forum.gif
Lēta zibspuldze Nikonam
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Lēta zibspuldze Nikonam
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.08.16 19:35
 citēt
Sveiki!
Meklēju lētu variantu zibspuldzei priekš Nikon d3200.

Ko varat teikt par šīm?
1) Metz 36 AF-5 Nikon
2) Metz 44 AF-1 Nikon
3) Nikon SB-400

Negribētos neko dārgāku par 200 eur pagaidām, jo zibspuldzi izmantoju ļoti reti. Vai ir kaut kas labs sakāms par šīm zibspuldzēm vai iesakāma kāda cita alternatīva?
Publicēts: 17.08.16 19:51 labots
 citēt
Labāk ņem mīļoto Yongņuo. Pa vienu Mets/Nikon cenu varēsi dabūt 2-3 yongnuo.
Ja izmantosi reti, tad vispār Nikon/Metz ir izmesta nauda.
yongnuo.eachshot.com...
:D
Publicēts: 17.08.16 20:10
 citēt
Es arī sākumā domāju ka izmantošu reti.... Tici man- kad būsi nopircis, pats brīnīsies ka samērā bieži liec zipeni virsū.
Publicēts: 17.08.16 20:13 labots
 citēt
Man šķiet, ka nav nekāda vaina manuālajam čīnietim :)

www.ebay.com...

Šis variants ir ap 70 EUR, bet bez papildus nodokļiem no Vācijas un parasti atnāk 2-3 ned laikā (vai pat ātrāk)

Salūzīs - izmet ārā un ņem nākamo.
Publicēts: 17.08.16 20:13 labots
 citēt
Metzu. SB-400 ir tik zems, ka taisīs vampīra acis tāpat kā iebūvētā. Bet vēl labāk - piepūsties uz Metz 52AF-1.
fatmanotto: Salūzīs - izmet ārā un ņem nākamo.

Izmetot 2-3 manuālos ķīniešus, cenas kopsummā būs izmests labs automātiskais vācietis Metz 44/52. :bad_smile:
Publicēts: 17.08.16 20:44
 citēt
No nosauktajām:
2).
bet pievienojos padomam par saņemšanos metz 52AF1, nūūū vēl tur nissin Di 866 II nav nemaz tik sūdīgas variants, viņš gan intensīvi bliežot mēdz pateikt "pagaidi es atdzisīšu un tad strādāšu tālāk"
Publicēts: 17.08.16 21:14
 citēt
44 un 52 firmvāres ir abdeitojamas.
Publicēts: 18.08.16 11:26
 citēt
SB-400 ir laba, jo maza, visur var paņemt līdzi un tomēr tā NAV tāda kā IEBŪVĒTĀ, jo kaut vai var pacelt pret griestiem un sarkanās acis vai pārdedzis deguns neradīsies. Cena ko par tādu prasa ~100-110e nav adekvāta, 50-60e būtu OK. Pirms ~5 gadiem nopirku tādu lietotu par 35 vai 40 Ls un strādā vēl joprojām.

Ja gribās lielāku verķi, tad manīju ss'kā SB-600 par ~100e un SB-800 vai SB-700 par ~150e. Protams, ka nav jaunas, protams, ka 600/800 ir seni modeļi, bet zibina uz nebēdu tik un tā. (:
Publicēts: 18.08.16 12:01 labots
 citēt
Manuprāt, šajā gadījienā izvēle galvenokārt atkarīga no plānotā pielietojuma- ja perspektīvā paredzēts bildēt atbildīgas reportāžas (kāzas utml) , labāk izvēlēties dzimto Nikon vai vācu Metzu, modeli- atkarībā no savām iespējām, bet labāk jau maksimāli jaudīgo.
Ja nesteidzīgām rotaļām mājas studijā u.c. epizodiskām amatieriskām bildēšanām, mierīgi var iztikt ar visādiem "kreisajiem" ķīniešiem utml.

