Ir pienācis laimīgais brīdis kad gribu pirkt jaunu spoguļkameru, jo naudiņu esmu iekrājis. Un nu nezinu ko īsti izvēlēties Canon D6 vai CANON D7, vai varbūt tomēr Mark 2. Jeb ir doma varbūt vispār pāriet uz Nikon D600. Ko ieteiktu Jūs no šiem variantiem. Taisos bildēt sportu, dabu, studijā. Teiksim sportam būtu labs Canon D7, bet vai varēs arī normāli dabu un studijā ?
Kāda jēga šito prasīt forumos? Būs desmit tādi, kas teiks, lai ņem Kanōn, vēl desmit par Ņīkōn, četri būs par Sonī un vēl kāds pārītis iespiedīs Pentaksu. Beigu beigās, nonāksi pie secinājuma, ka tā vai tā būs jāizvēlas pašam.
Vienkārši iegoglē reviewus un, ja vari, kādā veikalā apčamdi. Saproti, ko tev vajag un troļļoties forumos nevajadzēs.
Tā nav troļļošanās. Piemēram ar Markiem nofotograf;et lidojošu bultu nevar. Tātad nav īsti domāts sportam. Gribētos jau Canon D7, bet ir crop sensors, tāpēc arī jautāju šeit Jūsu domas.
Es gribu mašīnu! Gribās lielu, bet tādu, lai nebūtu problēmu atrast, kur noparkoties un neizskatītos, ka kompensēju. Jaudīgu, skaļu, un arī zaļu. Dārgu luksus modeli, lai varētu izrādīties, bet arī pieticīgu, lai nekristu acīs.
Īsumā šādi: D600, ja gribi labu sensoru. 7D, ja gribi bildēt putnus, tieši dēļ krop faktora. 6D, ja negribi D600.
Lūk jau konkrēta atbilde un laba. Tikai Tu raksti 7D, ja gribi bildēt putnus, tieši dēļ krop faktora. Kāpēc putniem ir labāks krops ? D600 negribu gan. Tad jau labāk D60 vai D70.
Jā un nē. Protams, vari nopirkt, lielāko, kas ir pieejams, bet vai kabatas atļaus. 7D ar 400 f/5.6 L dos aptuveni 600mm ekvivalentu. Protams. vari arī nopirkt 6D un 600mm F/4, kas maksās vairāk kā pieci iepriekšminētie komplekti Kā arī, pie 600mm ir jāierēķia izmaksas, par atmaksāto vergu(asistentu), kas viņu staipīs.
Liels Tev paldies par tiešām sakarīgu info. Es arvien vairāk sliecos uz 7D pusi. Dēļ ātrdarbības. To ka 400 f/5.6 L dos aptuveni 600mm ekvivalentu es saprotu. Bet uz kā rēķina vēl īsti neesmu sapratis. Tas jau velk uz digitālā palielinājuma pusi nevis optiskā.
Jā - tas nav opriskais palielinājums. Tajā pašā laikā, ja vajag kropot, tad labāk pa taisno krop sensors, nevis kropot pilnu kadru pēc tam. Iemesls šāds: 7D kropam ir 18mp. 6D ir 20mp. Kropojot 20mp(ja mana matemātika neviļ) apsc formātā, sanāk ~12mp. Tas ir mazāk nekā 18mp kropa sensors. Protams, tas būtu vairāk svarīgi putnu un nezvēru fotogrāfiem. Lielākoties FF ir vairāk priekšrocību, visādi citādi. Varbūt, ja esi amatieris un interesē vairāk studijas bildes, tad ieteiktu kropu ar pārīti zibšņiem, nevis pliku FF.
Tāpēc es arī tagad skatos uz Nikona pusi, jo par Nikonu es neko nezinu. Un interesētu pilnais sensors un sportam. Bet tāds laikam varētu tikai būt Nikon D900. Bet divas štukas par viņu atdot arī neceļas roka un tad vēl jākrāj.
Izlasot visus tēmas autora domugraudus, ļauni un godīgi: Kameras iegāde te neko neatrisinās………., bet nu mācās jau tikai pēdejie lohi, bet tu taču neesi lohs, tev nevajag mācīties ābeces patiesības, tev vajag jaunu kameru.
P.S. varēji jau nu uzrakstīt šābrīža esošo ekipējumu sevišķi optiku, kazi nav nemaz tik sūdīgi, un ja tā tad varbūt vēl pie reizes varēsi nopirkt godazīmi "Idiotiskā pirkuma Meistars". Kāds "sports" kādos apstākļos, priekš kam? "Dabu"- ko tieši peizāžus vai dzīvniekus, vai sēnes un sienāžus?"Studijā"- gan gandrīz vienalga kāda kamera, ka tik sinhronizēt ar lampām var.
