forum.gif
Gaismas no USA
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Gaismas no USA
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.02.16 03:48
 citēt
Amerikā tika nopirkts šāds softbox kits:
www.fjwestcott.com...

No elektrības maz saprotu, bet viņam ir amerikas barošanas vads. To, ka man vajaga transformātoru uz 110V saprotu, bet tie transformātori ir dažādu W, 50W, 75W, 100W, tas man jāņem vērā vai derēs jebkurš? Cik W man vajaga?

Vienu to galvu jau nosvilināju laikam, piemaucu eiropas barošanas vadu pa taisno, galvenais saprast, kā pareizi man to visu piedarbināt lai nenosvilinu arī otru.
Publicēts: 14.02.16 05:00 labots
 citēt
Tie vati tur visi sarakstīti priekšā. Tur ir 2 galvas pa 5 lampām katrā. Šobrīd esot saliktas 27 W lampas, bet drīkst likt līdz 50 W katru. Tātad šobrīd kopējā jauda 270 W, jeb katrai galvai pa 135 W. Tādējādi transformatora jaudai jābūt vismaz tikpat lielai, cik darbināmās ierīces jaudai.
Publicēts: 14.02.16 10:55 labots
 citēt
labaak notirgo ebay amerikaaniem atpakal un noperc eiropas versiju. buus letaak nekaa pirkt 300w 110-220v parveidotaaju. pie tam staipit to izbraukumos galiigi nebuus forshi. kur praats to bija pirkt ?
Publicēts: 14.02.16 12:49
 citēt
Man nekur nebūs javedā viņš, tiks lietots tikai mājās. Dabuju uz pusi lētak nekā viņš maksā. Tas transformātors var būt ar lielāku jaudu? Ja spūldzes šobrīd ir uz 135W, es varu slēgt viņu klāt pie 500W transformātora?
Publicēts: 14.02.16 12:50
 citēt
Vari.
Publicēts: 14.02.16 15:11
 citēt
Protams, ka nosvilināsi, ja paņemsi lielāku jaudu. Ja nu vienīgi tas ir ļoti advancēts baroklis. Jebkurā gadījumā, faktiskā jauda būs tikai aptuvena, jo:
1) barošanas bloks var būt ķīniešu ražojums ar neparedzamu iekšējo pretestību;
2) zibspuldzes iekšējā pretestība var hipotētiski atšķirties no diapazona, ko barokļa ražotājs bija pieņēmis par pamatu aprēķinot jaudu;
Rezultātā reālā jauda var būt gan lielāka, gan mazāka, pat paņemot precīzu barokļa norādīto jaudu.
Publicēts: 14.02.16 15:13
 citēt
vēl viens ieteikums - nekad nepirkt no ASV preces, kuras var saremontēt tikai ASV.
lai viņi iespringst un izveido servisu teritorijā, kurā grib nogrūst preci.
Publicēts: 14.02.16 15:16
 citēt
piemēram, ir tāds Paul C Buff ar ļoti foršiņo Einstein zibeni un portatīvo Vogabond (vai kā tur viņu sauc ) barokli. bet serviss tikai pie viņiem pāri dīķim. līdz ar to - nu i nafig!
Publicēts: 14.02.16 15:55
 citēt
Lachux:Protams, ka nosvilināsi, ja paņemsi lielāku jaudu. Ja nu vienīgi tas ir ļoti advancēts baroklis. Jebkurā gadījumā, faktiskā jauda būs tikai aptuvena, jo:
1) barošanas bloks var būt ķīniešu ražojums ar neparedzamu iekšējo pretestību;
2) zibspuldzes iekšējā pretestība var hipotētiski atšķirties no diapazona, ko barokļa ražotājs bija pieņēmis par pamatu aprēķinot jaudu;
Rezultātā reālā jauda var būt gan lielāka, gan mazāka, pat paņemot precīzu barokļa norādīto jaudu.

Paga, tur jautājums ir par 135 W slodzi pie 500 W transformatora. Cik var redzēt, tur iekšā ir tik parastas dienazgaismas spuldzes, kāds sakars tam visam ar zipspuldzēm un barošanas blokiem?
Publicēts: 14.02.16 16:01
 citēt
Tā nav zipspūldze, continuous light, pa lielam parasta lampa. Un par garantijām un servisu man pilnīgi pie kājas, mans laiks ir mana nauda un es nevaru atļauties gaidīt uz servisiem un staigāt pa garantiju centriem, man izdevīgāk ir aizmirst un nopirkt jaunu. Nekad mūžā neko neesmu nesis uz garantijas servisu vai da jebkādu servisu, ja nevaru pats sataisīt, nopērku jaunu. Attiecās uz ikdienas elektroniku.

