forum.gif
kameras pieregulēšana objektīvam
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / kameras pieregulēšana objektīvam
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.09.16 12:02
 citēt
Hello

Ir aizdomas, ka kamera šauj garām šad, tikai nevaru saprast vai roka dreb, vai kamera vainīga.
Moš tur kaut kāds back fokus, vai kā nu tur saucas?
Varbūt ir kāds speciālists, kas var uzmest aci un pie viena pieregulēt?

Nikon D90
Objektīvs Nikon 35-70
Publicēts: 08.09.16 13:31
 citēt
KolsDee:ja jau visa SF (kā saprotu, SuperFoto) studija ar to netiek galā, tad kā lai es, KD, varētu ar šo palīdzēt? Ja nemaldos, tad D90 vēl nav nekā, ko regulēt pašam lietotājam. Bet uzmest aci, protams, varu.

Uzmest aci var arī jebkurš no maniem 520 kolēģiem apkārt cehā :)
Man nav ne jausmas, vai tur kaut ko var regulēt, vai nevar regulēt. Tapēc arī iespamoju forumā.
Vieglāk tak uzjautāt kādam kas ar to nodarbojas, nekā pašam sajāt visu iespējamo.
Publicēts: 08.09.16 13:59
 citēt
Tas ir karmisks sods par mājas lapu kur visskas midžinās šļūkā mainās, vobšem hui uzklikšķināsi kur gribi, šeit tas pats hui iestādīsi asumu.

P.S. d90 tikai servisā var saregulēt un ne pie kādiem briānielas ivariem, līdz ar to jautājums vai ir vērts.
Tests 1: vai ar citiem objektīviem arī šauj garām?
Tests2: vai AF sensors TIEŠAM ir tur pat kur kvadrātiņš uz matstikla (saku priekšā bieži nav vai ir nobīdīts, rezultātā kamera stāda pareizi, tikai ne tur kur fotogrāfs ir iedomājies)?
Publicēts: 08.09.16 14:10
 citēt
He nīkonis šauj garām vai nīkonistam rokas dreb. Nīkonisti parasti sūdzas, ka ir kādas problēmas nīkoņiem, ,bet viss biežāk problēmas ir nīkonistu galvās.
Publicēts: 08.09.16 14:55
 citēt
Es pats netiku galā par ar visām gudrībām, ko inets piedāvā.
Aizsūtīju uz Tartu, viss ok.
Publicēts: 08.09.16 17:37
 citēt
KolsDee:...... Bet uzmest aci, protams, varu.......

-Vai jūs esat ginekologs?
-Nē, bet paskatīties varu.
:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 08.09.16 17:43 labots
 citēt
Bet šī problēma, starp citu, ir viens no argumentiem, ko ražotāji min lielīdami savas kameras ar fiksētajiem objektīviem. Objektīva darba attālums katrai kamerai individuāli tiek iestatīts ar precizitāti +/- 1 mikrons (!!!) Tie ir divi gaismas viļņa garumi vai piekttdaļa pikseļa!
Publicēts: 08.09.16 18:47
 citēt
Kā pašam notestēt:
Noliec uz trijkāja, ieslēdz live view un pamēķini uzņemt pāris bildes ar kontrasta fokusu.
Pēc tam ar uztaisi pāris bildes ar fāzes spoguļ-fokusu.

Ja ir atšķirība - tad ir problēma.

Bet ja man būtu jāmin - tad teiktu ka problēma ar objektīvu nevis kameru. Tā kā objektīvam priekšējais elemens zūmojot kustās ārā, tad droši vien esi kaut kur ieskrējis un kaut ko izkustinājis. Man bija līdzīga problēma ar 18-70...
Publicēts: 08.09.16 19:17
 citēt
GunarsII:
KolsDee:...... Bet uzmest aci, protams, varu.......

-Vai jūs esat ginekologs?
-Nē, bet paskatīties varu.
:face-grin::face-grin::face-grin:

Šovasar Štrbske Pleso suvenīru tirdziņā viens tirgoja tēkreklus ar dažādiem aforismiem, viens bija arī ar šo, slovāku valodā.
Publicēts: 08.09.16 19:29
 citēt
Šis ar ir labs:

Publicēts: 12.09.16 17:06
 citēt
D90 ir viena no pēdējām foršajām kamerām, kurām nekas nav jāpieregulē. Ja objektīvam ir nobīde, tad jāņem cits objektīvs, vai jāpērk kaut vai D7000.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):