Firmas verķis tomēr pārsvarā ir gan uzticamāks, gan precīzāks- peļņas darbos blamāžas nevar atļauties.:face-wink:

Tagad pats bildēju tikai savam priekam un gana labi iztieku Canonam ar Nissin 466 vai 622, Sony Nex'am- Metz-48 AF1 vai mazais Sony HVL-F20AM, atkarībā no vajadzībām.
Publicēts: 18.08.16 12:50
 citēt
nesix:...kaut vai var pacelt pret griestiem un sarkanās acis vai pārdedzis deguns neradīsies.

Baznīcaz dārss, bounce flash var taisīt tik pret mākoņiem, bet tādam griestu augstumam šai blicei jaudas var biš pietrūkt:

Pentax AF-360 FGZ taisni ģīmī.
Publicēts: 18.08.16 14:28
 citēt
Paldies par komentāriem!
Diemžēl ss.lv SB-700 lētāk par 274 EUR neredzēju.
Publicēts: 18.08.16 14:33 labots
 citēt
Ss.lv takš ir kosmonautu mājaslapa..:face-grin:
Pameklē Ebay- piemēram, savu Metz 48 es nopirku pa kādi 40 Eur, praktiski kā jaunu.

SB-700, piemēram, lietota, no firmas ar gada garantiju, uzreiz pa 210 Eur.

www.ebay.de...

Izsolēs noteikti var noķert arī lētāk.

www.ebay.de...
Publicēts: 18.08.16 14:50
 citēt
eewaa:Diemžēl ss.lv SB-700 lētāk par 274 EUR neredzēju.

J Ā P A G A I D A ... (:
Publicēts: 18.08.16 15:01 labots
 citēt
nesix:
eewaa:Diemžēl ss.lv SB-700 lētāk par 274 EUR neredzēju.

J Ā P A G A I D A ... (:

....kamēr kāds zagto mantu uzpircējs jebšu nodzēries fotogrāfs par dažiem polšiem atdos? :face-wink:
Publicēts: 19.08.16 13:55 labots
 citēt
varu pārdot sb 24 - ļoti laba blice pa 45 eiro, kopš aizvakardienas palika lieka. Komplektā līdz nāk pat ārējā bateriju paka ar 6 aķu ietilpību, čeholu un vadu. Labā stāvoklī, bez defektiem, darbojas nevainojami. Ar pamatotiem argumentiem cenu var apspriest
Publicēts: 19.08.16 14:04
 citēt
NilsS:varu pārdot sb 24 - ļoti laba blice pa 45 eiro, kopš aizvakardienas palika lieka. Komplektā līdz nāk pat ārējā bateriju paka ar 6 aķu ietilpību, čeholu un vadu. Labā stāvoklī, bez defektiem, darbojas nevainojami. Ar pamatotiem argumentiem cenu var apspriest

Kauns nav? Iesācējam mēģināt iesmērēt 20gadīgu blici kura nav savietojama ar mūsdienu TTL mērīšanu. Kā alternatīva ķīniešu manuālajām lampām ir ok, bet ne jau kā vienīgā zibspuldze pie D3200.
Publicēts: 19.08.16 14:08 labots
 citēt
60uz5komats6:
NilsS:varu pārdot sb 24 - ļoti laba blice pa 45 eiro, kopš aizvakardienas palika lieka. Komplektā līdz nāk pat ārējā bateriju paka ar 6 aķu ietilpību, čeholu un vadu. Labā stāvoklī, bez defektiem, darbojas nevainojami. Ar pamatotiem argumentiem cenu var apspriest

Kauns nav? Iesācējam mēģināt iesmērēt 20gadīgu blici kura nav savietojama ar mūsdienu TTL mērīšanu. Kā alternatīva ķīniešu manuālajām lampām ir ok, bet ne jau kā vienīgā zibspuldze pie D3200.

