forum.gif
Elinchrom zibeņi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Elinchrom zibeņi
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.06.16 09:21
 citēt
Vai ir kāds lietojis elinchrom zibeņus? Meklēju nākošo soli uz kurieni apgreidoties, jo lētie ķīnieši kā walimex un falcon eyes nav lietojami, bowens nepatīk, jo zibsnis ir garš un ekspozīcija lēkā, auroras arī ir bijušas, krāsas un ekspozīcija lēkā mazāk. Pateicoties Andrim ir bijis arī profoto, bet tam dārga bajonete un aksesuāri, komplekts sanāk virs budžeta, tāpat kā Broncolor. Attiecīgi, vai kādam ir pieredze ar vidusmēra Elinchromu - D-Lite un BRX, vai arī uzreiz jāiet uz Pro sēriju?
Publicēts: 07.06.16 10:11
 citēt
Arī vēlētos dzirdēt atbildi uz uzdoto jautājumu :)
Publicēts: 07.06.16 17:14 labots
 citēt
Lietoju un priecājos ir bijuši viss visādi. LĒTĀKAIS variants no labajām firmām. Arī lētais gals ieliek visādām aziātu Aurorām un Boveniem vienos vārtos. Svārstības nepārsniedz 2-3% , nosvilināt nav iespējams pašas rubās laukā ja pa karstu. Nekad nezibina nepilnā uzlādē utt. Plus vēl pamatīgā Elinchrom bajonete . Mazajās galvā integrēts trigeris kurš šancē vienmār jebkuros traucējumos arī piemēram HESa mašinzālē baigā elektriskā laukā:)
Publicēts: 07.06.16 18:13
 citēt
Lunis:Lietoju un priecājos ir bijuši viss visādi. LĒTĀKAIS variants no labajām firmām. Arī lētais gals ieliek visādām aziātu Aurorām un Boveniem vienos vārtos. Svārstības nepārsniedz 2-3% , nosvilināt nav iespējams pašas rubās laukā ja pa karstu. Nekad nezibina nepilnā uzlādē utt. Plus vēl pamatīgā Elinchrom bajonete . Mazajās galvā integrēts trigeris kurš šancē vienmār jebkuros traucējumos arī piemēram HESa mašinzālē baigā elektriskā laukā:)

Kuri modeļi ir bijuši?
Publicēts: 07.06.16 18:31 labots
 citēt
Godīg sakot neatceros , ir bijuši vsiādi no 1500w līdz 100w gan monobloki gan ģenerātoru galvas. Ko tu no viņiem gribi? Piespiedu dzesēšana tas ir ventilātors un aizsardzība ir pat lētākajiem 100w D-Lite arī iebūvēts trigeris impulss 1/2200 . Vienmēr ņemam šiten www.foto-mueller.at... cenas viņam teicamas.
Publicēts: 07.06.16 20:18
 citēt
trollollo: vai arī uzreiz jāiet uz Pro sēriju?

Ja jau Tu redzi kas Tev traucē, tad Elinchrom parametros visu smuki vari redzēt - Pro ir pirmais ar relatīvi īsu zibsni un pirmais kam minimālais sprakšķis ir 1/64... ja parametros rakstīts, ka 500Ws no metra pie iso 100 prasa f64, tad pie minimālās 1/64 jaudas varēsi klapēt ar f4 kad gaisma ir metru attālumā - lētākām versijām vajadzēs griezt ciet uz f8.

Ja Tavas situācijas neprasa īsāku sprakšķa laiku kā D-Lite un BRX + atvērtākas fragmas nav aktuālas, tad der lētākas sērijas - stabilitāte arī tām ir tāda, ka multeni var bildēt.
Publicēts: 08.06.16 09:13
 citēt
Maris:
trollollo: vai arī uzreiz jāiet uz Pro sēriju?

Ja Tavas situācijas neprasa īsāku sprakšķa laiku kā D-Lite un BRX + atvērtākas fragmas nav aktuālas, tad der lētākas sērijas - stabilitāte arī tām ir tāda, ka multeni var bildēt.

danke, to es tā kā sapratu, vairāk jautājums par stabilitāti reālā dzīvē no kadra uz kadra.
Publicēts: 08.06.16 13:09
 citēt
Redz ku smukas tabuliņas, kur var visām - D-Lite, BRX un ELC Pro - datus salīdzināt - www.elinchrom.com...
Publicēts: 08.06.16 13:17
 citēt
Latvijā uz vietas, cik noprotu, masterfoto tirgo elinhromus. Un ja paskatās Luņa linku un masterfoto, un salīdzina, tad cenas laikam ir vienādas.

