Bet es taču viņu redzēju pilnīgi skaidri, zvēru pie kaimiņa sivēna veselības!!! Braucu ar mašīnu uz laukiem kūpināt gaļu, tas man novilka strīpu debesīs taisni priekšā.
Schneider:Bet es taču viņu redzēju pilnīgi skaidri, zvēru pie kaimiņa sivēna veselības!!! Braucu ar mašīnu uz laukiem kūpināt gaļu, tas man novilka strīpu debesīs taisni priekšā.
varbūt šis bij tav meteorīts? tik jāsalīdzina laiku, tur par viņu bišķ sākumā minēts www.3dnews.ru...
Schneider:Bet es taču viņu redzēju pilnīgi skaidri, zvēru pie kaimiņa sivēna veselības!!! Braucu ar mašīnu uz laukiem kūpināt gaļu, tas man novilka strīpu debesīs taisni priekšā.
Vopšem skaidrs! Jūsu Rīgas biroju, ofisu (vai kā tur šodien tie visi kantori saucas) logā var iekrist kaut Armagedons vai marsiešu kuģis, jūr to nepamanīsiet. Bet es melnajā pirtiņā kūpinu speķi! Pirmais, plānākais gabals, noņemts, ar sīpoliem, rupmaizi un aliņu:
Bildēc lauku mājas sienaslampas gaismā, konkurējot ar saimniecēm, kaķienēm Apoloniju un Rozāliju, kurām arī gaļa garšo, apstrādāts uz netbuka Linuxā ar kaukādu tur mtPaint graphic editor programmu... Sabikstīju ogles, uzmetu paegļu skujas un actāju biezākos, liesākos gabalus līdz rītam.
Melnā pirtiņa tomēr ir manta, par Depo tirgojamajām bleķa "kūpinātavām" smiekli nāk.
Schneider:Kurš ap 8.21 gāja vai vai brauca ar skatu uz ZR, ja nebija apmācies, redzējāt spožu meteoru, kurš bija ļoti labi pamanāms pat gaišajās debesīs?
Es tajā laikā gulēju ar kājām uz dienvidiem un ar skatu uz austrumiem. Tāpēc arī neko neredzēju, kas aiz muguras notika.
varbūt šis bij tav meteorīts? tik jāsalīdzina laiku, tur par viņu bišķ sākumā minēts www.3dnews.ru...
In this one minute exposure, a meteor streaks across the sky as the Soyuz TMA-19M spacecraft is rolled out by train to the launch pad at the Baikonur Cosmodrome on Sunday, Dec. 13, 2015 in Kazakhstan. Launch of the Soyuz is scheduled for Dec. 15 and will send Expedition 46 Soyuz Commander Yuri Malenchenko of the Russian Federal Space Agency (Roscosmos), Flight Engineer Tim Kopra of NASA, and Flight Engineer Tim Peake of ESA (European Space Agency) to the International Space Station for a six-month stay. Photo Credit: (NASA/Joel Kowsky)
Uzņemts 2015.12.13. 7:46:45 , tik XWZ pēc kāda laika Kamera Canon EOS 5DS , EF35mm f/2 IS USM ISO 1250 Eksis nevājais 60 sekundes
shauttra:Pēc mana pulksteņa bija tieši 8:00 Redzēju.
Schneider:Kurš ap 8.21 gāja vai vai brauca ar skatu uz ZR, ja nebija apmācies, redzējāt spožu meteoru, kurš bija ļoti labi pamanāms pat gaišajās debesīs?
shauttra:Pēc mana pulksteņa bija tieši 8:00 Redzēju.
Tātad secinam ka tas Meteors 21 minūti lidoja no Burtnieku apkārtnes līdz Preiļu apkārtnei Baigi ātrs bijis
Geminīdu meorīdu plūsma šogad bija laba. Ļoti labi tie krita naktī no 13. uz 14 decembri. Vajadzēja būt daudz meteoru svītru debesīs. Gan jau ka pēc kāda laika meklētāji atradīs 2015. g. meteorītus uz Zemes. Pats izmantoju meteoru jonozēto sliedi atmosfērā kā radio viļņu atstarotājus un tas ļauj izdarīt radiosakarus VHF/UHF diapazonā līdz 2500km. Bija novērojami līdz 20-30 sec gari uzliesmojumi. Debesīs tam vajadzētu izskatīties ļoti fotogēniski.
Varde profilbildē ir strunc, lielākā problēma ir plānprātiņč vārdā Guntis Strautnieks. Es tik domāju, ka viņu vajag aissūtīt uz Sīriju, no turienes aizlaidīsies prom Asads, bet visa IS pāries jūdaismā.
Ja tas ir noticis vasarā, tad pie vainas varēja būt sporadiskā radioviļņu izplatība, kad uz aukstās un siltās atmosfēras frontes veidojas jonosfēras kroplības. No tām tad arī radioviļņi atstarojas un var notikt gadījuma sakari pāris tūkstošu km attālumā. Izplatība kādā no virzieniem var būt no dažām minūtēm līdz vairākām stundām. No meteoru svītrām var saklausīt tikai atsevišķas zilbes, reti, bet ir notikuši pilna apjoma sakari. Tas pie ~30 sec uguņošanas.