Kurš zina, kur var nopirkt slovāku alu Šariš, Kamzik vai Tatran? Tas jautājums drīzāk pie rīdziniekiem, jo provincē, piemēram, manā miestā no importa sastopami tik čehu Žatecky Gus, Staropramen, Krušovice un visādi tur Rietumeiropas Heinekeni ar Hollandiām.
Pļēgurs tāc, vai ta tu pirtī Rojāli vai Agdamu dzer? Bet var teikt, ka uzminēji, sievai Slovākijā iegaršojās Šariš, tad nu domāju, kur to varētu dabūt tepat uz vietas.
talavietis:pirts vakarā- pats kausu 5% alus, bet sievai 12% Šariš kausu
šneiders izlaks 4 butelītes, sieva 1 glāzi, rezultātā kurš būs vairāk noreibis? Vispār trakums ar tiem sievišķiem, manējā 10 gadus kopā ar mani iemalkoja alu bet šogad atzinās ka alus vispār negaršo
talavietis:pirts vakarā- pats kausu 5% alus, bet sievai 12% Šariš kausu
Šeit galvenais - nejaukt spirtu ar blīvumu. Bļāviens, tikko čehu wikipēdijā atradu, ka Žatecky Gusā no čehiem ir tik apiņi, bet pats alus ir vēl briesmīgāks globalizācijas produkts par magdonaldu. Ražots dāņiem piederošā Pēterburgas brūzī. Un man tieši tas ir nopirkts pirtij šovakar...
talavietis:pirts vakarā- pats kausu 5% alus, bet sievai 12% Šariš kausu
Šeit galvenais - nejaukt spirtu ar blīvumu. Bļāviens, tikko čehu wikipēdijā atradu, ka Žatecky Gusā no čehiem ir tik apiņi, bet pats alus ir vēl briesmīgāks globalizācijas produkts par magdonaldu. Ražots dāņiem piederošā Pēterburgas brūzī. Un man tieši tas ir nopirkts pirtij šovakar...
Jāpiekrīt Alibabam - kādēļ esot Latvijā jādzer kaut kādi ārvalstu ali? Mums tak ir pietiekoši daidz labu savējo. Turklāt, ja ārzemju alu var nopirkt šeit, tad tur par 99% skaidrs, ka tas ir kaut kāds širpotrebs, tipa aldara zelta. Labi ir pasaulē palikuši tikai mazo alus darītavu ali, kuri diez vai tirgojas citās valstīs, varbūt tik pašās tuvākajās kaimiņvalstīs.
Nu nezinu, pirmkārt jau visu lielo darītavu mūsējie ali ir pilnīgi vienādi, isskatās, ka no viena koncentrāta, Šariš ir lielākā darītava Slovākijā, bet ačķirībā no Aldara, čurūdeņus netaisa. Arī Polijā Tyskie ir tas pats Aldaris, bet Warka - pavisam kas cits. Kādēļ vispār jādzer citu valstu? Vienkārši dažādībai, vai tad tas ir kas slikts?
Schneider:Nu nezinu, pirmkārt jau visu lielo darītavu mūsējie ali ir pilnīgi vienādi, isskatās, ka no viena koncentrāta, Šariš ir lielākā darītava Slovākijā, bet ačķirībā no Aldara, čurūdeņus netaisa. Arī Polijā Tyskie ir tas pats Aldaris, bet Warka - pavisam kas cits. Kādēļ vispār jādzer citu valstu? Vienkārši dažādībai, vai tad tas ir kas slikts?
Kurš tad liek pirkt mūsu lielo alus darītavu (aldaris, cēsis, lāčplēsis) alus? Ir taču Tērvete, Bauska, Piebalga, Valmiermuiža un vesela rinda vēl mazāku alus darītavu.
Kaut gan Aldaris Latvijā lētos "širpotreba" alus vairs vispār neražo, visus aldara zelta, pilzenes utt ražo Igaunijā vai Skandināvijā. Latvijā Aldaris tagad ražo tikai dārgos alus mazās partijās.
Schneider:Kurš zina, kur var nopirkt slovāku alu Šariš, Kamzik vai Tatran? Tas jautājums drīzāk pie rīdziniekiem, jo provincē, piemēram, manā miestā no importa sastopami tik čehu Žatecky Gus, Staropramen, Krušovice un visādi tur Rietumeiropas Heinekeni ar Hollandiām.
Noērc e-bajā un tev atsūtīs kādu kasti. Es tā Vīnu mēdzu pirkt. www.ebay.de...
