forum.gif
Bezspoguļa foto kamera līdz +/- 500 eiro
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Bezspoguļa foto kamera līdz +/- 500 eiro
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 28.08.16 22:33 labots
 citēt
Sveiki! Vēlos iegādāties bezspoguļa tipa foto kameru vēlams +/- 500 eiro robežās. Varbūt kāds, kurš jau lieto, fotoaparātu lietpratējs vai vienkārši cilvēks, kurš ir noklausījies citu pilsoņu vērtīgas sarunas par šo tēmu var dalīties informācijā un ieteikumos. Pagaidām favorīti dizaina un parametru ziņā ir Olympus Pen E-PL7 un Sony Alpha A5000 (www.1a.lv...)
Publicēts: 28.08.16 23:25
 citēt
Šobrīd maksimums par savu naudu ir sony a6000. a5000 ir vecs modelis ar pavecu matricu, to aizvietoja a5100, bet neiesaku ņemt kameru bez normāla skatumeklētāja, pakaļas ekrāns kļūst nelietojams spožā gaismā.
Olympus ir tā sistēma kuru ņem:
a) vaii cik smuks, gribu, gribu…
b) zini KAPĒC TIEŠI.
Publicēts: 28.08.16 23:36
 citēt
Bezspogulis:

Sensori (pilns kadrs)

Publicēts: 29.08.16 00:08
 citēt
A5000 man patika labāk, kā A5100.
Publicēts: 29.08.16 00:14
 citēt
Un kamdēļ Versatile nepiedāvā Fuji variantu?
Piedzīvoji vilšanos?
Publicēts: 29.08.16 00:19 labots
 citēt
Ja nav māņticības pret lietotu tehniku- varētu būt gana labs un relatīvi nedārgs variants- a6000 priekštecis "Sony Nex-6" (ar iebūvēto skatu meklētāju un "lielās" zibspuldzes ligzdu)-

Redzu labu piedāvājumu ss-ā- uzreiz dabl-kits ar telezūmu komplektā.
Ir gan bik vecāks modelis, nekā a6000, bet nekas briesmīgs (IMHO)- lietoju vēl vecāku Sony NEX-7, ar tādiem pašiem objektīviem un nesūdzos (pirku lietotu Ebay un nekādu kreņķu) .

www.ss.lv...

Šeit mūsu kolēģa bik plašāks apskats latviski:

kursors.lv...
Publicēts: 29.08.16 00:55 labots
 citēt
Tā izskatās, ka cien. Priorem (-ei) kāds būs pie svētā vakarēdiena virtuālo purgenu piešpricējis...:face-grin:
Publicēts: 29.08.16 11:35
 citēt
Ja Olympusu, tad labāk O-MD sērijas (tiem ir skatu meklētājs).
Tavā cenā var iekļauties E-M10ii, E-M10, E-M5

Un nebaidies pirkt lietotu.
Publicēts: 29.08.16 11:44 labots
 citēt
Friidis:Un kamdēļ Versatile nepiedāvā Fuji variantu?
Piedzīvoji vilšanos?

Budžets redzeji? X-M1 it kā ierakstās un būs līdzīgs kā a5000. Bet neesmu to lietojis, nevaru komentēt.
Es pārlieku neslimoju ar savas izvēles uzskatīšanu par pareizāko visām situācijām un gadījumiem :D
Nex 6 arī man patika, tāpat kā a6000. Bet pie sony es tomēr laikam neatgriezīšos, tomēr tas būs interesantāks kudiš plašākam lokam, kā Fuji.
Publicēts: 30.08.16 17:17
 citēt
Friidis:Ja nav māņticības pret lietotu tehniku- varētu būt gana labs un relatīvi nedārgs variants- a6000 priekštecis "Sony Nex-6" (ar iebūvēto skatu meklētāju un "lielās" zibspuldzes ligzdu)-

Ir gan bik vecāks modelis, nekā a6000, bet nekas briesmīgs (IMHO)- lietoju vēl vecāku Sony NEX-7, ar tādiem pašiem objektīviem un nesūdzos (pirku lietotu Ebay un nekādu kreņķu) .

www.ss.lv...

[url=http://kursors.lv/2013/03/11/sony-nex-6-apskats/
]http://kursors.lv/2013/03/11/sony-nex-6-apskats/
[/url] Friidis:Ja nav māņticības pret lietotu tehniku- varētu būt gana labs un relatīvi nedārgs variants- a6000 priekštecis "Sony Nex-6" (ar iebūvēto skatu meklētāju un "lielās" zibspuldzes ligzdu)-

www.ss.lv...

