forum.gif
.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / .
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. >
IerakstsAutors
Publicēts: 28.05.16 21:44 labots
 citēt
Vēl pirms gada man šādi uzliekamie objektīvi likās smieklīgi. Šodien jau apsveru iespēju notestēt. Tas tādēļ, ka pēdējo gadu laikā pieaugusi telefonu kameru veiktspēja. 7-jam Galaxy ir paša Samsunga objektīvu komplekts www.amazon.de... un cik noprotu arī citi ražotāji neguļ www.youtube.com... .

Varbūt kādam tādi ir? Vai uzliktajos stiklos kvalitāte stipri pazūd? Kā autofokuss uzvedas?
Publicēts: 28.05.16 21:55
 citēt
– Jaunais cilvēk, es jums atklāšu vienu no pasaules lielākajiem noslēpumiem. To, par ko neviens vīrietis nekad neatzīsies, dzen kaut adatas zem nagiem. Lieta tā, ka patiesībā jau mūsdienās nestāv gandrīz nevienam.
Publicēts: 28.05.16 22:05
 citēt
Hugo:– Jaunais cilvēk, es jums atklāšu vienu no pasaules lielākajiem noslēpumiem. To, par ko neviens vīrietis nekad neatzīsies, dzen kaut adatas zem nagiem. Lieta tā, ka patiesībā jau mūsdienās nestāv gandrīz nevienam.

Kas tas par noslēpumu, ja 3/4 baltādaino sieviešu par to pašas pārliecinājušās. Tu man labāk par uzliekamajem objektīviņiem pastāsti.
Publicēts: 28.05.16 22:12
 citēt
Uz jebkura smārtfōna var uzlikt jebkuru objektīvu gan no vienas gan no otras puses :big_smile:
Publicēts: 28.05.16 22:15
 citēt
– Jaunais cilvēk, priekš kam jums uzliekamie objektīviņi ja nestāv gandrīz nevienam.
Publicēts: 28.05.16 22:22 labots
 citēt
Hugo:– Jaunais cilvēk, priekš kam jums uzliekamie objektīviņi ja nestāv gandrīz nevienam.

U kavo stoit nikak, tot balejet za spartak, jesli stoika utram rana, tot baleet za ģinama, u kavo vsegda stoit, tot balejet za zenit.
A man objektīviņi interesē.
Publicēts: 29.05.16 00:01 labots
 citēt
Mani iecienītie testētāji www.imaging-resource.com... Galaxy S7 vēl nav paguvuši notestēt, bet intereses pēc salīdzināju S6 ar Oly EM10, jo abu sensoru izšķirtspējas ir vienādas.

Ceru, ka saskatāt atšķirību, un ar to es gribu teikt, ka ne jau sensora vai optikas optikas kvalitāte atsevišķi ņemtas rada redzamo atšķirību. Ja fotoaparātā sensora un objektīva izšķirtspējas ir daudzmaz sabalansētas, tad smartfona sensors pēc formālās skaitliskās izšķirtspējas tālu pārspēj objektīvu un ne tikai savējo dzimto, bet arī jebkuru citu, vienalga, virsū uzspraustu, vai kāda tautas daiļamata meistara nomainītu. Tik smalku bildi, kāda prasītos uz smartfona mazā sensoriņa ar sīkum-sīkajiem pikseļiem, neviens, pat pats labākais objektīvs nespēj uzzīmēt. Jau agrāk esmu centies par šo jautājumu parunāt šajā fotoskolas esejā:
www.fotoblog.lv...