Salīdzināšanai uzmetu aci gan tikai vienam komplektam - Elinchrom D-Lite RX ONE, komplekts divas gaismas, ar lietussargiem, kods EL20844

www.foto-mueller.at... - 529,90€

www.masterfoto.lv... - 529,79€

Pie mums pat par 11 centiem lētāk.
Publicēts: 08.06.16 17:10 labots
 citēt
R_J:Redz ku smukas tabuliņas, kur var visām - D-Lite, BRX un ELC Pro - datus salīdzināt - www.elinchrom.com...

Tur ir fiška "Hi-Sync Compatibility" kas atbilst tikai stradajot ar Elinchrom raidītāju , man piemēram Hi-Sync Compatibility strādāja ar Hi-Sync atbalstošu raidītāju piemēram ķinīzeru lētuci YN622C + YN622C-TX , droši var pateikt ka uz 1/500 dragāja tikai tā :) Tiesa man mētājas viens ne mans Falcon 1000w kurš ar šiem pašiem YN622C-TX vēsi sinhronizē arī uz 1/ 8000 :D :D Domāju ka tas Hi-Sync Compatibility ierobežojums saistīts Elinchrom nevar garantēt uzlādes stabilitāti pie lieliem ātrumiem , domāju ka arī ar PocketWizard ar Hi-Sync viņš rubīs bez ierobežojumiem.
Publicēts: 02.08.16 13:32
 citēt
Šitās kastītes smukas un ērtas ;)
www.elinchrom.com...
Publicēts: 02.08.16 18:28
 citēt
Ā, tas iepriekšējais Elinchrom "Ranger Quadra" modelis arī tīri OK!
Vienīgi tā nestandarta bajonete (vajag pāreju), bet ir daži loriņi arī uz šis mazās bajonetes.

Publicēts: 02.08.16 21:42
 citēt
Jā, bet ķīnīzeri izdrāž hromu ka žļerkst un pa lēto
Publicēts: 02.08.16 21:50
 citēt
Kuri, ir tie ķīnīzeri? Pa lēto?
Piemērus uz galda!
Publicēts: 02.08.16 22:58 labots
 citēt
NilsS:Jā, bet ķīnīzeri izdrāž hromu ka žļerkst un pa lēto

Aha... tiešām varētu apstāstīt tuvāk? - esmu redzējis, ka reklamējas ķīnieši par šausmīgi īsu sprakšķa laiku un traki īsu sinhronizāciju - vēl ir visādas tālvadības pultis utt., bet stabilu ķīnieti neesmu redzējis.

Bowens tik pašam dārgākajam galam sāk uzrādīt cik vienmērīgi ir sprakšķi un tie ir 4x šķībāki kā Elichrom lētajam - un tas ir ļoti labs rādītājs jo Elichrom nobīde ir 1/200 stopa - normāla kīniešu monobloka nobīde ir 5% jeb 1/20 stopa - kas arī nav nekas traks knipsējot pases bildes vai omes a puķēm rokās kur jāatdod viena bilde no katra "uzstādījuma".

Bet apģēŗbu, priekšmetu katalogiem, gifiem, fešiem, jebkurām "gaišajām" studijas bildēm utt. peldošs sprakšķis ir nāves smaka pēcapstrādē - man ir prasti D-Lite 400Ws un ļoti patīkama pārmaiņa.

Bet varbūt kādam vajag ko mobilu un tur pavisam citi modeļi - kādam vajag saldēt uz 1/20000 un tur atkal kas cits.
Publicēts: 08.08.16 22:38
 citēt

Gaidam Elinchrom "Ranger Quadra" ķinizerus nopietnus drāzējus, nu ka piemērus lūdzu ;)
Publicēts: 09.08.16 13:27 labots
 citēt
Hugo:

Gaidam Elinchrom "Ranger Quadra" ķinizerus nopietnus drāzējus, nu ka piemērus lūdzu ;)

Tev vēl mazliet jāpaciešas, līdz būšu kārtīgi iztestējis.
Bet mana doma ir Godox - viņiem ir dažas ārkārtīgi interesantas mantiņas
Publicēts: 09.08.16 14:19
 citēt
NilsS:
Hugo:

Profoto ir labs.
Publicēts: 09.08.16 16:39 labots
 citēt
mrproxy:
NilsS:

Profoto ir labs.

cena gan ne
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):