Tad kā ir ar to transformātoru un W, viens saka, ka varu slēgt klāt ar vairāk W, otrs saka, ka nevaru. Jau pasūtīju 2 x 300W transformātorus, ja tas būs par daudz priekš 135W, tad plānoju likt 5 x 50W = 250W.
Vēl nesaprotu, lapā rakstīts
"The D5 features 5 heat-resistant ceramic sockets for use with 5 daylight fluorescent lamps up to 50-watts each."
un pie specifikas..
Max Watts per Socket: 85

kur ir patiesība?
Publicēts: 14.02.16 16:17 labots
 citēt
Transformatoram jābūt ar lielākiem W nekā pieslēkto spuldžu W summai - un visa eleptrotehnika.

Tavs angļu valodas teksts attiecas uz spuldžu patronu isturību pret noteiktām slodzēm.
Publicēts: 14.02.16 16:23
 citēt
Un kas ir ar spūldzēm, varu izmantot tikai tās fluorescent vai arī varu ekspermentēt ar LED? Paldies par visām atbildēm!
Publicēts: 14.02.16 16:29
 citēt
Eksperimentē droši, pie tam vari sapirkt mūsējā veikalā uz 220 V un nekādi transformatori nebūs vajadzīgi.
Publicēts: 14.02.16 16:31
 citēt
pat pie mums raksta galda vai sienas lampai, cik W drīkst skrūvēt.
Es tik nesaprotu, kur problēma tur ieskrūvēt mūsu klimata lampas, ja tur kā redzu, slēdzis katrai no 5 lampām un nekas vairāk? Vai tad tur ir kāds baroklis vajadzīgs?
Publicēts: 14.02.16 16:40
 citēt
Jeņķīzijā ir 110 V 60 Hz tīkls. Ja šīm ļampām, kā tur spesifikeišns raksta, ka krāsu temperatūra ir 5600 K, tad tas ir ļoti labi, uz tādu var atļauties arī trafu lietot.
Publicēts: 14.02.16 16:51
 citēt
nu jā, bet vai tad nav prātīgāk un lētāk mūsu 220 V lampas nopirkt?
Publicēts: 14.02.16 16:57
 citēt
Nemāku pateikt. Iespējams, ka viņu oriģinālajām ir tīra temperatūra, bet parastās dienasgaismas var būt aar pilnīgi nesaprotamu spektru. Man bija tik viena kamera, kura spēja sagremot to gaismu - vecais krāms EOS D30.
Publicēts: 14.02.16 17:03
 citēt
Jūtu, ka vienošanās par vatiem un voltiem drīz būs panākta :face-grin:, tāpēc atļaušos mazu atkāpi.
Vienā no savām iepriekšējām dzīvēm, kad mācīju studentus, atnāca divi sirdsdraugi parādnieki pēc ieskaites. Ņem mani uz izturību un saka, ka zinot to elektrību. Izskrūvēju no savas galda lampas spuldzi un teicu : "Izlasiet visu, kas uz tās rakstīts, un izrēķiniet man kvēldiega pretestību!" Un aizgāju iedzert kafiju. Kad atgriezos nebija pa abiem ar visu mācību grāmatu piedevām tikuši galā... Bet šodien viens no abiem ir lielas būvfirmas īpašnieks. Morāle - štrunts pa vatiem, galvenais ir ambīcijas un uzņēmība.:face-smile:
Publicēts: 14.02.16 17:36
 citēt
Nesmīdiniet mani:) Sapērc parastas EU domātas lampas un daragā vesels , var arī parastas kvēlspuldzes likt tikai vienādas un ne pārāk nīgras:) Būtībā tas ir vienkarši "Cokoļi uz kājas" :):) kādas lampas skrūvē USA 110 vai EU 220 galīgi nav svarā būtiski ir nevis voltāža bet JAUDA lai neaidegās tas boxs un nesakūst tās plestmasas parpalas. Ēs šitādus tik WALIMEX ražojumus sapirku Ogrei , mācīties ar gaismām šancēt un lēnus portretiņus knibināt
Publicēts: 14.02.16 18:18 labots
 citēt
Un jā, vārdi - spūldzes, stūlbenis un pūlkstenis jāraksta bez garumzīmēm!