[url=http://kursors.lv/2013/03/11/sony-nex-6-apskats/

Paldies]http://kursors.lv/2013/03/11/sony-nex-6-apskats/

Paldies[/url] par adekvātu un un pieredzējušu atbildi, noteikti ielūkūšos lietotas tehnikas interneta plauktos.
Publicēts: 30.08.16 18:15 labots
 citēt
Jem pa labu! ...:face-wink:
Tikai iesaku izdzēst liekos linkus savā tekstā- priekš kam piesārņot forumu ar 3 vienādām bildēm!
Publicēts: 30.08.16 19:22
 citēt
Viena sakarīga atbilde pret visu pārējo pļūtītāju baru
Publicēts: 30.08.16 19:55
 citēt
spogtulene > bezspogulene > telefons...... , var būt uzreiz ķerties vērsim pie ragiem, un nopirkt kārtīgu Nokia ...

41 mp selfiju kamera un tā ....
Publicēts: 30.08.16 20:06 labots
 citēt
TesMens:vai ta Nokia atkal ražo kameras? Šie tak to pārdeva uz kādu laiku Mikrosoftam

šogad, ceturtajā ceturksnī izlaidīšot pirmos modeļus, tik par nelaimi ar nolāpīto Andrīti (sorry, ja kādu aizvainoju :D )
Publicēts: 30.08.16 20:35
 citēt
catbug:Viena sakarīga atbilde pret visu pārējo pļūtītāju baru

Uzskatīšu, ka esmu izdarījis pietiekami, uzrakstot rakstus, kas te tiek linkoti.
ZB 2x stāstīt :D
Publicēts: 31.08.16 08:23
 citēt
nesaku jau ka androīds kautkas slikts, vienkārši pašam nepatīk :)
Publicēts: 02.09.16 10:39
 citēt
subjektīvi, viss ir subjektīvi - droškavien pieraduma vaina, paņemu rokās kautko padarbināt (piemēram, sievas telefonu) un nepatīk, turklāt pasen nācās palietot arī pašam ikdienā un tā kāršanās un bremzēšana totāli izbesīja (bet nu tas bija sen un liekas, ka aparāts arī nebija no augsta plaukta)
Publicēts: 02.09.16 10:56
 citēt
Publicēts: 21.11.16 17:52
 citēt
Ko var teikt par NEX-5T www.ss.lv...

Nepieciešams sievietei darbam un ceļojumiem.
Publicēts: 21.11.16 17:54
 citēt
šim gan nav iespējas pielēgt mic, bet nu varbūt iztiks...
Publicēts: 21.11.16 19:35
 citēt
Vienīgā būtiskā iebilde (IMHO)- nav iebūvētā skatumeklētāja.
Vismaz man tādas fīčas trūkums šķiet būtisks- jo sevišķi spilgtā saulītē.
Publicēts: 21.11.16 20:39
 citēt
Tā varētu būt. Principā cilvis nav pro, bet patīk bildēt dabu, sevi :face-grin: uzfilmēt kādu stāstu, vēlāk iemest youtube utt.
Publicēts: 21.11.16 22:04
 citēt
Pavēstīšu savu pieredzi. Bildēšana ir mana ikdienas vajadzība darba sakarā, taču neesmu profesionālis, kurš par to ņem naudu. Man ir telefons Samsung S7 un tā pietiek lielākajai daļai bildēšanas vajadzību, kas pārsvarā ietver dažādu rasējumu, shēmu, grafiku un citu dokumentu vizuālo saglabāšanu.
Vēl man ir spogulene Canon 6D. Ar to reizēm izeju ielās un pabildēju šo to, piemēram - www.fotoblog.lv....
Spogulenes un tai piederīgo objektīvu lielākais trūkums ir svars - vidēji 1,5 kg ar standarta objektīvu.
Tāpēc nolēmu atvieglot savu nestspēju ar kādu sistēmkameru bez spoguļa. Man izvēle bija Fujifilm X-T10 pārsvarā tās tehnisko rādītāju, modīguma un mazāka svara dēļ. Pielietojums - dažādi izbraukumi, kad gribas ieekonomēt vietu un svaru, piemēram www.fotoblog.lv... . Nav ne apmierinātības, ne neapmierinātības ar šo kameru - stāv blakus un viss, pielietojumu līdz šim vēl īsti neizprotu.
Ieteikums tāds - ja gribi bildēt rawā un čakarēties ar bilžu apstrādi, tad ņem spoguleni. Ja gribi pa taisno jpeg formātu ar kaut cik sakarīgu izšķirtspēju, tad ņem kādu bezspoguleni. Bet ja gribi, lai fočiks vienmēr līdzi, tad izvēlies labu (nelētu un jaunu) smartfonu.
Publicēts: 21.11.16 23:00
 citēt
Ja sievietei, ieteiktu apskatīt arī šo kā variantu:

www.imaging-resource.com...

