Kondīzeris zemu frekvenci var vispār nelaist cauri, televizora barošanas trafam paralēli primārajam tinumam par traucējumu filtru bija kondensators, kapacitāti neatceros, tas bija vēl melnbaltajā Gorizontā-206. Tumbu shēmu no galvas nezinu, LC filtros uz dažādām frekvencēm tie var būt dažādā veidā ieslēgti, visdrīzākais, ka uz pīkstuli tas tīkla 50 Hz vispār nepalaida.
vienkāršās shēmās virknē ar pīkstuli ir saslēgts viens kondersators, parasti 1, 2 vai 3 mF. piemēram vecajās labajās simfonijas tumbās bija 1mF. tieši tāds un tāda tipa kondersators bija veco VEFa telefonu rozetēs
Man pietiek, zaļā jaunībā taisīju. Vienkāršākais variants - 2x10ГД-34 un 2x3ГД-2, teorētiski josla 63-18000, cik īstenībā, hvz, filtram pietika ar kondīzeriem, pīkstuļiem 15 Ω, ar saviem 3 W mierīgi vilka jaudu kopā ar 10-vatīgajiem. Tagad par tādu juhņu smiekli nāk, bet tad biju lepns par savu roku darbu ar stiprekli no žurnāla Radio uz kaukādiem 217-jiem tranzistoriem.
Vispār jau tajos laikos populārākā radioamatieru parikte bija gaismas mūzika un vismeklētākās detaļas - КУ-202Н.
VEFā pagrīdes apstākļos tapuša ekvalaizera fragments. Shēma no vācu žurnāla, visas detaļas VEFā pieejamas, un pirms ielodēšanas nomināli pārbaudīti laboratorijā. Montāžas plates vairumā izgatavoja ar sietspiedes/kodināšanas metodi, duralumīnija korpusus taisīja nestandarta izstrādājumu cehā, duralumīnija priekšējos paneļus, atkarībā no vēlmēm, slīpēja, uzrakstus vai nu ar sietspiedi, vai kodināšanas metodi.
Nepamet sajūta, ka "Negatīvs" ir barojies no tiem pašiem avotiem kur es. Skapī vēl ir čum kastītes ar šādām VEFa detaļām kā vēstures liecība sociālisma izlaupīšanā. 25 gadi VEF 5.korpusā, KB Nr. 9
Wily2: "Skapī vēl ir čum kastītes ar šādām VEFa detaļām kā vēstures liecība sociālisma izlaupīšanā. "
Tas ir līdzīgi, kā stāstiņā par Mašu, kas strādā šujmašīnu rūpnīcā. Aldziņa maza, tāpēc nolemj pa detaļai vien nest mājās un tādējādi tikt pie šujmašīnas. Kad beidzot viss ir salikts kopā, izrādās ka tas ir ložmetējs!
Sava motormuzeja apmeklējuma iedvesmots un pēc Šneidera komentāra pie reportāžas pameklēju, vai kaut kas līdzīgs ir nopērkams šodien. Un re, ko atradu
3l Forda V motors līdz 100 ieskrienas 5,7 sekundēs. Un tas viss tiek ražots tepat netālu Pilzenē par kādiem 64000 E. Ar Bembjiem un Poršiem Latvijā var neuzkrītoši iejukt pūlī, šitas ir īstais, ar ko pazīmēties.
Tas ir divvietīgs, pa Latvijas ceļiem drīkst braukt tik ar 90 km/h, tātad tādam pielietojumam racionālāk būs nopirkt ķīnīzeru pļerdaku 125 cc par 640 €.
Tad jau Tu esi slavens, ka tā jāuzmanās. Man savā vienkāršībā gan tāds vāģis tīri labi patiktu. P.S. Un amerikāņi šīs replikas taisa lētāk. Merša 1934 gada 500K replika ap 35000 $, automātiskā kārba:
TesMens:es labprātāk iejūku pūlī, nevis pievēršu uzmanību ar auto. lai katrs paziņa redz, kur braucu un pēc tam atstāsta to katrai, kura ar mieru klausīties.
Vai tad Tev nebija Gaz-69 kabriolets? Vismaz spārnu toč atceros...
bija. tur jau lielākā laime bija atjaunošanas process. ap 1993 gadu pārdevu. bez spārna vēl ir saglabājies GAZ 21 pulkstenis labā darba kārtībā, un GAZ 21 hromētais numura apgaismojuma korpuss
Par tumbām nezinu, bet pulksteņiem ar gadiem zvanīšanas skaņa klūst arvien briesmīgāka. No manējiem 1937.gada Junghansam skaņa pilnīgi glāsta dzirdi, 20.gadu vidus Gustavu Beķeri arī var klausīties, bet tie, kuri ir ap 1890.gada, skan kā sitiens pa ganību aploka dzeloņdrāti. Laikam rezonatora (pakaļējās sienas) koks ar gadiem virzās uz praula stāvokli, kas arī ietekmē skaņu.
man šitādam sīkie, pagājušo vasaru, tika klāt, kamēr neviena tuvumā nebija, un laikam ceirus griezuši, kaut ko aprāvuši , jo vairs nezvana. bija baigi forša maigi daudzbalsīga melodija. jāved būs uz Rīgu pie maisteriem
negatIvs:man šitādam sīkie, pagājušo vasaru, tika klāt, kamēr neviena tuvumā nebija, un laikam ceirus griezuši, kaut ko aprāvuši , jo vairs nezvana. bija baigi forša maigi daudzbalsīga melodija. jāved būs uz Rīgu pie maisteriem
Ceirus griežot, zvanam neko nevar apraut. Kas par pulksteni, bildē marku neredzu, bet, špriežot pēc izlaiduma laika, tam zvana mehānismam jābūt ar zobsektoru, diezgan vienkāršam, pats var sataisīt, ja tik ar naglu nav iebraukuši iekšā.
negatIvs:man šitādam sīkie, pagājušo vasaru, tika klāt, kamēr neviena tuvumā nebija, un laikam ceirus griezuši, kaut ko aprāvuši , jo vairs nezvana. bija baigi forša maigi daudzbalsīga melodija. jāved būs uz Rīgu pie maisteriem
Ceirus griežot, zvanam neko nevar apraut. Kas par pulksteni, bildē marku neredzu, bet, špriežot pēc izlaiduma laika, tam zvana mehānismam jābūt ar zobsektoru, diezgan vienkāršam, pats var sataisīt, ja tik ar naglu nav iebraukuši iekšā.
pulkstenis ir Junghans. tieši tādu internetā neatradu, nobildēt tagad nevaru, jo pulkstenis ir fazendā uz kamīna. Domāju, ka var gan sačakarēt griežot ceirus, ja neļauj izzvanīt.
pagaidām neesmu pētījis, gājējs ir, bet nezvana. Par zvanu trūkumu fazendā nevaru sūdzēties. Bez jau pieminētā, man tur vēl septiņi citi trokšņotāji, vēl viens kamīna, viens Gustava modinātājs, pārējie sienas.