It nemaz! Es savlaik izmestos 300 ls par dzimto Canon Speedlite 580 EX 1 un 275 LS par EX 2 uzskatu par stulbākajiem pirkumiem ever :) Kopš tā laika esmu pircis tikai lētas manuālās un rezultāts uz slikto pusi nemainījās.
Arī šai meitenei bilde nebūs 5x labāka, ja uzšķils ar 275 eiro vērto blici, patiesībā tā būs tieši tāda pati.
Pa tādu cenu mierīgi var atļauties arī mest zemē un sasist - sirds nesāp, maks ne tik, kad apniks pārdod pa piečuku lētāk un aizmirsti.
Atšķirībā no ebaja čainas noneima - šo varēs izprovēt un es pāris vārdos varu izskaidrot kā lietot.
Tikai tā cilvēks iemācās lietot gaismu ar jēgu, nevis kļūst par ETTL piedēkli un piemēram aizejot uz studiju viņš saprot ko darīt.
Pēdējās nopirku manuālās ar litija aķiem - vot tā gan manta, kanons šīm var tikai atsūkāt
Publicēts: 19.08.16 14:40
 citēt
ā nu piedošanu es taču uzreiz nesapratu ka amatieri bildē tikai studijās un sliktākajā gadijumā ar minimums 5 ārejām manuālajām blicēm uz statīviem.Savukārt savus bērnu suņus kaķus izlaidumus un pjankas tikai sūrie profi-miljonāri no Rotšildu dzimtas kas nedaudz iespringstot var atļauties iztērēt tos ~200 eiro par normālu TTL zibspuldzi. Iespējams tavs viedoklis par TTL ir tāds tapēc ka bildē ar canonu, tajā sistēmā zibspuldzes ttl mērīšana tiešam ir pīīīīīlnīga žopa.
Publicēts: 19.08.16 14:42
 citēt
SB-24 ir "A" režīms, ar to nekādus i-TTLus nevajak.
Publicēts: 19.08.16 15:00 labots
 citēt
60uz5komats6:ā nu piedošanu es taču uzreiz nesapratu ka amatieri bildē tikai studijās un sliktākajā gadijumā ar minimums 5 ārejām manuālajām blicēm uz statīviem.Savukārt savus bērnu suņus kaķus izlaidumus un pjankas tikai sūrie profi-miljonāri no Rotšildu dzimtas kas nedaudz iespringstot var atļauties iztērēt tos ~200 eiro par normālu TTL zibspuldzi. Iespējams tavs viedoklis par TTL ir tāds tapēc ka bildē ar canonu, tajā sistēmā zibspuldzes ttl mērīšana tiešam ir pīīīīīlnīga žopa.

Ei nu, beidz kasīties nevietā! Visos šajos pasākumos M režīms, blice uz aparāta, pagriezta pret griestiem/sienu, pāris testi un mauc.
Kāpēc neapspried šo risinājumu, kas ir vienkāršākais un lētākais ?
Cilvēks taču skaidri saka, ka vajag budžeta variantu!
Šis ir tikai budžeta jautājums, tie kuriem ir liekie pārsimts eināri iet, pērk un lieto, nevis čato.
Tādas ir manas domas, es nevienam neko pierādīt nevēlos, biju tik nejauks, ka atļāvos izteikties, par ko atvainojos visiem aizskartajiem.
Publicēts: 19.08.16 15:07 labots
 citēt
Tak var sapirkt visādas attiecīga līmeņa Meike, Yongnuo utt blices
Ja baigi gribās visām "niknajām" versijā būs gan TTL gam manuālie režīmi
Meike "dusmīgākās" vilks būs zem 100 EUR gab~
un nav žēl ja norauj uz mutes... :D
Kaut gan būvēta ~kā tanks
Publicēts: 19.08.16 15:22 labots
 citēt
Reportāžās "pāris testi un mauc" nav tas labākais, kaut vai mūsu KN zālē ir ~8 m griesti, bet pakāpies pāris soļus apakaļ zem balkona - tik ~2,5 m. Visādu tur atrakciju laikā testiem un novērtēšanai vienkārši nev laika.
Bet vai tad SB-24 "A" uz ciparniecēm nedarbojas? Ja darbojas, tad par 45 EUR tā ir debesu dāvana.

