes paliek blāvas un pliekanas (tas ir pārbaudīts jau).
Bilde tiešām izskatās savāgāka (tipa telpiskāka) uz tā ekrāna. Tas salīdzinājumā ar veco (2006. gada) iMac'u nemaz nerunājot par Samsunga "biroja monitoriem". Vienīgais tāda bauda acīm pazūd, kad līdz nelabumam samazinātās, līdz 1200-1800 punktiem garajā malā, iemet te FB vai citā saziņas vietnē, kas arī saīsinās kā FB. ):
Vilkaste:Es patlaban ciešos ar vecu laitrūmu un fotošopu, cerot, ka kādreiz atkal varēs nopirkt kādu atjauninājumu vai Ps, kas nav arkarīgs no regulāru maksu. Un meklēju citas alternatīvas, pim. Afinity photo.
Man tās subscription padarīšanas ar īpaši nepatīk. Biznesam jā - tir der. Privātai lietošanai nepatīk. Es šobrīd kā uz Lightroom alternatīvu esmu sācis skatīties uz šo, kas iznāks 19. decembrī - www.on1.com...
nesix:... no LR3 uz LR6. Viss jāmācās no jauna, Develop "Basic" uzstādījumi pilnīgi savādāki.
izrādās, ka jaunajos LR ar 2012 "develop" procesu var pārslēgties uz "veco", t.i. 2010 procesu. vēl nezinu vai tas būs vajadzīgs, bet "drošības sajūta" parādās.