forum.gif
Jupiter 11 uz Zenit - E
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Jupiter 11 uz Zenit - E
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.06.16 09:16
 citēt
Sveiki, kolēģi!
Man radusies maza problēma. Saņēmu savā īpašumā Jupiter 11 135mm objektīvu, kurš oriģināli nāk kā Zorkij objektīvs. Pats gan izmantoju Zenit-E, bet biju dzirdējis, ka ir iespējams ar adapteru palīdzību izmantot Zorkij objektīvus uz Zenit.
Varbūt kāds var man palīdzēt ar konkrēta adaptera atrašanu? Man it kā ir 3 vecie adaptergredzeni pārejai, bet lai kādās kombinācijās es liktu, objektīvs nefokusē tā ks vajadzētu.
Publicēts: 01.06.16 09:44
 citēt
Tā nav "maza problēma", ja cilvēks 2016. raksta ka fotografē ar ZENIT E tad tā ir liela problēma, es pat teikšu traģēdija.

P.S.Īsā atbilde uz jautājumu ir: nē.
Publicēts: 01.06.16 10:00
 citēt
Zenītam ir m42 vītne, Zorkijam, kopējot no senlaicīgajām Leicām, krievi uztaisīja m39 vītni. No viena uz otru, protams, pārejas eksistē, abos virzienos, neskatoties uz to, ka viena ir platāka par otru. Bet prātīgāk būtu piemeklēt konkrētajai bajonetei atbilstošu kameru. Mūsdienās viņas maksā grašus. Arī Jupeter 11 ir daudz piežāk sastopams ar M42 vītni (man pašam arī tāds ir), tātad nav problēmu nopirkt priekš zenīta tieši tādu.
Publicēts: 01.06.16 10:01
 citēt
Es neredzu tur neko traģisku. Fotografēju ar padomju klasiku tāpēc, ka patīk.
Kā saka: Skaisti dzīvot neaizliegsi. :grimace:
Publicēts: 01.06.16 10:12
 citēt
SuperUgea:... Fotografēju ar padomju klasiku tāpēc, ka patīk...

Ja pareizi atceros, tad kamēr 80/90-tajos bildēju uz Zenit ET un vēlāk 12xp, tad regulārākie braucieni (otrās mājas) man bija uz foto tehnikas darbnīcu. Beigu beigās līdz galam abus nesaremontēja, jo ET joprojām rāva filmu, bet 12'ais sita ar strāvu pa pieri, ja uz hot shoe bija uzlikta un darbināta zibene.
Publicēts: 01.06.16 10:22
 citēt
Es savu pēdējo zenītu iemainīju pret pāris Bauskas tumšā pudelēm, ar nosacījumu, ka topošais jaunais īpašnieks pats piebrauc pakaļ. :)
Publicēts: 01.06.16 10:24
 citēt
Vai var dabūt adapteri? Jā un Nē!
M39 ir mazāks attālums starp objektīvu un filmu, kā M42. Uzliekot M42 adapteri uz M39 objektīva, "flange distance" būs pa ~2.6mm lielāka, kā vajadzētu. Tas principā nozīmē, ka nevarēsi nofokusēt uz bezgalību, tajā pašā laikā varbūt varēsi izmantot kā makro objektīvu. Kā arī - priekš portretiem ar vajadzētu būt ok...
Publicēts: 01.06.16 10:48
 citēt
Tad man uzreiz rodas jautājums, vai kāds negribētu iemainīt 39mm pret 42mm edition? :face-grin:
Publicēts: 01.06.16 11:14 labots
 citēt
SuperUgea:Tad man uzreiz rodas jautājums, vai kāds negribētu iemainīt 39mm pret 42mm edition? :face-grin:
Šaubos :D

Nopērc pa pāris kapeikām jebajā "M39 to M42" adapteri un pamēģini, kā fokusē. Galu galā, tas objektīvs domāts vairāk priekš portretiem, kam bezgalības fokusu nevajag. :)
Publicēts: 01.06.16 11:41
 citēt
3rdHalf:Vai var dabūt adapteri? Jā un Nē!
M39 ir mazāks attālums starp objektīvu un filmu, kā M42. Uzliekot M42 adapteri uz M39 objektīva, "flange distance" būs pa ~2.6mm lielāka, kā vajadzētu. Tas principā nozīmē, ka nevarēsi nofokusēt uz bezgalību, tajā pašā laikā varbūt varēsi izmantot kā makro objektīvu. Kā arī - priekš portretiem ar vajadzētu būt ok...

