auns: ōōō, ka man pttīg šitie grammatikji, kurri zin, kurir kurnau jaliēk garumsimes, komāti, iekāvas un doma zims... šitie Newendzelins ir deuši lielu pienesumu fotobloka valoc kopshanā un parejo pasazhiēru pareisai deklinakciju un vodkatīvu isprātnej
Sarkasms nevietā. Piemēram, "Newendzelins" Schneider kungs (ja pareizi atminos tas bija viņš), norādot uz atkārtoti sajauktu īstenības un pavēles izteiksmes lietošanu manā pirmajā komentārā, ir devis neatsveramu ieguldījumu mana valodas lietojuma attīstībā. Saņemot viņa pozitīvā manierē izturēto aizrādījumu, es devos meklēt gramatikas tabulas, lai turpmāk šādas kļūdas nepieļautu.
auns, tur jau tā lieta, ka valstsvīram piedāvāja t(Ū)lku.. atteicās. Analfabētiem raksturīgi - domāt, ka viņi ir gudrāki, nekā patiesībā ir. Nu, un par komatiem un visu pārējo - ja īstens ( pieaudzis ) latvietis neprot to, ko bērnam jāprot jau 6. klasītē.. te neviļus gribas smagi nopūsties un pateikt piecus biezākus vārdus. Atsevišķu divdabja teicienu var nezināt, bet nejau šādas lietas. Un būtībā, šis topiks jau tikai apliecina to, ka cilvēks veltīgi ir piedzimis, veltīgi dzīvo, veltīgi darbojas, ja reiz pats par savu lolojumu nespēj nieka domrakstu uzskricelēt.. To taču arī māca skolā. Secinājumam: kad man jautā, kā latviešiem klājas, es vienmēr atbildu - kā vienmēr - idioti vairojas, gudrie saprot, ka nav vērts ( idiotu devumu nepārmāks ), nebūs ne valsts, ne nākotnes dārgajai Latvijai.
Labi, piekrītu, ka tajos 40 gados, kad pēdējo reizi mācījos gramatiku, ir parādījušās jaunas pieturzīmes, bet vai šeit ir tas gadījums? Divpunkte .. Divpunkti liek, lai parādītu vārdu vai teikumu izlaidumu citātos.lv.wikipedia.org...
Tava aprautā doma, no kuras Tu pieraksti tikai fragmentu arī ietilpst šai kategorijā. Un, ja Tu domai norauj sākumu un sāc ar kādu piekto vārdu, loģiski, ka teikums sāksies ar divpunkti un mazo burtu, jo 5. vārds teikumā nekādi nevar būt ar lielo burtu, izņemot īpašvārdus vai vietvārdus.