Reku piemēram 46Eur 6 būteles normāla sarkanvīna ar piegādi LV www.ebay.de...
talavietis:man alus tabū... Pēdējo reizi padzēru šovasar ceļojot uz Horvātiju. Varu tik noskatīties, kā citi dzer.
Es to neesmu malkojis kopsh 2010.gada Jánjiem..Kaitíga un neveselíga dzira.
Es vispār dzeru tika š`mabi un vīnu , man savulaik profesorss Danilāns ~1989 liekas teica ALUS pats kaitīgākais no visiem produktiem AKNĀM NOIERĒM ! Kopš ta laika praktiski nē
Schneider:Nu nezinu, pirmkārt jau visu lielo darītavu mūsējie ali ir pilnīgi vienādi, isskatās, ka no viena koncentrāta, Šariš ir lielākā darītava Slovākijā, bet ačķirībā no Aldara, čurūdeņus netaisa. Arī Polijā Tyskie ir tas pats Aldaris, bet Warka - pavisam kas cits. Kādēļ vispār jādzer citu valstu? Vienkārši dažādībai, vai tad tas ir kas slikts?
Schneider:Kurš zina, kur var nopirkt slovāku alu Šariš, Kamzik vai Tatran? Tas jautājums drīzāk pie rīdziniekiem, jo provincē, piemēram, manā miestā no importa sastopami tik čehu Žatecky Gus, Staropramen, Krušovice un visādi tur Rietumeiropas Heinekeni ar Hollandiām.
Iemet aci Spirits and Whine www.spiritsandwine.lv . Ja tur nebūs, tad nekur citur Rīgā čista nedabūsi.
Jebaju pārbaudīju, tur piedāvā tik slovāku alus komplektu. Ar vīniem problēmu nav, Ždiarā man ir pazīstama šā te sk-sk.facebook.com... oficiālā tirgotāja, viņas viesu mājas klienti var dabūt ļoti labus vīnus par cenu, zemāku par mūsu veikalu Agdamu.
3rdHalf: Iemet aci Spirits and Whine [url=www.spiritsandwine.lv]www.spiritsandwine.lv[/url] . Ja tur nebūs, tad nekur citur Rīgā čista nedabūsi.
Nav tiesa - piegādātāju ir daudz.
Slovākus nekad neesmu pētījis, bet citur neredzēti čehi ir Prizma un Promo Cash & carry.
Arī par širpotrebu (kāds šariš arī izskatās) nav tiesa - beļģu Leffe un tas viņu ķirsītis sit pušu blāķi mazo ražotāju + arī mūžvecis pilsner urquell pārsit visus čehu širpatrebus par tuborgiem, heinekeniem nerunājot - šitais ir absolūta taisnība:
Tiesa širpotrebs, lai arī ir sastopams 10x pārāks par zelta aldari vienalga širpotrebs - manu pārliecību, ka Tērvetnieks vai Užavnieks ir ļoti ok satrieca zviedri - to ko viņi dabū no sava Gotlandē borētā ūdens .... nekas agrāk manīts nestāv tuvu - droši var teikt, ka jebkurš LV mazo darītavu alus ir samazgas.
"Populārākais" Gotlandes ūdens aliņš ir
bet viņi ir vēl un arī labāki. Tur maksā 6-10 eur par kausiņu vai pudeli un eksportēti tiek ja nu vienīgi uz kādu feinšmeheru turbopabu par kosmosu.
Grozies kā gribi, no visām spirtotajām dzirām alus ir pats vienkāršākais, tāpēc visās valstīs ļaudis ap 90% dzer vietējos alus. Ap 10% imports vajadzīgs tikai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Man Latvijā pietrūkst tikai ļoti vājie, ap 2,8-3,2% ali, kas baigi noderētu tagad karstumā, kad daudz fiziski jāstrādā. Mūsu tirgus ir īpatnējs, tādus alus Latvijā acīmredzot nespēj pārdot arī ārzemnieki. Te visiem vajag daudz skurbuļu = grādi x litri dalīti ar eirām.
GunarsII:Grozies kā gribi, no visām spirtotajām dzirām alus ir pats vienkāršākais, tāpēc visās valstīs ļaudis ap 90% dzer vietējos alus. Ap 10% imports vajadzīgs tikai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Man Latvijā pietrūkst tikai ļoti vājie, ap 2,8-3,2% ali, kas baigi noderētu tagad karstumā, kad daudz fiziski jāstrādā. Mūsu tirgus ir īpatnējs, tādus alus Latvijā acīmredzot nespēj pārdot arī ārzemnieki. Te visiem vajag daudz skurbuļu = grādi x litri dalīti ar eirām.