Bildēju no rokas tādā pašā apgaismojumā kā ar Canon 6D, bet slēdzi var izspiest vairāk, ja vien nav baigi dinamiskie sižeti..
Publicēts: 21.11.16 23:21 labots
 citēt
Armands:

Nepieciešams sievietei darbam un ceļojumiem.

Varbūt dāmai labāk patiks kaučkas daudz vieglāks, kompaktāks un ne daudz sliktāks - piemēram, Sony RX-100?

www.ss.lv...

Sīkāk un latviski par šī modeļa 2.versiju var palasīties šeit:

kursors.lv...
Publicēts: 22.11.16 01:36
 citēt
priore:Ar RAW apstrādi man mazāks čakars, ka'ar jpg apstrādi. Tas atkarīgs no pieredzes un rutīnas.

Auns bija domājis neapstrādāt kartiņas vispār. Savādak protams raw sagrozīt ir i vieglāk, i atrāk, i kvalitatīvāk.

Kāpēc kas faila apstrādē mainās ja kamerai ir vai nav spogulis... nu tas ir jautājums pie astroloģes.
Publicēts: 22.11.16 09:50 labots
 citēt
auns:...neesmu profesionālis, kurš par to ņem naudu. Man ir telefons Samsung S7 un tā pietiek lielākajai daļai bildēšanas vajadzību... Vēl man ir spogulene Canon 6D. Ar to reizēm izeju ielās un pabildēju šo to...
Spogulenes un tai piederīgo objektīvu lielākais trūkums ir svars - vidēji 1,5 kg ar standarta objektīvu.

Neesmu profesionāls šoferis, kurš ar ar mašīnu pelna naudu. Man ir 50cc pļerdaks Wonjan un tā pietiek lielākajai daļai braukšanas vajadzību. Vēl man ir fūre. Ar to reizēm izbraucu ielās un pavizinos šur tur. Fūres un tai piederīgās piekabes lielākais trūkums ir svars un gabarīti.
Cilvēk mīļo, tak nafigam tev priekš šā tā vajag FF ar objektīvu, ar kuru svars 1,5 kg??? Tādu skatu mierīgi var dabūt gatavu ar EOS 1200 un kitenieku, kas sver noteikti mazāk par kilogramu un izmēros mazāks. Vai tev tā roku slimība, kur pirksti kopā nesaiet, ja šo to obligāti jābildē, ielās zīmējoties ar 6D?
auns:Ieteikums tāds - ja gribi bildēt rawā un čakarēties ar bilžu apstrādi, tad ņem spoguleni. Ja gribi pa taisno jpeg formātu ar kaut cik sakarīgu izšķirtspēju, tad ņem kādu bezspoguleni.

Ja vajag apstrādāt sarežģītos apstākļos uzņemtu bildi, tad tieši RAWā čakara mazāk, pie tam nēsu pamanījis, ka spoguļi jpegu piedāvātu tikai ar 1,6 Mpix iššķirtspēju.
Publicēts: 22.11.16 12:09
 citēt
Schneider:
auns:...neesmu profesionālis, kurš par to ņem naudu. Man ir telefons Samsung S7 un tā pietiek lielākajai daļai bildēšanas vajadzību... Vēl man ir spogulene Canon 6D. Ar to reizēm izeju ielās un pabildēju šo to...

Neesmu profesionāls šoferis, kurš ar ar mašīnu pelna naudu. Man ir 50cc pļerdaks Wonjan un tā pietiek lielākajai daļai braukšanas vajadzību. Vēl man ir fūre. Ar to reizēm izbraucu ielās un pavizinos šur tur. Fūres un tai piederīgās piekabes lielākais trūkums ir svars un gabarīti.
Cilvēk mīļo, tak nafigam tev priekš šā tā vajag FF ar objektīvu, ar kuru svars 1,5 kg??? Tādu skatu mierīgi var dabūt gatavu ar EOS 1200 un kitenieku, kas sver noteikti mazāk par kilogramu un izmēros mazāks. Vai tev tā roku slimība, kur pirksti kopā nesaiet, ja šo to obligāti jābildē, ielās zīmējoties ar 6D?
auns:Ieteikums tāds - ja gribi bildēt rawā un čakarēties ar bilžu apstrādi, tad ņem spoguleni. Ja gribi pa taisno jpeg formātu ar kaut cik sakarīgu izšķirtspēju, tad ņem kādu bezspoguleni.

Ja vajag apstrādāt sarežģītos apstākļos uzņemtu bildi, tad tieši RAWā čakara mazāk, pie tam nēsu pamanījis, ka spoguļi jpegu piedāvātu tikai ar 1,6 Mpix iššķirtspēju.

