forum.gif
2016.gada labākās kameras un objektīvi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / 2016.gada labākās kameras un objektīvi
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.04.16 16:39
 citēt
Publicēts: 18.04.16 17:44
 citēt
Zoomiņš ok: www.bhphotovideo.com...

bet nu pusotra kilo 170mm :D
Publicēts: 18.04.16 17:56
 citēt
traktors:http://www.tipa.com/english/XXVI_tipa_awards_2016.html

Publicēts: 20.04.16 15:53
 citēt
Pagrūti noticēt, ka tieši šis Tampona superzūms ir tas labākais... :amazing:
Publicēts: 20.04.16 16:16 labots
 citēt
Schneider:Pagrūti noticēt, ka tieši šis Tampona superzūms ir tas labākais... :amazing:

Droši vien vēl mazpazīstams, jo pērnā gada ražojums. Bet divos rādītājos - cenā un svarā liekas ka čempions, arī kvalitātes atsauksmes tā nekas: www.ephotozine.com...
www.dxomark.com...

P.S. Vienīgi priekš Pentakša žmogas nav uztaisījuši:face-sad:
Publicēts: 20.04.16 16:59
 citēt
Domātum, ka ir www.bhphotovideo.com... tik Pentaxim stabilizācija rumpī, tādēļ pēc jaunās versijas ar VC nau vajadzība.
Publicēts: 20.04.16 17:17
 citēt
Schneider:Domātum, ka ir www.bhphotovideo.com... tik Pentaxim stabilizācija rumpī, tādēļ pēc jaunās versijas ar VC nau vajadzība.

Nevajag piemirst, ka kameras sensora stabilizācija nav tas labākais variants garajā galā. Principā jo garāks objektīvs, jo neefektīvāka sensora stabilizācija...
Publicēts: 20.04.16 17:29
 citēt
Schneider:Domātum, ka ir www.bhphotovideo.com... tik Pentaxim stabilizācija rumpī, tādēļ pēc jaunās versijas ar VC nau vajadzība.

Pa ceļam tomēr optiskā shēma arī ir pamainīta, jaunajam par 1 lēcu vairāk: www.bhphotovideo.com...
Publicēts: 20.04.16 17:35
 citēt
traktors:http://www.tipa.com/english/XXVI_tipa_awards_2016.html

Kam šitik garlaicīgas kameras :( ,
te nekas labs nevar sanākt, vo!
Publicēts: 20.04.16 18:35 labots
 citēt
A man līc spuldzītei, kas ir cik efektīvs, es bildēju, nevis taisu fotodročerskus salīdzināšanas testus.
Optiskajā shēmā izmaiņas var būt, jo tur ir parādījies jauns elements - stabilizatora lēcu bloks.

Man tas Tampons 18-200 (nestabilizētais) bija us Ķenona, neko sajūsmas vērtu neredzēju.
Publicēts: 20.04.16 19:20 labots
 citēt

bezspogulis
Publicēts: 20.04.16 19:40 labots
 citēt
Kādam nevajag priekš vecā Zenīta jaunu cauruma aizbāzeni 50/0,95?... :face-grin:

petapixel.com...

Publicēts: 20.04.16 19:53
 citēt
Padjopka...
Publicēts: 20.04.16 22:28 labots
 citēt
negatIvs:

bezspogulis

Ir kādam šie s7 vai s7 egde? Ja ir, tad kādas atsauksmes par jaunā tipa kameras sensoru un vai ir kur manīti jēdzīgi un smukiņi apvalki bez priekšas vāka, izņemot paša Samunga piedāvātos? Es vienu vai otru ņemšu (laikam tomēr bez edge, jo tas par lielu priekš kabatas), vien gaidu, lai Samsungs tiktu galā ar kameras bilžu dzeltenumu, ko pirmajos izlaidumos ievērojuši daudzi pircēji.
Pēdējos gadus lietoju tikai Samsunga s modeļus, vienīgi s6 izlaidu, jo nepatika, ka nav microsd kartes slota.
Publicēts: 20.04.16 23:19 labots
 citēt
Schneider:A man līc spuldzītei, kas ir cik efektīvs, es bildēju, nevis taisu fotodročerskus salīdzināšanas testus.
Optiskajā shēmā izmaiņas var būt, jo tur ir parādījies jauns elements - stabilizatora lēcu bloks.
Man tas Tampons 18-200 (nestabilizētais) bija us Ķenona, neko sajūsmas vērtu neredzēju.