Normāls alus nav spirtota dzira, bet gan grādīga, ja kas
Jā, jā, tieši to gribēju teikt 90 grādi kā taisnam leņķim, vai 37 grādi kā cilvēka ķermenim man ir par daudz, es gribu ap 3 grādīgu alu!
GunarsII:Grozies kā gribi, no visām spirtotajām dzirām alus ir pats vienkāršākais, tāpēc visās valstīs ļaudis ap 90% dzer vietējos alus. Ap 10% imports vajadzīgs tikai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Man Latvijā pietrūkst tikai ļoti vājie, ap 2,8-3,2% ali, kas baigi noderētu tagad karstumā, kad daudz fiziski jāstrādā. Mūsu tirgus ir īpatnējs, tādus alus Latvijā acīmredzot nespēj pārdot arī ārzemnieki. Te visiem vajag daudz skurbuļu = grādi x litri dalīti ar eirām.
ņem baltvīnu un šķaidi ar minerālīti - klāt ledus, saldētas ogas, citrons, piparmētra - var gāzētā, var negāzētā veidā. Manta (salīdzinoši ar ķīmiskajiem vieglaliem.)
GunarsII:Grozies kā gribi, no visām spirtotajām dzirām alus ir pats vienkāršākais, tāpēc visās valstīs ļaudis ap 90% dzer vietējos alus. Ap 10% imports vajadzīgs tikai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Man Latvijā pietrūkst tikai ļoti vājie, ap 2,8-3,2% ali, kas baigi noderētu tagad karstumā, kad daudz fiziski jāstrādā. Mūsu tirgus ir īpatnējs, tādus alus Latvijā acīmredzot nespēj pārdot arī ārzemnieki. Te visiem vajag daudz skurbuļu = grādi x litri dalīti ar eirām.
ņem baltvīnu un šķaidi ar minerālīti - klāt ledus, saldētas ogas, citrons, piparmētra - var gāzētā, var negāzētā veidā. Manta (salīdzinoši ar ķīmiskajiem vieglaliem.)
brauc uz Zviedriju, tur (ne)valsts veikalos tikai 3,2-3,5 % grādīgie ali. Esmu vairākkārt pa gadiem mēģinājis gūt no tiem alus dzeršanas baudu (garšu, ne reibuli), bet nekas nesanāca. Tas dzēriens nav baudāms.
Jādzer scotch viskijs, tur ir garša un spēks. No aliem cienu tumšos un porterus. Esmu ievērojis, ka ar šiem pie mums tā pašvakāk. Leišos porteriem nezin kādēļ ir lielāka izvēle.
GunarsII:Grozies kā gribi, no visām spirtotajām dzirām alus ir pats vienkāršākais, tāpēc visās valstīs ļaudis ap 90% dzer vietējos alus. Ap 10% imports vajadzīgs tikai cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Man Latvijā pietrūkst tikai ļoti vājie, ap 2,8-3,2% ali, kas baigi noderētu tagad karstumā, kad daudz fiziski jāstrādā. Mūsu tirgus ir īpatnējs, tādus alus Latvijā acīmredzot nespēj pārdot arī ārzemnieki. Te visiem vajag daudz skurbuļu = grādi x litri dalīti ar eirām.
ņem baltvīnu un šķaidi ar minerālīti - klāt ledus, saldētas ogas, citrons, piparmētra - var gāzētā, var negāzētā veidā. Manta (salīdzinoši ar ķīmiskajiem vieglaliem.)
Tā Francijā Spānijā dara Viņi vispār pliku ūdeni reti dzert , pamtā vīns atsķaidīts ar ūdeni
seelis:Jādzer scotch viskijs, tur ir garša un spēks. No aliem cienu tumšos un porterus. Esmu ievērojis, ka ar šiem pie mums tā pašvakāk. Leišos porteriem nezin kādēļ ir lielāka izvēle.
Igauņos arī , dzivojos Tartu Saku TUM bija vienīgā marka ko varēja iemānīt man alus nedzērājam. Saku gadās arī Rojā tur vispār diezgan daudz paikas ieved no Saremas
Brevinga veikals Berga bazārā jau sen kā aizklapējies. Tagad plašākais alus piedāvājums ir Alus cellē - www.facebook.com....
Pieņemu, ka ja uz vietas nav, var mēģināt pasūtīt.
Runājot par lielajiem dižražotajiem, tad tiem ik pa laikam arī pasprūk kāds ļoti baudams brūvējums, kā piemēram Laumiņas skūpsts Aldarim vai Brūža zaļais no Cēsu puses.