Vai, vai kā Tu nesmuki uzrakstīji, bet labi atbildēšu. Uz šobrīdi man ir vecais Canon 5D pirmais. Bet tagad pēkšņi vairs nav asuma, pie tam vēl liekas kamerai, ne objektīviem. Aiznesu uz Mūkusalas ielu it kā taisīja, bet liekas tas pats vien ir. Domāju dreb rokas, tāpēc testēju ar statīvu. Tas pats Objektīvi man ir Canon 28-135, ko ja pirkšu Canon kameru nomainīšu uz 24 - 105 Vēl ir 70 - 200/4 tiesa gan bez stabilizatora un 50/1,8
Principā sportam - paliec pie tā paša ķenōna, dēļ tā ka ir jau objektīvi. Ja domā, visu pārdot un mainīt orientāciju uz citu brandu, tad drīzāk ieteiktu Sunī, nevis Ņīkōn.
Nu te vēl ir tā ka sievai biju nopircis Sony Cyber shot DSC-HX400. Pēc atsauksmēm Internetā bija pati labākā šāda veida superzūms, bet reāli neticams mēsls ar drausmīgu asu zīmējumu un tie 20 milj pikseļu bija panākti uz programmatūras rēķina. Ar zaudējumiem pārdevu un nopirku Canon PowerShot SX60 HS. Nu daudz maz. Tāpēc vairs nekādus Sony, lai arī bija Sony H50 īsts brīnums, nu ļoti labs.
Par uldeena kameru - o jā, malacis uldeens. Diemžēl man viņa par sarežģītu, bet uldeens jau laikam piešāvies auto režīmā.
pixelis:Vai, vai kā Tu nesmuki uzrakstīji, bet labi atbildēšu. Uz šobrīdi man ir vecais Canon 5D pirmais. Bet tagad pēkšņi vairs nav asuma, pie tam vēl liekas kamerai, ne objektīviem. Aiznesu uz Mūkusalas ielu it kā taisīja, bet liekas tas pats vien ir. Domāju dreb rokas, tāpēc testēju ar statīvu. Tas pats Objektīvi man ir Canon 28-135, ko ja pirkšu Canon kameru nomainīšu uz 24 - 105 Vēl ir 70 - 200/4 tiesa gan bez stabilizatora un 50/1,8
Nu tad vispirms jāsaprot kapēc tā asuma nav, procesā varbūt šo to noderīgu par kameras uzbūvi paralēli apgūsi, gan ar autofokusu, gan ar roku stādot nav? Ar 7D ( pirmo vai otro versiju esi noskatijis?) pakāsīsi platleņķa galā, ja "daba" ir peizāži, tad var nākties pirkt arī kādu platāka leņķa objektīvu, otra sliktā ziņa 70-200/4 pirmā versija ar baigo asumu neizceļās, līdz ar to uzliekot uz mazās matricas ar lērumu pikseļu var gadīties vilšanās tieši par asumu, uz augšminētais virtuālais ~300mm ekvivalents nekādu prieku nesagādās. Principā ar esošo optiku (ja objektīvi ir trāpijušies labi eksemplāri) visharmoniskāk sadzīvos 6D, tikai ar sportu būs bišķiņ bēda, toties 6D ir šobrīd labākie ISO starp canoniem, tas sportam bieži ļoti noder.Tātad sasodīts jautāju vēlreiz kāds sports, kādos apstākļos, kādam pielietojumam? Nikons radīs optikas iepirkšanas izdevumus, neskatoties uz to ka pats ar nikonu strādāju, teikšu ka tev tā būs visķēpīgākā izvēle, ekvivalentas, lai arī optiski labākas optikas iegāde nikona versijā vien uz divām štukām vilks, ja protams par jaunu runājam.
P.S. jā nopietni domā par 24-105/4 iegādi , tad labāk pērc kopā ar kameru, kitā šis sanāk letāk nekā pēctam atsevišķi piepirkt.
Liels paldies par izsmeļošo atbildi. Sportam mani interesē motosports, hokejs, bumbiņa - volis, basis. Par to ka ar 7 D ainavām pakāsīšu platleņķi es saprotu, tāpēc vajadzēs tam vēl 17 - 40. Nu bet 50/1,8 pārvērtīsies par labu portretnieku. Bet galvenais saprotu, ka tad to Nikonu Nikon D600 nav vērts. Lai arī esmu dzirdējis ka Nikoniem labāka optika.