Nav jau viņa arī manā vēlmju listē. Papētīju tuvāk tāpēc, ka Nexiem viņš maksā 739$ (!!!), bet te pēkšņi - 199$. Par tādu cenu viņu varētu bišķi piepūšot vaigus iekļaut viena tūrisma brauciena ceļazīmes cenā. Trīs bākas benzīna! Kliedzoša netaisnība!
Publicēts: 21.04.16 04:47
 citēt
GunarsII:
Papētīju tuvāk tāpēc, ka Nexiem viņš maksā 739$ (!!!), bet te pēkšņi - 199$. Par tādu cenu viņu varētu bišķi piepūšot vaigus iekļaut viena tūrisma brauciena ceļazīmes cenā. Trīs bākas benzīna! Kliedzoša netaisnība!

Tieši tādēļ es pēc migrācijas no Canon uz Sony, pirms viena ceļojuma "sagrēkoju" un diezgan lēti (apm. 260 Eur) nopirku Canon 1100D + Tamron 18-270 VR- tagad man dārga E-mount superzūma vietā ir vesels Canon's ar superzūmu pa gandrīz 1/3 cenas...:face-grin:.
"Steidzīgās" tūristu pastaigās (pilsēta utml) ņemu līdzi Canon, mierīgākai "atmosfērai" un visādos kalnos- Sony Nex ar SEL 16-50+ 55-210.
Publicēts: 21.04.16 07:25
 citēt
Es gan īsti nesaprotu to dažu milimetru un gramu starpības svarīgumu, neba nu Everestus mēs šturmējam. Manam K-5 jau motoresurss pārgāja pāri pusei, FF ņemšu tad, kad cenas kļūs humānākas, pagaidām plānoju miniatūro K-S2, esmu piešāvies pie diviem fixiem 28 un 24 mm, kas uz kropa ir pilnīgi pietiekami. Jebajā pagājušā dežūrā biju atradis jaunu rumpi pa 460 EUR, bet to kaukāds švābu buržujs savāca, vēl pirms biju ticis mājās un aiznesis uz bankomātu savu zeķes krājkontu. :anger:
Publicēts: 21.04.16 10:46 labots
 citēt
Schneider:Es gan īsti nesaprotu to dažu milimetru un gramu starpības svarīgumu, neba nu Everestus mēs šturmējam..... esmu piešāvies pie diviem fixiem 28 un 24 mm, kas uz kropa ir pilnīgi pietiekami.

Šneider, katram takš savs funktiers, sava nodarbe un arī savs snobisms.:face-wink:
Man tas superzūms ir aktuāls galvenokārt manos "budžeta" ceļojumos- diemžēl, parastai tūristu grupai "sakompresētajos" 1-1,5 nedēļas ceļojumos, lielajās pilsētās brīvais laiks praktiski netiek dots un visu interesanto jāpaspēj sabildēt, bizojot barā pakaļ gidam, klausoties šamā info. Tādēļ man svarīgi ir paspēt sabildēt gan kopskatus, gan interesantas sīkākas detaļas un cilvēkus, lieki netērējot laiku optikas maiņai. Un tad jāizvēlas "zīle vai mednis" - vai nu daži mākslas kadri ar smuku "bokeh", vai nu maksimāli pilnvērtīga info. Es izvēlos pēdējo. Naivas ilūzijas par personālizstādēm neloloju, bet personīgām atmiņām un "trauku" galerijām pilnīgi pietiek...:face-wink:

Gudrās atziņas, par to, ka ceļojumos jābrauc pašam ar savu auto vai jālido individuāli ar lidmašīnu utt utml, cien. oponenti var atstāt pie sevis- diemžēl, man tādas alternatīvas nepastāv. Jāpriecājas, ka vispār varu kaučkur pabraukāt un jāsarauj, kamēr veselība un rocība vēl ļauj...:face-wink:

Ja esmu nesteidzīgā pastaigā, ņemu līdzi nelielu somiņu (ap 18x 22x 7 cm), kur ērti salien Sony Nex ar 16-50 pankokzūmu, telezūms SEL 55-210 sīkākām detaļām un Sigma 19/2,8 smukākām ainavām. Man ar to pilnīgi pietiek un pilnīgi vienalga ko par to domā cien. fotosnobu kungi ar dārgajiem stikliem un nereti "lētajām" bildēm...:face-grin:
Publicēts: 21.04.16 11:18
 citēt
Nujā, man visas pilsētas liekas vienādas, budžets ļauj aizbraukt tik līdz Tatriem, ar tūrisma firmu pietiek nokļūšanai līdz Krakovai vai Popradai, tālāk vizinos viens bez gidiem ar sabiedrisko transportu.
Platākus par 60 grādiem leņķus nekustīgiem kalniem var sastiķēt no vertikāliem kadriem dajepkurā panorāmu programmā.
Publicēts: 21.04.16 11:24
 citēt
Vai tad kalnos tikai platleņķi der? Es tajos pašos Tatros gana bieži izmantoju arī garāku stiklu.
Publicēts: 21.04.16 11:33 labots
 citēt
Vienreiz 10 m attālumā lēkāja pa klintīm kazas, tām pietika ar 50 mm uz kropa, vairāk gan nav bijusi vajadzība.
Individuāli parocīgāk ir braukāt uz vietas, kad jau nokļūts vajadzīgajā apvidū, arī ar lidmašīnu Tatriem nebūtu ne vaina, bet no Rīgas uz Popradu reisi ir tikai ziemā, nez kādēļ neviens nepadomā, ka kalni interesē ne tikai slēpotājus.
Publicēts: 21.04.16 12:23 labots
 citēt
Friidis:
Gudrās atziņas, par to, ka ceļojumos jābrauc pašam ar savu auto vai jālido individuāli ar lidmašīnu utt utml, cien. oponenti var atstāt pie sevis-

Šo atziņu es atmetu pēc viena brauciena līdz Horvātijai. Kaut arī stūrējām uz maiņām ar gultasbiedreni, tas viss pārvērtās drīzāk par darbu, nevis atpūtu. Laba versija ja jāapskata lielas pilsētas ir velosipēds. Meita ar draudzenēm taisās uz Barselonu, īrēs dzīvokli un velosipēdus. Iepriekšējā braucienā bija saskaitījušas, ka tur uz vietas īrētās mašīnas degviela dienā ap 12 eirām, bet autostāvvietas ap 100 eirām dienā! Tā lūk!
Publicēts: 21.04.16 13:24
 citēt
GunarsII:
Friidis:
Gudrās atziņas, par to, ka ceļojumos jābrauc pašam ar savu auto vai jālido individuāli ar lidmašīnu utt utml, cien. oponenti var atstāt pie sevis-

Šo atziņu es atmetu pēc viena brauciena līdz Horvātijai. Kaut arī stūrējām uz maiņām ar gultasbiedreni, tas viss pārvērtās drīzāk par darbu, nevis atpūtu. Laba versija ja jāapskata lielas pilsētas ir velosipēds. Meita ar draudzenēm taisās uz Barselonu, īrēs dzīvokli un velosipēdus. Iepriekšējā braucienā bija saskaitījušas, ka tur uz vietas īrētās mašīnas degviela dienā ap 12 eirām, bet autostāvvietas ap 100 eirām dienā! Tā lūk!

Pareizi! Ja nav prāta, tad vajag izmantot tūrisma firmas :) Katrā ziņā tas noteikti ir lētāk, nekā kaut kur nomest mašīnu par 100eur dienā (es gan nespēju iedomāties, 1)ja mašīna stāv 10h, kāpēc tā ir vajadzīga, 2) laikam jau tikai tā var atradināt cilvēkus no "iebraukšanas veikalā" ) :D
P.S. Nekas, pēc šī brauciena meita teiks, ka īrēt velosipēdu arī ir dārgi/grūti (Barselona nav nemaz tik plakana), tāpēc nākamreiz brauks ar sabiedrisko transportu :D
Publicēts: 21.04.16 13:45
 citēt
Bzh:

Pareizi! Ja nav prāta, tad vajag izmantot tūrisma firmas :)

Diemžēl, prāta daudzums ne vienmēr kompensē elementārās pieklājības (kultūras) trūkumu...:face-sad:
Arī vecākas paaudzes un sliktāk situētiem cilvēkiem ir vēlme ieraudzīt pasauli, bet vairs nav uzņēmības, valodu prasmes, līdzekļu utt. ceļot pašu spēkiem. Daudziem ceļojumā nav vēlmes stresot par braukšanu, naktsmājām, apskates objektiem utml.
Un tādos gadījumos jāsamierinās ar tūrfirmu variantiem.
Labāk tā, nekā vispār nekā..:face-wink:
Publicēts: 21.04.16 14:06 labots
 citēt
Friidis:
Bzh:

Diemžēl, prāta daudzums ne vienmēr kompensē elementārās pieklājības (kultūras) trūkumu...:face-sad:
Arī vecākas paaudzes un sliktāk situētiem cilvēkiem ir vēlme ieraudzīt pasauli, bet vairs nav uzņēmības, valodu prasmes, līdzekļu utt. ceļot pašu spēkiem. Daudziem ceļojumā nav vēlmes stresot par braukšanu, naktsmājām, apskates objektiem utml.
Un tādos gadījumos jāsamierinās ar tūrfirmu variantiem.