Principā ir jau adaptergredzeni, bet pareizi jau teici: trūkst pāris milimetru, lai varētu funkcionēt kā pilna fokusa objektīvs. Bet tomēr uzliekot ir maza amplitūda, kurā tāpat fokusē. Izskatās vairāk kā makro.
Publicēts: 01.06.16 11:50
 citēt
Točna runājam par vienu un to pašu stiklu?
Jupiter 11 ir vairākas versijas.
www.pentaxforums.com...
Ja tev tas sudrabotais vidējā bildē, tad viss ko vajag ir 42mm diametra gredzens no 1,5mm metāla ar iekšējo vītni 39mm - man tāds stikls ir, pat nezināju, ka nav m42, kamēr nenoķīlēja viena pāreja.
Ja ir tas, kas redzams 3. bildē, tad bez variantiem.
Ja ar gredzeniem saproti platas melnas trubas, tad tie ir makrogredzeni.
Bildi studijā, lai var saprast, par ko runa.
Publicēts: 01.06.16 11:58
 citēt
versatile:Točna runājam par vienu un to pašu stiklu?
Jupiter 11 ir vairākas versijas.
www.pentaxforums.com...
Ja tev tas sudrabotais vidējā bildē, tad viss ko vajag ir 42mm diametra gredzens no 1,5mm metāla ar iekšējo vītni 39mm - man tāds stikls ir, pat nezināju, ka nav m42, kamēr nenoķīlēja viena pāreja.
Ja ir tas, kas redzams 3. bildē, tad bez variantiem.
Ja ar gredzeniem saproti platas melnas trubas, tad tie ir makrogredzeni.
Bildi studijā, lai var saprast, par ko runa.

Oj man ir tas variants 3. bildē. Un makrogredzeni.
Godīgi sakot - visu laiku biju fočējis tikai ar Helios 44 un Industar, tāpēc šādas izmaiņas mulsina.
Kam tieši izmanto makrogredzenus?
Publicēts: 01.06.16 12:11
 citēt
SuperUgea:Es neredzu tur neko traģisku. Fotografēju ar padomju klasiku tāpēc, ka patīk.

Nosaukt šo visu par klasiku ir tas pats, kas nosaukt par klasiku zaporožecu. Nu varbūt zināmā mērā arī ir klasika :)

Bet bildēšanu ar zenītu nosaukt par skaistu dzīvošanu, tas nu gan tiešām ir tas pats, kas nosaukt par skaistu dzīvošanu braukšanu ar zaporožecu. Nu bet katram jau sava izpratne par skaistumu.
 citēt
SuperUgea:Es neredzu tur neko traģisku. Fotografēju ar padomju klasiku tāpēc, ka patīk.

Nosaukt šo visu par klasiku ir tas pats, kas nosaukt par klasiku zaporožecu. Nu varbūt zināmā mērā arī ir klasika :)

Bet bildēšanu ar zenītu nosaukt par skaistu dzīvošanu, tas nu gan tiešām ir tas pats, kas nosaukt par skaistu dzīvošanu braukšanu ar zaporožecu. Nu bet katram jau sava izpratne par skaistumu.
 citēt

Publicēts: 01.06.16 12:12
 citēt
Planšete nogļukoja
Publicēts: 01.06.16 12:14
 citēt
Es būtu par slinku tik garu tekstu komentāram rakstīt ar planšeti...
Publicēts: 01.06.16 12:22
 citēt
SuperUgea:
3rdHalf:Vai var dabūt adapteri? Jā un Nē!

Principā ir jau adaptergredzeni, bet pareizi jau teici: trūkst pāris milimetru, lai varētu funkcionēt kā pilna fokusa objektīvs. Bet tomēr uzliekot ir maza amplitūda, kurā tāpat fokusē. Izskatās vairāk kā makro.

Es pats pa reizei priekš portretiem izmantoju HELIOS-44-4, kam ar adapteri uz mana F-mounta ir aptuveni pa 2mm lielāks atālums, nekā vajadzētu. Priekš portretiem ir tīri ok.

LABOJUMS!: Pirmīt nedaudz nokļūdīos ar m42 un m39 atšķirību. Ar adapteri - atšķirība būs nevis 2.6mm, bet 0.26mm
:shame:

ps. Jo tālāk objektīva elementi no filmas plātnes - jo tuvāks fokus. Principā, makro gredzeni domāti, lai palielinātu šo attālumu, lai varētu piefokusēt tuvāk.
Publicēts: 01.06.16 12:38
 citēt
3rdHalf:
SuperUgea:

Es pats pa reizei priekš portretiem izmantoju HELIOS-44-4, kam ar adapteri uz mana F-mounta ir aptuveni pa 2mm lielāks atālums, nekā vajadzētu. Priekš portretiem ir tīri ok.

