Tākā pedejā laikā sāk parādīties nauda... Nodomāju tikt pie jauna rumpīša.. Tā esmu nolēmis un apstājies pie d800 ... Pa cik un kur varētu latvijas teritorijas ietvaros iegadaties mazlietotu sādu kameru? Bet vēl nezinu.. Varbut d610, d750...
Ssā redzēju tādu pa 1400ērikiem... Bet tā ir laba cena? Jo reti kur var redzet šīs kameras sludinajumus
Es, pentaxists būdams, arī drīkstu dot padomus Nikonistam? Tas tik tā, pagaidām, kad pamodīsies VValdis, viņš tev sīki un detalizēti isstāstīs visu par tavu sistēmu.
Nu ko lai iesaka visas krutākās nikon un zeiss optikas īpašniekam, protams ka noteikti pērc kaut ko no 800 sērijas. Tev taču ir tik laba optika ka kameras ar mazāku pikseļu daudzumu, neļauj pilnībā realizēt brīnišķīgās optikas iespējas.Cerams mans smalkais mājiens ir saprotams?
Lieliska kamera, bet nu izņemot 50mm un 105mm micro pārējā optika, kas velk tās matricas izšķirtspēju, maksā vismaz tik pat cik kamera katrs objektīvs.
Kaut gan neviens jau nav teicis, ka optikas izšķirtspēja ir galvenais rādītājs - var knipsēt ar švakāku un izmantot labo ergonomiku, augstos jūtīguma rādītājus vai to, ka no 75Mb RAW var izvilkt pašu vellu.
Būtībā stroķis jau no tā gala kad to pērk tie kam +/- skaidrs ko un kāpēc šiem vajag. Ja nav skaidrs, tad liela iespējamība, ka cilvēks var bildēt ar stipri pieticīgāku verķi un nekādu starpību nejutīs.
60uz5komats6:Nu ko lai iesaka visas krutākās nikon un zeiss optikas īpašniekam...
Nu puisim 50mm ARTiņš ir - ja apmierina savdabīgā nefokusa zona, tad viens objektīvs jau ir. Tai sigmai izškīrtspēja ir pietiekama, lai redzētu starpību starp 24 un 36Mpx sensoru.
Laikam ejot esmu nolēmis ka labi ja 5% no tā ko bildēju (ja ne pat mazāk) ir vajadzigi vairak nekā 4 fps... (turklāt nemaz vairāk nevajag jo 75mb raw aizdirsīs tos 64 gb ātri vien ) Pēdējos laikos sanāk tikai portreti un tādas figņas bildēt kur uz mana dx šis 50nieks ir kā 75mm un ir brīži kad vajag bišiņ platāku lenķi paņemt , kā arī nedaudz jūtami asāku bildi prasa tādēļ tādēļ domāju par tādu variantu kā d800
60uz5komats6:Nu ko lai iesaka visas krutākās nikon un zeiss optikas īpašniekam...
Nu puisim 50mm ARTiņš ir - ja apmierina savdabīgā nefokusa zona, tad viens objektīvs jau ir. Tai sigmai izškīrtspēja ir pietiekama, lai redzētu starpību starp 24 un 36Mpx sensoru.
Tad Tev ir vai nav plāns paplašināt savu iznomājamo aparātu klāstu ar Nikon izstrādājumiem? Ja nav, tad varbūt man var interesēt Tavs D800E, un Nikoniem pagaidām liec mieru! Savukārt, ja vēlies paplašināt, bez gaišajiem standarta zūmiem neiztikt... Tev taču arī Canonus pārsvarā ņem kopā ar 24-70/2.8L un 70-200/2.8L IS vai 28–300mm f/3.5–5.6L IS, vai ne? Ar citu brendu aparātiem taču ir tieši tāpat.
Droši vien kaut kādu sludekli sagatavošu. 28-70/2.8 ED aizies griezdamies, ja neuzlikšu pārāk lielu cenu, uzreiz. Jo tos vairs neražo, bet tie ir labākie vidējie zūmi Nikon vēsturē, reti kāds tirgo...
Kas šoreiz domāts ar "viņu"? Man tak daudz tie Pentax gadjeti bijuši.
Bet vispār, tā ir klienta konfidencialitātes tiesība. Ja kāds pats vēlas atklāt, ka un ko nopircis, lai tā dara, bet es neviena identitāti negrasos atklāt.