Muļķis- grafomāns.
Bet ar muļķiem labāk nestrīdēties.
Paskaties dpreview, ja proti lasīt. Tur tev isskaitros, kāpēz jaunajās fuji kamerās nav jēgas bildēt rawā.
Bet par skatu tā teikšu - uztaisi ko līdzīgu un tat tirs.
Publicēts: 22.11.16 12:42 labots
 citēt
Tam, kurš tankā:
1. Mans raksts ir pat īsāks par tavu, tā, ka esi vēl lielāks muļķis-grafomāns.
2. Ja proti lasīt, tad es par to fuji vispār neko neteicu, tik par RAW kā formāta apstrādi.
3. Lai sacenstos ar muļķi, uz Rīgu nebraukšu, bet te būs no 12.gada vienkārši šis tas, bet ar divreiz mazāka svara un 1,5x mazākas diagonāles spoguleni:

Izanalizē, sīki apskaidro, kas ar tavu 1,5 kilogramu no tā sanāktu galvas tiesu vērtīgāks un tat tirs. :grimace:

P.S. Par preili gan pārkrustījies, bet kā biji, tā arī paliki AUNS.

Vienā piekrītu - ar muļķi tālāk nestrīdēšos.
Publicēts: 22.11.16 13:17
 citēt
Ar to pusnokriesto krievu drāmas māju vismas nepūtu plamējies, meistariņ.
Publicēts: 22.11.16 16:25
 citēt
Tās mājas statusam ir kāds sakars ar 1,5 kg smago 6D krēslā vs krops pilnīgā naktī, kad lielāks spilgtumu intervāls, bildes kvalitātes attiecību?
Publicēts: 22.11.16 16:45
 citēt
priore: 6D ir ērts, viegls...

Tūliņ to nosauks par plamāžu, bet tevi - par muļķi.
Publicēts: 22.11.16 19:01
 citēt
6D drīzāk būtu salīdzināms ar busiņu nevis ar fūri. Man gan patīk smagāks, mazāk rokas trīc un ērtāk turēt, man Fuji S3 + 35-70 pašā laikā kādi 1.6kg.
Publicēts: 22.11.16 21:34 labots
 citēt
TesMens:
laba pārredzamība. varu pavest uzreiz vairākas slaucējas.

Nebaidies, ka sieva jebšu Tava kolchoza partorgs to pavešanu attiecīgi labi pārredzēs (ar attiecīgām sekām)?...:face-grin:
Publicēts: 22.11.16 23:05
 citēt
Partorgam tas bija do ļampočki, jo tajos laikos bija šteingri sadalīta adbildība. Pateicības par labo saņēma priekšsēdētājs un partijas pirmorganizācijas sekretārs, bet rējienus par slikto - priekšsēdētāja vietnieks un galvenais inženieris (agronoms, zootehniķis).
Publicēts: 23.11.16 09:18 labots
 citēt
Schneider:Partorgam tas bija do ļampočki, jo tajos laikos bija šteingri sadalīta adbildība. Pateicības par labo saņēma priekšsēdētājs un partijas pirmorganizācijas sekretārs, bet rējienus par slikto - priekšsēdētāja vietnieks un galvenais inženieris (agronoms, zootehniķis).

Man laikam galīgi švaki paliek ar humora izjūtu- manā mēģinājumā pajokot par slaucēju "pavešanu" (nevis aizvešanu) bija tieši partorga kompetence (kolchoznieku morālā stāja)... :face-wink:
Publicēts: 23.11.16 09:31
 citēt
Es to teicu Tesmanim par to, ka partorgam var sāpēt galva par slaucēju nokļūšanu uz fermu.
Kolchoznieku morālā stāja bija plaši pazīstama, kad dežūrējošai slaucējai bērni vairāk līdzīgi dežūr"skotņikam", nekā likumīgajam vīram.

Tiem, kuri nezina, ko tas nozīmē, varu apskaidrot. Tagad mana kaimiņa fermā katrai grūsnajai govij tiek ievadīts čips, kurš nosūta īsziņu 48 stundas un 15 minūtes pirms dzemdību sākuma, tātad uz to brīdi veterināre jau ir blakus govij, bet padlaiku fermā uz govju atnešanos naktī tika nozīmēta dežūrslaucēja ar lopkopi, viņi teļu pieņēma, bet vajadzības gadījumā arī zvanīja veterināram.

Kamēr govij dzīšanās nebija sākusies, isklaidējās, kā nu mācēja... :face-wink:
Publicēts: 23.11.16 12:45
 citēt
aļimpusam smukas krāsas esot, fudžikam arī - bet tas ir specifiskāks, mazākai auditorijai domāts
Publicēts: 23.11.16 14:17
 citēt
Tu laikam būsi TesWomens, ja rozā patīk. :face-wink:
Publicēts: 23.11.16 14:42
 citēt
Es paskatījos galīgās amatierklases Pentakša K-70 spesifikeišnz un sāku šaubīties, vai nākamais man būs K-3II klucis, par kuru domāju, kad vecajam K-5 motoresurss ies uz beigām.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):