Ir kādam pieredze - liekot NIKON objektīvus ar pāreju ? domāju uztapināt savu SIGMA NIKON 70-300 uz GH2 Zenitārs un MTO 500 jau iedzīvojušies www.ebay.com...
Uz tik apgriezta izmēra matricas 2,8... nu tas tam kam viņš domāts - lauku avīzei, lai visa ciempadome asumā.
Bērnudārziem, skolām, kāzām, bērēm, kristībām, apkūlībām un godaplāksnēm ideāli objektīvi.
p.s. Matrica atšķirībā no visādiem nokocanopentksiem ir oriģināla izmēra. Visa sistēma ir projektēta atbilstošam matricas izmēram, tieši tāpat kā savulaiku Leica tika konstruāta kinofilmas platumam.
p.p.s. Ja canonikonsonypentaksiem gaismas ar 2.8 pietiek, aiz ko lai nepitiktu ar tikpat daudz gaismas Oly gadījumā?:-0
talavietis:man ir 15 mm 1.7. uz pana kā platleņkis neslikts
Neslikts vai labs?
Pats priekš personīgās lietošanas esmu dilemas priekšā, - pirkt PenF ar 25 f1.2 un attiecīgi kļūt par Olimpistu, vai GX8 ar Noktikronu un kļūt par fiksēto panaleikistu...
Bildēšana kā jau fotomīlim, kāds portretiņš, kāda paklusāka un nedzīvāka daba. Ainavām man ir infra.
talavietis:man ir 15 mm 1.7. uz pana kā platleņkis neslikts
Neslikts vai labs?
Pats priekš personīgās lietošanas esmu dilemas priekšā, - pirkt PenF ar 50 f1.2 un attiecīgi kļūt par Olimpistu, vai GX8 ar Noktikronu un kļūt par fiksēto panaleikistu...
Bildēšana kā jau fotomīlim, kāds portretiņš, kāda paklusāka un nedzīvāka daba. Ainavām man ir infra.
------------------------ Nebildēju vairs kā agrāk, pamatā vairs tikai tāpēc kamera, lai piefiksētu ko interesantu, jo tālrunis man nokka ar pogām, lai mazs un var piezvanīt. www.cameralabs.com...
lodzija:pie objektīvu tēma - klasika - POLTIŅŅIKI, 50 mm no - līdz http://color-foto.com/obzor-poltijnikov-obektivy-s-fokusnym-rasstoyaniem-v-50-mm-na-starte-canon-nikon-zeiss-leica-sigma-sony-pentax-zenit/
Pats priekš personīgās lietošanas esmu dilemas priekšā, - pirkt PenF ar 25 f1.2 un attiecīgi kļūt par Olimpistu, vai GX8 ar Noktikronu un kļūt par fiksēto panaleikistu...
Kāda tad tur starpība - tā sistēma miksējas kā vien gribi ja neskaita, ka Pana stiklu stabilizācija uz Oly neiet. Kāda stikla bilde iepatīkas tādu ņem un tāpat ar kameru.
Lietoju 20mm 1,2II, 45mm 1,8 un 12mm 2,5 - zīmē smuki (nu par 12mm to tā pārāk nevar teikt, tumšs), var brīvi bildēt ar pilnīgi atvērtu, un ļoti, loti maziņi, viegliņi tie objektīvi - tas man ienteresē visvairāk jo tā ir bardačoka sistēma. Iespējams, ka kādi lieli f1,2 objektīvi ir vēl labāki, par 2,8 zoomiem gan neticas - nekādi sampļu bilžu meklējumi to nav uzrādījuši.
Kāda tad tur starpība - tā sistēma miksējas kā vien gribi ja neskaita, ka Pana stiklu stabilizācija uz Oly neiet. Kāda stikla bilde iepatīkas tādu ņem un tāpat ar kameru.
Tur jau tā lieta, ka tā savietojamība nav pilnīga. Nu kam man Noktikrons ar OIS, ja bildēju ar PenF. ..lieka naudas izšķiešana. Savukārt Oly objektīvu stabilizators nesavietojas ar GX8. Dievs vien zina, kad Oly izlaidīs gaišāku īso portretnieku, bet domājams, ka panaleicai vairs gaišāka pamatnieka nebūs.