LABOJUMS!: Pirmīt nedaudz nokļūdīos ar m42 un m39 atšķirību. Ar adapteri - atšķirība būs nevis 2.6mm, bet 0.26mm

ps. Jo tālāk objektīva elementi no filmas plātnes - jo tuvāks fokus. Principā, makro gredzeni domāti, lai palielinātu šo attālumu, lai varētu piefokusēt tuvāk.

Liels paldies. Palika tā lieta daudz skaidrāka. :face-smile:
Publicēts: 01.06.16 12:41
 citēt
R_J:

Nu tā tiešām ir gaume, jo man, piemēram, sagādā baudu tas, ka man ir jāieliek lielāks darbs pie katra foto uzņemšanas. Turklāt es neteiktu, ka kamerai ir slikta kvalitāte. Pats mājās salaboju, ja kaut kas tomēr nav riktīgi un nemaz nesūdzos. :face-wink:
Publicēts: 01.06.16 13:10
 citēt
3rdHalf:
SuperUgea:

Speciālisti un Matemātiķi, bļin! Spravočņikos paskatijušies būtu, adapteru konstruktori saproties.Tāds tādu māca, cik tas ir fotoblogiski.

P.S. kad atgūsieties no lielā aizvainojuma, točna, točna paskatieties spravočņikā.
Publicēts: 01.06.16 13:21 labots
 citēt
@60uz5komats6
wut? :amazing:

M39 flange distance = 45.2 mm
M42 flange distance = 45.46 mm
en.wikipedia.org...
Uzliekot adapteri uz vītnes, teorētiski, atšķirībai vajadzētu būt 0.26mm.

Kādos "spravočņikos" man jāskatās? Kaut ko esmu palaidis garām?
Publicēts: 01.06.16 13:40
 citēt
Tev jau SuperUgea izklausās, ka lielāku baudu par čakarēšanos ar šausmīgi nekvalitatīvu tehniku sagādā nevella nerubīt kā tā būvēta un darbojas. Bet pilnīgas nirvānas sasniegšanai var Husqvarnu samainīt pret "Družbas" motorzāģi, lai varētu pāris stundas jāties kamēr to vispār pielaiž :) Nav slikta manta arī "Komunaļņik" elektriskais ūdens pumpis kurs nosit ar strāvu 5% no saviem lietotājiem.
Publicēts: 01.06.16 13:44
 citēt
3rdHalf:@60uz5komats6
wut? :amazing:

M39 flange distance = 45.2 mm
M42 flange distance = 45.46 mm
en.wikipedia.org...
Uzliekot adapteri uz vītnes, teorētiski, atšķirībai vajadzētu būt 0.26mm.

Kādos "spravočņikos" man jāskatās? Kaut ko esmu palaidis garām?

Garām esi palaidis to, ka stikls ir Zorkija tālmēram ne vecai zenit spogulenei kurām nāca arī m39 vītne...
Publicēts: 01.06.16 13:48
 citēt
M39 nav tas pats kas M39 :)
Publicēts: 01.06.16 13:57 labots
 citēt
wow, par Komunaļņik labs, jo pats tur strādāju savlaik un tas sūknis bija ļoti pieprasīts
arī bildeju ar ZENIT-ET ar 3 objektīviem un maz bildējot nemaniju ka slikti strādātu
ap 90-to beigām notirgoju, naudas trūkuma dēļ, vienam entuuziastam visu komplektu
Publicēts: 01.06.16 14:09
 citēt
60uz5komats6:M39 nav tas pats kas M39 :)

Oi bļin! Ņemu savu diršanu atpakaļ! :)
Tagad man pieleca. Pamērīju savu Zorkiju un sapratu, ka "flange distance" ir čista mazāka par 45.2.
Tas tad sanāk nevis M39, bet M39×26tpi, kam attālums 28.80 mm?
Publicēts: 01.06.16 14:12
 citēt
Maris:Tev jau SuperUgea izklausās, ka lielāku baudu par čakarēšanos ar šausmīgi nekvalitatīvu tehniku sagādā nevella nerubīt kā tā būvēta un darbojas. Bet pilnīgas nirvānas sasniegšanai var Husqvarnu samainīt pret "Družbas" motorzāģi, lai varētu pāris stundas jāties kamēr to vispār pielaiž :) Nav slikta manta arī "Komunaļņik" elektriskais ūdens pumpis kurs nosit ar strāvu 5% no saviem lietotājiem.