P.S. Ievēroju, ka Galaxy S7 izšķirtspēja ir samazināta uz 12 Mpix salīdzinajumā ar S-sestā 16 Mpix. Gudrs gājiens, gala rezultātam jābūt krietni labākam!
Publicēts: 29.05.16 09:27
 citēt
svara parametrā, kas daudziem ir tik svarīgs, telefoni ar uzliekamiem objektīviem, droši kabina bezspoguļiem, kas, piemēram man, kā pirmspensijas vecuma večukam, kāpelējot pa Siguldas pakalniem, nemaz nav mazsvarīgi, jo ne jau šito es varu iemest krekla kabatā

Publicēts: 29.05.16 09:57
 citēt
sirsnīgs komplektiņš hypebeast.com...
Publicēts: 29.05.16 10:07
 citēt
Publicēts: 29.05.16 10:15
 citēt
negatIvs:sirsnīgs komplektiņš [url=http://hypebeast.com/2016/1/zeiss-iphone-lenses

Man]http://hypebeast.com/2016/1/zeiss-iphone-lenses

Man[/url] gan laikam tomēr labāk patikt nevis uzliekamais režģis, bet vāciņi ar vītni objektīvam. Un Zeiss nekad neražos priekš Samsunga, ja reiz jau izladis priekš aifona.
Kāds varbūt zin, kur šitos, neskaitot Elkoru, vēl var dabūt? Elkora aprakstā nav skaidra arī komplektācija. www.elkor.lv...
Publicēts: 29.05.16 10:28
 citēt
Publicēts: 29.05.16 10:31 labots
 citēt
negatIvs:

....svara parametrā, kas daudziem ir tik svarīgs, telefoni ar uzliekamiem objektīviem, droši kabina bezspoguļiem,

Ar šitādu attieksmi pret fotolietām jāpamet fotoblogs un jāreģistrējas "trauku" mājsaimnieču & blondīņu domubiedru grupā..:face-grin:
Nesaprotu, kā var pretstatīt bezspoguli ar normālu objektīvu/ sensoru un "mobilku" ar peļacs izmēra stikliņu un mikrosensoru.
Ja nu galīgi švaki ar veselību un "celtspēju", nopārdod savu spoguleni un paņem kaut vai 1.versijas Sony RX100 vai ko līdzīgu- gan krekla kabatā varēsi ielikt, gan būs cerības uz kautcik pieklājīgu bildi ar 1" sensoru un f1,8 objektīvu!
Publicēts: 29.05.16 10:38
 citēt
nesaprotu, kā var tādus mēslus piedāvāt kā alternatīvu telefonam? Ne pazvanīt, ne normālu pašiņu uztaisīt
Publicēts: 29.05.16 23:06 labots
 citēt
.
Publicēts: 30.05.16 16:45 labots
 citēt
Saprotu zoss slinkumu un pofigismu, bet nepiekrītu.:face-grin:
Fotomīlim pats bildēšanas process sagādā prieku, bet kāds prieks var būt no telefonlāpstas vai planšetes tačskrīna bakstīšanas un jo vairāk- no iegūtā rezultāta aplūkošanas, jo tas it kautcik pieklājīgs tikai konkrētā devaisa displeja izmēra ietvaros- apskatot uz lielāka displeja, raudiens nāk...:face-crying:
Protams, arī pats nereti lietoju fototelefonu (Galaxy Note), bet tikai informācijas nofiksēšanai , ja nav citas alternatīvas līdzi.
Publicēts: 30.05.16 17:01 labots
 citēt
www.androidauthority.com...
Pēc ražotāja koda saprotu, ka abi stikli komplektā. www.samsung.com...
Publicēts: 30.05.16 22:49 labots
 citēt
zoss, bet šis jūsu piemērs jau arī ir faktiski tā vienīgā lieta, kurai telefonu kā fotografējošu ierīci izmantot, un par ko es visu laiku arī saku - piezīmes, faktu fiksācijas, pieraksti, dokumentu skanēšana, nu un kādu selfiju vēl var uztaisīt feisbukā ielikt, bet ne jau nopietnai fotogrāfijai telefons ir izmantojams.

zoss:
Iz dzīves pagājušajā nedēļā. Bildēšana + aprakstīšana + nosūtīšana = 30 sek.
Publicēts: 30.05.16 23:56 labots
 citēt
R_J:zoss, bet šis jūsu piemērs jau arī ir faktiski tā vienīgā lieta, kurai telefonu kā fotografējošu ierīci izmantot, un par ko es visu laiku arī saku - piezīmes, faktu fiksācijas, pieraksti, dokumentu skanēšana, nu un kādu selfiju vēl var uztaisīt feisbukā ielikt, bet ne jau nopietnai fotogrāfijai telefons ir izmantojams.