Tiem, kuri teiks ka galīgi pie kājas par tām garumzīmem, derētu atcerēties, ka vārdi mīnēts, minēts un minets nenozīmē gluži vienu un to pašu...
Publicēts: 14.02.16 18:35
 citēt
Da kādi trafi - Tu taču esi nopircis tupa patronu turekļus ar slēdžiem un vadu - svied 110V suldzes ārā un skrūvē 220V. Tās spuldzes kas nāk komplektā ir "stabilizētas" tikai salīdzinoši ar kkādām dramatiski bēdīgām ķīniešu spuldzēm - īsāk sakot tās ir nederīgas priekš video un kvalitatīva krāsu foto. Tik pat nederīgas kā tās kuras nopirksi šeit 220V.

Un pofig, ka pirksi kaut ar baisu uzcenojumu BFS un uz kastītes būs rakstīts, ka stabilizētas un, ka to klārēs solīda skata pārdevējs - neviena luminiscentā sistēma kas darbojas pa taisno no 50Hz tīkla bez stabilizatora bloka un frekvences paaugstinātāja NAV "stabila".

Pirkums jau atnāca un Tev tas izmaksāja 2xlētāk pēc tam kad nomaksāji ceļu, muitu, 21% PVN no visu izdevumu summas un samaksāji par atmuitošanu?
Publicēts: 14.02.16 18:36
 citēt
Īsti stūlbeņi raksta arī gūlta.
Publicēts: 14.02.16 18:59 labots
 citēt
Muitu un PVN neesmu maksājis, tik tiešām lēti dabuju :) Izmaksāji pat vairāk nekā 2 reiz lētak. Tā, kā sākas teksti par 21% pvn un par to, ka visas spuldzes mūsu valsti ir sūds uzreiz pateikšu, es dzīvoju Spānijā.

Es biju ieskrūvējis vienu spuldzi un US vada vietā iespraudu mūsējo, iedegās uz pāris sekundēm bija neliels "paf" un spuldze vairs nedega, ātri izrāvu vadu. Tad sanāk, neko neesmu tur nodedzinājis izņemot spuldzi?

Tur kur spraužas vads tajā galvā, rakstīts - Use only with 250V fuse. Tas arī neko nemaina? Reāli varu ieskrūvēt tagad mūsejo spuldzi, iespraust schuko vadu un viss būs ok, nekas nenodegs? Vienīgi man tagad visas spuldzes kas pieejamas, tās ir led.
Publicēts: 14.02.16 19:16 labots
 citēt
Tikko ieliku LED spuldzi un schuko vadu, viss ok, spuldze deg un nekas nesprāgst, galva arī strādā(neesmu neko nosvilinājis). Tagad tikai jaatrod piemērotas spuldzes.
Nekam ļoti professionālam man nav vajadzīga tā gaisma, dzīvoklī tiek diezgan maz dienas gaisma un ceru ar šo būs labāk.

Transformātori gan jau nodereēs. :face-grin:
Publicēts: 14.02.16 19:58
 citēt
250 V fuse spuldzēm nenozīmē neko, tas par drošinātāju.
Publicēts: 14.02.16 20:05 labots
 citēt
Man bieži gadās iespēja dabūt tehniku no US, tik pagaidām esmu pircis visādus specifiskus sīkumus un izticis ar 75w transformātoru, kas ir, kā maziņš barošanas bloks.

Kādas firmas lampiņas skaitās labākās? Mājās man visur ir Philips LED, bet foto/video drošvien ir kas savādāk. Kas galvenais jāskatās lampiņām? Gribu labākās no labākajām kuras būtu adekvātas tam softboxam. 70% tiek filmēti video tuvplānā no statīva(pamats, rokas un objekts rokās), kur kvalitāte nav primārais, bet nāk par labu ja tā ir. 30% foto, apģērbs uz modeles/manekena/pakaramā, kvalitāte arī nav mega primāri, galvenais lai liekas ēnas nekur nav.
Publicēts: 14.02.16 20:15
 citēt
Labi tev tur Spānijā, ilgi dzīvosi... apollo.tvnet.lv...
Cik tur maksā labs, bet ne no ekskluzīvajiem, vīns? Slovākijā par 5-8 EUR var nopirkt jau labus vietējos vīnus.
Publicēts: 14.02.16 20:19
 citēt
ring0:
Es biju ieskrūvējis vienu spuldzi un US vada vietā iespraudu mūsējo, iedegās uz pāris sekundēm bija neliels "paf" un spuldze vairs nedega, ātri izrāvu vadu. Tad sanāk, neko neesmu tur nodedzinājis izņemot spuldzi?

