Aprīļa beigās, maijā plānoju ļaudīm pastāstīt par gaismu un gaismošanu. Sanākšana varētu būt ceturdienas vakaros. Grupas lielums max 8 cilvēki. Dalībniekiem jābūt labām priekšzināšanām fotogrāfijā. Lekcijas veidotas ar uzsvaru uz gaismas dabas izprašanu.
Ko nozīmē "labām priekšzināšanām fotogrāfijā" 1. Jāpazīsts un jāizprot visas fotogrāfijas attīstības vēsture 2. Jāpārzin fotoaparāta darbības principi 3. Jābūt izlasījušam fotoaparāta instrukciju. Esmu apjucis. man ir tikai trešais punkts. Es deru?
priore:Labas priekšzināšanas nozīmē to, ka diez vai vari ko jaunu izstāstīt par gaismošanu. Nav gaismas, nav foto. Nav izpratnes par labu gaismu, nav laba foto. Pat vienmērīgi apgaismotu baltu papīra lapu nevar nobildēt bez izpratnes par gaismu, intensitātes samazināšanos proporcionāli attāluma kvadrātam.
man rādās, ka ir apgriezti proporcionāli attāluuma kvadrātam
tad tas ir plašam pulkam. Cik esmu redzējis (esmu maz redzējis) parasti šie pasākumi ir interesanti un iedvesmojoši tajā, ka tiek pierādīts - ne jau bildmašīnā ir spēks, bet spēks ir gaismā.
Man pašam tā īsti nevajag, bet es gribētu kādam ieteikt. Varbūt ir iespēja iedrukāt šeit kādus 5-10 (pēc paša izjūtas) tēmu virsrakstus. Tas feisbuks man neko neparāda, cik saprotu, tad tur ir jāpiereģistrējas.