Klau, veči - es gribēju uzzināt tikai par vienu konkrētu tehniski komerciālu lietu smartfoniem, bet jūs te tikai par smartfonu kameru trūkumiem vien, pie tam par veciem smartfonu modeļiem.
Man, tāpat kā kā vairumam te, arī ir ff spogulene un es zinu, kur to retu reizi palietot. Visa pārējā buķete starp spoguleni un jaudīgu smartfonu patreiz neinteresē, neredzu tām pielietojumu vairāk vietās un lietās kā smartfonam, tāpēc nekādu lieku aparātiņu es nestaipīšu līdzi un ne tāpēc, ka nespēju panest. Pie tam ziepis vai hibrīdene mūsdienīga vīrieša aprīkojumā neko diži neizskatās :)

Versatile - jā, tas ir komplektiņš, ko minēju pirmajā postā.
Publicēts: 10.06.16 09:44
 citēt
Elkorā patestējot uzliku to Galaxy S7 koveri ar 2 objektīviņiem, citur nekur LV vēl nav. Ultravide patika, bet tele - nu tā, sanāca ne visai asi, varbūt roka trīcēja par daudz. Jāpagaida vēl, varbūt kādi interesanti analogi parādīsies.

Apčamdīju arī jauno Huawei P9 ar jauno duālo lēcu sistēmu. cik sapratu no pasažiera Bildes tēmas par ND filtriem, viņam tieši šis gadžets, jo citu duālo laikam nemaz nav. Iespaids par P9 foto rezultātu labs, par pašu telefonu - nu tā.
Publicēts: 10.06.16 10:00
 citēt
Moment esot ļoti labi... arī labprāt uzliktu rokas uz viņiem
Publicēts: 10.06.16 10:13
 citēt
zoss: Jāpagaida vēl, varbūt kādi interesanti analogi parādīsies.

Jūs ar raceri taču nedomājat, ka gaidītāju rindā esat nesen un vieni no pirmajiem? uz esošā "objektīva" virsū štepselējamās lēcas ražo garus gadu desmitus (kopš parādījās amatieru kameras ar nemaināmu optiku, bet vismaz kkādu filtra vītni) - un kopš tā brīža tad arī parādījās pamācīties slinki ļaudis kuri gaida kad uztaisīs lēcu čupiņu produktu kuru aizliekot priekšā švakam objektīvam iegūs brīnumu :D

Uz tādiem āžiem brauc jau sen :) Raynox pa provi.

Vienīgā vieta kur no šiem sūdiem bij jēga - amatieru vga videokameras - tur matricas izšķirtspēja bija tik zema, ka mazzoomu videokamerām nelielas konvertācijas vēl nekādas baigās izmaiņas bildā neradīja

Citos gadījumos protams anekdote.
Publicēts: 10.06.16 11:42
 citēt
Maris:
zoss: Jāpagaida vēl, varbūt kādi interesanti analogi parādīsies.

Jūs ar raceri taču nedomājat, ka gaidītāju rindā esat nesen un vieni no pirmajiem? uz esošā "objektīva" virsū štepselējamās lēcas ražo garus gadu desmitus (kopš parādījās amatieru kameras ar nemaināmu optiku, bet vismaz kkādu filtra vītni) - un kopš tā brīža tad arī parādījās pamācīties slinki ļaudis kuri gaida kad uztaisīs lēcu čupiņu produktu kuru aizliekot priekšā švakam objektīvam iegūs brīnumu :D

Uz tādiem āžiem brauc jau sen :) Raynox pa provi.