Njā ja prioritāte sportam tad 7D+ 70-200/4 būs ciešama kombinācija, daudz ciešamāka kā 6d+70-200/4. Ha, ha 50/1.8 NEPĀRVĒRTĪSIES par LABU portretnieku 17-40/4?? ja tomēr tēmē kādreiz uz lielo matricu, tad labāk 16-35/4 IS(dārgāks, zinu) ja tomēr tikai mazajai matricai tad labāk paprovē 10-18 to plastmasas lētuci, nav nemaz tik sūdīgs par savu cenu un plats arī. Nikona gadijumā pirmkārt nevis D600, bet D610. Minimums D610+24-85 WR kit +75-300 WR. Jēdzīgāk D610+24-85 WR kit + 70-200/4 WR( stabilizētā canona analogs) optiski ļoti labs bet ar lēnu autofokusu, ne pārāk labs komplekts sportam tāpat kā canona 6d.
Tieši kameras izvēlei nekādu. Bet varbūt noderēs kā padoms nemeklēt tarakānus asumā ar sūdīgiem stikliem. 8-kārtīgs zūms vienmēr piedāvās tikai kompromisu starp ērtumu un bildes kvalitāti, jo vēl Arhimēda atklāto likumu, ka zūma bildes kvalitāte ir abgriesti proporcionāla diapazonam, neviens nav atcēlis.
pixelis:Nu bet vai tad 24 - 105 ir tik slikts ? Esmu iecerējis kā pamatobjektīvu.
Bet kāpēc Tu prasi ko šeit? Ir neiespējami ko apskaidrot jautātājam kas galīgi neko nerubī - Tev jāiet uz veikalu, tur par mazu algu strādā cilvēki ar identiskām zināšanām - jūs lieliski varēsiet komunicēt jo vienīgais ko spējat apjēgt ir kkādi neko neizsakoši kameru modeļi, jau nedaudz vairāk dzirdēti ražotāju brendi un cenu birku cipari. Varēsiet aprunāties tādā līmenī kā "zinātāji stāsta", "klase pati par sevi", "labas atsauksmes", "balva kkādā elektropreču izstādē vai gadžetu žurnālā" utt.
pixelis:Nu bet vai tad 24 - 105 ir tik slikts ? Esmu iecerējis kā pamatobjektīvu.
Bet kāpēc Tu prasi ko šeit? Ir neiespējami ko apskaidrot jautātājam kas galīgi neko nerubī - Tev jāiet uz veikalu, tur par mazu algu strādā cilvēki ar identiskām zināšanām - jūs lieliski varēsiet komunicēt jo vienīgais ko spējat apjēgt ir kkādi neko neizsakoši kameru modeļi, jau nedaudz vairāk dzirdēti ražotāju brendi un cenu birku cipari. Varēsiet aprunāties tādā līmenī kā "zinātāji stāsta", "klase pati par sevi", "labas atsauksmes", "balva kkādā elektropreču izstādē vai gadžetu žurnālā" utt.
Par ko cepies? Ja atlasa labu eksemplāru visnotaļ ļoti labs objektīvs visādām ikdienas draziņām.
Atbilde Marim uz - Bet kāpēc Tu prasi ko šeit? Ir neiespējami ko apskaidrot jautātājam kas galīgi neko nerubī
Es prasu šeit tāpēc, ka šeit ir forums un sadaļa tehnika. Un tādas lietas forumā arī parasti prasa. Un starp citu man cilvēki tiešām atsūtīja ļoti daudz labas informācijas. Paldies viņiem par to.
Bet tā kā Tev Mari patīk iekost, tad jautājums Tev. Es zinu ka Tu esi ļoti labs fotogrāfs, tad ko Tu šeit dari blogā ? Vienkārši tāpat, lai bojātu gaisu. Rīko izstādes, tad nelīdīs dumjas domas galvā.
pixelis:Atbilde Marim uz - Bet kāpēc Tu prasi ko šeit? Ir neiespējami ko apskaidrot jautātājam kas galīgi neko nerubī
Es prasu šeit tāpēc, ka šeit ir forums un sadaļa tehnika. Un tādas lietas forumā arī parasti prasa. Un starp citu man cilvēki tiešām atsūtīja ļoti daudz labas informācijas. Paldies viņiem par to.
Bet tā kā Tev Mari patīk iekost, tad jautājums Tev. Es zinu ka Tu esi ļoti labs fotogrāfs, tad ko Tu šeit dari blogā ? Vienkārši tāpat, lai bojātu gaisu. Rīko izstādes, tad nelīdīs dumjas domas galvā.