A vispār - ja neviens no tevis to blici nesavāc un "A" režīms strādā, es, adbraucis no Tatriem mēneša beigās, paņemtu savam Pentaxim. Galu galā par tādu cipari ar GN 50 pat ķīnīzeri nenopirksi, bet caumuru un fragmu usstādīt ar roku nav nekas sarežģīts.
Publicēts: 19.08.16 15:32 labots
 citēt
Schneider:Reportāžās "pāris testi un mauc" nav tas labākais, kaut vai mūsu KN zālē ir ~8 m griesti, bet pakāpies pāris soļus apakaļ zem balkona - tik ~2,5 m. Visādu tur atrakciju laikā testiem un novērtēšanai vienkārši nev laika.
Bet vai tad SB-24 "A" uz ciparniecēm nedarbojas? Ja darbojas, tad par 45 EUR tā ir debesu dāvana.

nav ne jausmas, man kanons, tā ka diez vai sadarbosies :)
Zinu tikai to, ka blicei ir auto režīmu poga - cik korekti tā darbojas hvz

PS ar jau minētajām un vēl 333 citām situācijām jau gadus 8 tieku galā bez ETTL, tā ka tas ir iespējams, kaut gan vislabāk man tiešām patīk telpā iekārt pāris blices uz trigeriem.
PPS sarunāts, man tā blice bija tuvāk sirdij par tiem @#$%^&*( kanoniem, ko uzskaitīju augstāk, starp citu! Riktīgi labais darba zirgs, cepuri nost Nikona priekšā
Publicēts: 19.08.16 15:36
 citēt
Man Ķenona laikos bija 580EX II un Metz-58, tad nu lietoju Metzu A režīmā, bet 580 krāja putekļus par rezerves variantu. Apmēram tāpat arī tagad ir ar Pentaxi.

Skat PM.
Publicēts: 19.08.16 15:50
 citēt
Un es nebūšu pirmais ar tādu kombināciju, Daugavpils avīzes grāfiene:

Publicēts: 19.08.16 16:55 labots
 citēt
Schneider:Reportāžās "pāris testi un mauc" nav tas labākais, kaut vai mūsu KN zālē ir ~8 m griesti, bet pakāpies pāris soļus apakaļ zem balkona - tik ~2,5 m. Visādu tur atrakciju laikā testiem un novērtēšanai vienkārši nev laika.

A vispār - ja neviens no tevis to blici nesavāc un "A" režīms strādā, es, adbraucis no Tatriem mēneša beigās, paņemtu savam Pentaxim. Galu galā par tādu cipari ar GN 50 pat ķīnīzeri nenopirksi, bet caumuru un fragmu usstādīt ar roku nav nekas sarežģīts.

Nu GN60 isso 100 180 mm var dabūt pie ~90 EUR par jaunu ķīnīzeri
:face-devil-grin:
Publicēts: 19.08.16 17:12
 citēt
Nujā, pie 300 mm GN būs jau ap 150, bet smalkai aparatūrai ir vēl viens raksturojums, kuru instrukcijās neraksta, bet tas ir ļoti svarīgs - drošums. Un ķīnīzeriem ar to is schwach, labāk es paņemu vecu Ņikanu nekā jaunu Suņ-Huņ-v-Čaj.
Publicēts: 19.08.16 17:18
 citēt
Schneider:Nujā, pie 300 mm GN būs jau ap 150, bet smalkai aparatūrai ir vēl viens raksturojums, kuru instrukcijās neraksta, bet tas ir ļoti svarīgs - drošums. Un ķīnīzeriem ar to is schwach, labāk es paņemu vecu Ņikanu nekā jaunu Suņ-Huņ-v-Čaj.