Vienīgā vieta kur no šiem sūdiem bij jēga - amatieru vga videokameras - tur matricas izšķirtspēja bija tik zema, ka mazzoomu videokamerām nelielas konvertācijas vēl nekādas baigās izmaiņas bildā neradīja

Citos gadījumos protams anekdote.

Sony bija kaut ko izdomājis, ko uzliekot virsū, var dabūt ievērojami labāku bildi.. :) Tiesa, tur neizmantoja iebūvēto objektīvu un iebūvēto sensoru :)
Publicēts: 10.06.16 11:49 labots
 citēt
Bzh:

Sony bija kaut ko izdomājis, ko uzliekot virsū, var dabūt ievērojami labāku bildi.. :) Tiesa, tur neizmantoja iebūvēto objektīvu un iebūvēto sensoru :)

Izdomāt jau daudz ko var, bet vai ir liela jēga no tāda "hibrīda" ? Vismaz es uz to skatos stagnātiski un skeptiski :face-wink:

kursors.lv...

www.dpreview.com...
Publicēts: 10.06.16 12:03 labots
 citēt
Maris:[/cite
slinki ļaudis kuri gaida kad uztaisīs lēcu čupiņu produktu kuru aizliekot priekšā švakam objektīvam iegūs brīnumu :D

nu brīnumu neviens negaida un skaidrs, ka priekš putniņu bildēšanas, sportam vai portretiem un vēl kam tur ir citas kameras un citi objektīvi, bet ir reizes, kad vajag objekta piefiksēšanai platu leņķi, bet panorāmas opciju pielietot nevar - piemēram, būvobjektos, kur panorāma kropļo tur esošos cilvēkus un konkrētas detaļas. Šiem mērķliem jau arī vajadzīga kaut cik jēdzīga kamera, bet lai tā būtu tikai vienīgajā līdzi nēsajamā gadžetā, nevis atseviški somiņā ar lielu objektīvu. Tiešām to tik grūti saprast?
Publicēts: 10.06.16 12:22
 citēt
Tev tak ir tel panorāmas softs kuram nav katerakte priekšā jāliek.
Publicēts: 10.06.16 12:32 labots
 citēt
Maris:Tev tak ir tel panorāmas softs kuram nav katerakte priekšā jāliek.

Tā panorāma ir laba tikai ainavām, kurās nav cilvēku un kur vienalga, cik kociņu vai krūmiņu saķīmiķots. Cilvēkus (kas ir kustībā) nekropļo tikai pirmajos un pēdējos kadros, bet pa vidu - izstiepti monstri sanāk.
Publicēts: 10.06.16 13:09
 citēt
Zoss paliek zoss
Publicēts: 10.06.16 18:56
 citēt

konstrukcija atstāj nopietnu iespaidu, domāju , pat nopietnāku kā kaut kāds bezspogulis
Publicēts: 10.06.16 19:02 labots
 citēt
Nju- manuprāt, Vivitārs ar Zeisu sader apmēram tāpat, kā GAZ-69 ar Land Cruiser'u... :face-grin:
Publicēts: 10.06.16 20:54
 citēt
zoss:
Maris:Tev tak ir tel panorāmas softs kuram nav katerakte priekšā jāliek.

Tā panorāma ir laba tikai ainavām, kurās nav cilvēku un kur vienalga, cik kociņu vai krūmiņu saķīmiķots. Cilvēkus (kas ir kustībā) nekropļo tikai pirmajos un pēdējos kadros, bet pa vidu - izstiepti monstri sanāk.

hehe tiešām jocīgi - es panorāmas ar tel klapēju tik savos stroikas objektos vietas fiksēšanai kur kas būs jāprojektē - tur nekas nekustās un ir ok. Nu tad tur nav ko domāt - pērc nost to plato konverteri - nekādas kvalitātes šķirbas nav išti iespējamas. Bet vai esi tik disciplinēts, lai staipītu to līdz? jopcik ku neērti tomēr tādu krāmu stutēt virsū.