Diezgan smieklīgi un arī sāpīgi liekas tas, ka amatieris nevar pajautāt citiem cilvēkiem, kuri no tā saprot labāk bez heiteru klātbūtnes. Kādi kuram uzskati. Tev nepatīk vecais zenītis, tad nevajag to uzburt tā, it kā visi tā domātu. Gribi šeit sevi uztaisīt par lielu profesionāli, bet nu šādi teksti neliecina par to. :face-sad:
Publicēts: 01.06.16 14:32
 citēt
Bet mīļo cilvēk, kas jums ir iestāstījis, ka zenit ir kas labs? Ja tiešām patīk ar filmu ņemties un patīk metāla mehāniskas spogulenes, tad ir tiešām diezgan tādas, un arī tādas, kas nav bargās cenās, bet japāņu ražotas, ne zenīts. Nu nevar sūds būt kas labs un sūds nevar kļūt par klasiku.
Publicēts: 01.06.16 15:45
 citēt
Es varu notirgot Zenit E, ar Helios 44M :) davanā Industar-50-2 f3.5/50
Publicēts: 01.06.16 16:08
 citēt
AivarsL:Es varu notirgot Zenit E, ar Helios 44M :) davanā Industar-50-2 f3.5/50

šis teksts atšifrējumā nozīmē: "Uzlieku lāstu, lēti! "
Publicēts: 01.06.16 16:12
 citēt
SuperUgea:
Maris:Tev jau SuperUgea izklausās, ka lielāku baudu par čakarēšanos ar šausmīgi nekvalitatīvu tehniku sagādā nevella nerubīt kā tā būvēta un darbojas. Bet pilnīgas nirvānas sasniegšanai var Husqvarnu samainīt pret "Družbas" motorzāģi, lai varētu pāris stundas jāties kamēr to vispār pielaiž :) Nav slikta manta arī "Komunaļņik" elektriskais ūdens pumpis kurs nosit ar strāvu 5% no saviem lietotājiem.

Diezgan smieklīgi un arī sāpīgi liekas tas, ka amatieris nevar pajautāt citiem cilvēkiem, kuri no tā saprot labāk bez heiteru klātbūtnes. Kādi kuram uzskati. Tev nepatīk vecais zenītis, tad nevajag to uzburt tā, it kā visi tā domātu. Gribi šeit sevi uztaisīt par lielu profesionāli, bet nu šādi teksti neliecina par to. :face-sad:

Lasi lēni un uzmanīgi: " priekš fotografēšanas ir domāti fotoaparāti, zenīts tāds nav."

Labā vēsts: Tev vēl priekšā ir brīnišķīgais atklājums un laimes sajūta kas saucās Praktica. Pārejais nāks vēlāk….
Publicēts: 01.06.16 16:19
 citēt
Man arī patīk atsevišķu padumjo laiku stiklu performance, bet noteikti nevēlos vairs jebkad ņemt rokā kādu PSRS ražotu kameru. Tās visas ir briesmīgas. Neviena japāņu kamera man nekad nav sarāvusi nevienu pašu filmiņu, viņām nav eļļas un gaismas noplūdes utt utjp Arī gaismas mērīšana ir adekvāta. Taču ar pārejām nav problēmas tos pašus m42 vai m39 vitņu objektīvus uzlikt jebkuram pentax, nikon, canon u.c. aparātam. Man pašam ir 35mm filmiņu aparāti Pentax MZ6, Nikon F65 un kkāda Minolta. Viss strādā, patīkami kaut ko kādreiz nobildēt, un rezultāts ir prognozējams.
Publicēts: 01.06.16 16:51 labots
 citēt
Še kur pa daždesmit Eur var nopirkt veco labo M42 mehānisko spoguļkameru un bildēt bez bēdu.
Es ilgus gadus dabūju bildēt ar dažādiem Zenītiem, bet ne jau dēļ īpašām simpātijām- vienkārši citu toreiz nebija...:face-wink:
Vairs negribu- tāpat, kā atgriezties pie Zapiņa vai Moskābeļa stūres...:face-grin:

www.ebay.de...
Publicēts: 01.06.16 16:53
 citēt
SuperUgea:

Sāpīgi, ka, lai saprastu jāpamācās un pāris atbildes forumā izpratni nesniedz?

Nav ne vainas mācībām - daudz patīkamāks process par filmas iznīcināšanu ar lūzni. Kamēr no ebay nāk M42 Fujica, Mamiya, Praktica, Porst, Revue vai vienalga kāda cita kamera kura darbojas - tikmēr grāmatu rokā.