Tur jau nav nekā ko dedzināt - pliks vads uz patronu. Nosvilināji 110V droseli - tās jau nav spuldzes klasiskajā izpratnē, bet satīta gāzizlādes dienasgaismene kurai tajā bālajā burbulī ir iekšā elektronisks augstsprieguma trafs un starteris - tā trafa barošanu tad arī nosvilināji piegrūžot pie 2x lielākas voltāžas.
Publicēts: 14.02.16 20:35
 citēt
Nu paga, tai satītajā trubiņā ir vēl arī veseli divi kvēldiegi.
Publicēts: 14.02.16 20:44
 citēt
Schneider:Labi tev tur Spānijā, ilgi dzīvosi... apollo.tvnet.lv...
Cik tur maksā labs, bet ne no ekskluzīvajiem, vīns? Slovākijā par 5-8 EUR var nopirkt jau labus vietējos vīnus.

Vīni ko visi ikdienā pērk maksā 2-8 Eur, daudz no vīniem nesaprotu, parasti pērku to ko vissvairāk izpirkuši. Bet esmu steiku haosā Rīgā maksājis 25Ls par pudeli kura te maksā 3.20 EUR,
Publicēts: 14.02.16 21:25
 citēt
ring0:Man bieži gadās iespēja dabūt tehniku no US, tik pagaidām esmu pircis visādus specifiskus sīkumus un izticis ar 75w transformātoru, kas ir, kā maziņš barošanas bloks.

Kādas firmas lampiņas skaitās labākās? Mājās man visur ir Philips LED, bet foto/video drošvien ir kas savādāk. Kas galvenais jāskatās lampiņām? Gribu labākās no labākajām kuras būtu adekvātas tam softboxam. 70% tiek filmēti video tuvplānā no statīva(pamats, rokas un objekts rokās), kur kvalitāte nav primārais, bet nāk par labu ja tā ir. 30% foto, apģērbs uz modeles/manekena/pakaramā, kvalitāte arī nav mega primāri, galvenais lai liekas ēnas nekur nav.

Starp tādām kuras var ieskrūvēt Tevis iegādātajā statīvā labākās ir kvēlspuldzes un halogeni - vienīgi Tev jāmāk pieregulēt WB tik siltai gaismai, viņas rij strāvu, karst un svilina Tavu softboxu.

Šeit "labumu" nenosaka ražotājs, bet gaismas avota uzbūves/darbības princips - visas gāzizlādes lampas trīc no tā, ka tās nodziest un iedegās tik reizes cik tīklā mainās polaritāte - tobiš 50 herci 50x - kameras slēdzis trāpa katru reizi savādākā fāzē.

Ledi trīc tāpat tik augstākos hercos (atkarībā no tā cik lepns ir elektroniskais trafs un taisngriezis kas tos baro) - tas jau ir labāk, bet diodes ir ļoti dažādas un "baltās" visbiežāk ir gļukainas uz zaļo spektru - tādēļ jāliek rõzā filtrs.

Paaugstinātas frekvences, stabilizētas luminiscentās un led gaismas kino un foto vēljoprojām maksā kārtīgi tūkstoši par komplektu.

Protams amatieri dabon labus rezultātus uzlabojot LED barokļus un stabilizējot spektru ar filtriem, bet tur galvā jābūt izpratnei par to kā viss darbojas.
Publicēts: 15.02.16 11:06 labots
 citēt
ring0:
Kādas firmas lampiņas skaitās labākās?

Sūds ar firmu, galvenais skaties kāds ir CRI (Color rendering index). Jo tuvāk 100, jo labāk. Ja nav norādīts tāds parametrs vai arī tas ir zem 90, tad nemaz virsū neskaties. Zaļgano toni, it sevišķi ādas toņos, sakarīgi neizregulēsi.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):