Friidis:Nju- manuprāt, Vivitārs ar Zeisu sader apmēram tāpat, kā GAZ-69 ar Land Cruiser'u... :face-grin:

Drīzāk kā bentlijs ar "dacīti"
Publicēts: 10.06.16 21:37
 citēt
Maris:

Drīzāk kā bentlijs ar "dacīti"

Cik atceros, Negatīvam tieši GAZ-69 ir īpaši tuvs- viņš pat šamā spārnu esot paturējis piemiņai...:face-grin:
Publicēts: 10.06.16 22:42
 citēt
es esā uzdūros:
"Pārdod Bavārijas zosu tēvu
Atrašanās vieta: Gulbene un raj., Jaungulbenes pag."
Publicēts: 10.06.16 23:05 labots
 citēt
Alibaba:es esā uzdūros:
"Pārdod Bavārijas zosu tēvu
Atrašanās vieta: Gulbene un raj., Jaungulbenes pag."

Specializētā tēma par ss sludinājumiem ir šeit www.fotoblog.lv...
Veiksmi putnkopībā.
Publicēts: 10.06.16 23:09 labots
 citēt
Maris: jopcik ku neērti tomēr tādu krāmu stutēt virsū.

Ieskrūvējas vāciņa vītnē 5 sekundēs, vāciņš ērts pastāvīgai nēsāšanai.
Hihi - Elkorā stāv plauktā, bet pie šiem resnajiem puišiem vēl tikai coming soon

www.bhphotovideo.com...
Publicēts: 10.06.16 23:20
 citēt
Profesionāla līmeņa komplektiņš. Bezspoguļu īpašnieki nervozi pīpē

Publicēts: 11.06.16 08:40
 citēt
Negatīv, tā izskatās, ka kāds "bezspogulis" Tev jaunībā brūti nokantējis jebšu piečuku parādā palicis- tikpat nemotivēts naids, kā VValdim pret Nīkoņiem....:face-grin:...
Publicēts: 11.06.16 09:46
 citēt
Publicēts: 11.06.16 12:13 labots
 citēt
Negatīv, nezinu vai korekts, bet piemērs no autopasaules- ja parastam Smārtam uzliksi milzīgas riepas, jebšu pieāķēsi lielu piekabi, šamais no tā nekad nepārtaps pilnvērtīgā džipā vai pikapā. :face-wink:

Publicēts: 11.06.16 13:13
 citēt
Frīdi - bet tu nepieļauj, ka ne visiem tie džipi un pikapi vajadzīgi? Nokļūt no Rīgas līdz Lisabonai ir lētāk un ērtāk ar sedanu, vest uz Lisabonu kravu ir ērtāk un izdevīgāk ar fūri, tā kā tavs džips vajadzīgs tikai sēņotājiem vai mežiniekiem un lauksaimniekiem + tiem, kuriem liels autiņš ir priekš izrādīšanās. Līdzīgi ar fočikiem - katram ir savs pielietojums un topa periods. Es reizi gadā izvelku savu filmenieci Canon EOS 50 un kādas 2-3 filmiņas piebildēju, lai neaizmirstu, kā tas jādara, bet es atceros ari gadsimtu miju, kad mani, jaunu puisi, vecie fotogrāfi izsmēja par digitālās kameras bezjēdzīgumu un bilžu švako kvalitāti, sakot, ka filmenieces nekas un nekad nespēs aizstāt. Vēsture atkārtojas pa spirāli - tagad digikameru īpašnieki zobojas par smartfoniem, bet pieļauju, ka vēl pēc 15 gadiem smartfonu īpašnieki zviegs par bezobjektīva lokāmo sensoru nēsātājiem, jo patreizējā aksioma, ka priekš bildēšanas obligāti vajadzīgi objektīvi ir samērā dziļi iespiedusies apziņā, lai pieļautu pretējo.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. >