Es gan piekritīšu gan 3rdHalf gan Maris...
Kāpēc? Elementāri - bildi taisa fotogrāfs un nekas cits. Labs pavārs uztaisīs labu ēdienu arī skumji ekipētā virtuvē ar tur atrodamajiem traukiem, nažiem, piederumiem... Jo zinās kādus un cik pārtikas produktus, garšvielas un citus ingridientus izmantot, gan arī cik ilgi gatavot, kā kult, cept, vārīt... Ielaid sliktu vai viduvēju pavāru vislabāk ekipētajā virtuvē - ēdieni nedz labāki, nedz smukāki, nedz garšīgāki dzims... www.fotoblog.lv...
Viela pārdomām - Kaut kā cilveki pamanījās ražot satriecošas sporta, ainavu, studijas fotogrāfijas gadus gan 5, gan 8, gan 10 atpakaļ, kad apspriedē iesaistītās kameras nebija ražotāu izstrāžu centram pat gaismas gada attalumā...
Izvēle starp tām kamerām ir maksimums mikronu lielu atšķirību meklēšana slimas pixeltrāšanas konkursā.
Tici man, ja uz galda noliks šo triju kameru bildes, da kaut A3 formāta izdruku (fotokopiju) izskatā un vēl dažu citu kameru ražojumus piebērs klāt, bet tā ka gan labas gan vidējas, gan sūdīgas (brāķus) būs reāli maz cilvēku (nu tā stingri zem viena procenta), kuri spēs nekļūdīgi noteikt kura bilde no kura aparāta izkritusi, vēl vairāk uzminēt precīzi izmantoto objektīvu un exif datus...
Tie ir tikai instrumenti, kurus, tāpat kā ne tik šikus ir jāprot lietot! Viss pārējais ir pupu mizas...
pixelis:Liels Tev paldies par tiešām sakarīgu info. Es arvien vairāk sliecos uz 7D pusi. Dēļ ātrdarbības. To ka 400 f/5.6 L dos aptuveni 600mm ekvivalentu es saprotu. Bet uz kā rēķina vēl īsti neesmu sapratis. Tas jau velk uz digitālā palielinājuma pusi nevis optiskā.
Nu tad ir jāsāk ar elementāriem fotokursiem par fotopamatiem un pēc tam jau pats sapratīsi kādu kameru tev vajag pirkt . Visam citad Canon 6D derēs, izņemot sportam, būs pa lēnu kā šāvējs.
Vot tādu dēļ kā Tu kbi_kbi arī tiek uzdoti jautājumi ko pirkt. Nu kā var ieteikt pirkt 1000 sērijas Canon. Tas jau ir ziepju trauks ar maināmu optiku. Godīgi sakot pēdējos modeļos neesmu iedziļinājies, bet cik atceros - - OVF nav ar prizmu, ber spoguļu sistēma. Tāpēc redzamā bilde maza, tumša. Palaidi garām iespēju paklusēt
Bet tā uzskatīsim diskusiju par slēgtu. Kāpēc es jautāju par daudz maz universālu kameru ? Redziet, ja es braucu piem uz Pasaules čempionātu futbolā Spānijā, tad spēles laikā es fotografēju spēli vai ne ? Bet pēc spēles dabiski ka gribēšu pastaigāt apkārt un pabildēt pilsētu , dabu. Tas taču tik cilvēcīgi....
Un tā laikam tomēr ņemšu Canon 7D un kā pamatobjektīvu TAMRON 17-50 f/2.8 Tā kā man vēl ir 70 - 200 un 50/1,8, tad gan jau būs viss kopā tīri labi.
pixelis:Bet tā uzskatīsim diskusiju par slēgtu. Kāpēc es jautāju par daudz maz universālu kameru ? Redziet, ja es braucu piem uz Pasaules čempionātu futbolā Spānijā, tad spēles laikā es fotografēju spēli vai ne ? Bet pēc spēles dabiski ka gribēšu pastaigāt apkārt un pabildēt pilsētu , dabu. Tas taču tik cilvēcīgi....
Un tā laikam tomēr ņemšu Canon 7D un kā pamatobjektīvu TAMRON 17-50 f/2.8 Tā kā man vēl ir 70 - 200 un 50/1,8, tad gan jau būs viss kopā tīri labi.
Interesanti ar ko DIŽi atšķirsies šāda skatu punkta un satura bildes, ja tiem uzskaitītajiem stikliem pakaļā skrūvēsi 5D, 6D, 1200D, 750D vai 7D utt.? Nu tīri no praktiskā viedokļa?