Piedod, bet paša organizēts pasākums 90% gadījumu būs ievērojami lētāks nekā tūrfirmas organizētais (izņēmums, piemēram, ir gulēšana viesnīcā ar iekļautām uzkodām/pusdienām un dzērieniem :)).
Valodu zināšanas - jā. Tās ir nedaudz nepieciešamas (lai gan google chrome translate this page ir ļoti noderīga lieta arī tiem, kam, piemēram, spāņu valodas zināšanas aprobežojas ar dos cerveza :)) Uzņēmība gan arī ir nepieciešama. Bet, ja nebrauc viens, tad divatā to uzņēmību vajag 2x mazāk. Un pensionāriem arī laika ir gana, kas ir būtiskākais trūkums parastam biroja darbiniekam paša ceļojuma saorganizēšanai :)

P.S. Es nesaku, ka nevajag izmantot tūrfirmas :) Es saku, ka tiem, kas grib ceļot lētāk, vajag ceļojumu plānot un īstenot pašiem :) Bet nu jau ir pilnīgs offtopiks - te tomēr bija jābūt par labākajiem objektīviem un fotoaparātiem :)
Publicēts: 21.04.16 14:26 labots
 citēt
Bzh:

Taisnība jau Tev ir, jaunajai paaudzei vējš galvā.:face-smile: Ik gadus četras precētas dāmas atslodzei taisa "ģevčušņikus" un katru reizi citā stilā. Manējā vadošā darbā bankā tepat Latvijā, viena kau kāda tur Ernst un Young juriste Briselē, par citām nezinu, gan jau arī tāpat pa gaisu vien.
Friidis:
.....Un tādos gadījumos jāsamierinās ar tūrfirmu variantiem.

Es gan, Frīdi, nedomāju, ka tā ir samierināšanās. Ceļojuma sagatavošana ir profesionāls darbs. Un ja kāds šo darbu paveic, tad ir pelnījis par to kaut ko saņemt. Esmu ceļojis visādos stilos un atzinis, ka saņemtās informācijas un iespaidu ziņā LABA tūrfirma visu izdara labāk par mani. (Es te runāju par tradicionalo atpūtas ceļošanu. Plānot laivu braucienus pa kalnu upēm es protams nevienam neuzticētu, pats zinu, ko man vajag.)
Publicēts: 21.04.16 14:29
 citēt
Schneider: Jebajā pagājušā dežūrā biju atradis jaunu rumpi pa 460 EUR, bet to kaukāds švābu buržujs savāca, vēl pirms biju ticis mājās un aiznesis uz bankomātu savu zeķes krājkontu. :anger:

švābu buržujs, zeķes krājkonts...:D :D Dažreiz šitos topikus kā labu komēdiju var lasīt, schneider uzlaboji dienas omu :haha:
Publicēts: 21.04.16 14:32 labots
 citēt
Veči, peace! :face-grin:
Katrs ceļo, kā var un grib un pērk tādas kameras, objektīvus (un arī teleponus), kas nu kuram pa gaumei un kabatai..:face-wink:
Mans offtop iebildums bija tikai pret oponentu noniecināšanu (no Bzh puses). :anger:
Publicēts: 21.04.16 14:46
 citēt
traktors: www.tipa.com... l