Kādi nu heiteri... ja cilvēks bez mazākās nojausmas par objektīva attālumu no filmas klārē kā viņš "labo kameru", cildina kameru ar skumjāko reputāciju uz zemeslodes... nu tur ir komiskais moments gribi vai negribi.

Neķer kreņķi - ja pamācīsies nekas slikts nebūs - ja nemācīsies arī nekāda vaina - ir kameras ar kurām var bildēt nesajēdzot kā tās darbojas (tajā skaitā filmu), tik ar zenit gan tas nav iespējams.
Publicēts: 01.06.16 17:22
 citēt
drošības labad iemetu aci kalendārā, vai tiešām ir 2016.tais gads.
Publicēts: 01.06.16 17:36 labots
 citēt
Maris:
SuperUgea:

Sāpīgi, ka, lai saprastu jāpamācās un pāris atbildes forumā izpratni nesniedz?

Nav ne vainas mācībām - daudz patīkamāks process par filmas iznīcināšanu ar lūzni. Kamēr no ebay nāk M42 Fujica, Mamiya, Praktica, Porst, Revue vai vienalga kāda cita kamera kura darbojas - tikmēr grāmatu rokā.

Kādi nu heiteri... ja cilvēks bez mazākās nojausmas par objektīva attālumu no filmas klārē kā viņš "labo kameru", cildina kameru ar skumjāko reputāciju uz zemeslodes... nu tur ir komiskais moments gribi vai negribi.

Neķer kreņķi - ja pamācīsies nekas slikts nebūs - ja nemācīsies arī nekāda vaina - ir kameras ar kurām var bildēt nesajēdzot kā tās darbojas (tajā skaitā filmu), tik ar zenit gan tas nav iespējams.
ar zenitu ar tā var. turklāt ar vienādu objektīvu un vienādiem uzstādījumiem sanāks identiskas bildītes - šo ar zenitu (ja nebūs saskrāpējis filmu) šo - ar Nikonu, kanonu, leiku votever.
Publicēts: 01.06.16 18:06
 citēt
Ot' asā diskusija aizgājusi... :) jāsaprot ir divas lietas - pirmā - ar savu naudu un laiku katrs var rīkoties kā vēlas. Ja grib to ņemtni un jātni ar Zenītu, tad lūgtum. Bet otrā lieta, uz ko norāda Māris un 60/5.6, ka dzīve ir tik īsa, cik ir. Ja gribi bildēt, tad bildē, nevis ņemies ar pilsētas leģendām par zenīta krāšņumu. Pārējais (kā kurš kuram kādos tekstos atbildējis) ir nebūtiskas nianses. Peace.
Publicēts: 01.06.16 18:46
 citēt
Bildes:ar zenitu ar tā var. turklāt ar vienādu objektīvu un vienādiem uzstādījumiem sanāks identiskas bildītes - šo ar zenitu (ja nebūs saskrāpējis filmu) šo - ar Nikonu, kanonu, leiku votever.

Tev tā kā būtu jāzin, ka zenit E eksponometre kameru nevada, bet darbojas kā "ieteicošais elements" + 2016 gadā viņš iesaka absolūtas muļķības. Tātad ar zenit nekādi nevar bildēt neko nefiltrējot. Nemaz nerunājot par to, ka ir jānosaka kur korpuss laiž gaismu, pie kura no veseliem pieciem (!!!! 5iem Karl!) slēdža laikiem tas lupatas slēdzis gļuko vai strēgst pavisam utt.
Publicēts: 01.06.16 18:55
 citēt
Maris:
Bildes:ar zenitu ar tā var. turklāt ar vienādu objektīvu un vienādiem uzstādījumiem sanāks identiskas bildītes - šo ar zenitu (ja nebūs saskrāpējis filmu) šo - ar Nikonu, kanonu, leiku votever.

Tev tā kā būtu jāzin, ka zenit E eksponometre kameru nevada, bet darbojas kā "ieteicošais elements" + 2016 gadā viņš iesaka absolūtas muļķības. Tātad ar zenit nekādi nevar bildēt neko nefiltrējot. Nemaz nerunājot par to, ka ir jānosaka kur korpuss laiž gaismu, pie kura no veseliem pieciem (!!!! 5iem Karl!) slēdža laikiem tas lupatas slēdzis gļuko vai strēgst pavisam utt.
Karl, es tik tā - veca ieraduma dēļ piesviedu pagalīti. Sajutos kā tālajā 96tajā... šito lasot
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):