Nu nez - paņēmu paralēli savam brendotajam divus ķīnīzerus
Teju 1:1 kopija oriģinālam, materiālu kvalitāte laba, nostrādāts labi, pagaidām cik lietoju neviena no abām pievīlusi nav...
:what:
Publicēts: 19.08.16 17:22 labots
 citēt
Nu tad lai tev ar tiem 1:1 oriģinālu kopijām veicas arī tālāk! :face-kiss:
Lai arī Rīgas korespondenti Latvijas bankas prezidenta preses konferencē bildē ar kombināciju no L stikliem un ķīnīzeru blicēm.

Publicēts: 19.08.16 17:33
 citēt
Schneider:Nu tad lai tev ar tiem 1:1 oriģinālu kopijām veicas arī tālāk! :face-kiss:

Nesūdzos...

pažūrēju ja mēra ar 35 mm tad oridžinal GN ir 34, ķīnīzerim 42
pieļauju, ka ķīnīzeri mazliet "pļurkst" - līdz ar to pieņemu (ar flešmetru neesmu mērījis) ka ir +/- vienādi, manai vajadzībai - tik cik man vajag - pāri acīm!
Gluži jau nav oriģināla kopija, nosaukums pašiem savs, nebrīnītos, ka viņi ražo kā OEM ražotājs "brandotajiem" kādus mezglus.

tā teikt - katram savs.
Publicēts: 19.08.16 17:35
 citēt
ja pēc bildes nevari pateikt kāda ražotāja blice bija - tad pilnīgi paralēli, kas to ražojis.
ja un kamēr strādā kā vajag, nesaskatu problēmu.

Ķīnīzeru blice griestos mazāk čakarē bildiņu, kā sūdīgs stikls...

Man tiesa nav Yongnuo
Publicēts: 19.08.16 17:44
 citēt
Piemēram, es nazinu ar kādiem tieši instrumentiem un kādu ražotāju būvmaisījumiem čaļi strādāja, bet Zeimuļa tualetes apdares rezultāts reāli spārda...

Publicēts: 19.08.16 17:54
 citēt
Nu blice gan tik ātri nenoveco un tāpēc ir vērts pirkt kārtīgu verķi nevis ķinīzeru sūdu!
Fotokamera tā cita lieta, tā ātri noveco un to jāpērk viekāršāku un lētāku, VO!
Publicēts: 19.08.16 17:56
 citēt
Hugo:Nu blice gan tik ātri nenoveco un tāpēc ir vērts pirkt kārtīgu verķi nevis ķinīzeru sūdu!
Fotokamera tā cita lieta, tā ātri noveco un to jāpērk viekāršāku un lētāku, VO!

Ko nozīmē ātri noveco, lēni noveco... Kā tiek mērīta novecošana? :amazing:
Publicēts: 19.08.16 18:00
 citēt
To arī nozīmē!
Kā mēri savu vecumu?
Publicēts: 19.08.16 18:06
 citēt
Hugo:To arī nozīmē!
Kā mēri savu vecumu?

Tak trust kamera ir nemirstīga!
Un kurai zibspuldzei lēnāk rit gadi?:face-glasses:
Publicēts: 24.08.16 19:48
 citēt
Un nikon SB-600? vai ļoti atsķiras no SB-700?
Publicēts: 25.08.16 16:39 labots
 citēt
eewaa:Un nikon SB-600? vai ļoti atsķiras no SB-700?

Nu savulaik tāda bija
Laba blice, strādāja, viss kā nākās.
Reizēm varbūt kaitināja galvas grozīšanas ierobežojumi
Nebija komandiera modes
Bet, ja pareiz atceros ču švakāks GN ir 700-tajai
700 ir iebūvēta baltā kartiņa, līdzi nāk 2 krāsu filtri

Un jā - 700-tā var būt kā CLS komandieris, 700 labāk dzesējoties, vairāk tiešo pogu, ripulis, itkā sūdīgāks matricas ekrāns, toties fiksāk uzlādējas
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):