Miers, miers!:face-smile:
Ar TIPA balvām jau arī viss ir kārtībā, sliktas lietas tur neprēmē. Vienīgi nomināciju skaits izraisa smaidu. Tas ir ka bērnudārzā, ja tur rīko sacensības, tad nomināciju ir tieši tik saudz, lai katram tiktu pa balvai .:face-grin:
Publicēts: 21.04.16 15:17 labots
 citēt
Jā un nē. Iesākumam tūrfirmas variants derēs, bet trešajā braukšanas reizē uz vienu objektu atklāsi, ka visām firmām ir pilnīgi vienāda programma. Es runāju par Poliju/Slovākiju, kur variantu ir 1200, bet tie netiek piedāvāti dažādu iemeslu dēļ (neapkalpo grupas svešvalodās, maz taku, kuras pavilks bērns un sirmgalvis, bet tajā pašā laikā interesantas visiem vecumiem). Par mežoni esmu braucis divas reizes, ja divi stūrētāji, tas 1300 km ceļš vienā piegājienā ir nogurdinošs, bet pirmās un pēdējās naktsmājas var izvēlēties arī starp Varšavu un Krakovu, kur blakus ir Polijas skaistākā ala Jaskinia Raj, no turienes ceļā uz Tatriem var izmest līkumu uz Beskidiem, arī Slovākijā vienīgā stalaktītu ala, uz kuru ved firmas, ir Demanovska jaskina, bet es par skaistāku atzītu Belianska alu.
Bet nu nevienam nav liegts izvēlēties braucienu ar visām naktīm vienā viesnīcā un vazāties apkārt uz savu roku, satiekot pārējo grupu tik prombraukšanas dienā.

Skatos, kamēr sacerēju šo reperātu, jūs jau paspējāt izbeikt strīdu. :face-grin:
Publicēts: 21.04.16 16:56
 citēt
A kur Tu te strīdu ieraudzīji? :face-wink:
Kā parasti- pieredzes apmaiņa...:face-grin:
Publicēts: 23.04.16 13:53
 citēt
negatIvs:

bezspogulis

Vakar paņēmu sev lietošanā mazāko no abiem, tikai melnā krāsā. Pirmie iespaidi par kameru, salīdzinājumā ar iepriekšējiem Galaxy S modeļiem, ir tādi - ātrāka fokusējoties, arī gandrīz tumsā, augstāki maksimālie ISO, drusku košākas krāsas, bet izšķirtspēja labā gaismā gan tāda pati, kā 13 mp s4 modelim. Vēl ir platāks leņķis - ap 25mm un laikam tāpēc pat tuvu kadra vidum taisnās detaļas ir ar nelielu muciņu. Bet štrunts par kameru - priecājos, ka nu beidzot 128 GB atmiņas kartē varēšu salikt visu ko vajadzīgu un ne tik vajadzīgu. 32 gigos vairs neietilpa. Citu īpašu uzlabojumu laikam nav - tas pats lieliskais pasaulē labākais stikls un saprotamais interfeiss. Ja kādam būs noderīgs, tad caurspīdīgo citražotāja bamperi paņēmu euronicā, citur pagaidām vēl tikai oriģinālie samsunga, kas man ne visai patika. Ak jā - baterija ne īpaši ilgspēlējoša.
Publicēts: 23.04.16 22:32 labots
 citēt
Friidis:Kādam nevajag priekš vecā Zenīta jaunu cauruma aizbāzeni 50/0,95?... :face-grin:

Schneider:Padjopka...

Nekādas īpašas padjobkas neredzu. Ja tam 50mm objektīvam max. atvēruma diametrs ir 52,6 milimetri (kas tā arī izskatās varētu būt), tad matemātiski sanāk f/0,95... Cita lieta, kā ar to asuma dziļumu (pareizāk laikam būtu teikt "seklumu") manuāli uz AF kameras matstikla nofokusēties, neizmežģot acis :)
Publicēts: 24.04.16 08:53 labots
 citēt
google ...... nav podjobka petapixel.com...

ja pareizi sapratu, varētu būt ap 500 $ ..... bet visticamāk vairāk
Publicēts: 24.04.16 09:15
 citēt
Vispār jau ar to var tīri labi fokusēties - ar Pentaxi catch focus vīzē.
Padjopka tādēļ, ka krievs nav spējis ustaisīt jēdzīgu Ģeļiosu-44 ar caumuru 2, bet šeit pretendē uz optikas rūpniecības šidervu ar 0,95.
Publicēts: 27.04.16 14:55 labots
 citēt
Vakar liku lietišķā lietā jauno Galaxy S7 - bildēju aprakstītu papīru švakā dienas gaismā. Rezultāts pat ļoti labs - labāks nekā gaidīju pēc citiem bilžukiem citos apstākļos no šī paša telefona. Faktiski kvalitatīva dokumentu bildēšana arī bija galvenais iemesls, kāpēc atjaunināju savu samsungu.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):